La ley del silencio

Telemundo // 2005
 
Producent: Carlos Sotomayor // Originalna priča: Juana Uribe // Broj epizoda: 32
 
Uloge: José Ángel Llamas, Flora Martínez, Rodrigo de la Rosa, Jullye Giliberti, Alejandro Chabán, Joaquín Garrido, Lumi Cavazos, Omar Fierro, Issabella Camil, Fernanda Romero, Lilian Tapia, Henry Zakka, Julio Bracho Castillo, Liz Gallardo, Chela Arias...


Sadržaj epizoda:

Epizoda 1:
Tomas savetuje svog brata Jimmyja u vezi nekih glupih pitanja koje su mu pale na pamet zbog veze njegovog oca sa nekom devojkom. Fernando i Natalia se previše vole. Oboje su srećni zbog izgradnje njihove nove kuće. Ona predstavlja simbol njihove zajedničke budućnosti.

Epizoda 2:
Magdalena je Natalijina sestra. Ona je previše arogantna i umišljena. Natalijinom ocu se ne sviđa izbor njegova kćerke, uvek ima nešto protiv Fernanda. Ali misli da bi se kao prijatelji dobro slagali.

Epizoda 3:
Pre nego što je postao preduzetnik, Angel je bio terorista bez dokumenata. Tomas je veoma pametan i dobro zna da dobro razmisli o stvarima. Sada kada je dobio zelenu kartu, Pedro se bavi eksplotacijom čime se bavio od kada je došao u zemlju. Natalia slepo veruje Fernandu i brani ga od svog oca. Međutim on i dalje insistira da oni nije dobar za nju i siguran je da on želi samo da je iskoristi.

Epizoda 4:
Od kada je Natalia u Javierovoj kući, on ne može da spava dobro. Noćni razgovori ojačali su prijateljstvo koje je počelo pre mnogo godina. Pedro se vraća kući, ali ne nosi dobre vesti. Nešto se užasno desilo sa povratkom gringe. Do Magdalene stiže vest koja je apsurdna ali skroz tačna.

Epizoda 5:
Natalia je na sreću okružena dobrim osobama. Dobija podršku dobre prijateljice. Postoje tračevi koji kruže okolo da ona ima nemoralne namere sa Javierom. Clemencia odlazi sa svojom kćerkom u kliniku. Magdalena koja dobija pomoć kako bi preživela je krivac za sve što se dešava.

Epizoda 6:
Natalia je dobila posao, nije ništa za pohvalu, ali je pošten i veoma dostojan. Angel joj ponudi svoju pomoć, nudi joj nekoliko luksuznih stvari i pokuša kupiti njeno prijateljstvo. Javier očajno traži Adelu. Niko je nije video. Ona je maloletnica u potrazi za uzbuđenjima koje život pruža.

Epizoda 7:
Angel ima molbu za Tomasa. To je više nego molba, to je više naređenje. Javier je veoma dobar čovek, podržava Nataliju da i dalje veruje u Fernandovu nevinost. Adelu je pokupio veoma loš muškarac.

Epizoda 8:
Natalia ima odličnu ideju za kulturni centar. Njeni roditelji odbijaju da daju pare da bi se projekat nastavio jer ona i dalje brani Fernanda. Angel ima dosta opasan zadatak za don Pedra, koji mora da pristane jer je Tomas u opasnosti.

Epizoda 9:
Adela je bila na ivici života i smrti. Nakon što je silovana, Javier pokušava da joj bar  malo pomogne sa svetim rečima koje joj upućuje.

Epizoda 10:
Fernando dobija neke informacija zbog kojih dolazi do raznih zaključaka. Njegova istraživanja rode plodom. Pedro odlazi preko granice.


Epizoda 11:
Adela je razmišljena, dešava joj se nešto u životu zbog čega samo na to misli. Javier traži jednog prijatelja. Fernandu nije jasno kako Natalia i Javier mogu biti tako dobri prijatelji. Angel i dalje obleće oko nje. Pomaže joj kada može za samo jedan njen osmah ili bar tako kaže.

Epizoda 12:
Fernando i dalje ne može da poveruje da Natalia i Javier mogu sve vreme da budu zajedno. Adela je i dalje zabrinuta oko problema koji ju je zadesio. Angel ima loše planove prema Nataliji.

Epizoda 13:
Adelina tetka poslednja saznaje šta se desilo sa njenom kćerkom. Javiera pretuku ali ne zna da najgore tek dolazi. Fernando i dalje sumnja iako bez dokaza ne može ništa dokazati. U bolnici, Clemencia nestrpljiva očekuje vesti. Magdalenino zdravlje je veoma loše.

Epizoda 14:
Javier je ponosan i zbog toga ne prihvata novac koji mu nudi Natalijin otac Francisco. Adela je trudna, u to više ne sumnja. Njena tetka ne može više da je gleda u toj situaciji. Adela odlučuje da joj prizna istinu. Njena teka umire od brige.

Epizoda 15:
Nekoliko stanovnika naselja se pokaje jer su hteli da izbace Nataliju. Ona odluči da ode, ne zbog incidenta već zbog njene veze sa Javierom. Adela i njena tetka odlučuju da se beba ne rodi. Svešteniku Javieru se neće svideti metod koji su izabrani.  On će morati da objasni stanovnicima zbog čega je odbio novac. Govori da je sve bila ucena i da Natalia zaslužuje izvinjenje. Angel nešto planira pojavljuje se u bolnici sa oružjem u ruci.

Epizoda 16:
Angel se pretvara i govori da ne razume kako je neko mogao da uđe sa oružjem u bolnicu. On iskoristi priliku i obriše svoje otiske sa oružja. Adela se izvini tetki, jer se nije osećala kao da pripada pored nje, što je tipično za maloletnike kojima je potrebna sva pažnja.

Epizoda 17:
Angel i dalje gleda kako da se izvuče iz situaciju koju je sam izazvao. Adela i dalje na razne načine pokušava da dokaže tetki da se promenila i da joj je žao zbog svega. Njena promena je očigledna.

Epizoda 18:
Javieru i Nataliji nisu jasne stvari kao što su mislili. Ona oseća da on nije samo njen najbolji prijatelj. Iako ga smatra veoma dobrim, zna da kada pomenu njih dvoje on je veoma drugačiji. Javier izlazi iz jednog problema a već se nalazi u drugom. Adela je izgubljena a njena tetka Julia je moli da dođe sebi. U međuvremenu Natalia odluči da svoj život posveti manastiru.

Epizoda 19:
Javier zbuni Nataliu sa svojim rečima. Ali ona je već donela odluku da je najbolje da se više ne viđaju. Adela i njena tetka počinju bolje da se slažu. Adela odluči da ne abortira. Meyeru, koji će biti deda tom detetu, uopšte se ne sviđa odluka.

Epizoda 20:
Angel odbija Javierov predlog, da svedoči u Fernandovu korist, iako je on njegova poslednja nada. Govori da je problem što je Francisco njegov partner I zbog toga ne može da se uvlači u slučaj. Adelina tetka ima udvarača. Iako je Fernandu tešku da poveruje, Angel želi da pomogne.


Epizoda 21:
Javier taži od Leopolda hitnu uslugu. Pedro se povredio u nesreći i hitno mu je potrebna medicinska pomoć. Problem je što lekar ne želi da ga pregleda zbog toga što on nije iz zemlje. Magdalena se probui i zahteva što pre da vidi Angela.

Epizoda 22:
Magdalena se samo seća u jednom trenutku da su joj u laboratoriji rekli da je trudna. Natalia je moli da se seti sa kojim je ona spavala. Njena sestra se uvredi i izbaci je iz sobe. Magdalenin doctor objasni Nataliji da će joj se pamćenje vratiti po delovima i da mora biti strpljiva. Clemencia izjavi nešto što nije trebala.

Epizoda 23:
Leopoldo i Julia su sve bliži. Veoma se sviđaju jedno drugom. Fernando je iskren prema sebi. U dubini duše jedino brine samo za Nataliju. Biti Slobodan nije bitno ako nema nju pored sebe. Cecilia razmišlja sa hladnom glavom. Čim ugleda Angela Magdalena počinje da se seća govori mud a se ne pravi lud jer dobro zna da ona čeka njegovo dete a ne Fernandovo.

Epizoda 24:
Angel je šokiran što je Magdalena uspela da se priseti da je dete koje očekuje njegovo. Boji se da će o svemu progovoriti, ali njeno sećanje se vraća delimačno. Fernanovo suđenje zavisi i od psihičkog stanja Adeline majke.

Epizoda 25:
Natalia ne zna šta da radi. Magdalena je svakim danom sve gore. Njena srećna zavisi od ludila njene majke, jer će to služiti Fernandu za suđenje. Angel iskoristi svaki sekund da bi je izmanipulisao Magdalenu, čija amnezija dodatno iskomplikuje stvari.

Epizoda 26:
Magdalena moli svoju majku da je što pre izvuče iz bolnice. Njeni roditelji e žele da rizikuju, njen doctor je ne pušta. Fernando odlazi da priča sa Magdalenom. Angel radi sve da bi je ubio ali da sakrije dokaze da je on bio u pitanju. Ona oseti da je u opasnosti.

Epizoda 27:
Natalia ispituje Angela. Postoji nesporazum. Magdalena se pretvara da je luda, Fernando priznaje Nataliji da je posetio Magdalenu. Udružuju snage i zajedno dolaze do jednog zaključka. Sada sve zavisi od toga da Magdalena povrati pamćenje. Njena sestra joj pomaže sa nekim fotografijama. Veza između Leopolda i Julie nailazi na probleme.

Epizoda 28:
Ljubavna idila između Julie i Leopolda nailaze na probleme kada se pojavi Julijin muž koji sahteva svoja prava. Magdalena očajnički pokušava da se priseti svoje prošlosti ali niko u tome ne želi da joj pomogne. Angel smišlja plan kako bi se izvukao iz kompletne situacije.

Epizoda 29:
Magdalena želi da zna razlog zbog čega joj niko ne govori šta se desilo u prošlosti. Ona moli Javiera da joj pomogne da se priseti, ali one ne može da pristane, jer je tako lekar naredio. Angel govori Magdaleni da će biti njen prijatelj. On misli da ona mora da zna istinu. Reće joj iako ga to boli. Govori joj to na svoj način.  

Epizoda 30:
Angel se pokazao kao Magdalenin pravi prijatelj. Ona je svakim danom sve više zbunjena i oseća se loše. Smiruju je njene tableme. Angel razmišlja kako može pomoću tih tableta da je se reši.

Epizoda 31:
Leopoldo pomaže Juliji sa papirima za razvod. Njen navodni suprug želi polovinu svega što su zajedno stekli jer tako zakon nalaže. Ramon govori da je kroz vreme provedeno u zatvoru shvatio da ništa nije onako kako izgleda. Sada želi da dobije sve. Francisco zahteva da traže Fernande, koji se sakrio u najeftiniji motel. Fernando zna svu istinu o Angelu jer mu je Magdalena sve priznala.

Epizoda 32:
Zahvalujući Tomasu, Angel će dobro vreme svog života provesti u zatvoru. Njegov otac će takođe ići u zatvor ali zahvaljujući saradnji sa policijom može da izađe brže i započne novi život. Julia je napokon slobodna žena, ali to ne traje dugo jer je Leopoldo zaprosti. Clotilde sa svoje strane odlazi u Mexico da živi sa Tobiasom. Adela je rodia dete, Sebastian se vratio a Meyer ih je prihvatio. Magdalena je rodila svoje dete i započela sve od nule. Fernando je napokon nastavio svoj život zajedno pored svoje najveće ljubavi: Natalije.

KRAJ TELENOVELE