Sinđelići


Emotion produciton //  2013 - u toku

Režija: Dejan Zečević // Originalna priča: Daniel Écija i Álex Pina
Adaptacija: Biljana Maksić //  Broj epizoda: 90

Uloge: Voja Brajović, Snežana Bogdanović, Boris Komnenić, Milena Dravić, Goran Radaković, Branko Cvejić, Milica Mihajlović, Vučić Perović, Brankica Sebastijanović, Svetlana Bojković, Miloš Klašček, Nemanja Pavlović, Jelena Kosara, Branka Petrić...


1. sezona:

Epizoda 1:
Venčanje će pretpostaviti niz promena u dve porodice koje će doneti priču jer je saživot neće biti daleko od lakog. Kćerki Lile, Eva i Tereza su napustile s tugom  svoj prethodni život u Novom Sadu, anjih nis dobro primila Sretenova deca, jer ne žele da dele kuću sa tri stranca.

Epizoda 2:
Lila i Sreten imaju različite oblike za školovanje dece. Dok ona to čini pomoću dijaloga, Sreten koristi svoj autoritet. No, majka je sveobuhvatna,kada je njena kćerke Eva rekla da će imati seksualne odnose sa svojim verenikom, i zbog toga Lila kreće da je špijunira.

Epizoda 3:
Sreten pokušava da se približi svojoj deci, ali Gojko, Metodije i Kolja se ne slažu sa novom porodičnom situacijom. Sreten, uprkos dugovima, želi da priušti porodici putovanje u Pariz, ali su finansijski problemi preveliki.

Epizoda 4:
Eva začikava Metodija, a Tereza pokušava da se uklopi u školu. Sreten misli da se Ksenija previše meša u poslove Sinđelića.

Epizoda 5:
Sreten i Jezda prisustvuju ručku sa zvaničnikom fudbalskog kluba. Počasni predsednik kluba umre tokom ručka i počinje "borba" između Jezde i Andrea za mesto predsednika. S druge strane, Lila oseća mučninu i misli da je trudna.

Epizoda 6:
Sretenova deca imaju problema sa kontrolom u školi. Njihova polusestra Eva odlučuje da završi svoj odnos sa svojim verenikom Draškom. Ipak, Rista želi da preuzme kontrolu nad njenim srcem.

Epizoda 7:
Jezdi u posetu dolazi drug iz vojske. Ispostavlja se da mu je taj drug gej. Jezdi je ispričao celu priču o njemu Sretenu i Fedoru: Drug kasnije dolazi i pita Jezdu da zajedno odu na letovanje.

Epizoda 8:
Stanovnici opštine odlučuju da se oporavi stari običaj koji se sastoji od razmene poklona. Sreten i Fedor ih vide i žele da kupe nešto zbog čega će se svideti svojim ženama.

Epizoda 9:
Jezda dolazi do zapanjujućeg otkrića sa kojim njegov brat ne može da se pomiri, a to ima veze sa Jezdinim drugom. U međuvremenu, Sreten odvodi Lilu na mestu gde se prvi put poljubio sa potpuno drugom ženom, pa Lila počinje da kopa po prošlosti da bi saznala koja je to žena bila i otkriva nešto neočekivano.

Epizoda 10:
Stvari su se zakomplikovale kada Lila otkria da je njan najbolja drugarica, Nikolina, bila sa Sretenom na onom mestu. Dok Metordije prati pevanje, iako to uzrokuje žestinu kod njegovog oca, Eva i Rista smišljaju okrutnu šalu za njega i govore mu da je producentska kuća zainteresovaan za njega. S druge strane, Tereza je zaljubljena u jednog od Gojkovih drugova.

Epizoda 11:
Pošto je prošle nedelje Lila dobila napad ljubomore, ovog puta ga je dobio Sreten. Večera između Lile i Andreja izaziva gnev kod Sretena. Iako, gubici u fudbalskom klubu prete zatvaranjem, Jezda predlaže da se ugovor, po kome će se dovesti viđe publike na stadion.

Epizoda 12:
Eva želi da učini uslugu u zamenu da se Rista i Metodije fotografišu goli za kalendar. U školi se priprema predstava. Svi su bili iznenađeni vešću da je Gojko natprosečno inteligentan.

Epizoda 13:
Dok Metodije pokuša da usavrši svoj engleski, Jezda želi da ga nauči kako bi se restoran pojavio u turističkom vodiču. U kući Sinđelića počinje da nestaje novac. Momci su prvi osumnjičeni, ali iznenađenje, iznenađenje, Lilina majka Ksenija je ta koja je uzela novac za odlazak u kazino.

Epizoda 14:
Poseta Džastina Bibera Srbiji pokreće ludilo u Terezi koja će učiti sve moguće samo da bi otišla na koncert.

Epizoda 15:
Lilin bivši muž dobija važnu nagradu. Cela porodica je pozvana. Sreten, koji, iako na prvi pogled nije mislio da ide, odlučuje da ide.

Epizoda 16:
Sreten se razboleo i misli da mu je ostalo još dva dana života. S druge strane, Sreten postaje uzrujan zbog Metodija i traži mu posao preko leta, dok Lila animira Evu da i ona uradi istu stvar. Gojko i njegovi drugari izmišljaju mit o dečaku koji je poginuo u školi - Svetozaru.

Epizoda 17:
Vuk se zaljubio u Lilu, a njegovi drugovi iz "bande" su presreli pismo koje je napisao profesorki. Fedorov i Nikolinin odnos nije u posebno dobrom stanju, ali Fedorov pokušaj samoubistva ih ponovo spaja.

Epizoda 18:
Fedor je prevaren, pa je kubio stan bez Nikolininog znanja. Sreten i Jezda se osećaju kao krivi za Fedorovu grešku, umorni od njegovih viceva. Situacija uzrokuje razdvajanje između Nikoline i Fedora. Dok Metodije želi da ide u Indiju na odmor sa Evom i da je preti, mora da radi u klubu kao gitarista.

Epizoda 19:
Evin bivši dečko Draško Čolić stiže u grad da učestvuje u muzičkom takmičenju na lokalnoj radio stanici. Takođe i Metodije učestvuje. Sreten saznaje da postoji više od porodično odnosa između Eve i Metodija, pa nije srećan zbog toga.


2. sezona

Epizoda 20:
Porodica se preselila u novu kuću i još uvek se raspakuju. Vest je da se Raša, Sretenovo stariji brat, milioner, vraća iz Amerike posle 35 godina. Metodije otkriva Sretenu da je zaljubljen u Evu, zbog čega ga Sreten odvodi kod psihologa uveren da je u pitanju incest. Novosti donosi i baba Ksenija, koja je dobila nagradno krstarenje i sprema se za put. Gojko dolazi do fotografije uz pomoć koje počinje da ucenjuje Terezu.

Epizoda 21:
Sreten upoznaje porodicu sa Rašom. Svi su oduševljeni, mada Jezda strepi da će se Raša pogubiti u svojim lažima i da će svi prozreti da je prevarant. Ksenija dovodi i svoju sestru Lidiju koju svi upoznaju. Između Lidije i Raše odmah izbijaju iskre. U školi, Gojko maltretira Terezu i ucenjuje je, dok Metodija na žurci spopada Mara. Iako ne želi vezu sa njom, kada ugleda Evu on je odvodi u sobu.

Epizoda 22:
Eva i Metodije se mire u školi. Metodije je poziva da dođe na utakmicu koju igraju to popodne. Jezda i Sreten se dogovaraju da motre na Rašu, koji se već dovija na razne načine da pred Lidijom ispadne gospodin. Sreten pita Fedora da ga kao trener zameni na utakmici. Metodije i sluti koliko će ga ova zamena na utakmici posramiti. Kolja dobija za pismeni zadatak da piše o svojoj majci. Pošto ne zna ništa o svojoj pravoj majci, Kolja odlučuje da se raspita kod Sretena i Gojka, ali svi izbegavaju odgovor. Lila pritiska Sretena da razgovara sa detetom o tome.

Epizoda 23:
Lilin bivši muž, Goran, je došao, a Sreten misli da mu je namera da povrati Lilu, ali otkriva da je Goran došao da porazgovara sa njima o svom odlasku u SAD na operaciju cerebralnog tumora. Fedor saopštava Sretenu da je Rista pozvan na dogovor u Zvezdu i da će Fedor da ide sa njim kao njegov agent. Lila ubeđuje Lidiju da je Raša prevarant i pita je da li joj je tražio neke pare.

Epizoda 24:
Tereza, Gojko, Deba, Vuk, Vaca i Musa traže izgubljenog psa. Čuju lavež koji dolazi sa lokalnog groblja i ulaze uplašeni na prazno groblje. Kada nalete na nekog čoveka pomisliće da je vampir. Raša saopštava Lidiji da je odlučio da pronađe posao. Eva se pakuje, planira da krene sa ocem u Ameriku, iako joj Lila ne dozvoljava. U kafani, Raša dobija na pokueru. Dolazi Fedor i želi da se priključi igri, kvareći Rašine planove. Fedor u početku dobija, zato što ga Raša pušta. Raša mu predlaže da napusti igru dok još ima novca, ali Fedor odbija. Sreten predlaže Lili da ode sa bivšim mužem u Ameriku.

Epizoda 25:
Kada jedna ženska mlada osoba stigne u školu, Rista i Šone misle da je to nova učenica. Ispostavilo se da je to nova profesorka koja menja Lilu pošto je ona u Americi. Metodije počinje da gaji osećanja prema njoj, što rezultira Evinom ljubomorom. Situacija u kući Sinđelića izmiče kontroli. Tereza ne odustaje od svojih simpatija prema problematičnom Čaji, a kada ga Sreten zatekne u njihovoj kući nastaje pravi haos. Iako je Jezdina namera bila da Lidiji ponudi samo rame za plakanje, njihova večera pretvara se u nešto više.

Epizoda 26:
Jezdi je istekla vozačka dozvola, pa sem što mora da vadi novu, on mora i ponovo da ide na vozački ispit. Problem je u tome što on nema pojma ništa i najverovatnije neće proći na ispitu, ali uz pomoć lukavosti i Riste nekako prolazi, a onda dolazi na red teži deo - vožnja.

Epizoda 27:
Nakon što ih je Nikolina zamalo uhvatila na delu u VC-u, Metodije i Violeta su zanalo raskinuli. Sreten je potpuno sluđen zbog dece, a najviše zbog malog Kolje, jer je uveren da je njegov sin zapravo devojčica.

Epizoda 28:
Metodije i Violeta sada uživaju u svojoj tajnoj ljubavi, a nakon što ih je Eva videla kako se ljube u zbornici, ne prestaje sa ljubomorisanjem.

Epizoda 29:
Lila je i dalje na putu u Americi, a Sreten bezuspešno pokušava da je dobije preko mobilnog. Kada konačno dobije vezu, umesto Lile javi joj se neki njen prijatelj Amerikanac. Metodije i dalje skriva svoju vezu sa Violetom. Sreten ubeđuje jezde da zajedno krenu u Ameriku i da vide šta se dešava sa Lilom. U školi, Gojko dobija zadatak da nauči da svira flautu. Sreten i Jezda poleću avionom, ali ih na američkom aerodromu zaustavljaju carinici - zbog spakovane sode bikarbone koja deluje kao droga. Nikolina zamalo otkriva tajnu vezu između Violete i Metodija.

Epizoda 30:
Nikolina upozorava Metodija i Violetu da ako nešto postoji između njih, mora istog momenta da se prekine. Fedor insistira kod Nikoline da Gojku pruži još jednu šansu u sviranju flaute. Sretena i jezde američki Carnicom pakuju nazad za Beograd. Fedor, Gojko, Kolja i Tereza su u centru grada, kupuju Gojku novu flautu. Međutim, Kolja se izgubi u gužvi. Rista muva Evu, ali ih Fedor prekida. Kolju pronalazi ulični muzičar i dovodi ga kući. U komšiluku, nova porodica se useljava u staru kuću.

Epizoda 31:
Nikolina upozorava Metodija i Violetu da ako nešto postoji između njih, mora istog momenta da se prekine. Fedor insistira kod Nikoline da Gojku pruži još jednu šansu u sviranju flaute. Sretena i jezde američki Carnicom pakuju nazad za Beograd. Fedor, Gojko, Kolja i Tereza su u centru grada, kupuju Gojku novu flautu. Međutim, Kolja se izgubi u gužvi. Rista muva Evu, ali ih Fedor prekida. Kolju pronalazi ulični muzičar i dovodi ga kući. U komšiluku, nova porodica se useljava u staru kuću.

Epizoda 32:
Gojko sakriva od prijatelja da je kratkovid, misli da će zato da izgubi na popularnosti. Fedor vodi Sretena i jezde u školu karatea, da ih pripremi za sledeći susret sa nemogućim komšijama. Eva raskida sa Ristom. Gojko dobija naočare, i svi mu se drugari smeju zbog toga. Sreten pronalazi rešenje - nabavlja mu sočiva.

Epizoda 33:
U Gojkovom razredu se pojavljuje Branko, novi učenik koji postaje Gojkov glavni suparnik. Rista, Metodije i Šone sumnjaju da Violetu tuče bivši muž, i žele da joj pomognu. Gregorija, starica koja stanuje u zgradi do Sretena kafane, skuplja potpise da zatvori to mesto - smeta joj buka. Rista, Šone i Metodije kradu džip bivšeg Violetinog muža. Slučajno kola završavaju u jarku. Ispostavi se da taj džip pripada Violeti. Jezda doživljava nervni slom, pa kreće sa Lidijom i Nikolinom na jogu, kako bi pronašao unutrašnji mir. Fedor i Rista izvlače džip iz jarka i popravljaju ga.

Epizoda 34:
Metodije i Rista se mire, Rista je popravio slupani džip i vratio ga Violeti, a da ona ništa nije primetila. Jezda dovodi u kafanu poznatog čitača sudbine, koji govori Sretenu da ima četvoro dece. Kada mu ovaj kaže da to nije tačno, vidovnjak slegne ramenima i kaže mu da je to tako. Sreten pomisli da ima dete za koje ne zna. U školi, Tereza dobija zadatak da uređuje školske novine. Vidovnjak se vraća u kafanu, i govori Fedoru da Rista zapravo nije njegov sin. Fedor zaključuje da je Rista zapravo Sretenovo sin, pa krene da ga ubeđuje u to.

Epizoda 35:
Sreten i Fedor posećuju kliniku za plodnost. Fedor je užasno nervozan, zato što sumnja da Rista nije njegov sin. Gojko hakuje Nikolinin kompjuter, i saznaje za tajnu vezu, pa to svoje saznanje stavlja na naslovnu stranu školskih novina. Nikolina pobesni. Rista pokušava da od profesorke verske nastave sazna šifru za rešenja kontrolnih zadataka. Gojko odlučuje da napravi konkurentske školske novine. Sreten i Fedor saopštavaju Risti ono što misle da je istina - da je Ristin otac ustvari Sreten.

Epizoda 36:
Eva organizuje borbu za očuvanje starog hrasta, kojeg opštinske vlasti hoće da iseku. Metodije, Rista i Šone se pridruže njenoj borbi, zbog devojčica. Konobar u kafani se povredio, pa Jezda traži novog saradnika. Pojavljuje se mlada Danijela, kojoj treba posao. Tereza slavi rođendan u kući, a Gojko želi da dokaže da ima više prijatelja od nje, pa organizuje i sam žurku, samo u drugoj sobi. U parku, Eva i drugari organizuju protest, a policija pokušava da ih otera.

Epizoda 37:
Eva, Metodije i drugari provode noć u parku, štiteći stari hrast. Sa njima su i Nikolina i Violeta. Tereza i Gojko prave odvojene proslave rođendana, podjednako neuspešne. Sreten je u velikom iskušenju zbog nove konobarice koja radi u kafani. Lila se konačno vraća kući. Gojka izazivaju njegovi drugari, da im je potreban novi vođa. Branko se javlja da ga zameni. U Evinom razredu se pojavljuje nova učenica, Kasija.

Epizoda 38:
Sa Lilom je iz Amerike došao i njen prijatelj Džon, hirurg koji je operisao njenog bivšeg muža. Tereza i Gojko se takmiče da dokažu ko je dovoljno izdržljiv da bude vođa njihove školske bande. Nastaje novi nesporazum između Eve i Metodija. Rista laže Evu da ju je iskoristio dok je bila pijana posle žurke.

Epizoda 39:
Branko postaje novi vođa Gojkove školske ekipe. Violeta odlučuje da je vreme da skloni iz Beograda i prekine svoju vezu sa Metodijem. Metodije daje sve od sebe da je spreči. Jezda laže Sretena i Fedora da ima devojku. Pronalazi Natali kojoj plaća da mu pravi društvo na večeri. Metodije kreće u poteru za Violetom koja napušta grad.