Las Aparicio


Argos Comunicación // 2010
 
Producent: Epigmenio Ibarra // Originalna priča: Leticia López // Broj epizoda: 120
 
Uloge: Gabriela de la Garza, Ximena Rubio, Liz Gallardo, María del Carmen Farías, Eréndira Ibarra, Plutarco Haza, Eduardo Victoria, Marco Treviño, Erik Hayser, Luciana Silveyra, Lourdes Villarreal, Aurora Gil, Silvia Carusillo, Manuel Balbi, Paulina Gaitán, Eva Sophía Hernández, Alexandra de la Mora, Tania Angeles, Nestor Rodulfo, Mario Pérez de Alba, Román Walter, Johanna Murillo, Damián Alcázar, Raúl Méndez...

------------------------------
 
Prevod: "Udovice" // Televija: AVALA


Sadržaj epizoda:

Epizoda 1:
Nakon smrti svoga muža, Mercedes Aparicio odlučuje da izađe na crtu svojim moćnim poslovnim saradnicima. Alma započinje svoj seks biznis. Julia uhvati svog dečka u škakljivoj situaciji sa drugom ženom. Tri generacije žena nose čudnu porodničnu tradiciju: Sve one su postale udovice čudnim okolnostima i rađaju samo žensku decu. Apariciove su snažne i moderne žene koje su shvatile da im nije potreban muškarac da bi preživele.

Epizoda 2:
Julia je odlučila Armandu da pruži još jednu priliku ali i dalje misli o svom poljupcu sa Marianom. Mercedes ima težak početak u firmi svog pokojnog supruga. Leonardo istražuje misterioznu Almu.

Epizoda 3:
Mercedes je kažnjena zbog greha svog pokojnog supruga. Maximo se suprostavi Almi u vezi njene afere sa Leonardom. Julia sa Armandom želi nešto više od seksa.

Epizoda 4:
Ileana se vratila sa tajnom koja će šokirati Apariciove. U međuvremenu, Julia je rastrgana, bori se sa svojim zbunjujućim osećanjima. Mercedes preuzima slučaj, ali on je daleko više komplikovan nego što je mislila. Da li će njen moral sprečiti da nastavi sa slučajem?

Epizoda 5:
Mercedes i dalje pokuša da prebrodi svoja načela zarad posla. Juliji i dalje nije jasno šta zapravo oseća što je veoma zbunjuje. Alejandro počinje da oseća da nešto nije u redu. Ileani smetaju ponašanja ukućana

Epizoda 6:
Buntovna Ileana je nezadovoljna sa netradicionalnim ponašanjem Apariciovih. Armando ispituje Julijinu želju da se useli kod njega, zbog čega će doneti šokirajuću odluku. Alejandro pod porodičnim pritiskom, počinje da sumnja u svoje samopouzdanje.

Epizoda 7:
Na dan obeležavanja godišnjice Maximove smrti, ne ide baš sve kako je Mercedes planirala. Svaka njena ćerka se bori sa svojim problemom za koje misle da su bezizlazni. Ali za svakoga postoji druga šansa.  

Epizoda 8:
Maximo traži pravdu, i juriće Rafaelu sve dok je ne dobije. Pravda dolazi kao visoka cena za Mecedes, jer se odlučila da stane uz Carlu.

Epizoda 9:
Carla ima iznenađujući susret sa svojim sinom Enriqueom. Dok Leonardo počinje da sumnja u Almine posle posla aktivnosti, Ileana govri o svojim osećajima. Julia je zabrinuta zbog kletve Apariciovih.

Epizoda 10:
Carla se odlučila za hrabar korak napred, ali hoće li to biti dovoljno? Leondardo impresionira Alminu majku, dok Mauro ostavi odličan utisak na Ileani. Julia dobija sumnjičav mejl.


Epizoda 11:
Slobodan muškarac okružen prelepim ženama, Leonardo pokušava da šarmira Apariciove tokom večere. Ielana dobija zbunjujuće signale od Maura, dok Armando tvrdi da je zavistan o seksu. Daniela se suprostavi Mariani pita je da li je Julia više od prijateljice?

Epizoda 12:
Tokom kasnog sastanka, Claudio priznaje da ga Mercedes privlači. Mauro povuče težak korak ka Ileani, Daniela i Mariana prolaze kroz težak period. Armando je pao na dno.

Epizoda 13:
U nameri da pomogne Armandu, Julia zakaže sastanak kod seks terapeuta. Alma pokušava da pomogne Aliciji sa samopoštovanjem, a Mariana počinje da snima svoja osećanja. Mauro je sada indiferentan prema Ileani.

Epizoda 14:
Na prvoj terapiji, Armando mora da se izvinim svim ženama sa kojima je spavao. Nakon nekoliko beskrajnih dana Ileana konačno pruži šansu Mauru. Mercedes počinje da gaji sviđanje prema Claudiu, dok ne otkrije njegovu užasnu tajnu.

Epizoda 15:
Rafaela i Leonardo počinju njihovu novu poslovnu vezu, Mercedes rešava partnerstvo u fimi. Alicia dobija novu dozu samopoštovanja, dok ljubomorna Julia optuži Almu da je spavala sa Armandom.

Epizoda 16:
Dan je majki, i svi u porodici Aparacio slave. Claudio se oseća krivim i obeća Mercedes da će joj vratiti kuću. Amrando odbija da ide dalje na terapije. Alma se najviše iznenadi kada Ileana dovede svog novog dečka na večeru.

Epizoda 17:
Motivisana novim sluačajem, Mercedes počinje da uči razloge koji se kriju iza prevare svog muža. Alma sumnja u Maurovu iskrenost, a Julia otkriva da je Armando i dalje neveran.

Epizoda 18:
Zbunjena zbog svojih osećanja, Alma se obrati Alejandru za savet. Julia se odrekne abstinencije. Hoće li Mauro pristatai da bude u celibatu. Da li će sve da uradi da bi bio sa Ileanom?

Epizoda 19:
Očajni u ljubavi, Mariana i Armando su oboje iznenađeni Julijinom prevrom. Mercedes pokušava da urazumi obe da bi došle do nekog dogovora, dok Leonardova ljubomora odvuče Almu još dalje.

Epizoda 20:
Mamurna i sa grižom savesti, Julia odluči da okrene list, tražeći oproštaj od Armanda i Mariane. Nakon što su proveli nekoliko popodneva zajedno, Alejandru se sve više dopada Alma.


Epizoda 21:
U nameri da zaboravi Leonarda, Alma provodi svoje noći tražeći muškarca koji bi popunio prazninu. Mercedes je opsednuta jer želi da pronađe ljubavnicu svog pokojnog supruga

Epizoda 22:
Nadajući se novom početku, Armando pita Juliju da se preseli sa njim u Španiju. Alma uzima problematičku ženu pod svoju zaštitu, dok Mercedes konačno upozna ljubavnicu svog pokojnog supruga.  

Epizoda 23:
Iako je njegova romantična veza sa almom završena, Rafaela odbija da prekine svoje poslovno partnerstvo sa Leonardom. Mercedes upoznaje drugu ženu, ali nije zadovoljna kako je sve to ispalo.

Epizoda 24:
Rafaela ženi da njene kćerke skinu svoje "maske", ali zahtevaju od nje da predstane da im se meša u živote. Mauro je odlučan da zaprosi svoju voljenu, a Alejandro ima emotivan rasprad.

Epizoda 25:
Sijajući zbog srećno bračnog predloga, Ileana objavi svoje planove Mauru. Mercedes traži pomoć od Alme da joj pronađe nekoga za jedno veče. Armando dokaže svoju ljubav prema Juliji preko radia.

Epizoda 26:
Nakon što je saznao istinu, Alma brani svoj posao koji vodi sa eskortima i pokuša sve da objasni Leonardu. Ileana je očajna nakon što je raskinula sa Maurom, a Julia napokon donese svoju odluku.

Epizoda 27:
Mercedes donosi posao kući nakon što pruži utočište jednom svom stresnom klijentu. Alma i Leondardo su zajedno, svi su srećni zbog njih sem Alejandra. Julia se pakuje ali ima problem sa selidbom. Hoće li je Mariana nagovoriti da ostane?

Epizoda 28:
Mercedesino javno poniženje prema Vladi donosi joj ozbiljne posledice. Alejandro odlazi na sastanak, ali samo da bi napravio Almu ljubomornom. Apariciove nazdravljaju za Julijino poslednje veče u Meksiku.

Epizoda 29:
Rafaela je zabrinuta za Julijinu selidbu u Španiju. Mercedes daje otkaz u advokatskoj firmi da bi vodila Rosarijin slučajn, ali Claudio je odlučan da promeni njeno mišljenje.

Epizoda 30:
Leonardo ponudi Mercedes pomoć oko njene nove firme. Stari prijatelj dolazi da poseti Almu, dok Rafaela nagovara Marianu da svrati uposetu. Mauro i Alejandro naprave pijani dogovor da se drže podalje od Apariciovih.

Epizoda 31:
Nakon što je otišla pre samo nedelju dana, Julia se vratila a zbog toga nisu svi srećni. Mercedes je potajno zaljubljena a to je i više nego očigledno, posebno Claudiju. Devojke odlaze na piće, a Alma uči Mercedes kako da smuva nekoga.

Epizoda 32:
Nakon nekoliko nedelja flertovanja, Mercedes napokon odlazi na sastanka sa Ricardom. Zbog njegovog obožavanja Alme, Leonardo ima problem da održi svoje obećanje dato Maximu. Julia i dalje traži Marianu.

Epizoda 33:
Srećna nakon svog prvog poljupca sa Ricardom, Mercedes je ponovo optimistična u vezi ljubavi. Julia i dalje se muči sa seksualnom frustracijom, dok Maximoc šešir i dalje progoni Leonarda. Alejandro moli Almu da ga nauči mističnom "Venus Rose" tehnikom.

Epizoda 34:
Nakon što pristane na Rafaelinu želju da napokon nastavi sa svojim životom, Mercedes planira da provede vikend sa Ricardom. Ileana nastavlja sa online potragom za savršenim muškarcom, dok Julia pati za Marianom i njenom novom devojkom. Claudio i Leonardo započinju sastanke sa opijanjem, dok Alma napokon vidi nešto više u Alejandru.

Epizoda 35:
Nakon što sazna Ricardovu tajnu, Mercedes želi da dobije odgovore u vezi njegovih motiva. Almina tajna veza sa Alejandrom otvori lavinu pomešanih osećanja.  Mariana se vratila sa plaže, ali ubrzo dobija bezobrazno "buđenje" od homofobične bande.

Epizoda 36:
Uplašena i usamljena nakon gej incidenta, Mariana pronađe podršku kod Apariciovih. Maximo analizira Alminu vezu, dok Claudio pomaže Mercedes sa njenim poslednjim planom. Dolazi novi student u Almin razdred.

Epizoda 37:
Ljubazna i umiljata Mara pokuša da ubaci u Almin tajni posao. Maximo juri Leonarda jer je odustao od istrage ubistva, dok Gaby odbija da podnese prijavu protiv Marijaninih napadača.

Epizoda 38:
Maximo postavlja zrno sumnje kod Alme i Rafaele u vezi Leonarda. Claudio je dirnut zbog Marianinog slučaj i odluči da povuče konce i pomogne joj. Mara preklinje Almu za pomoć.

Epizoda 39:
Ne mogavši više da zadrži svoju ljubomoru, Leonardo napokon "pukne" i satera Almu na ivicu. Nakon što ponovo zaprete da će povrediti Marinau, Alma i Julia kuju plan kako da uhvate bandu na delu. Ileana pronalazi novi hobi da ne bi razmišljala o seksu, a Mara postane zavisna o Alejandru.

Epizoda 40:
Alma je iznenađujuće ljubomorna na Alejandrov odnos sa Marom, što on na neki način iskorištava. Mariana je i dalje zabrinuta za svoju bezbednost. A Ileana pokušava da na sve način da skrene misli sa seksa.

Epizoda 41:
Nakon neprestanog flerta, Claudio napokon dobije svoju priliku sa Mercedes. Dok se Mariana bori da razume svoju novu vezu sa Juliom, novi progonitelj ulazi u njen život. Alma je šokirana Leonardovom ekstremnom prevarom.

Epizoda 42:
Iznenadnim pojavljivanjem njenog oca, dovodi Marianu do emotivnog raspadanja. Leonardo raslaže svoj plan protiv Alejandra, a Claudio koristi svaku priliku da osvoji ponovo Mercedes.

Epizoda 43:
Julia i Mariana pokušavaju da shvate svoju vezu, ali Armando ih stalno prekida. Rafael traži od Hernana da poseti ISadoru, ali Ileana mu prebacuje što je napustio svoju porodicu.

Epizoda 44:
Tražeći pomoć od magije i duhova, Apariciove imaju čitanje iz voska da bi dobile odgovor na goreća pitanja. Claudio pokušava da bude bolji otac, dok Ileana počinje da bude sumnjičava u vezi smrti svog oca. Mariana je odlučna da otkrije svoju seksualnost svom ocu Hernanu.

Epizoda 45:
Nakon što je video Juliu i Marianu zajedno, Hernan postaje sumnjičav u vezi njihovog odnosa. Mercedes ne može da spava sa Claudiom, pa tako da ona se zakune na čekanje. Rafaela je sigurna da Leonardo ima dvostruje motive, tako da mu se suprostavi.

Epizoda 46:
Nakon što je zemljotres podrmao stvari, Apariciove moraju da se bore sa posledicama strastvene noći. Alma mora da se nosi sa Alejandrovom ljubomorom, dok Julia mora da podnese Armandov povratak.

Epizoda 47:
Apariciove ponovo daju skolinište devojci u nevolji. Mariana je ponovo razočarana zbog svog oca, dok Amrando krivi sebe zbog Julijine seksualne opredeljenosti. Leonardo pristane da pomogne Mercedes i Claudiju sa njihovim novim slučajem.

Epizoda 48:
Alma ponovo ide prerušena u akciju, ovaj put da bi razbila krug koji se bavi prodajom ljudi. Mercedes nastavlja da odbija Claudijeva udvaranja, a Alma je i dalje rastrzana između dva muškarca. Armando odlazi kod Mariane u stan tražeći Juliu, a jedno od njih će završiti u bolnici.

Epizoda 49:
Zamka je postavljena, Mercedes i Leonardo namame Maldonada i pokušavaju da ga uhvate na delu. Dirnuta Renatinom pričom, Ileana odluči da pornađe porodicu izgubljene devojčice. Hernan donese iznenađujući korak kada sazna sa Marianino seksualno opredeljenje. Julia odlazi da pomogne Armandu.

Epizoda 50:
Nakon što je napao Maldonada, Claudio mora da provede noć u zatvoru. Armando primorava Juliju da kaže Mariani za njihov poljubav, dok i Ileana doživljava poljubac. Alejandro odluči da donese drugačiji pristup u svojoj vezi sa Almom.


Epizoda 51:
Emotivni susret Renate i njenog oca učiti da Apariciove sijaju od sreće. Armando odrično dobij da prihvati Julijinu i Marianinu vezu i uradiće sve što je potrebno da bi ih razdvojio.

Epizoda 52:
Alma deli svoja najdublja sećanja na Maxima sa Alejandrom, dok Mariana objašnjava razvoj veze sa Juliom njenom ocu Hernanu. Nakon dosta poljubaca, Ileana traži od Bruna da definiše njihovu vezu. Mercedes i dalje pati za Claudiom ali odbija da bude u vezi sa njim.

Epizoda 53:
Pokušavajući da prisili novo prijateljstvo, Armando stalo prekida vreme koje Julia i Mariana žele da provedu zajedno. Nakon lude noći sa Claudiom, Mercedes više nemože da obuzda svoju želju za njim. Rafaela dobija šokante informacije od privatnog istražitelja.

Epizoda 54:
Alma je besna na Rafaelu što je otkrila Leonardovu prošlost. Ileana dovodi Bruna kući da upozna porodicu a Armando upoznaje novu devojku. Claudijeva ljubomora natera Mercedes da se udalji od njega i približi Hernanu.

Epizoda 55:
Armandov pokvareni plan da bi pridobio Juliu je pun uspeha. Alma se suprostavi Leonardu o njegovoj vezi sa Maximom, dok Claudio upada na večeru na kojoj su Mercedes i Hernan. Rafaela saznaje čudnu tajnu u vezi Bruna.

Epizoda 56:
Ubeđen time što je Mercedes odobrila, Hernan pristaje da radi kod Leonarda. Maximo otkriva šokantnu tajnu u vezi Rafaelinog zdravlja, a Merecedes prihvati slučaj koji je veoma blizu kuće. Mariana planira ručak sa svojim ocem Hernanom, tako da Julia pronađe nekog drugog da joj pravi društvo za večerom

Epizoda 57:
U nameri za novim početkom sa Leonardom, Alma stavi tačku na svoju vezu sa Alejandrom. Julia i Mariana vežbaju svoje glumačke sposobnosti kada odu na auticiju za novu televizijsku seriju.

Epizoda 58:
Nakon što je nestroljivo čekala, Rafaela odlazi u bolnicu da pokupi rezultate mamografa, ali pre nego što stigne tamo mora da ode na jedno mesto. Julia i Mariana dobijaju dobre vesti sa kastinga, dok Bruno želi da svoju vezu sa Ileanom digne na viši nivo.

Epizoda 59:
Rafaela pokušava da sveže sve svoje slobodne krajeve. Mariana pokušava da pronađe zajednički jezik sa Hernanom, dok Julia ima veoma realan san. Dok Alejandro razmišlja da li da ode ili ostane u poslu, Tomas mora da se bori da ostane u svojoj kući.

Epizoda 60:
Mercedes doživi hod srama nakon što provede noć sa Claudiom. Julia je i dalje zbunjena nakon sna, dok Julia provodi dan sa Hernanom. Tomas se nalazi u bezizlaznoj situaciji.

Epizoda 61:
Julia se kaje zbog trenutka slabosti koje je doživela sa Armandom. Rafaela se plaši da otvori svoje rezultate, a Mercedes otkriva šokantne podatke vezane za Tomasov slučaj. Ileana i Bruno su napokon spremni da izgube nevinost.

Epizoda 62:
Rafaela užurbano traži svoja izgubljena pisma. Užasnuda Mercedes se suprostavi Almi u vezi njenog sramnog posla. Julia se suprostavi Mariani i Armanu, otkriva svoja prava osećanja.

Epizoda 63:
Mercedes odluči da se suprostavi sa svojom "opakom" sestrom Almom. Mariani je slomljeno srce nakon Julijinog priznanja i odlazi kod Hernana po savet. Alejandru se pojavljuje misteriozni klijent na vratima.

Epizoda 64:
Alma ne razume zašto se Mercedes toliko protivi njenom poslu, kada ona samo usrećuje druge. Alejandro je i dalje intrigiran novim klijentom. Mariana ne zna šta da radi iako joj je Hernan pokušao dati savet u vezi Julije.

Epizoda 65:
Rafaela saznaje šta je Julia uradila. Nakon ne baš tako sjajnog „prvog puta“ Bruno je odlučan da ispravi grešku sa Ileanom. Armando više ne zna šta bi uradio i odlučuje se na neočekivani korak – zove Marianu da bi pričao sa njom o Juliji.

Epizoda 66:
Rafaela govori Marianu da ni ona kao ni Armando ne zaslužuju pritisak kojim ih je Julia izložila. Bruno traži od Armanda da mu ponovo pozajmi stan za drugi pokušaj. Eva posećuje Almu, i pita je da li poznaje gej muškarca koji bi je otpratio na sestrino venčanje. Armando i Mariana sklapaju pakt.

Epizoda 67:
Alma traži od Leonarda da joj ispriča priču da bi zaspala, a on joj kaže da je bio Maximov stićenik. Ileana traži od Mercedes saveta za "prvi put". Mercedes pozove Almu na ručak da bi pričali o Ileani i onome što ona želi. Ali sve tri imaju različito razmišljanje.

Epizoda 68:
Alma pokušava da pronađe Ileanu ali bez uspeha. Bruno priprema sve za drugi pokušaj. Leonardo govori Hernandu istinu o njegovm odnosu sa Apariciovim. Mariana i Armando uveri Juliju da su imali sex i da bi voleli da njihova veza bude "trougao".

Epizoda 69:
Mariana i Armando piju kafu i šale se o prošloj noći - dok Julia ne nazove. Rafaela i Aurelia se pitaju gde su devojke i šta se to dešava u njihovim životima. Kasnije, Julia, Mariana i Armando odluče da se nađu. Julia im govori da više ne želi da ima vezu u troje i kreće da ode. Mariana je zaustavi i traži od nje da pruži priliku da vidi kako će takva veza izgledati.

Epizoda 70:
Julia, Armando i Mariana vezbaju kako bi njihova veza izgleda od tada pa nadalje. Mercedes je shvatila da su Alma i Ileana uspostavile neki odnos. Hernan se poverava Mercedes i govori joj da je zabrinut za Marianu i njihovu "trojku".

Epizoda 71:
Armando kaže Juliji da je voli, ali se pita da li je ona mislila o Mariani kada su imali seks. Ileana uverava Bruna da je loš seks bio ok i da je to sada iza nje. Hernan drži govor Mariani u vezi njene veze. Tokom porodične večere, Rafaela nije baš zadovoljna sa ćerkama.

Epizoda 72:
Stvari se zakomplikuju kada Rafaela kaže Juliji šta zaista misli o njenom ljubavnom trouglu. Julia i Mariana raspravljaju o njihovoj budućnosti. Leonardo priznaje Almi kako se oseća u situacijama sa Janom.

Epizoda 73:
Kada Maximo kaže Rafaeli da je staromodna, ona odluči da popriča sa Juliom. alejandro pomaže Brunu sa svojim "problemom". Armando i Mercedes odluče da odvedu Janu u kuću Apariciovih. Stvari se izmaknu kontroli kada Hernan kaže Mariani o svom odlasku.

Epizoda 74:
Leonardo je sve više ankciozan u vezi roditeljstva. Stvari ne idu baš tako dobro kada Bruno pokuša da primeni novo stečene tehnike. Armando govori Juliji i Mariana priču o njegovim roditeljima. Magda se vraća kući i ne može da pronađe Janu. Nakon što pronađe Mercedesinu vizit kardu, Magda odlazi da potraži Janu.

Epizoda 75:
Alejandro je primoran da kaže Mauru da je on bio taj koji je Brunu davao instrukciji o novim veštinama. Magda se susreć sa svojom ćerkom bez uspeha. Julia, Mariana i Armando popnu svoju vezu na viši nivo. Alma počinje da se brine u vezi Magdine i Leonardove veze.

Epizoda 76:
Magda pristaje da se vidi sa Janom i Leonardom u advokatskoj kancelariji. Mercedes se oseća krivom nakon što je pričala sa Magdom. Alma čuje kada Jana kaže Isadori da bi se Magda i Leonardo mogli pomiriti.

Epizoda 77:
Hernan traži od Mercedes da mu pomogne nakon što joj kaže prave motive svog odlaska. Julia, Mariana i Armando pišu pravila i granice koje se moraju poštovati, imaju da odrade mnogo toga pre nego što odu svi u krevet. Svi čekaju DNK rezultate.

Epizoda 78:
Svi su iznenađeni rezultatima DNK testa. Bruno pokušava da kaže Ileani da misli da bi Mauro mogao raditi za Almu. Julia je ljubomorna jer Mariana i Armando sve više vremena provode zajedno.

Epizoda 79:
Julia postaje sumnjičava u vezi Armandovog ponašanja. Dok se pozdravlja sa Apariciovim klanom, Jana im kaže da će upoznati svog pravog oca. Inspirisana Magdom, Mercedes odluči da postane superžena. Lucia objasni Manuelu da ona ima neka iskustva sa Alminim eskortima.

Epizoda 80:
Alma i Leonardo pričaju o mogućnosti da prošire porodicu. Ileana traži pomoć od majke za svoj "problem". Svi pomažu oko priprema za Isadorin rođendan, ali to je možda malo previše za Mercedes. Rafael otkrije istinu o Hernanovom odlasku. Alma i Alejandro odluče da lično pomognu Luciji i njenom mužu.


Epizoda 81:
Mariana i Armando pokušavaju da smire Julijinu ljubomoru. Dok pokušava da zavede Manuela, Alma saznaje razloge iza kojih se krije njegovo ponašanje i suprostavi mu se. Leonardo sprema i vežba prosidbu. Mariana moli Hernana da ostane uz nju.

Epizoda 82:
Hernan objasni svoju odluku Mariani u nameri da mu oprosti. Manuel i Lucia pokušaju da reše svoju situaciju i neku zajedničku budućnost. Sestre Aparicio raspravljaju o Alminom problemu sa vezivanje. Hernan se pozdravlja sa svima.

Epizoda 83:
Leonardo se oseća očajno nakon Alminog nemog odbijanja. Mariana je smirenija što se tiče svog odnosa sa ocem. Isadora pita Claudia da bude više od prijatelja sa njenom majkom. Alma ima san gde se ništa ne slaže sa realnosti.

Epizoda 84:
Magda i Leonardo pokušavaju da smire stvari i objasne istinu Almi, koja ima obaveštenje tokom uobičajnog nedeljnog ručka. Mariana i Julia pomažu Armandu da pronađe svog oca. Leonardo i Maximo pričaju o svojim razmiricama.

Epizoda 85:
Armando pokuša da razgovara sa davno izgubljenim ujakom. Mercedes preuzima Kristinin slučaj sa seksualnim uznemiravanjem. Mariana i Julia započinju novi projekta i počinju da skupljaju materijal za umetničku radionicu sa Almom, koja ima novi osećaj da nešto nije u redu sa Leonardom.

Epizoda 86:
Rafaela napokon uspeva da se otarasi Ileaninog pritiska. Armando pronalazi svog oca i odlazi da ga potraži. Angelica neočekivano promeni Kristinin raspored. Claudio je ljut na Mercedes jer ga je ostavila da čeka u hotelu. Alma pažljivo sluša Maru kada priča o vantelesnoj oplodnji i seti se jednog dela sna.

Epizoda 87:
Claudio iako pokušava ne može da bude ljut na Mercedes nakon sinoćne ispale. Armando i dalje preko kontakta pokušava da sazna nešto više o ocu. Kako više razmišlja o tome Almi se sve više sviđa ideja o vantelesnoj oplodnji.

Epizoda 88:
Kao i svi parovi tako i Julia, Mariana i Armano u svom trouglu imaju problema, ali izgleda da je u troje mnogo lakše. Mara i Alejandro provode nezaboravno vreme zajedno. Alma i Leondardo donose iznenađujuću odluku.

Epizoda 89:
Apariciove su šokirane kada saznaju šta se desilo između Alme i Leonarda. Mara i Alejandro nestrpljivo čekaju da saznaju da li je ona trudna. Mercedes i Claudio raspravljaju o kletvi nad ženama Aparicio.

Epizoda 90:
Alma sve češće razmišlja o Maximu. Julia i Mariana više vremena provode zajedno što Armandu polako počinje da smeta, u celu ljubavnu priču sa trouglom ulazi Dani. Svi su iznenađeni kada saznaju da Leonardo i Alma više nisu zajedno.

Epizoda 91:
Alma sanja o gubitku pamćenja što je ostavlja da se pita šta se zaista desilo Maximu. Armando se oseća izostavljeno iz ljubavnog trougla. Ileana pita Leonarda da mu kaže zbog čega je raskinuo vezu sa Almom. Julia postaje ljubomorna na Dani.

Epizoda 92:
Claudio zaprosi Mercedes. Maximo govori Leonardu da je sve saznao o Ileaninoj prošlosti u Veracruzu. Armando počinje da bude ljubomoran na Marianu. Bruno zamoli Juliju za pomoć oko situacije sa Ileanom.

Epizoda 93:
Leonardo se sprema na svoj put kada ga Alma neočekivano poseti. Stvari se otimaju kontroli kada Armando, Mariana i Julia pozovu Dani na večeru. Rafaela je uznemirena svojom prošlosti i Maximovom smrti.

Epizoda 94:
Barbara se slomi tokom svoje tv serije. Julia, Mariana i Armando imaju probleme u vezi zahvaljujući Dani. Bruno pokušava da priča sa Ileanom. Rafaela odluči da prizna nešto.

Epizoda 95:
Mercedes pokušava da urazumi Rafaelu i savetuje joj da priča sa Almom. Mariana, Julia, Armando i Dani igraju poker na skidanje što će promeniti mnogo toga među njima. Leonardo posećuje napuštenu kuću što bi mu moglo doneti odgovore na neka pitanja.

Epizoda 96:
Leonardo otkriva korisne dokaze protiv Rafaele. Julia ima ozbiljan razgovor sa Marianom i Armandom, a Alma je emotivno uzdrmana nakon što sazna ko je ubio njenog supruga.

Epizoda 97:
Leonardo govori Claudiju o dokazu koji je doneo iz napuštene kuće. Julia je informisana o tome šta se dešava između Alme i Rafaele. Leonardo posećuje kuću Aparaciovih da bi im pokazao šta je otkrio.

Epizoda 98:
U potrazi sa istinom, Leonardo pronalazi Maximovu desnu ruku, čoveka koji ga usmeri ka pravom putu. Julia i Mariana organizuju branč, koji bi mogao biti za Rafaelu poslednje porodično okupljanje. Leonardo pronalazi svesku sa beleškama koje je Maximo pisao o svemu što mu se desilo pre nego što je ubijen.

Epizoda 99:
Rafaela se preda nakon što ostavi pisma za svoje kćerke. Leonardo odluči da napusti zemlju i započne novi život sa Almom, kojoj su osećanja pomešana. Ileana donosi drastičnu promenu nakon što sazna ko je ubio njenog oca.

Epizoda 100:
Almino i Leonardovo pomirenje je daleko od trajnog pomirenja. Ileana traži pomoć od Armanda da bi se borila sa slomljenim srcem. Mara priznaje šta je ona zaista osećala prema Leonardu. Mariana i Julia shvate svoj stutus.

Epizoda 101:
Mariana i Julia govore Almi gde se nalazi njena kćerka. Alma razgovara sa Ileanom nakon što sazna gde se ona nalazi. Apariciove organizuju večeru da proslave pedeset godina braka Aurelije i Melita. Mariana i Julia odlaze na kasting.

Epizoda 102:
Ileana odbija da oprosti Rafaeli zbog njenih poteza. Claduio i Mercedes odluče da formalizuju svoju vezu i to govore svojoj deci. Alejandro govori Mari da bi trebali da imaju normalnu vezu kao par. Alma još jednom pokuša da pomogne Violeti.

Epizoda 103:
Rafaela govori Ileani istinu o Maximu. Claduijeva i Mercedesina večera ne prolazi baš onako kako su je planirali. Alma nastavlja da sanja Leonarda i odluči da poseti Maru.

Epizoda 104:
Mauro pokušava da rastavi Ileanu i Bruna. Alma i Alejandro ubede Violetu da im kaže šta se desilo sa njom nakon što joj je verenik umor. Claudio razgovara sa svojim sinom i konačno postaje otac kakav je želeo da bude.

Epizoda 105:
Isadora se po prvi put zaljubi. Zrelija Ileana razgovara sa Rafaelom. Mariana, Julia, Armando i Dani daju svom prijateljstvu još jednu šansu. Nakon što se izvini Brunu, Mauro ostavi za sobom važan dokaz koji bi mogao odvesti Ileanu da otkrije istinu iza Alminog posla.

Epizoda 106:
Almin odnos sa kćerkom i porodicom mogao bi doći kraju. Mariana i Miguel se obrata Mercedes za pomoć oko starateljstva. Kuća Apariciovih dobija neočekivanog gosta.

Epizoda 107:
Leonardo pokuša da zaustavi Ilenu od namere da prijavi Almu vlastima i pokuša joj objasniti šta se zapravo krije iza njenog posla. Mercedes i Claudio odluči da pomognu Miguelu. Nesporazum mogao bi promeniti stvari između Alejandra i Mare.

Epizoda 108:
Bruno je ljut zbog Ileanine iracionalnosti. Alma mora da odluči između svog posla i ćerke. Mercedes i Leonardo podržavaju Ileani i pokušaju da joj pomogne da shvati situaciju.

Epizoda 109:
Ileana pronalazi Maura i traži njegove usluge. Miguel i njegov advokat se sreću sa njegovom svekrvom da bi raspravili starateljstvo nad Robertom. Rafaela odluči da postane Ileanina senka i odlazi na štrajk glađu dok ona ne propriča sa Almom.

Epizoda 110:
Rafaela ubedi Ileanu da pročita pismo koje joj je Alma napisala. Alejandro govori Mari o svojim osećanjima prema Almi. Svi saznaju da je Miguel pobegao sa Betom. Bruno je emotivno rastrojen dok su Mauro i Ileana zajedno.


Epizoda 111:
Mauro i Ileana imaju poseban trenutak, što nju dodatno zbuni. Claudio se plaši da će izgubiti decu zbog njihove ljubomorne majke. Mercedes hoće da dovede Ileanu u red. Leonardo stavi svoju sudbinu u bacanje novčića.

Epizoda 112:
Carmen posećuje Miguela i dobija bitku za starateljstvo. Ileana priča sa Leonardom u nameri da ga ubedi da nagovori Almu da zatvori svoj posao. Julia priredi Mariani iznenađenje svog života. Isabel traži pomoć od Alme i Mercedes u vezi razvoda.

Epizoda 113:
Bruno se suprostavi Ileani zbog njene zbunjenosti. Mariana i Julia kažu Hernanu da imaju u planu da se venčaju. Isabel se nalazi saterana u ćošak nakon što joj muž zapreti. Mercedes da Ileani zadatak koji će je možda urazumiti da shvati sve. Alma dobija neočekivanu posetu koja bi joj mogla promeniti život.

Epizoda 114:
Mariana zvanično zatraži Julijinu ruku za brak. Alejandro otkriva svoj uznemirijući san Tomasu. Isabel se priseća starih vremena kada je posećivala Alejandra u eskort hotelu. Ileana je rastrgana između Bruna i Maura.

Epizoda 115:
Isabelin muž je kazni budući da je ponovo posetila eskorta. Mara je besna kada sazna da je Leonardo pričao sa Alejandrom. U kući Aparicio se slavi Julijina i Marijanina veridba i Armandov novi posao. Mariana dobija vesti od Hernana, a Leonarda posećuje Jana.

Epizoda 116:
Jana ubedi Leonarda da ponovo urade DNK test. Rafaela teši Marijanu i govori joj divne vesti o njenom pokojnom ocu. Na dan venčanja, Mariana ima nešto važno da kaže Juliji.

Epizoda 117:
Julia i Mariana proslavljaju sklapanje braka sa svojom porodicom i prijateljima. Mara i Alejandro pričaju o zajedničkoj budućnosti. Alma i Leonardo razmišljau o budućnosti kao par. Sled događaja oko Claudia mogao bi biti opasniji nego što izgleda.

Epizoda 118:
Mercedes ima drugačije mišljenje o onome što se desilo Claudiju. Dianita je pronašla svog L. Rafaela govori Mariani da je ona jedina koja može da odluči gde će držati Hernanov pepeo. Jana i Leonardo dobijaju analize DNK testa. Isabelin muž izazove haos u advokatskoj firmi.

Epizoda 119:
Svi saznaju za Claudiovu nesreću. Eskorti uvode Dani u svoj biznis. Rafaela radi sve što je u njenoj moći da spasi Claudijev život pre nego što bude kasno. Mariana se plaši da bi kletva mogla stići i nju.

Epizoda 120:
Claudio se u bolnici bori za svoj život. U kući Apariciovih, devojke pokušaju da uteše Isadoru. Rafaela organizuje oproštajnu večeru i otarasi se kletve. Alma odluči da na put u Evropu povede svoje kćerke, ali Ileana i Jana imaju druge planove.

KRAJ TELENOVELE