Sinđelići


Emotion produciton //  2013 - u toku

Režija: Dejan Zečević // Originalna priča: Daniel Écija i Álex Pina
Adaptacija: Biljana Maksić //  Broj epizoda: 90

Uloge: Voja Brajović, Snežana Bogdanović, Boris Komnenić, Milena Dravić, Goran Radaković, Branko Cvejić, Milica Mihajlović, Vučić Perović, Brankica Sebastijanović, Svetlana Bojković, Miloš Klašček, Nemanja Pavlović, Jelena Kosara, Branka Petrić...


1. sezona:

Epizoda 1:
Venčanje će pretpostaviti niz promena u dve porodice koje će doneti priču jer je saživot neće biti daleko od lakog. Kćerki Lile, Eva i Tereza su napustile s tugom  svoj prethodni život u Novom Sadu, anjih nis dobro primila Sretenova deca, jer ne žele da dele kuću sa tri stranca.

Epizoda 2:
Lila i Sreten imaju različite oblike za školovanje dece. Dok ona to čini pomoću dijaloga, Sreten koristi svoj autoritet. No, majka je sveobuhvatna,kada je njena kćerke Eva rekla da će imati seksualne odnose sa svojim verenikom, i zbog toga Lila kreće da je špijunira.

Epizoda 3:
Sreten pokušava da se približi svojoj deci, ali Gojko, Metodije i Kolja se ne slažu sa novom porodičnom situacijom. Sreten, uprkos dugovima, želi da priušti porodici putovanje u Pariz, ali su finansijski problemi preveliki.

Epizoda 4:
Eva začikava Metodija, a Tereza pokušava da se uklopi u školu. Sreten misli da se Ksenija previše meša u poslove Sinđelića.

Epizoda 5:
Sreten i Jezda prisustvuju ručku sa zvaničnikom fudbalskog kluba. Počasni predsednik kluba umre tokom ručka i počinje "borba" između Jezde i Andrea za mesto predsednika. S druge strane, Lila oseća mučninu i misli da je trudna.

Epizoda 6:
Sretenova deca imaju problema sa kontrolom u školi. Njihova polusestra Eva odlučuje da završi svoj odnos sa svojim verenikom Draškom. Ipak, Rista želi da preuzme kontrolu nad njenim srcem.

Epizoda 7:
Jezdi u posetu dolazi drug iz vojske. Ispostavlja se da mu je taj drug gej. Jezdi je ispričao celu priču o njemu Sretenu i Fedoru: Drug kasnije dolazi i pita Jezdu da zajedno odu na letovanje.

Epizoda 8:
Stanovnici opštine odlučuju da se oporavi stari običaj koji se sastoji od razmene poklona. Sreten i Fedor ih vide i žele da kupe nešto zbog čega će se svideti svojim ženama.

Epizoda 9:
Jezda dolazi do zapanjujućeg otkrića sa kojim njegov brat ne može da se pomiri, a to ima veze sa Jezdinim drugom. U međuvremenu, Sreten odvodi Lilu na mestu gde se prvi put poljubio sa potpuno drugom ženom, pa Lila počinje da kopa po prošlosti da bi saznala koja je to žena bila i otkriva nešto neočekivano.

Epizoda 10:
Stvari su se zakomplikovale kada Lila otkria da je njan najbolja drugarica, Nikolina, bila sa Sretenom na onom mestu. Dok Metordije prati pevanje, iako to uzrokuje žestinu kod njegovog oca, Eva i Rista smišljaju okrutnu šalu za njega i govore mu da je producentska kuća zainteresovaan za njega. S druge strane, Tereza je zaljubljena u jednog od Gojkovih drugova.

Epizoda 11:
Pošto je prošle nedelje Lila dobila napad ljubomore, ovog puta ga je dobio Sreten. Večera između Lile i Andreja izaziva gnev kod Sretena. Iako, gubici u fudbalskom klubu prete zatvaranjem, Jezda predlaže da se ugovor, po kome će se dovesti viđe publike na stadion.

Epizoda 12:
Eva želi da učini uslugu u zamenu da se Rista i Metodije fotografišu goli za kalendar. U školi se priprema predstava. Svi su bili iznenađeni vešću da je Gojko natprosečno inteligentan.

Epizoda 13:
Dok Metodije pokuša da usavrši svoj engleski, Jezda želi da ga nauči kako bi se restoran pojavio u turističkom vodiču. U kući Sinđelića počinje da nestaje novac. Momci su prvi osumnjičeni, ali iznenađenje, iznenađenje, Lilina majka Ksenija je ta koja je uzela novac za odlazak u kazino.

Epizoda 14:
Poseta Džastina Bibera Srbiji pokreće ludilo u Terezi koja će učiti sve moguće samo da bi otišla na koncert.

Epizoda 15:
Lilin bivši muž dobija važnu nagradu. Cela porodica je pozvana. Sreten, koji, iako na prvi pogled nije mislio da ide, odlučuje da ide.

Epizoda 16:
Sreten se razboleo i misli da mu je ostalo još dva dana života. S druge strane, Sreten postaje uzrujan zbog Metodija i traži mu posao preko leta, dok Lila animira Evu da i ona uradi istu stvar. Gojko i njegovi drugari izmišljaju mit o dečaku koji je poginuo u školi - Svetozaru.

Epizoda 17:
Vuk se zaljubio u Lilu, a njegovi drugovi iz "bande" su presreli pismo koje je napisao profesorki. Fedorov i Nikolinin odnos nije u posebno dobrom stanju, ali Fedorov pokušaj samoubistva ih ponovo spaja.

Epizoda 18:
Fedor je prevaren, pa je kubio stan bez Nikolininog znanja. Sreten i Jezda se osećaju kao krivi za Fedorovu grešku, umorni od njegovih viceva. Situacija uzrokuje razdvajanje između Nikoline i Fedora. Dok Metodije želi da ide u Indiju na odmor sa Evom i da je preti, mora da radi u klubu kao gitarista.

Epizoda 19:
Evin bivši dečko Draško Čolić stiže u grad da učestvuje u muzičkom takmičenju na lokalnoj radio stanici. Takođe i Metodije učestvuje. Sreten saznaje da postoji više od porodično odnosa između Eve i Metodija, pa nije srećan zbog toga.

Epizoda 20:
Tereza želi da igra u muškom fudbalskoj reprezentaciji da bi impresionirala jednog dečaka, ali Jezda se protivi tome. Sretenov i Jezdin stariji brat najavljuje dolazak u grad na nekoliko dana.