Acorralada


Sadržaj epizoda:

Epizoda 1:
Kamila i Herardo tuguju jer su izgubili svoje voljene partnere Maksimiliana i Marfil. Maksimiliano kaže svojim prijateljima da mu Marfil želi roditi decu. Marfil žuri kako bi kupila kontracepcijske pilule i sve to čini tajno kako Maksimiliano to ne bi otkrio. Herardo čuje kako Marfil naručuje kontracepcijske pilule i ucenjuje je govoreći joj da će sve reći Maksimilianu. Naguravaju se i on je pokušava poljubiti. Kamila ih gleda iz daljine i kaže Maksimilianu da se Marfil ljubi sa Herardom. Maksimiliano vidi da Herardo na silu ljubi Marfil, razdvoji ih i udari Herarda. Herardo ništa ne kaže na to. Zatim im preti pištoljem koji opali i ubije Marfil. Dijana završi školu za medicinsku sestru, a porodica se time ponosi. Gaviota je pomilovana i biće puštena na slobodu. Kaže Karloti, svojoj prijateljici iz ćelije, da ništa neće biti kao pre, jer joj je Oktavija uzela decu. Ona sada sprema osvetu Oktaviji. Dijana počinje raditi u bolnici. Ignasio kaže prijatelju da će ta devojka biti njegova. Ignasio kaže Dijani da se nađu u njegovu stanu kako bi razradili neke pojedinosti u vezi sa operacijom na kojoj će mu ona asistirati. Silvita kaže Kamili da se požuri sa udajom za Maksimiliana kako bi se izvukla iz besparice. Kamila kaže da Maksimiliano nikako ne može zaboraviti pokojnu suprugu. Lari zaprosi Pilar nakon što je osvojio nagradu Mistera plaže. Migelina se moli Bogu da se nikada ne bi aznalo da Dijana i Gabi nisu njene unuke.
 
Epizoda 2:
Diana odlazi u zatvor i upoznaje Gaviotu koja se nudi da joj pomogne. Gaviota napušta zatvor, a Diana se sada oseća usamljenom u zatvoru. Gaviota se ponudi da plati kauciju za nju kako ne bi provela noć u zatvoru. Gaviota kaže Paku da ne gaji veliku nadu da će videti svoju decu. Gabi plače, jer je Lari zaljubljen u Pilar pa će je zaprositi. Kamila žali, jer se opet u njenom životu pojavio Ignasio pa se boji da bi Maksimiliano mogao saznati istinu o njoj i Ignasiju. Ignasio kaže prijatelju da laže kad bude svedočio o tome kako ga je Diana tobože gurnula niz stepenice i pokrala. Dijana stiže kući i svima ispriča kako je neka gospođa platila kauciju za nju. Dijana dobiha otkaz u bolnici. Gabi je pozove da dođe raditi u kući porodice Irazabal. Dijana odlazi kod njih na razgovor. Oktavija kaže joj da bi je mogla otpustiti ako ne bude sposobna obavljati posao. Jolanda kaže Dijani da se ne brine, jer gospođa ima drčnu narav. Lala i Gabi saznaju da Jolanda traži medicinsku sestru za gđu Santu.
 
Epizoda 3:
Dijana ugleda Maksimiliana i seti se da je on vidio kako su je policajci priveli, ali ona mu laže da se sigurno znaju iz nekog trgovačkog centra. Maksimiliano se ne može setiti otkud mu je tako poznata. Jolanda upozna gospođu Santu i Dijanu. Gospođa Santa je nazove imenom Gaviota. Gđa Santa kaže Dijani da je Oktavija zla i da je Dijana podseća na ženu koju je upoznala jednom davno. Dijana joj kaže da je nedavno upoznala neku Gaviotu, ali gđa Santa kaže da nije moguće da je to ta ista žena. Ignasio pita Kamilu da li je rekla Maksimilianu da je imala sina sa Ignasijom. Preti joj da će sve izbrbljati Maksimilianu. Pilar je na plaži sa Kikeom i kaže mu da on zavidi Lariju, jer je Lari bogatiji od njega. Pako prigovori Gavioti, jer je opsednuta osvetom prema Oktaviji. Kaže joj da će joj to samo naštetiti. Gaviota kaže da se oseća kao da su joj odrezali krila i da će kada se osveti, moći biti opet ona stara Fedora. Oktavija kaže Maksimilianu da želi otpustiti Dijanu jer joj se čini premladom. Lari vidi Pilar i shvati da nije otišla na manikir. Pilar se izvlači nekakvim izgovorima. Gabi prizna Dijani da voli Larija, ali da on nema pojma o njenoj ljubavi.
 
Epizoda 4:
Diego ode kući, a Paula bi htela ostati na plaži uprkos Jolandinim savetima. Rene deli komplimente Jolandi. Diego prigovori Dijani, jer joj se Maksimiliano udvara. Ona mu odgovori da Masiimiliano ima devojku i da nema potrebe da joj se udvara. Maksimiliano zahvali Jolandi, jer je dovela Dijanu za njegovu baku. Bruna sluša taj razgovor i kaže mu da se ne sme zaljubiti ni u jednu ženu. Maksimiliano joj prebacuje, jer prisluškuje tuđe razgovore. Bruna kuje sa Marfil nekakav plan kako bi Dijana ispala kriva i kako bi je otpustili. Bruna odlazi u sobu gospođe Sante i kaže Dijani neka potraži Gabi. U trpezariji Oktavija kaže Diani da pripremi doručak.
 
Epizoda 5:
Diana i Maksimiano se poljube. Dijana mu kaže da je ona ozbiljna devojka i da je došla u njegovu kuću kako bi pošteno radila, a ne kako bi bila njegova zabava. Maksimiliano joj se izvini. Dijana mu kaže da više ništa ne pokušava sa njom. Gabi i Nensi otvaraju vrata tajne sobe i odjednom se pojavi Bruna koja ih iznenadi. Upozori ih neka ne budu toliko znatiželjne. Bruna ulazi u sobu i otkriva da je tamo Marfil koja se nalazi u vegetativnom stanju. Osoba sa kojom je Bruna razgovarala telefonskim putem bila je Marfilina sestra blizanka Debora. Debora planira doći u kuću porodice Irazabal i predstaviti se kao sestra Marfil koja je zapravo u vegetativnom stanju u tajnoj sobi.
 
Epizoda 6:
Maksimiliano kaže Lariju kako sanja da on bude sa Dijanom. Lari kaže Gabi da ga podseti da mora naručiti pozivnice za svadbu sa Pilar. Bruna pred Marfil i Deborom kaže Marfil da je Debora mora zameniti kako ne bi sve izgubila. Debora i Bruna kuju plan. Bruna kaže da Maksimiliano nikad nije saznao da Marfil ima sestru bliznakinju. Kaže i da Kamila ne predstavlja nikakvu opasnost. Bruna kaže Debori da bi se Maks mogao zaljubiti i da bi mogli poslati Marfil u bolnicu, a ona bi morala naći drugi posao. Planiraju da Debora glumi Marfil koja se polako budi iz kome, a pravu Marfil će poslati negde da se neko brine o njoj.
 
Epizoda 7:
Migelina se boji da bi Ignasio mogao poslati Dijanu u zatvor. Ignasio kaže Andresu da će je strpati u zatvor, jer ga je odbila. Andres obeća da će svedočiti protiv Dijane. Gabi odlazi potražiti Larijev moblni kod Pilar. Pilar vodi ljubav sa Kikeom. Gabi ih vidi, ali oni toga nisu svesni. Gabi zatim pozvoni na vrata i Pilar izađe i da joj mobilni. Pilar nije ni svesna da ju je Gabi videla. Oktavija upozori Dijanu da joj ne sme pasti na pamet da flertuje sa Maksimilianom. Lala joj kaže da se ne zanosi Maksimilijanom, jer bi posle mogla patiti i izgubiti posao. Maksimilijano sanja poljubac koji je dao Dijani. Ignasio se priseća kad mu je Dijana polila lice vrelim voskom i želi je strpati u zatvor. Gaviota razmišlja šta je pomislila Oktavija kad joj je Jolanda nju spomenula.
 
Epizoda 8:
Lala kaže Maksimilijanu da je Diego zaljubljen u Dijanu i da veruje da je i ona zaljubljena u njega. Kamila pita Larija o Maksimilijanu. Lari izbegava temu. Kamila zaključi da se Maksimilianu sviđa druga žena. Maksimiliano odlazi u Marfilinu sobu i kaže nametljivici Debori da je zaljubljen u Dijanu i da ima pravo na novi životni početak. Debora to prepriča Bruni. Debora planira odglumiti Marfilino buđenje iz kome i oporavak kako bi se Maksimiliano ponovo zaljubio u nju i kako bi oterala Dijanu iz kuće. Paola traži od Emilija novac. Odseče mu kravatu kad joj on odbije dati. Maksimilijano najavi majci, tetki i sestri da se rastaje od Marfil. Debora sve to sluša sa stepenica. Maksimiliano se uznemiri pred majkom kada najavi svoj razvod. Oktavija ga pita da li je zaljubljen u nekoga. Maksimilijano kaže da nije.
 
Epizoda 9:
Gaviota kaže Paku da je Oktavija sigurno besna zbog koverte koju je Gaviota ostavila na njenom radnom stolu. Gaviota je želi uznemirivati dok planira svoju osvetu. Migelina kaže Lali da je Gabina i Dijanina mama živa. Maksimiliano odlazi u Marfilinu sobu. Bruna mu ponavlja da je oženjen i da se ne sme zaljubiti ni u koga. Okrivljuje ga za Marfilino vegetativno stanje. Maksimiliano kaže da on nije kriv što je Marfil htela ići na tu zabavu. Kaže da bi dao sve da bude na njenom mestu. Debora stisne Maksimilijanovu ruku. Bruna glumi i kaže da je to nemoguće. Maksimiliano tvrdi da se to zaista dogodilo i želi da je pregleda dr. Ignasio. Oktavija razmišlja kako je oduzela Fedori kćerke i fabriku, jer je smatrala da je niko i ništa.
 
Epizoda 10:
Dijana kaže svojoj baki Migelini da se osoba koju je upoznala u zatvoru zove Gaviota i da će ona biti njen odvokat. Ignasio pregledava gospođu Santu i zaključi da je dobrog zdravlja. Oktavija pita lekara smeju li smestiti gospođu Santu u starački dom. Lekar kaže da je starica dobra zdravlja i da bi to bila velika šteta. Lari kaže Maksimilianu da je Dijego zaljubljen u Dijanu i da bi se mogli venčati s obzirom na to da su iz istog društvenog kruga. Pilar kaže prijateljicama da se ne želi udati za Larija, jer joj je dosadan. Dijana sretne Ignasija u Maksimilijanovoj kući. Maksimilijano ih upozna, a oni se prave da se ne poznaju. Zatim Ignasio kao traži telefon tamo gde se Dijana nalazi. Nađe je i odvede u jednu od soba. Kaže joj da će mu morati platiti za to što ga je polila vrelim voskom. Naguravaju se. Dijego je sa Paolom i kaže joj da ode. Dijego traži Dijanu i vidi da je Ignacio nagurava pa je počne braniti.

 


Epizoda 11:
Oktaviji u kancelariju donose crno cveće koje joj šalje Gaviota. Oktavija se ne može načuditi, a zatim shvati da joj je cveće poslala Gaviota. Jolanda joj kaže da je znala da je Gaviota već na slobodi, a Oktavija se razbesni jer joj Jolanda nije to rekla. Maksimiliano pita Oktaviju da li joj je možda cveće poslala poslovna partnerka koja je završila u zatvoru. Oktavija mu to potvrdi i kaže mu da nju poslovna partnerica mrzi zbog iskaza koji je partnerku koštao zatvora. Maksimiliano je pita gde su Gaviotine kćerke, a Oktavija mu odgovori da su devojke mrtve. Gaviota pozove Oktaviju i pita je da li joj se svidelo cveće koje joj je poslala. Dijana ispriča Lali kakav je problem imala sa doktorom Ignasijom Montielom pa joj kaže da je on igrom slučaja i lekar gospođe Sante. Ignasio se vraća u svoju sobu, a Kamila ga napadne i zabije mu nož u leđa. Ostavlja ga onesvešćenog na podu, a zatim kaže kako ne može priznati Maksimilianu da je imala dete sa Ignasijom koje je morala dati u sirotište.
 
Epizoda 12:
Debora i Bruna smišljaju plan. Marfil, zapravo njena sestra Debora, budi se iz kome nakon dve godine. Svi se tomu ne mogu načuditi. Debora, Jolanda, Paola, Oktavija, Bruna, Maksimiliano, Lari i ostali nalaze se u njenoj sobi i iznenađeni su onim što se dogodilo. Debora se pravi da je zbunjena jer, navodno, ne zna šta se događa.
 
Epizoda 13:
Maksimiliano odlazi srećan iz Dijanine kuće jer se ona vraća raditi u njegovu kuću. Ali Dijana je ljuta na Gabi jer ju je Gabi praktički prisilila da se vrati raditi u kuću Irazabal. Oktavija sreće Gaviotu na putu na posao. Maksimiliano posećuje Deboru u njenoj sobi. Ona ga pita hoće li ponovno spavati sa njom, a Maksimiliano izbegava odgovor na to pitanje. Dijana ulazi u sobu i Maksimiliano je predstavi kao novu medicinsku sestru. Bruna se začudi kada ugleda Dijanu tamo. Gabi odnese Lariju doručak do bazena, a on je zamoli da mu namaže leđa kremom za sunčanje. Gaviota se svađa sa Oktavijom. Gaviota zahteva da joj Oktavija kaže gde su njene kćerke koje joj je oduzela kada je Gaviota završila u zatvoru. Oktavija joj još jednanput govori da su njene kćerke umrle. Gaviota u to ne veruje i zakune joj se da će osvetiti obe kćerke. Bruna se naljuti jer je Dijana opet u kući. Maksimiliano odluči da će se Dijana brinuti o njegovoj ženi.
 
Epizoda 14:
Nakon što je Kamila besna napustila kuću Irazabal, jer je Maksimiliano raskinuo vezu sa njom, Maksimiliano nazove Dianu i govori joj da je rekao istinu Kamili o svojoj ženi i prekinuo ljubavnu vezu sa njom, ali joj i prizna da nije više zaljubljen u Marfil. Dijana mu govori da ne sme prestati voleti svoju ženu jer će se ona jedino tako oporaviti. Maksimiliano joj kaže kako će se pretvarati da je voli jer više ne oseća ništa prema njoj. Nakon što je završio fotografiranje, Lari pokušava naći svoju sestru Paolu, ali ne uspeva. Pilar leži na krevetu sa Kikeom i čuje zvono na vratima pa odluči pogledati ko je i ugleda Paolu. Paula viče da je sve razotkrila. Kike pokušava razgovarati sa njom, ali Paola puca od besa.
 
Epizoda 15:
Nakon što je Dijana odradila terapiju sa Marfil, Marfil kaže Bruni da joj se ne sviđa Dijana i da će je uništiti jer ne želi da joj neko preotme Maksimilijanovu ljubav. Migelina i Lala savetuju Dijani da ne pridaje veliku pažnju Maksimilijanu jer bi mogla zbog toga patiti u životu. Maksimilijano govori Emiliju da mu je žao zbog svega što je učinio njegovoj sestri Kamili. Oktavija razgovara sa Deborom o Dijani i kaže joj kako je Dijana lepa. Njih se dve slože da unište Dijanin život i isteraju je iz njihove kuće. Maksimilijano još razgovara sa Emiliom o ljubavi koju oseća prema Dijani. Na dan Larievog venčanja, Dijana se posvađa sa gospođom Santom jer gđa Santa ne želi obuti druge cipele za odlazak na venčanje. Dolazi Lala i kaže Dijani da odmah ode u Gabinu sobu jer se Gabi oseća veoma loše.
 
Epizoda 16:
Maksimiliano ostavi svoga tužnog brata Larija u sobi i odlazi svojoj ženi Marfil i svojoj majci Oktaviji. Oktavija želi otići kod Larija. Maksimilijano joj to ne dopusti. Ona se naljuti, ali ipak pristane da ne ode. Stiže Dijana, a Oktavija i Marfil se ružno ponašaju prema njoj. Maksimiliano je iznenađen jer se Marfil ružno ponaša prema Dijani, a ona mu govori da neće podneti ako se on zaljubi u drugu ženu. U Pakovom baru Gaviota je veoma srećna zbog svega što se događa Oktavijinom sinu, a od konobara u baru sazna o velikoj Pakovoj ljubavi. Sa druge strane, Pako u svojoj kancelariji razmišlja o svojoj ljubavi, Alisiji.
 
Epizoda 17:
Oktavija preti Maksimilijanu da će otpustiti Dijanu jer zbog nje Maksimilijano ne želi intimne odnose sa Marfil. Isabel nagovara Andresa da dođe u sobu i vidi ženu o kojoj se ona brine, ali on to ne želi. Dijana se sreće sa komšijom i kaže joj gde radi. Komšija joj kaže da bi mogla pomoći majci da izađe iz zatvora. Karamelo vidi da se Paola ljubi s Panćolonom i uzme joj to za zlo. Karamelo kaže Panćolonu da ne može biti sa ženom koja ga ne poštuje pa ode za Paolom. Njih se dvoje posvađaju. Panćolon se zabavlja gledajući kako se njih dvoje svađaju zbog njega.
 
Epizoda 18:
Gabi donosi Lariju jelo, ali on ne želi jesti i shvati da je Gabi zaljubljena u njega. Nakon upornog nagovaranja Kamila uspe saznati od svoga brata Emilija ime osobe u koju je Maksimiliano zaljubljen pa se veoma iznenadi kada sazna da je ta osoba zapravo Dijana, negovateljica gospođe Sante. Dijana govori baki Migelini da joj je Maksimilijano izjavio ljubav, ali da ona ne oseća ljubav prema njemu. Migelina joj govori da ga prihvati jer je on dobar momak. Nakon što se vratio u bar, Pako sazna da njegova kćerka plače zbog Panćolona. Maksimilijano nazove Dijanu. Ona mu kaže da će se brinuti o njegovoj ženi pa da njegovo srce mora pripadati Marfil. On joj kaže da će nakon ženinog oporavka, tražiti razvod kako bi se njih dvoje mogli venčati. Dijana ga odbije. Pako teši Karamelo koja se razočarala u Panćolona. U tome trenutku dolazi Panćolon kako bi razgovarao sa Pakom.
 
Epizoda 19:
Lala govori Dijani da bi trebala zaboraviti Maksimilijana, a to može učiniti samo ako se uda za Dijega. Dijana joj kaže kako to nije rešenje, ali Lala insistira na tome. Lari moli Gabi da mu bude uteha nakon razočaranja koje je doživeo sa Pilar i da bude žena koja će mu pomoći da razbistri misli. Maksimilijano se sprema otići u fabriku parfema, ali Debora ne želi da on ode. On se izgovara neodgodivim obvezama u fabrici. U kuhinji Dijana čeka Maksilimilijana. Dijego se tada pojavi i govori joj da je voli. Dijana mu kaže da i ona njega voli, ali kao brata, pa ga moli da je ne prisiljava ni na šta. Lari odlazi u svoju sobu i razmišlja o poljupcu sa Gabi i shvati da mu taj poljubac nije ništa značio, a Gabi je bio nežan i topao. Kamila dolazi na sastanak sa Andresom i on joj govori da zna nekoliko tajni o Dijani kojima bi je mogli zauvek uništiti. Andres govori Kamili da će je to koštati dvadeset hiljada dolara. Dijana, koja neguje Deboru, podnosi Deborine uvrede i biva izbačena iz kuće.
 
Epizoda 20:
Nakon što je Dijana izbačena iz kuće, Maksimilijano odlazi u njenu kuću i pokušava je uveriti da se i dalje viđaju, ali Diana to odbija. Pojavljuje se Dijego i ona izmisli priču za Maksimilijana govoreći mu da se njih dvoje ne mogu viđati jer je Dijego njezin verenik pa da će se njih dvoje uskoro venčati. Maksimilijano odlazi. Rene sreće Paolu na plaži i Paola mu govori da je uznemirena jer se posvađala sa Panćolonom. Rene joj govori da je jasno da joj se sviđa Panćolon, a ona to ne želi priznati. Bruna kaže Debori da se prava Marfil, njena sestra, probudila iz kome. Debora ne može verovati svojim ušima. Bruna joj kaže da se Marfil mora vratiti u kuću Irazabal i zauzeti svoje pravo mesto, ali Debora to ne želi. Zato nagovori Brunu da laže Marfil da ne bi propali njeni planovi. Rene razgovara sa Paolom o Panćolonu i uverava je da je očigledno da joj se on veoma sviđa.