La gata

Televisa // 2014
 
Producent: Nathalie Lartilleux // Originalna priča: Inés Rodena // Broj epizoda: 122
 
Uloge: Maite Perroni, Daniel Arenas, Erika Buenfil, Laura Zapata, Manuel Ojeda, Jorge Poza, Mónika Sánchez, Marcelo Córdoba, Pilar Pellicer, Leticia Perdigón, Juan Veduzco, Socorro Bonilla, Carlos Bonavides, Paloma Ruiz de Alda, Mariluz Bermúdez...

------------------------------
 
Prevod: "Divlja mačka" // Televija: PRVA

 


Sadržaj epizoda:

Epizoda 1:
Maleni Pablo je dečak koji ne poznaje društvene klase, zbog toga kroz prozor svoje kuće zavidi kako se Esmeralda igra sa svojim prijateljima. Esmeralda, bolje poznata kao "Mačka" živi na smetlištu sa svojim ljubincem "Princom", crnim mačkom, koji je po njenim rečima njen jedini prijatelj. "Mačku" je odgojila donja Rita, starija žena koja eksploatiše Esmeraldu. Pablo je oduvek hteo da se igra sa Esmeraldom, jer ona toliko uživa da se igra. Rebeka poznatija kao "Haroća" otkrije da donja Rita čuva novac koji je otela od devojčica. Pablo se sprijatelji sa Esmeraldom i da bi joj se izvinio kupuje joj mledko, kolač i daje joj novac. Lorenza, oktiva da se u njenoj kući nalazi Esmeralda, zbog čega odluči da je otera i preti joj policijom. Pablo želi da ide da traži Esmeraldu, traži dozvolu od svoje majke, ali ona mu izričito zabrani da se druži sa "Mačkom". Virhinija priča sa Lorenzom, i govori joj da su sve osobe iste, i protivi se tome što Lorenza ne dopušta Pablu da se igra sa Esmeraldom. 
 
Epizoda 2:
Pablo preklinje svoju majku da ga pusti da vidi Esmeraldu, međutim ona mu zabranjuje da se druži sa njom. Bez razmišljanja, njegova mlađa sestra Virhinija, kaže Pablu da ona može da mu pomogne da vidi Esmeraldu a da za to Lorenza ne saszna. Esmeralda kaže Pablu da njegova majka nije prijanta i da više ne želi da je vidi. Lorenza odlazi da traži Esmeraldu, kada je pronađe viče i vređa je i želi da zna gde je njen sin. 
 
Epizoda 3:
"Mačka" pita donja Ritu šta joj je, jer vidi da je zabrinuta, ova joj odgovori da su uhvatili Ćuća. Lorezna govori svom suprugu Agustinu da ne želi da se brine o nečemu sutra za ono što mogu na vreme da reše. Esmeralda pita donja Ritu šta znači karta koju drži u rukama a ona joj odgovori da je to njena budućnost, i da karte ne lažu. Silensiosa obaveste da je on jedini naslednik ogromnog bogastva. Lorenza prebacuje Virhiniji jer ona i njen brat u kuću dovlače "bednike". 
 
Epizoda 4:
Esmeralda dolazi u vreme kada momci sa smetlišta zadirkuju Felu, kada je odbrani od njih, ona ugleda njeno lice i razneži se. Mariano govori Pablu da budući da je zaljubljen u "Mačku", Monika će uvek biti rođaka koju nikada neće pogledati. Esmeralda govori Haroći da se svi prema njoj odnose kao prema mački iz smetlišta, ali napomene da Pablo nije takav, ova joj odgovori da je to zbog toga što je ona zaljubljena u Pabla. 
 
Epizoda 5:
Rita govori Esmeraldi da kada najmanje bude očekivala videće Pabla da je oženjen sa nekom iz njegovog staleža, na šta joj Esmeralda odgovori da samo želi da je muči, ali ona joj odgovori da će jednom videti fotografije kako on ljubi drugu i tada će shvatiti sve. Mariano govori Virhiniji da je on rekao njihovoj majci da Pablo svo vreme provodi sa Esmeraldom. Dok Pablo izjavljuje ljubav Emsraldi, Lorenza ih iznenadi i kaže im da će ona sprečiti tu ljubav.
 
Epizoda 6:
Rita se odnosi hladnog srca prema Esmeraldi, i govori joj da ako se ne izvini njenoj unuci može odmah da ide. Pablo poziva Esmeraldu na ručak, kada Lorenza za to sazna pobesni i zahteva da ona ode iz kuće. Snažna oluja ugrožava živote svih osoba na smetlištu, zbog čega Esmeralda odlazi po Felu koja je uplašena u svojoj kući. Pablo želi da ide da potraži "Mačku", ali njegova majka mu govori da neće ugroziti svoj života, u međuvremenu Esmeralda odlazi da traži donja Ritu u tom trenutku krov pada i pogađa Esmeraldu, ona pada na pod. Marijano otkriva prave Pablove namere, on mu otvoreno kaže da je Esmeralda njegova devojka i da planira da se venča sa njom. 
 
Epizoda 7:
Pablo i Mariano izlaze zajedno, u međuvremenu Lorenza se oseća ponosno na svoje sinove, njen plan da se Pablo i Monika venčaju dobro napreduje i tako će ona moći da uživa u njenom velikom bogastvu. Rita priznaje Esmeraldi da se njena majka zaljubila u jednog čoveka i da je on postao njena nesreća. Zbog toga treba da se probudi i prekine svoju vezu sa Pablom. Kaže joj da on sigurno ima pravu devojku za sebe. Esmeralda se pita ko je zaista Fela i zbog čega je niko ne traži. Haroća ne želi da Esmeralda bude povređene i kaže joj da iako se Pablo kune da je voli, on se nikada neće venačati sa njom. Silensioso saznaje da bi njenova kćerka mogla biti živa, i u isto vreme misli kako treba na naplati štetu koju mu je učinio advokat Agustin Martinez Negrete. Italijano preti da će ubiti svakog čoveka koji se probliži "Mački", kada je ugleda kako se ljubi sa Pablom dolazi do njih sa oružjem i preti Pablu. 
 
Epizoda 8:
Esmeralda je veoma srećna jer ide na razgovor za posao. Pablo dolazi sa svojim bratom Marijanom i predstavi mu Esmeraldu, on mu kaže da je ona najlepša devojka koju je video u poslednje vreme. Pablo i Esmeralda se poljube u tom trenutku dolazi Italijano i preti im sa pištoljem. U isto vreme Italijano govori Riti da je prevarantkinja i da će morati da mu vrati sav novac koji joj je dao. Marijano pita Esmeraldu da li zaista mnogo voli Pabla i koji su njene namere sa njim, da li je planira da se venčaju, kada mu ona odgovori potvrdo, Marijano joj kaže da je veoma lepa, ali da oseća željenje prema njoj jer Pablo ima devojku. Monika zaustavi Pabla na izlazu, i predloži mu da budu zajedno.
 
Epizoda 9:
Pablo razgovara sa Esmeraldom i otkrije joj svoja osećanja. Kaže joj da želi da radi i da se oženi sa njom. Esmeralda mu kaže da pre toga mora da studira slikarstvo, jer je to njegov pravi san. Ali Pablo insistira da to trebaju da odrade pre svi planove, zbog čega je na licu mesta zaprosi. Lorenza govori Carlosu da neće dozvoliti da uđe u njenu kuću i da će sledeći put pozvati policiju. Sentavito i Esmeralda pričaju o ljubavi koju ona oseća prema Pablu i da on mora da priča sa njegovim ocem. Don Agustin viče na Pabla i govori da ne bezobrazan i da ne želi da ga sasluša, ali on i dalje insistira da se što pre venča sa Esmeraldom. Lorezna priča sa Monikom i laže je, kaže da Pablo želi da se oženi sa njom i da je ona prava žena za njenog sina. Esmeralda ne može da izbegne brigu jer zna da je Monika zaljubljena u Pabla i da će pokuša da ih razdvoji. Marijano kaže Lorenzi da Esmeralda nije loša, samo je neuka, zbog čega Lorenza poludi i pita ga da li je i on zaljubljen u Esmeraldu. 
 
Epizoda 10:
Nakon što pablo objasni Moniki da je zaista zaljubljen u Esmeraldu, takođe joj kaže da je voli kao prijatelja i da ne može da glumi pred majkom. Agustin se oseća loše što laže svog sina, ali shvati da je to za njegovo dobro. Pored toga glumi da se slaže sa venčanjenom Esmeralde i Pabla, ali to je samo zamka zbog koje će Pablo morati napustiti zemlju. Pablo govori Esmeraldi sa velikim bolom da će morati da ide u SAD.