Binbir Gece

TMC // 2006 - 2009
 
Režija: Yıldız Tunç // Originalna priča: Ece Yörenç // Broj epizoda: 90
 
Uloge: Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Tardu Flordun, Ceyda Düvenci, Metin Çekmez, Tomris İncer, Aytaç Öztuna, Mert Fırat, Yeliz Akkaya, Merih Ermakastar, Efe Çınar...
 
------------------------------
 
Prevod: "1001 noć" // Televija: Fox

 


1. sezona:

Epizoda 1:
Šeherezada Evlijaoglu kasni na poslovni sastanak u građevinskoj firmi u kojoj radi tek tri meseca. Suvlasnik firme, Onur Aksal, jako je ljut zbog njenog kašnjenja, iako je zadovoljan radom koji ostvaruje, pogotovo pobedom na arhitektonskom takmičenju u Dubaiju, čime je firmi osvojila veliki inostrani posao. Doktor Atila javlja Šeherezadi da su uspeli pronaći odgovarajućeg donatora koštane srži za njenog sina Kana, koji boluje od leukemije, ali za operaciju i lečenje treba prikupiti 200 hiljada dolara. Šeherezada je očajna jer nema toliko novca. Jedino što joj preostaje je obratiti se roditeljima svog pokojnog muža za finansijsku pomoć. Svekar Burhan ne dočeka je prijateljski i odbije joj pomoći jer još uvek ne može zaboraviti sramotu koju mu je naneo sin Ahmet kada je oženio Šeherezadu. Šeherezada kroz suze prepričava prijateljici zašto se Burhan ljuti na nju i Ahmeta. Iako je Burhan dogovorio Ahmetu nevestu, ona i Ahmet su se ipak venčali pa ih je Burhan oterao i javno se odrekao sina. Jedne večeri, nakon što je primio uznemirujući poziv svog brata Alija Kemala, Ahmet je poginuo u tragičnoj saobraćajnoj nesreći. Njegova porodica se nije pojavila na sahrani, optuživši Šeherezadu za Ahmetovu smrt. Burhanova supruga i majka pokojnog Ahmeta, Nadide, ostane shrvana teškom sudbinom svog unuka. Kada shvati da je Burhan neumoljiv i da ne odustaje od svoje odluke, Nadide odluči tajno posetiti Šeherezadu i svog unuka i daje im broš kako bi njegovom prodajom platili deo unukovog lečenja. Nakon što joj i banka odbije zahtev za kredit, Šeherezadina zadnja slamka spasa je Onur, kojeg pita za pozajmicu od 150 hiljada dolara. Onur je prvo ponizi, ali joj na kraju odluči dati 150 hiljada dolara, uz uslov da provede noć sa njim.
 
Epizoda 2:
Šeherezada pristane na Onurovu ponudu, ali ga zamoli da nikome ne govori o toj noći koja ne sme uticati na njihov posao. Onur je i dalje nepoverljiv prema njoj jer je ne poznaje dovoljno i nije siguran može li voditi projekt vredan milione dolara. Šeherezada i Onur kriju od prijatelja gde će provesti veče. Onur govori Kelemu da se nalazi sa nepoznatom devojkom, a Šeherezada priča kako će se naći sa starim prijateljem sa fakulteta koji je bogat i pozajmiće joj novac. Na drugom kraju grada, nakon dužeg razmišljanja, Burhan ipak odluči dati novac za unuka. Burhan sa porodicom odlazi na porodični izlet. Fusun, trudna supruga Ali Kemala, nagovara Nadidu da stavi svoj dijamantni broš koji nije dugo nosila, pretpostavljajući da ga je odnela Šeherezadi. Čim čuje da Burhan govori Ali Kemalu da će osigurati novac za lečenje unuka, Fusun pobesni jer želi da njen sin bude Burhanov jedini unuk. Onur govori Keremu da se nakon sinoćnje večeri uverio da sve žene žele samo novac i moć, a ne ljubav, pa mu prizna da je platio devojci da provede noć sa njim. Šeherezada zbog sinove terapije opet zakasni na sastanak.
 
Epizoda 3:
Iako Kan dobro prihvata terapiju, Šeherezada je još uvek zabrinuta. Osim sinovog zdravlja, brine je svađa sa Onurom. Upravo kad je o svađi pričala sa Benu, Onur je iznenadi smanjivanjem roka za završetak projekta, terajući je da svaki dan ostaje duže na poslu. Na večeri sa Onurom, Kerem ponovno brani Šeherezadu i njene postupke pa prizna da mu se Šeherezada sviđa. Nadida je iznenađena kad sazna da je Šeherezada odbila novac, ali joj i dalje nije joj jasno kako ga je uspela sakupiti toliko u kratkom roku. Zove bolnicu i raspituje se za stanje svog unuka. Fusun u posetu dolazi njen brat, Gani, kojeg Burhan, sa pravom, naziva parazitom. Upravni odbor firme sastao se zbog rasprave o stalnim radnim odnosima i povišicama. Šeherezada se boji da će dobiti otkaz, ali od kolega iz kadrovske službe dobije obaveštenje da je primljena za stalno. Kan je sve bolje i polako se oporavlja, a Šeherezada mu obeća iznenađenje za rođendan. U trenutku kada je krenula kući sa posla, Onur je obavesti da je pozvana na poslovnu večeru sa njim i Keremom. Fusun priznaje bratu kako je usamljena i moli ga da ne odlazi. Naljuti se kada je Nadida ne povede u posetu prijateljima, ali pretpostavi da je verojatno otišla videti Kana.
 
Epizoda 4:
Kanu je sve lošije, visoka temperatura zabrinjava doktore. Šeherezada pokušava telefonom dobiti dadilju Mirhiban, koja joj slaže da je sa Kanom sve uredu kako Šeherezada ne bi brinula za poslovnom večerom. Nakon večere, Benu se ponudi povesti Šeherezadu u bolnicu kako bi stigla na sinov rođendan, a Kerem i Onur odlaze u bar gde ne ostaju dugo. Sutradan ujutro, Onura poseti majka Feride koja ga ispituje o ženidbi i deci, aludirajući na njen brak sa pokojnim Onurovim ocem koji je umro u krevetu druge žene. Fusun traži novac od Ali Kemala kako bi upisala brata Ganija na fakultet. Benu odlazi na posao u nedelju ujutro kako bi bila sama sa Keremom i ponudi mu svoju pomoć. Pripremajući kafu, Benu načuje kako će Kerem i Onur gledati fudbalsku utakmicu u baru. Ali Kemal od oca traži novac za Ganijevo školovanje, ali Burhan ga odbije smatrajući nepotrebnim trošiti porodično blago uzalud. Sledećeg dana Onur iznenadi Šeherezadu ranijim letom za Dubai. Šeherezadi to nikako ne odgovara s obzirom da Kanova dadilja odlazi u Ajzerbedžan i nema ga ko čuvati. Onur joj spomene da će ostati samo jednu veče pa Šeherezada zamoli Mirhiban da joj pomogne još jednu veče. Na ginekološkom pregledu Fusun sazna da nosi devojčicu.
 
Epizoda 5:
U Dubaiju Onur predloži Šeherezadi dvosturko više novca za još jednu zajedničku noć. Ona je toliko zgoržena da odluči potražiti novi posao. Pri povratku u kancelariju, Kerem pozove Šeherezadu da mu objasni neke detalje u nacrtima, ali ubrzo je pusti kući jer se nije osećala dobro. Njena reakcije izazove nesuglasice između Onura i Kerema. Gani se upiše na kurs pripreme za prijemni ispit, a Fusun je sve razdražljivija zbog činjenice da nosi još jedno žensko dete. Benu poseti Šeherezadu da vidi je li joj bolje, ali i kako bi je pitala šta se dogodilo između nje i Onura u Dubaiju. Odnosi između Nadide i Burhana sve su bolji, a Nadide lebdi od sreće što će večeras videti unuka. Šehrezada i Kan odlaze na sastanak čija je svrha pomoći deci oboleloj od leukemije i upoznaju zanimljivu osobu. Kerem i dalje želi saznati šta se dogodilo sa Šeherezadom i Onurom dok su bili Dubaiju.
 
Epizoda 6:
Šeherezadu iznenadi dolazak gospođe Feride, Onurove majke, koja je došla u posetu sinu. Kad Ferida pred Onurom i Keremom ispriča da su se njih dve veče pre upoznale na sastanku za decu obolelu od leukemije, gde je upoznala i njenog bolesnog sina, Kerem se zaprepasti, a Onur oseti grižnju savesti. Majke Kerema i Onura ponovo ispituju pravila zapošljavanja u firmi, a nakon što se saznalo da je Šeherezada prilikom prijavljivanja za posao dala lažne lične informacije, očekuje otkaz. Usprkos suprugu Burhanu, Nadide želi videti svog unuka Kana. Šeherezada na poslovnom sastanku sazna važne informacije o Onurovom porodičnom životu. On, ipak, oseća grižnju savesti i pokušava poboljšati odnose sa Šeherezadom. Benu ispriča Keremu kako se Šeherezada našla u životnoj situaciji u kakvoj je i kako je našla novac za detetovo lečenje. Burhan pokušava razveseliti snahu koja tuguje jer nosi žensko dete. Kerem spašava Benu iz teške situacije.
 
Epizoda 7:
Kerem i Onur sretnu Šeherezadu i njenog sina na ulazu u bioskop. Kerema obuzme osećaj bezgranične sreće, a Onur i Šeherezada jedva da razgovaraju. Burhanova briga o Kanovom zdravlju sve više izluđuje Fusun. Burhan osuđuje Gana jer je kući došao pijan, a sav novac koji je dobio za učenje troši uzalud. Mihribanina sudbina ražalosti Šeherezadu pa joj ona pokloni novac za sinovu nadgrobnu ploču. U firmi se šire tračevi o Šeherezadinoj životnoj priči.Veliko uzbuđenje zahvatilo je firmu zbog novogodišnje proslave na koju su, po prvi put, pozvani svi zaposlenici sa decom. Onuru smeta što Kerem neprestano govori o ljubavi, a nikako da prizna u koga je zaljubljen. Burhan je zaželio iznenaditi Nadide skupocenim poklonom. Fusun, koja bez prestanka govori protiv Šeherezade i njenog sina, odlučuje promeniti taktiku. Benu daje sve od sebe ne bi li privukla Kerema. Kerem insistira da Šeherezada prisustvuje novogodišnjoj zabavi, ali ona je naumila otići kod tetke u Ankaru.
 
Epizoda 8:
Na novogodišnjoj poslovnoj zabavi Kerem poklanja Šeherezadi skupoceni poklon, čak i zapleše sa njom. Onura to jako naljuti, Benu rastuži, a Šeherezadu neugodna atmosfera natera da ranije ode kući. Sledećeg jutra Onur odmah ispituje Kerema kakve osećaje gaji prema Šeherezadi, a odgovori koje dobiva nikako mu se ne sviđaju. Ali Kemalu u posetu dolazi tajanstvena žena koju dugo nije video. Gani uz pomoć interneta pomaže Burhanu. Benu prizna Šeherezadi da je zbog događaja na novogodišnjoj zabavi promenila mišljenje o njoj. Šeherezadu to toliko naljuti da odmah odjuri kući. Fusun razrađuje plan kako lično da upozna Šeherezadu. Majke Onura i Kerema iznenade svoje sinove idejom o novom odeljenju u kompaniji. Za novi projekt u Bosni i Hercegovini Kerem kao glavnog arhitektu angažuje Šeherezadu i traži način kako joj priznati svoja osećanja.
 
Epizoda 9:
Onur se pojavi kod Šeherezade i traži kopiju projekta za koji je zadužena. Uzbuđena zbog njegovog iznenadnog dolaska, iz pristojnosti ga pozove u kuću i upozna sq Mirhiban i Kanom. Burhan je tužan jer mu unuk nije poljubio ruku kad su se sreli na groblju. Ali Kemal obnovi vezu sa ljubavnicom, a Fusun je sve više nezadovoljna. Kerem je jednoglasnom odlukom postao predsednik Upravnog odbora građevinske kompanije Binjapi. Benu je tužna zbog Keremove neuzvraćene ljubavi. Majke Onura i Kerema ponude Šeherezadi učestvovanje u firminom dobrotvornom projektu. Ali Kemal se sa ljubavnicom potajno nađe u kafiću, ali vidi ih Gani i mobilnim telefonom ih fotografiše. Zbog neuzvraćene ljubavi, Benu utehu potraži u alkoholu. Za doručkom, Ali Kemal slaže porodici da je radio celu noć zbog nove narudžbe, ali Gani mu nasamo pokaže fotografiju i zapreti mu da će sve reći sestri. Na Burhanovu molbu, Nadida odlazi u posetu unuku i donosi mu poklone. Onur i Šeherezada odlaze na poslovnu večeru.
 
Epizoda 10:
Šeherezada je u šoku zbog Onurove iznenadne prosidbe. Iako joj je dao vremena za razmišljenje, ona ga odbije jer misli da još nije vreme za takvu odluku. Sledećeg dana Onur kaže Keremu da je zaprosio Šeherezadu i da je voli od prvog dana. Benu je srećna jer sa Keremom radi na istom projektu i uživa u svojoj ljubavi koja samo raste. Burhana iznenađuje Ali Kemalov entuzijazam prema poslu. Gani vidi da je Ali Kemal izbrisao fotografiju sa njegovog telefona. Kerem prizna Onuru da ga je uznemirilo njegovo priznanje ljubavi prema Šeherezadi, ali se pomiri sa njim i poželi mu sreću. Zbog te neugodne situacije, Kerem odluči ranije otići na poslovni put u Bosnu sa Benu. Šeherezada se iznenadi bonusom od četiri mesečne plate kojeg je dobila kao zahvalu za izuzetan poslovni rad, pa odlazi kod Onura po objašnjenje. Po prvi put Onur otvori svoje srce i prikaže svoje osećaje prema Šeherezadi. Burhan i Nadidu uzbuđeni su zbog dolaska novorođenčeta.
 
Epizoda 11:
Šeherezada je izvan sebe zbog nestanka sina i Mihriban, ali Onur je uz nju i pokušava je smiriti. Ali ispadne da su Kan i Mirhiban izašli napolje bez novčanika i ključeva pa su morali čekati Šeherezadin dolazak. Fusun dobije trudove ranije i zajedno sa porodicom odlazi u bolnicu. U isto vreme, njen suprug Ali Kemal zabavlja se sa ljubavnicom Jansel, što jako razljuti Ganija, koji zna za njegovu tajnu aferu. Nakon porođaja, Fusun pada u posleporođajnu depresiju. Benu je uzbuđena zbog odlaska na poslovni put sa Keremom. Šeherezada je zbunjena Onurovom željom da se zbliže jer nije spremna za novog muškarca u svom životu. Benu je žalosna što je poslovni put za Bosnu odložen, dok Onur iskoristi tu priliku i poziva zaposlene iz firme na izlet u jahački klub. Nadida javi Šeherezadi da se Fusun porodila i zamoli je da je dođe posetiti. Gani ucenjuje Ali Kemala fotografijom njegove ljubavnice i zauzvrat traži da mu kupi automobil. Keremu smeta Onurov otvoren interes za Šeherezadu.
 
Epizoda 12:
Šeherezada ispriča Onuru svoju životnu priču, od dana kada joj je poginuo suprug do noći kada je pristala uzeti novac za lečenje sina. Iako zna da ona želi što pre sve zaboraviti, Onur joj još jednom izjavi ljubav. Fusunina napetost sve više zabrinjava ukućane. Bolesnu Mihriban Šeherezada mora otpratiti u bolnicu i javlja sekretarici da neće stići na poslovni sastanak. Njenog sina čuvaće Nadide, što jako razveseli Burhana. Benu šokira iznenadna poseta sestre Melek iz Londona. Obzirom da baka Nadide čuva Kana i brine se za bolesnu Mihriban, Šeherezada odluči doći na poslovni sastanak. Ali Kemal pokloni Jansel skupoceni poklon, nadajući se da će to ublažiti njenu nervozu oko bebe. Iako joj je Benu zabranila dolazak na večeru sa Keremom, Melek se iznenada pojavi pred kompanijom. Nadida na sve načine pokušava pomoći Fusun, ali na kraju ukori Ali Kemala što ne provodi vreme sa suprugom i tek rođenom kćerkom.
 
Epizoda 13:
Dok izlaze iz firme, Šeherezada i Kerem su zarobljenji u liftu. Mehaničari pokušavaju popraviti kvar, a Onura hvata bes. Kada sazna da je Ali Kemal kupio auto Ganiju, koji više ne studira niti se zaposlio, Burhan ih ukori zbog silnih laži kojima obmanjuju porodicu. Fusunina posleporođajna depresija i nebriga oko novorođenčeta stvorila je neprijatnu atmosferu u kući. Ali Kemal i Jansel nastavljaju održavati vezu. Sekretarica obavesti Onura i Kerema da je kompaniju tužila devojka koju je Onur otpustio tokom probnog roka. Šeherezadu iznenadi Kanov iznenadni interes za očeve slike. Benu oseća neprijatnost zbog sestrinog dolaska, ali ipak joj dopusti da nakratko ostane u njenom domu. Međutim, nije zaboravila da joj je Melek nedavno slomila srce preotevši joj dečka. Kompanija dozvoli Bennu i Šeherezadi da se za prevoz koriste službenim automobilima, što nikako ne odgovara ostalim kolegama. U sudaru sa taksistom, Gani slupa novi auto. Burhan veruje da Gani drži Ali Kelama u šaci. Kerem pozove Benu na večeru, ali umesto intimnijih trenutaka, Kerem se stalno raspituje o Šeherezadi.
 
Epizoda 14:
Na otvaranju umetničke galerije Kerem primeti da se Šeherezada i Onur drže za ruke pa sa Benu napusti izložbu. Nadide pozove Fusun da pođe sa njom u posetu Šeherezadi i Kanu. Na Fusunino iznenađenje, Šeherezada prizna da je potražila lekarsku pomoć nakon suprugove smrti i njoj savetuje da učini isto u rešavanju depresije. Rezultat Ali Kemalove neopreznosti pri potpisivanju poslednjeg poslovnog ugovora stvoriće veliki skandal u kompaniji, a Burhan će zbog novih problema doživeti veliki šok. Feridi se ne sviđa fotografija njenog sina i Šeherezade koja je osvanula u novinama. Onur pokloni Šeherezadi sliku koja joj se svidela na otvorenju galerije, ali ona nije sigurna sme li je zadržati. Burhan je neutešan zbog Ali Kemalovo propusta pa zatraži pomoć od Nadide. Sekretarica obaviesti Kerema da je nova odluka o korištenju službenih vozila izazvala nezadovoljstvo u kompaniji, a tračevi uglavnom potiču od Ajšen. Nekim firmama smeta što Binjapi postaje najuspešnija kompanija u Turskoj pa pokušavaju nagovoriti Šeherezadu da za veliki novac pređe u konkurenciju. Feridi nije drago što se Onur zaljubio u udovicu sa bolesnim detetom.
 
Epizoda 15:
Šeherezada je u bolnici nakon što je nepoznati čovek pucao u nju. Lekar je siguran da će se brzo oporaviti, ali Onur je jako zabrinut za njeno zdravstveno stanje, a istovremeno i ljut na Benu jer nije prijavila da Šeherezada prima pretnje. Čim je čuo da je Šeherezada u bolnici, Kerem zaboravi na poslovnu partnerku sa kojom je proveo noć. Onur i Kerem pod svaku cenu žele naći osobu koja želi nauditi Šeherezadi. Uz pomoć lekova, Fusun je prvi put primila svoje dete u ruke. Benu takođe primijeti da je prate sumnjivi tipovi i o tome obavesti Kerema. Onur pozove Šeherezadu, Kana i Mihriban da prenoće u njegovoj kući dok ne bude pronađena osoba koja je Šeherezadu pokušala ubiti. Onur koristi priliku kako bi Šeherezadi ispričao zašto voli priču „1001 noć“. Iako su sledećeg jutra Onur i Kerem pročitali u novinama da je policija uhvatila glavnog osumnjičenog za pokušaj ubojstva Šeherezade, Onur zapreti i Dumanu iz firme Tek. Bennu nije srećna što je zatekla Melek u svojoj kancelariji, ali sve zaboravi kad je Kerem pozove na večeru.
 
Epizoda 16:
Fusun je u šoku kada vidi fotografiju na kojoj je Ali Kemal sa ljubavnicom. Njenu uzrujanost pojačaju Burhan i Nadide, koji su ljuti na sina jer je osramotio porodicu. S obzirom da ga je Fusun izbacila iz kuće, Ali Kemal odlazi kod Džansel. Onur, Šeherezada i Kan uživaju na izletu, a Kerem pozove Benu da zajedno provede vreme u prirodi. Kerem odluči zaposliti njenu sestru Melek na novom projektu za poslove u odnosima sa javnošću, a sretnu vest će joj reći na večerašnjoj licitaciji vrednih predmeta koju je organizovala organizacija za pomoć deci koja boluju od leukemije. Šeherezada ne sluti da je upravo ona razlog velike svađe i nesporazuma između Peride i Onura. Zbog neprijatne situacije u porodici, Nadide smiruje svoje unuke i objašnjava im šta se dogodilo. Burhan smiruje uzrujanu Fusun govoreći joj da je sinu ukinuo finansije zbog čega će moliti porodicu da ga primi nazad. Videvši u novinama sliku Šeherezade, Burhan će prijatelju sa ponosom govoriti o Šeherezadinom poslovnom uspehu. Šeherezada odlazi u posetu bolesnoj teti, ostavivši Kana sa Mihriban i Nadide. Džansel je srećna zbog događaja u Ali Kemalovoj porodici i na sve načine mu pokušava udovoljiti kako bi što duže ostao u njenoj kući. Onur zatekne Kerema kako uživa u Zejnepinom društvu.
 
Epizoda 17:
Nadida ukori Fusun zbog omalovažavanja Ali Kemala pred kćerkama koje silno žele videti svog oca. Mihriban nema pa je Šeherezada primorana povesti sina na posao, a to se nimalo ne svidi Ajšen. Burhan primeti da nedostaju Ali Kemalovi vrednosni papiri iz sefa, kao i da je nedavno prodao stan. Onur je ljubomoran na starog Šeherezadinog prijatelja koji joj je došao u posetu. Zejnep se zabrine jer joj Kerem ne uzvraća pozive, nakon još jedne burne noći na brodu. Upravo kada je Kerem pozvao Benu na koncert svog prijatelja, na ulazu u kompaniju stvori se Melek. Šeherezada odlazi u posetu Burhanu i njegovoj porodici, ali pre nego uđe u njihov dom, Burhan naredi Ali Kemalu da se izvini Šeherezadi zbog ponižavanja na Ahmetovoj sahrani. Burhan iskoristi priliku i predstavi Šeherezadi svoj predlog o izgradnji ambulante koja bi nosila Ahmetovo ime, a to se nimalo ne svidi Fusun i Ali Kemalu. Kerem i Benu dožive neprijatnost kada im na poslovnom putovanju ponestane goriva. Onur svojoj tetki Betul ispriča o ljubavi prema Šeherezadi i njenom sinu Kanu. Anuška nije otišla u Rusiju zbog finansijskih problema, a Burhan joj odluči pomoći i naći joj posao. Ali Kemal ne može zaboraviti Džansel i život mu se pretvara u pakao. Šeherezada se sprema za sastanak sa Onurom, a nije svesna opasnosti koja je čeka.
 
Epizoda 18:
Čim je saznala ime Ali Kemalove ljubavnice, Fusun je odluči posetiti i zapretiti joj jer je razorila njenu porodicu. Šeherezada objasni kolegama zašto joj se ne sviđa novinski članak, a prizna Benu da ju je Onur zaprosio, ali ne i da je sa njim provela jednu noć. Burhan se uz pomoć prijatelja trudi pronaći Mihribanin pasoš. Onur je srećan što Kerem izlazi sa Benu, ali ipak ga upozori da se, iz poštovanja, odluči između nje i Zejnep. Burhan spasi nepoznatu devojku od nasilnika i dovede je kući. Onur i Šeherezada ozbiljno se posvađaju zbog novinskog članka. Onur ostane iznenađen kada sazna da je Binjapi izgubio posao u Sarajevu. Kerem priznaje Šeherezadi da dugo nije video Onura tako zaljubljenog, ali šokira ga kada i Šeherezada odgovori da voli Onura. Šeherezada zahvali Burhanu zbog pronalaska Mihrinanog pasoša. Ali Kemal prepiše svoj stari stan na Džansel. Benu zasmeta skriveno ponašanje njene sestre Melek. Peride odluči isključiti Šeherezadu iz svih novih dobrotvornih organizacija, što jako razljuti Onura.
 
Epizoda 19:
Onur je ljut na majku jer je ponizila Šeherezadu, a na sebe jer se oseća nemoćnim. Kerem, kojem je nada u ljubav sa Šeherezadom iščeznula, saoseća se sa Onurom. Ne znajući za celokupnu situaciju, Benu umisli da ju je Kerem prevario sa Melek. Šeherezada pošalje pismo upravnom odboru, a Onur i Kerem ostanu šokirani onim što u njemu piše. Fusun otkrije da njene kćerke potajno telefoniraju Ali Kemalu. Šeherezadin izostanak sa sastanka otvara vrata tračevima. Kerem se izvini Benu jer je sinoć nije nazvao i prepriča joj skandal koji je izazvala Peride. Burhan nestrpljivo čeka da vidi Kana pa nagovori Nadide da posete Šeherezadu. Onur se posvađa sa Peride zbog njenog ponašanja prema Šeherezadi. O istom događaju Onur priča i sa sluškinjom, koja ga podrži u nameri da oženi Šeherezadu. Kerem pita svoju majku Seval da li je znala da će Peride poniziti Šeherezadu. Benu traži oproštaj od sestre i zamoli je da se vrati i opet živi sa njom. Onur je zabrinut jer ne zna gde je Šeherezada otišla. Burhan strogo opominje Fusun jer je bila previše bezobrazna prema sluškinjama. Šeherezada odluči pronaći novi posao.
 
Epizoda 20:
Već danima zabrinut, Onur napokon ugleda Šeherezadu i traži od nje bolji razlog iznenadnog nestanka od onog koji je navela u pismu. Šeherezada je pronašla novi posao preko prijatelja Selima iz kompanije Arkun, a to se nikako ne svidi Onuru. Četvorica radnika nastradala su na gradilištu firme Binjapi u Ankari, dok istovremeno nepoznata osoba tajno prati Šeherezadu pri odlasku na posao. Nadide sazna da je Džansel nova vlasnica porodičnog starog stana. Ali Kemal pokušava naći način da vidi svoje kćerke. Onur poseti Šeherezadu kako bi saznao kako se snalazi na novom poslu. Burhan gubi nadu u Ali Kemala zbog njegovog vanbračnog života, a Nadida se zabrine za Ganija koji besposličari. Benu je šokirana Keremovim pozivom na večeru sa njegovom majkom, ne sluteći da im Seval priprema veliko iznenađenje. Onur priznaje Keremu da više neće terati Šeherezadu da mu uzvrati ljubav. Šeherezada dobije ponudu za dodatni posao, a Benu, prisluškujući razgovor koleginica, sazna da je Zejnep već boravila na Keremovom brodu. Nadida učini neočekivani korak u želji da vrati Ali Kemala kući.
 
Epizoda 21:
Šeherezada upozna Haruna Oztaša, čoveka koji je već duže prati i fotografiše, i koji će joj ponuditi dodatni posao kao fotomodela za novu izložbu fotografija u Istanbulu. Na sastanku sa kolegama, Onur i Kerem negoduju zbog novinskog članka u kojem se firma Binjapi povezuje sa mafijom pa traže hitne reakcije. Ali Kemal ostavlja Džansel, ali nije siguran hoće li se vratiti kući. Benu opet leči bol uz pomoć alkohola. Šeherezada odluči sastati se sa Zaferom, iako je unapred odbila njegovu molbu da se vrati u firmu Binjapi. Kerem odlazi izraziti saučešće porodici poginulog radnika. Peride se odluči ponašati razumno prema Šeherezadi, uverena da će tim potezom zadržati sina blizu sebe. Kerem priča Onuru i prijatelju koliko su ga šokirali siromašni uslovi u kojima žive porodice njihovih radnika. Ali Kemal se vrati kući, ali Fusun mu teško oprašta prevaru. Nadida nema poverenja u Ganija i traži od Anuške da napusti kuću. Šeherezada pomogne komšinici koju je pijani suprug napao na stepeništu. Burhan želi kazniti Ali Kemala oduzimanjem njegovih vlasničkih papira, ali istovremeno ponudi Šeherezadi posao glavnog arhitekte u izgradnji ambulante. Kerem ne može izbaciti Šeherezadu iz glave i forsira vezu sa Benu. Šeherezadin povratak u Binjapi uveliko utiče na Onura, i u poslovnom i u ljubavnom smislu.
 
Epizoda 22:
Nakon projekta Istambul 2010., firma Binjapi dobija puno novih ponuda vezanih za kulturu. Benu i Kerem odlaze na put zbog novog projekata. Burhan poseti Šeherezadu na radnom mestu kako bi nju i Kana pozvao na porodični ručak. Onuru zasmeta Šeherezadina i Burhanova bliskost. Šeherezada više ne može trpeti pijanog komšiju i njegovo zlostavljanje supruge pa poziva policiju. Anuška, gošća u Burhanovoj kući, vraća se u Rusiju. Burhan predizima mere kako bi vratio nazad stan koji je Ali Kemal dao Džansel. 
 
Epizoda 23:
Na kućnom pragu Onur nađe pretučenu i onesveštenu Šeherezadu. Odvede je u bolnicu, a Benu i Mihriban ostanu se pobrinuti za Kana. Svi su u šoku kada saznaju da je Šeherezada u bolnici. Čim je došla k svesti, ispriča Onuru da ju je komšija Serkan istukao jer je zaštitila njegovu suprugu od batina. Fusun je zabrinuta za sigurnost svoje porodice nakon što je Burhan izbrisao Ali Kemala iz svog testamenta, ali još je više ljuta što Burhan gradi dom zdravlja u ime pokojnog sina. Međutim, i nju ubrzo sustigne sudbina kada joj na vrata pokuca finansijska policija. Onur pronađe Serkana. Šeherezada se vratila na posao, a najbliže kolege bi joj želele prirediti zabavu povodom rođendana. Dok Ali Kemal odlazi kod Džansel, Burhan od Fusun traži objašnjenje za proneveru porodičnog novca koji je ona, navodno, uštedela tokom braka. U kompaniji Binjapi sve su češći tračevi o Šeherezadi, pogotovo otkad je Jalšin otkrio da se ona i Onur planiraju venčati. Burhan menja testament i umjesto Ali Kemala ili Nadide, za pravnog naslednika imenuje Kana. Onur uzvede Šeherezadu na intimnu večeru na kojoj će je opet zaprositi, a Benu ostane iznenađena kada se na Keremov mobilni javi Zejnep.
 
Epizoda 24:
Tužna i uplakana zbog Kerema, Benu propusti zabavu povodom Šeherezadinog rođendana. Kerem odluči otići do nje kako bi proverio je li sve uredu, ali ona se odjednom onesvesti. Onur se iznenadi kada sazna da Benu ima problema sa alkoholom pa zajedno sa Šeherezadom i Melek napušta zabavu i odlazi u bolnicu. Ali Kemal ne može prestati viđati Džansel pa joj obeća da je više neće ostavljati samu. Onur je presrećan što je Šeherezada pristala na njegovu prosidbu. Nakon razgovora sa Keremom, Zafer obavesti Zejnep da više nije zaposlena u firmi Binjapi. Fusun je srećna što je policija pronašla prevarantkinju iz banke jer će joj izgubljeni novac biti vraćen. Međutim, iznenadi se kada joj Burhan naredi da sav novac stavi na račun koji će biti namenjen deci. Kako bi mu napakostila, Fusun ispriča Nadidi kako je videla Burhana sa Anuškom, iako je svima rekao da je otputovala u Rusiju. Svi govore o izložbi Haruna Oztaša, umetnika koji je napravio kolekciju Šeherezadinih fotografija koje ona nikada nije odobrila. Na temelju anonimne dojave o piratskim programima, policija posjeti Burhanovu firmu. Šeherezada odluči reći Nadidi da je pristala udati se za Onura. Šeherezada, Kan i Onur naveče posjete Feridd i Onurovu tetku Betul.
 
Epizoda 25:
Na svečanoj proslavi 35. godišnjice firme Binjapi, Onur upozna Šeherezadu sa Jasemin Karakuš, predsednicom Upravnog odbora Divis holdinga, ujedno i svojom bivšom devojkom koja tvrdi da je Onur zatvoren čovek koji teži savršenstvu. Šeherezada se oseća neprijatno jer je svi poznaju. Džansel otkrije da je trudna, ali zbog Ali Kemalove porodične situacije razmišlja o abortusu. Burhan je postavio dečji park u vrtu svoje vile. Seval kritikuje Kerema jer ne pokazuje zanimanje za život svog brata. Gani i Ali Kemal imaju problema u fabrici. Šeherezada nije sigurna želi li veliko venčanje ili skromnu ceremoniju. Šeherezada zamoli Mirhiban za pomoć u prevođenju na poslovnom sastanku sa Rusima. Zejnep se uz pomoć prijateljice odluči osvetiti Keremu i Benu i pošalje u novine fotografije njih dvoje dok izlaze iz bolnice nakon što se Benu oporavila od predoziranja. Onur se sastaje sa Jasemin, što se nimalo ne svidi Šeherezadi. Predveče, Onur i Šeherezada odlaze na večeru sa Peride. Džansel prizna Ali Kemalu da se boji rođenja deteta iz straha da bi ga opet mogla izgubiti.
 
Epizoda 26:
Dok se Kerem opravdava majci zbog novinskog članka koji je izašao o njemu i Benu, policija prikuplja dokaze sa mesta pucnjave, a Onura hitna pomoć vozi u bolnicu. Čim čuje da je Onur teško ranjen iz vatrenog oružja, Šeherezada oduri kod njega. U čekaonici bolnice svi iščekuju ishod teške operacije, a novinari traže izjave članova porodice. Niko nije siguran u identitet napadača, ali Kerem veruje da Karabaš ima prste u tome iako je u zatvoru. Porodica Evlijaoglu pažljivo prati vesti na televiziji, a Peride je zabrinuta za sina. Kerem i Zafer nalaze se sa Sabahatinom ne bi li saznali ko stoji iza pokušaja ubistva Onura. Kerem i Zafer nisu zadovoljni hapšenjem dvojice plaćenika i žele da se naručilac ubistva kazni. Još jednom se nalaze sa Sabahatinom koji im ispriča da Dželil Karabaš ima glupog sina Kenana koji pati za osvetom svog oca. Kerem takođe saznaje da je njegov brat, Burak, već dvanaest dana u marokanskom zatvoru zbog krijumčarenja vrednih istorijskih predmeta. Onur se oseća bolje i vraća se na posao. Burhanov advokat poseti Džansel kako bi je nagovorio da vrati stan koji joj je Ali Kemal poklonio.
 
Epizoda 27:
Keremovo srce je slomljeno nakon Šeherezadinog priznanja da voli Onura, a Benu gubi svaku nadu u ljubav sa Keremom. Ali Kemal ponovno odluči ostaviti Fusun kada sazna da je Džanselina trudnoća rizična pa zatraži očevu dozvolu da napusti porodicu. Seval jako brine što se Kerem zatvara u sebe. Fusun proživljava krizne trenutke zbog Ali Kemalovog odlaska, a Burhan i Nadida su bespomoćni. Peride ne uspeva sprečiti sinovo vjenčanje pa odluči upozoriti Šeherezadu da ne žudi za bogatstvom porodice Aksal jer ga nikad neće dobiti. Onura izbaci iz takta Šeherezadina odluka o potpisivanju predbračnog ugovora i o tome odluči razgovarati sa Peride. Nakon što je čula kako joj sin u bunilu doziva Šeherezadino ime, Seval odluči spojiti Benu sa Keremom. Onura čeka još jedan poslovni uspeh. Nadide ukori Fusun što svakodnevno preti da će Ali Kemalu zabraniti posetu kćerkama. Šeherezada i Onur broje dane do svadbe i odluče reći Kanu da će se venčati. Uprkos Šeherezadinom protivljenju, Mihriban traži novi posao. Šeherezadu će jako iznenaditi Burhanova odluka o nasledstvu.
 
Epizoda 28:
Šeherezada i Onur zaokupljeni su pripremama za svadbu, a Kerem je sve nemirniji. Zejnep i Ajšen komentarišu veličinu vile u koju će se Onur i Šeherezada preseliti, ali i iznos koji nameravaju potrošiti za svadbu. Gani sazna da je Džansel trudna, a Fusun se uzruja jer je Ali Kemal sudskim putem zatražio rastavu braka. Peride se iznenadi kada u novinama pročita informacije o troškovima Onurovog venčanja. Melek ne može prikriti osećaje kada sazna da se Zafer zanima za nju. Po prvi put Burhan i Ali Kemal razgovaraju kao otac i sin i iskreno iznose svoje osećaje. Šeherezada se ne može odlučiti da li bi pozvala Nadidu i Burhana na venčanje. Peride se posvađa sa Betul, tvrdeći da je ona kriva što će se Onur venčati sa Šeherezadom. Gani pronalazi nove načine da se dočepa porodičnog novca. Kerem i Šeherezada odlaze na jedrenje u nadi da će se na pola puta sresti sa Onurom i Benu koji su zakasnili zbog gužve u saobraćaju i posla. Seval strahuje da bi Kerem mogao učiniti neku glupost dok je sam sa Šeherezadom.
 
Epizoda 29:
Bliži se dan venčanja i svi su uzbuđeni. U posetu Onuru i Betul dolazi Peride kako bi se izvinila za neprimereno ponašanje. Iako joj je srce slomljeno, Peride iskreno razgovara sa Betul o svojim osećanjima prema sinu. Burhan i Nadide kupuju skupoceni poklon za Šeherezadino venčanje, zbog kojeg će Fusun dići veliku buku u porodici Evlijaoglu. Kerem teška srca donosi važnu odluku o napuštanju firme Binjapi, a njegova ideja se nikako ne svidi Seval. Ali Kemal i Džansel saznaju pol deteta, Mihriban počinje raditi u firmi Binjapi, a Kan će prvi put ostati u vrtiću. Šeherezada je neutešna kada joj jave da je Kan nestao iz vrtića, a Onur preduzima sve mere da bi ga što pre našli. Policija je bila učinkovita i pronašla dečaka pa pritvorila čoveka koji ga je pokušao oteti. Uz pomoć Zejnep, Ajšen pronalazi posao. Benu je razočarana zbog Keremova neprimernog ponašanja, a Melek priznaje da joj se Zafer sviđa, iako je svesna da bi njihova romansa mogla razoriti njegov brak. Burhan otkrije na koji način Gani vara kupce i krade iz porodičnog sefa, ali njegov obračun sa njim padne u drugi plan nakon što se Fusun onesvesti na stepenicama. Onura i Šeherezadu čeka venčanje iz bajke.

 


2. sezona:

Epizoda 30:
Sve zvanice na svadbi su u šoku zbog skandala koji im je pripremila Žale Elirdiz, bivša zaposlenica u firmi Binjapi, koja je u televizijskom intervjuu tvrdila da joj je Onur platio da provede noć sa njim, nakon čega joj je otpustio. Dok Šeherezada u neverici beži sa venčanja, Onura hvata panika, a Peride se od šoka onesvesti. Burhan i Nadida žale Šeherezadu zbog skandala, ali istovremeno se brinu za Fusunino loše zdravstveno stanje. Šeherezada odlazi na putovanje sa Benu i pokušava pronaći rešenje situacije. Kerem, poput same Šeherezade, veruje u optužbu protiv Onura, a Benu brine što su Kerem i Šeherezada sve bliskiji. Onur i Jasemin su saznali da iza skandala stoje bivše zaposlenice firmne Binjapi, ali i Onurov bivši poslovni partner, Erdal Karajoldžu, sa kojim već duže vreme nije u dobrim odnosima. Nakon što joj je doktor rekao da boluje od raka maternice, Fusun teška srca pristaje na operaciju. Kako bi bio uz bolesnu Fusun, Ali Kemal još jednom napusti Džansel koja je zbog njega odlučila roditi dete. Onur na konferenciji za štampu javno govori o lažima koje je Žale izrekla, ali i o sramoti koju je prouzrokovala. Onuru smeta što Kerem, kao njegov najbolji prijatelj, nije bio uz njega u teškim danima. Šeherezadu iznenadi neočekivana poseta.
 
Epizoda 31:
Zbog velike količine alkohola koje je popila, Benu se ne snalazi u iznenadnom požaru. Ali zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca i hitne pomoći, život joj nije u opasnosti. Peride ispriča Šeherezadi svoju životnu priču, a zbog sramotnog čina koji joj je u prošlosti pružio pokojni muž, a sada i sin, iskreno prizna sramotu pa se izvine za svoje ponašanje. Jasemin pomaže Onuru u otkrivanju novih važnih informacija o Žale. Nakon što se Fusun vratila iz bolnice, najveća podrška joj je Ali Kemal. Međutim, Burhan je zabrinut jer Ali Kemal ne mari za Džansel i njenu bebu. Kerem poseti tužnu Benu u bolnicu. Šeherezada nađe savršen stan za Benu i uz pomoć Kerema i Merta pripremi joj dobrodošlicu. Šeherezadu jako iznenadi Burhanova poslovna ponuda – obzirom da namerava otvoriti arhitektonsku firmu Evijaoglu, ponudi joj mesto glavnog direktora. Između Onura i Kerema nije stradalo samo prijateljstvo, već i poslovni odnos. Džansel je u problemu kada joj dvojica mladića, pod pretnjom nožem, opljačkaju prodavnicu. Iako mu je Džansel tražila pomoć, Ali Kemal više nije hteo riskirati vezu sa Fusun. Zejnep se posvađa sa prijateljicama i Erdalom pa ostane bez posla. Burhan i Šeherezada odlaze videti prostorije nove kancelarije.
 
Epizoda 32:
Kao rezultat pobede na takmičenju za arhitekte, Šeherezadi se otvara nova poslovna prilika. Fusun izluđuje što će Gani biti Šeherezadina desna ruka. Onurov trud da se reši optužbi donosi prve reakcije, ali ipak mu je potrebna pomoć prijatelja Ragipa koji bi takođe mogao izvršiti pritisak na Erdala. Kerem se, naočigled svih, približava Šeherezadi. Melek i Zaferov odlaze na romantičan izlet u osamu, da ih niko ne vidi. Dok Onur svim silama želi uveriti majku da je nevin, Erdal će pokušati popraviti sramotu koju je naneo Onuru. Kako joj Erdal ne bi još više naudio, Žale je primorana prisetiti se kako je Zejnep došla u posed kompromitirajeg videa na kojoj se Ragip ljubi sa dve devojke. Seval poseti Benu u njenom novom domu sa namerom da udalji Kerema od Šeherezade. Iako joj se suprug vratio, Fusun i dalje sumnja da Ali Kemal kontaktira sa ljubavnicom. Šeherezada priprema malo, intimno otvaranje svoje i Burhanove firme. Između Onura i Kerema izbiće velika svađa zbog Šeherezade.
 
Epizoda 33:
Šeherezada se iznenadi kada otkrije da je Onur učestvovao u takmičenju za izgradnju fakultetskog naselja i da je osnovao novu građevinsku firmu kako bi ponovno sarađivao sa njom. Zbog toga poželi odustati od projekta, ali Burhan se tome usprotivi. Fusun je srećna što je u kratkom roku ozdravila, ali se i dalje mora pridržavati doktorovih uputa i dolaziti na redovne preglede i terapije. Ali Kemala muči što je izgubio Džansel pa uporno traži njenu novu adresu ili broj telefona. Kako uvek nešto skriva i krade od porodice, Gani se neće moći zbližiti sa Šeherezadom kao što želi. Onur i dalje traži Žalinu izjavu pred televizijskim kamerama. Kerem se jako naljuti kada sazna da je Onur osnovao novu firmu bez njegovog znanja i silno želi saznati šta o tome misli Šeherezada. U razgovoru sa njom, otvoreno prizna da je voli i počne joj se udvarati, što se Šeherezadi nimalo ne svidi najviše zbog Benu. Dok Ali Kemal pati jer je priznao Fusun da njegova ljubavnica nosi njegovo dete, Džansel sreće starog prijatelja Jamana koji će joj pomoći urediti majčin dom. Onur sazna da je Šeherezada izašla na sastanak sa Keremom, a svoje strahove i probleme podeli sa Jasemin. Već sledećeg jutra, ljuti Kerem zapreti Onuru da prestane pratiti svaki Šeherezadin korak i da zauvek izađe iz njenog života. Onur i Zafer odlaze na poslovni put u Kopenhagen.
 
Epizoda 34:
Svi su šokirani kada čuju da su Onur i Zafer doživeli avionsku nesreću nad Karpatima. Šeherezadu zaboli jer je izgubila Onura, Kerema grize savest, a Peride tuguje. Svi koji su bliski Onuru i Zaferu odlaze u vazdušnu luku. I dok Peride u tuzi grli Šeherezadu, Melek upoznaje Zaferovu suprugu Đulistan i njihovu decu. Burhan i Nadida oldaze u posetu bolesnom rođaku u Kajseriju i ostavljaju Fusun i Ali Kemala same sa decom. Erdal i Ragip pronađu Žale, koja je pokušala pobeći van zemlje, pa zajedno sa novinarom i snimateljem pripremaju izjavu kojom bi opravdali Onura. Melek je tužna zbog Zaferove smrti, a Benu je pokušava utešiti. Jaman je srećan što je uz Džansel u teškim trenucima, ali ona ne može zaboraviti Ali Kemala. Onur zamoli Benu da zajedno sa Šeherezadom gledaju Žalinu izjavu na televiziji. Fusun iznenadi Ali Kemala predlogom da se razvedz pa da ona, zajedno sa devojčicama, ode živeti kod majke. Onur i Kerem po prvi put otvoreno razgovaraju o svom prijateljstvu. Šeherezada ne može oprostiti Keremu što je čitavo vreme varao njenu prijateljicu i što je hteo razoriti njenu vezu sa Onurom. Obzirom da joj se nije javljao na telefon, Šeherezada odluči posetiti Onura.
 
Epizoda 35:
Napetost između Onura i Kerema sve se više odražava na njihov posao. Onur očekuje od Šeherezade oproštaj nakon što je jedva izbegao smrt i rešio se kletve. Kerem i Benu obnove vezu, ali on ipak koristi svaku priliku da se zbliži sa Šeherezadom. Burhan odlazi na poslovni put u Rusiju i priprema se za nove investicije. Seval brine šta bi se dugogodišnja tradicija Binjapija mogla raspasti zbog Keremove zaljubljenosti. I dok Ali Kemal ne misli ni na šta osim na Džansel, njegove kćerke beže od kuće. Iako je pristala sastati se sa Onurom, Šeherezada ipak u zadnji tren otkaže susret. Nadide zamoli Onura da joj pomogne naći Buket i Burdžu, koje su pobegle od roditelja. Šeherezadino ponašanje naljuti Onura. Gani nastavlja lagati u vezi svojih studija i počinje sa opasnim igrama novcem preko interneta. Uz pomoć svojih majki, Onur i Kerem donose životno važnu odluku o firmi Binjapi. Na proslavu Kanovog rođendana Šeherezada pozove svoje prijatelje, a Onur svrati kao neočekivani gost. Kerem, Benu i Šeherezada odlaze na izlet na kojem će Kerem još jednom Šeherezadi izjaviti svoju ljubav.
 
Epizoda 36:
Kerem i dalje laže Benu, koja ne može shvatiti razlog Šeherezadine napetosti. Burhan i Ali Kemal su se vratili iz Rusije sa mnoštvo poklona. Fusun i Ali Kemal pred kćerkama izigravaju sreću, a Burhan i Nadida posvađaju se jer Ali Kemal nastavlja tražiti Džansel. Keremu se ne svidi kad mu Mert iskreno kaže da zna da se oduvek voleo naticati sa Onurom. Onur i Seval razgovaraju o Keremu i njegovoj otvorenoj ljubavi prema Šeherezadi. Onurovo srce je slomljeno nakon Šeherezadine posete i on se počinje polako udaljavati od nje. Šeherezada je nezadovoljna zbog Ganijevog čestog izostanka sa posla, a ne sviđa joj se ni Onurov novi stav. Džansel pogađaju tračevi komšija o njoj i Jamanu. Burhan sazove porodični sastanak na kojem se iznenadi kada devojke spomenu Džansel. Kerem ne odustaje od odluke da proda svoje deonice u firmi Binjapi. Šeherezada se izvini Benu zbog naglog odlaska sa izleta. Gani ispriča Onuru šta se Šeherezadi i njemu dogodilo na zemljištu Burhanove nove fabrike. Šeherezadu u istom danu posete i Onur i Kerem. I dok je Onur želeo razgovarati o fakultetskom projektu, Kerem je još jednom hteo proveriti koga ona zapravo voli.
 
Epizoda 37:
Benu uživa u iznenadnoj Keremovoj ljubavi i strasti pa odluči prespavati na njegovom brodu. Nakon što su tračevi uništili Džansel, a Jamana pritisak okoline, oni donose najvažniju odluku u svojim životima. Peride pokušava shvatiti zašto se Kerem i Onur ne slažu. Jasemin želi otkupiti Keremove deonice u Binjapiju i tako postati Onurova partnerka. Buket je osvojila nagradu za najbolji crtež, na šta je njezina porodica jako ponosna. Šeherezada odlazi u Ankaru kako bi pomogla bolesnoj tetki, a za to vreme nepoznati muškarac otima Mihriban. Otmičari traže od Mihriban da im kaže gde se nalazi njen brat Kadim, inače će je ubiti. Iz policije jave Onuru da su putem signala mobilnog telefona uspeli pronaći lokaciju na kojoj je Mihriban zarobljena. Ispostavi se da su otmičari članovi ruske mafije koja želi pronaći Kadima. Ali Kemal i Fusun uživaju u porodičnoj sreći. Džansel sa majkom živi u velikoj besparici, a Ali Kemal joj je jedini izlaz. Jasemin nagovara Kerema da ne odustane od prodaje svojih deonica. Međutim, ona nije jedina koja se bori za deo vlasništva firme Binjapi.
 
Epizoda 38:
Onur se i dalje trudi oko Šeherezade i nada se njenom oproštaju. Keremov brat Burak vrati se kući nakon što se upustio u lošu vezu sa djevojkom iz Nju Jorka, a njegov povratak se nimalo ne svidi Keremu. Mihriban je još pod uticajem napada koji je doživela. Fusun i Ali Kemal uživaju sami na izletu, ali jako nedostaju svojim kćerkama. Iako se Džansel protivi venčanju, Jaman ne odustaje i odlazi kupiti prsten. Onur rešava Burhanov problem zemljišta u Tuzli i tako zadobije njegovo poštovanje. Šeherezada ne želi sarađivati sa Onurom na fakultetskom projektu pa zamoli prijatelja da je zameni i bude glavni arhitekta. Burhan žarko želi da Šeherezada i Onur obnove vezu, ali je svestan da je to zasad nemoguće. Odnos između Seval i Kerema se pogoršava zbog Keremove nagle prodaje deonica u Binjapiju, ali i zbog Burakovog povratka iz Amerike. Na porodičnoj večeri Fusun izrazi želju da se zaposli. Peride i Onur nakon dugog vremena iskreno porazgovaraju kao majka i sin. Burak savetuje Kerema da ne prodaje deonice jer će u protivnom većinski vlasnik firme Binjapi postati porodica Aksal. Nakon posla, Benu, Kerem i Melek odlaze u Mertov bar gde sreću Buraka. Dok pregledavaju kupoprodajni ugovor deonica, neko puca u Onura i Jasemin.
 
Epizoda 39:
U Jaseminoj kancelariji nepoznati muškarci napadnu nju i Onura. Onur veruje da su ih hteli ubiti zbog kupovine Keremovih deonica. Zbog toga Kerem ipak odluči ostati partner u Binjapiju. Kada je opet sretne, Onur se prema Šeherezadi ponaša drukčije nego pre, što u njoj probudi veru u ljubav. Novim potezom prema bratu, Mihriban će iznenaditi sve oko sebe. Kerem se trudi poboljšati vezu sa Benu, ali mu Burak jako smeta. Jaman je odlučan u tome da se oženi sa Džansel, u inat svom ocu koji se tome žestoko protivi. Kerem, Benu i Melek šokira vest o Šeherezadinom i Onurovom pomirenju. Džansel slučajno sreće Jamanovog oca, koji od nje traži da napusti Jamana i zauvek ga zaboravi. Kerema uznemiri poslovna ponuda koju je Benu iznenada dobila od italijanske firme Dakorta Bazar. Šeherezadu brine Fusunina želja da se zaposli kao dizajnerka interijera u firmi Evlijaoglu, a ni Burhan nije zadovoljan tom idejom. Jasemin je žalosna što se Onur pomirio sa Šeherezadom. Na porodičnoj večeri kod Seval, Kerem pred svima rastuži Benu svojim neumesnim komentarima oko nove poslovne ponude, a zbog velike želje da uništi Onurovu sreću, Kerem još jednom poseti Šeherezadu.
 
Epizoda 40:
Šeherezadu jako uplaši i uznemiri Keremov pokušaj da sazna istinu o crnoj noći koju je provela sa Onurom. Kako bi je umirio, Onur za kraj nedelje organizuje romantični odmor u planinama, nešto nalik medenom mesecu. Kan je ostao prespavati kod bake i dede, a Fusun ga nikako ne može trpeti pa se pred celom porodicom izviče na njega. Peride se ne može izvući iz depresije pa odlazi posetiti mesta na kojima je u prošlosti uživala sa pokojnim mužem. Buraku se jako svidi Melek i želi sa njom ostvariti ljubavnu vezu. Iako je prvo bila neodlučna, Melek ipak popusti pred njegovim šarmom i dopusti mu da prespava u svom krevetu, što se nikako ne svidi Benu. Žale i Erdal komentarišu presudu i dogovore se da će Erdal isplatiti celu svotu u njeno ime, ali će joj Žale uskoro morati uzvratiti uslugu. Jaman ima potvrdu da se može oženiti sa Džansel, a od Onura je dobio slobodan dan i auto na korišćenje. Gani poseti svoju novu prijateljicu Nilaj u nadi da će se njihov odnos promeniti. Ali njihov tajni sastanak ubrzo prekine neočekivani dolazak Nilajinog oca. Mihriban se vratila kući sa vesti da joj je brat živ, ali mafijašima duguje puno novca. Benu će čuti neprijatnu istinu tokom svečanog predstavljanja fotografija.
 
Epizoda 41:
Kerema iznenade snimke sigurnosnih kamera na kojima se jasno vidi da Šeherezada ulazi u isti hotel kao i Onur. Šeherezada se ne može rešiti straha da će Kerem saznati istinu o tajni crne noći. Zbog kasne posete tajanstvenog čoveka, Seval će biti sve više sumnjičava prema Buraku. Mihriban će slomiti tuga kada sazna da joj je brat ubijen. Onur i Burhan nađu se zajedno kako bi pomogli Mihriban. Benu je skrhvana od tuge jer je shvatila da Kerem voli Šeherezadu, dok će Kerem priznati Onuru svoje greške će se još jednom pokušati približiti Šeherezadi. Onur i Šeherezada prave društvo usamljenoj Peridi i paze da ne padne u još veću depresiju. Benu se pristane naći sa Keremom kako bi mu rekla šta iskreno oseća prema njemu, ali ubrzo nestane bez traga nakon što je u potpunosti izgubila svu nadu u njegovu ljubav. Kerema brine da bi se Benu mogla povrediti zbog njegove nesmotrenosti. Melek i Burak uživaju u zajedničkim trenucima iako se Benu i Kerem protive njihovoj vezi jer su sigurni da će Burak povrediti Melek. Ali Kemal ne može zaboraviti Džansel. Po gradu su osvanuli plakati sa Benu.
 
Epizoda 42:
Benu se sklonila na selo, gde sreće starog prijatelja Džema i rado mu ispriča šta joj se sve dogodilo otkad se nisu videli. Kerem je ljut i muči ga što mu se Benu ne javlja. Onur i Kerem se pomire i ponovo zajedno poslovno sarađuju. Ali već na prvom sastanku dogodi se neprijatna situacija kada im se za stolom pridruži nepoželjni Erdal. Šeherezada upozna Ganija sa svojim prijateljem i profesorom koji predaje na arhitektonskom fakultetu, ali ubrzo shvati da Gani svojoj porodici celo vreme laže da odlazi na predavanja. Fusun se sprijatelji sa Selimom, Buketinim učiteljem slikanja. Nadidu izluđuju Fusunini tračevi i odluči stati tome na kraj. Emelin brat Ismet poseti Seval pa joj zapreti nakon što mu Burak odbije pomoći izbaviti sestru iz zatvora. Kerem i Seval ponovo se posvađaju zbog Buraka, a veza između Buraka i Melek strelovito napreduje. Onur prvi put pozove Šeherezadu u svoju kuću i ona ostane prespavati. Nakon što su u novinama pročitali da Erdal Karajoldžu traži finansijskog direktora u svojoj firmi Tures, Onur i Kerem postave zamku kako bi se osvetili za Benu. U Mertovom kafiću Kerem saznaje gde je Benu otišla i kreće na put u nadi da će vratiti njeno poverenje.
 
Epizoda 43:
Benu je u nedoumici – sa jedne strane je šokirana Keremovom iznenadnom prosidbom, dok sa druge polako obnavlja prijateljstvo sa Džemom. Šeherezadi se obrati mlada žena sa detetom, čiju su kuću srušili jer se nalazi na Burhanovu zemljištu. Šeherezada zbog toga iskritikuje Burhana i njegovo poslovanje. Onur joj predloži da se izvini Burhanu zbog čega između njih dvoje dođe do rasprave. Mustafa, Onurov i Keremov čovek, počinje raditi kod Erdala. Fusun se upušta u opasno zbližavanje sa Selimom, nastavnikom likovnog svoje kćerke. Džansel dobije trudove pa sa Jaman ode u bolnicu. Fusun beži od Selima nakon što joj se on počeo otvoreno udvarati. Gani još jednom odglumi ranjivost kad je u pitanju novac koji je tražio od Šeherezade. Onur prizna Šeherezadi da je posetio Burhana i zamoli je da mu se izvine zbog strogih reči koje mu je izrekla. Seval se jako naljuti na Buraka kada sazna za njegove laži vezane za ubistvo u Nju Jorku. Peride tuguje jer je Onur sve ređe posećuje. Dok Kerem očekuje Benuin odgovor, veza između nje i Džema postaje sve snažnija, ali zbog neočekivanog razloga, ona će biti prisiljena vratiti se u Istambul.
 
Epizoda 44:
Melek se oporavlja od strašnog sudara koji je doživela sa Burekom, a uz nju je stalno Džem. Benu je u velikoj dilemi jer se ne može odlučiti između Džema, dragog prijatelja iz studenskih dana, i Kerema, velike ljubavi koji je nema nameru ostaviti. Dok Šeherezada i Benu prvi put otvoreno razgovaraju o Keremu i njegovom udvaranju Šeherezadi, Kerem se sukobi sa Džemom. Burhan poziva Šeherezadu i Onura na večeru. Erdal je pronašao lepu kuću za Žale, ali njoj se ne sviđa jer je u planini. Peridino psihičko stanje brzo se pogoršava. Nakon večere sa Burhanom, Nadide i celom njihovom porodicom, Onur traži od Šeherezade da odredi datum venčanja. Videvši da Mustafa preko mobilnog svakodnevno komunicira sa vlasnicima Binjapija, Erdal posumnja da je zaposlio krticu. Onur i Kerem otkriju tajne Erdalovog prevarantskog poslovanja i njegov finansijski gubitak. Kerem uspe još jednom objasniti Benu da neće odustati i pustiti je jer je još uvek voli, a to je njoj dovoljan razlog da se odbije vratiti na obalu sa Džemom. Fusun tajno dogovara susret sa Selimom. Jaman i Džansel srećni su sa bebom Umutom. Neko već duže vreme prati Šeherezadu.
 
Epizoda 45:
Zbog krađe poverljivih poslovnih dokumenata, Erdal otme Šeherezadu i traži od Onura i Kerema da se hitno sastanu. I dok Onur traži rešenje kako sprečiti Erdala da ubije Šeherezadu, Kerem odvodi Mihriban i Kana kod Burhana, a Benu i Melek kod Seval. Erdel dovodi Šeherezadu u podrum nove kuće u planinama. Na Šeherezadino iznenađenje, Žale je oslobodi užeta i pošalje Onuru SMS poruku gde će je naći. Iako su obe trebale pobeći u šumu, Žale zbog nezgode ostane u podrumu gde je sustigne Erdalova kazna. Nesreće koje su pogodile Šeherezadu zbližće Benu i Kerema. Ali Kemala će mučiti što se Fusun više interesuje za Selima nego za njega. Kod Burhana i Nadide u posetu će doći nova gošća, Arza, unuka Burhanove tetke Sevgine, i uneti još malo nemira u njihovu porodicu. Jaman će se iznenada sresti sa ocem koji nije odobravao njegov brak sa Džansel. Međutim, nakon kratkog razgovora, oboje će se pomiriti i dogovoriti susret kako bi videli malog unuka. Peride je u teškoj situaciji i ne pušta na miru Handanu, ljubavnicu svog pokojnog muža. Kerem ne odustaje od Benu i ponovno je iznenađuje.
 
Epizoda 46:
Benu je jako srećna jer ju je Kerem zaprosio pred porodicom i prijateljima, pa je iznenadi kada predloži da se odmah venčaju i pozove matičara u kuću. Jaman je presrećan jer se pomirio sa ocem, ali istovremeno je tužan jer se Džansel teško razbolela i doktori joj ne mogu pomoći. Šeherezada upozna Onura sa Serdarom, prijateljem sa fakulteta koji joj je ponudio saradnju na najvećem zdravstvenom kompleksu u istočnoj Anadoliji. Peride poseti Handan, ljubavnicu svog pokojnog muža, kako bi saznala zašto ju je suprug varao baš sa njom. Fusun odluči nastaviti vezu sa Selimom, a Nadide postane sumnjičava i odluči je pratiti. Ali Kemal sretne Sevgi od koje napokon dobe vest o Džansel i svom sinu. Jasemin se odluči vratiti u Nju Jork, a na oproštajnoj večeri iznenadi Onura priznanjem da ga još uvek voli i da se samo zbog njega vratila u Istanbul. Nadida i Burhan ne mogu se složiti oko izvesnosti braka između Ali Kemala i Fusun. Onura uznemiri što je Šeherezada prihvatila poslovni poziv starog prijatelja, a njoj, ipak, smeta Onurova ljubomora.
 
Epizoda 47:
Šeherezadinu i Onurovu idilu prekinut će dostava cveća koje je poslala Jasemin, a kojim traži oproštaj zbog sinoćnjeg ponašanja. Jasemin odluči iskoristiti ponovno zahlađenje ljubavi između Šeherezade i Onura pa otkaže put u Ameriku. Gani je u teškoj situaciji nakon što je Fusun napustila Ali Kemala i otišla u Kajseri. Ali Kemal optužuje Fusun za bračne probleme i insistira da se što pre razvedu pa odlazi kod Džanseline majke i Jamanovom ocu kako bi uzeo svoga sina Umuta. Nadide vodi Buket na čas likovnog i koristi priliku za ozbiljan razgovor sa Selimom. Traži od njega da zauvek napusti Istanbul. Peride ne ostavlja na miru ljubavnicu svog pokojnog supruga. Kerem i Benu uživaju u braku i jedva čekaju svoje veliko venčanje. Blagoslov im je dala i Belma, Benuina majka koja je bila posebna gošća na svečanoj večeri kod Seval. Prisluškujući razgovor između Šeherezade i Nadide, Arza sazna da se Ali Kemal i Fusun razvode. Dok Onura muči majčino psihičko stanje, Kerema brine Seval koja sve jače kašlje i oseća se sve slabije. Burhan sazna da Gani nije upisao fakultet i da troši njegov novac uzalud pa ga izbaci iz kuće. Benina majka se rastuži kada joj suprug Mesut slaže da će ostati još koji mesec u Americi. Nakon još jednog Jaseminine poseete, Onur će se upustiti u neočekivanu avanturu.
 
Epizoda 48:
Zbog Jaseminine upornosti, ali i iznenadnog susreta sa prijateljicom Tubom sa kojom je proveo ugodnu noć, Onur odluči slagati Šeherezadi da je bio sa poslovnim partnerima na kasnoj veceri. Zbog tih laži, imaće sve više problema sa Šeherezadom. Peridino zdravstveno stanje je sve lošije, a uspaničena Firdevs pozove Šeherezadu u pomoć. Melek saznaje da joj je majka ipak otišla u Ameriku potražiti oca. Dok se Burhan trudi nagovoriti Kadira, Jamanovog oca, da mu preda unuka, Ali Kemal čini grešku i pokuša oteti Umuta iz Jamanove kuće. Benu i Kerem srećni se vraćaju sa medenog meseca i već planiraju postati roditelji. Ali Kemal traži razvod i starateljstvo nad Burdžu i Buket. Burhan poludi kada od Kadira sazna da je Ali Kemal pokušao oteti Umuta. Seval prolazi teške trenutke i odluči dati krv na analizu. Buraka zamoli da učini isto, ali ne i Kerema. Nadidu sve više brine Gani i njegova sudbina. Zbog Ali Kemalovog upada u kuću, Jaman sve teže podnosi razdvojenost od deteta, a Onur mu pruži podršku angažovanjem advokata. Kerem saznaje strašnu istinu o svojoj majci. Peride organizuje večeru za celu porodicu, na kojoj se Šeherezada i Onur nevoljno sreću, a Kerem dodatno šokira sve goste.
 
Epizoda 49:
Nakon što je uporedio svoju i majčinu krv, Kerem sazna da Seval nije njegova biološka majka. I dok on zbog toga proživljava krizu identiteta, Seval je shrvana jer je otkrivena tajna koju je godinama krila od svih, ali ipak pred svima ispriča istinu o Keremovoj pravoj majci. Benu pokušava umiriti Kerema, koji upada u sve dublju psihološku krizu. Nadida i Burhan posvađaju se zbog Fusun koja se ne želi odreći svojih starijih kćerki. Još više ih iznenadi poseta jedne gošće, Arzine sestre Ahu. Onur daje sve od sebe kako bi mu Šeherezada oprostila laž. Kerem sazna ime svog biološkog oca, profesora gitare koji je zaveo njegovu biološku majku. Ali umesto da o tome razgovara sa suprugom Benu, Kerem se odvoji i sam donese važne životne odluke. Buket i Burdžu jako nedostaje Fusun, ali čim saznaju da im se roditelji rastaju, devojčice najveću podršku traže u Ahi. Umesto da dostavi veću količinu novca kolegi arhitektu, Ganija će uhvatiti razbojnici, prebiti ga i pokrasti, a to će narušiti Šeherezadino i Burhanovo poverenje u njega. Peride se nije rešila svoje prošlosti pa ponovo uvali Handan u nevolje. Ovaj put se Ali Kemal i Jaman posvađaju pred Onurom i Burhanom. Onur ponovo iznenadi Šeherezadu.
 
Epizoda 50:
Šeherezadu šokira što se Onur ne protivi njenoj molbi da prekinu vezu i što se više ne trudi oko pomirenja, a Benu je tužna jer se Kerem potpuno izolirao. Nadida, za razliku od Burhana, daje sve od sebe da pronađe Ganija. Kan je dobio visoku temperaturu, a Šeherezada se boji da bi se nedavno izlečena bolest opet mogla vratiti. U kantini bolnice, Šeherezada i Kan upoznaju Adnana i njegovu kćerku Išani, devojčicu koja boluje od leukemije. Ahu natera sestru Arzu da se vrati u Kajseri. Na Onurov nagovor, Jaman pristane sastati se sa Burhanom i predati mu Umuta. Kerem uz pomoć prijatelja kreće u potragu za pravim ocem, muzičarom Semihom Ozšenerom. Dok traži svoje korene, u potpunosti zapostavi Benu i zajednički bračni život. Peride i dalje svakodnevno maltretira Handan, zbog čega ona preduzima neočekivani korak, poseti Onura i zamoli ga za pomoć. Peride je uverena da je Handan očarala i Onura pa odluči da se ubije tako što će popiti tablete za spavanje. Ahu je postala jedina podrška neutešnima Burdžu i Buket, ali i Ali Kemalu, koji je nervozan zbog razvoda od Fusun. Šeherezada uplaši sve koje poznaje.
 
Epizoda 51:
Kan se jako uplaši kad Šeherezada izgubi svest u ambulanti. Firdevs pozove Onura nakon Peridinog pokušaja samoubistva. Benu spremi večeru za Kerema kako bi ga iznenadila predivnom vešću, ali on je okupiran potragom za pravim ocem. Melek poludi zbog SMS-a koji je Burak dobio od jedne devojke i posvađa se sa njim zbog toga. Šeherezada prizna Benu da ju je Onur povredio, a Benu njoj da je trudna. Sledeće jutro obe saznaju da je Peride završila u bolnici. Jaman je nestao sa detetom, a niko ne zna da se već danima krije kod tetke. Ali Kemal ponovo se upusti u ljubavnu avanturu, ovog puta sa Ahu. Onur je rastrgan na dve strane – osim što je zabrinut zbog doktorovog saveta da Peride čim pre poseti psihijatra, brine ga i Šeherezadina distanciranost. Keremov otac, Semih, ima velikih problema zbog dugova koje njegova kćerka Sezen ne rešava uspešno. Buket i Burdžu su se zaželele majke pa im Burhan dozvoli odlazak u Kajseri. Seval i Peride iskreno razgovaraju o svojim greškama. Obzirom da je povredila Šeherezadu, Onur razgovara sa Jasemin i kaže joj da je više ne želi videti. Šeherezada organizuje posebnu proslavu Išaninog rođendana u svojoj kancelariji. Onur preduzima još jedan korak kako bi pridobio Šeherezadino srce. Burhan i Nadida biće svedoci strašnog događaja.
 
Epizoda 52:
Burhan doživi srčani udar kada vidi Ali Kemala u krevetu sa svojom rođakinjom. Nadida je u šoku i prati ga do bolnice. Istovremeno, Onur se izvine Šeherezadi i prizna joj da je jedina ljubav u njegovom životu i da ne može živeti bez nje. Na Šeherezadino veselje, Onur je ponovo zaprosi. Melek započinje opasnu igru zavođenja drugih momaka kako bi Buraka napravila ljubomornim. U odsutnosti Burhana, Nadide postaje gazda kuće i potpuno ignoriše Ali Kemala, a sa Ahu vodi vrlo strog razgovor. Kerem je zaokupljen svojim pravim ocem i sestrom, a trudna Benu je jako uzbuđena jer se seli u novu kuću. Jaman je tužan jer se mora rastati od Umuta. Onur broji dane do venčanja sa Šeherezadom, a vreme krati sadeći drveće sa Kanovim prijateljima iz vrtića. Tada sazna da su bili u bolnici i da se Šeherezada onesvestila. Peride polako gubi želju za životom, a Šeherezada joj predloži kratku šetnju i daje joj važnu lekciju. Burhan je uspešno operisan i jedva čeka vratiti se kući kako bi se obračunao sa Ali Kemalom. Ahu odluči iskoristi novonastalu situaciju i uspe dodatno zbuniti Ali Kemala i prisiliti ga na venčanje. Seval je jako povređena jer se Kerem udaljio od nje, ali ubrzo na to zaboravi kada sazna da je Benu trudna. Onura čeka vest koja će ga uzdrmati.
 
Epizoda 53:
Onura i Kerema potrese vest o Jasemininoj iznenadnoj smrti, ali još ih više šokira način na koji je umrla. Burak sreće Emel, bivšu ljubavnicu koja je zbog njega provela četiri meseca u zatvoru jer je bila osumnjičena za ubistvo. Burak se boji njenih pretnji da će medijima ispričati kako je vlasnik Binjapija smestio ljubavnici ubistvo pa traži pomoć od Seval i Kerema. Burhan teška srca odluči da venča Ali Kemala sa Ahu znajući da ne postoji drugo rešenje. Nadidi se nimalo ne sviđa što će zla Ahu postati njihova snaha i maćeha Fusuninim devojčicama. Buket i Burdžu ne žele da Ali Kemalov sin Umut bude sa njima u kući. U razgovoru sa Keremom, Sezen sazna su njih dvoje brat i sestra jer imaju zajedničkog oca. Burhan, Nadide i devojčice došli su po Umuta, a Jaman ne može sakriti tugu što se rastaje od sina. Ahu iznenadi vest da Ali Kemal ima još jedno dete koje će odsad živeti sa njima. Išanono zdravstveno stanje je sve lošije pa je prisiljena ostati u bolnici, a Šeherezada i Kan je svaki dan posećuju. Burak zamoli Melek da mu oprosti za ružne reči koje joj je izrekao. Kerem i Benu pozovu bliske prijatelje na večeru.
 
Epizoda 54:
Onur uživa u zajedničkom životu sa Šeherezadom i Kanom. Prilikom slučajnog susreta, Kerem ne propusti priliku da izvređa svog biološkog oca Semiha. Kerema izluđuje što ne zna svoje prave korene, a Benu i Burak ga teše. Sezen je ljuta na Kerema koji se iznenada pojavio u njenom životu i zatim nestao. Burak prvi put u životu počinje raditi. Ali Kemal je izvan sebe što je prisiljen ponovno da se venča, a Ahina majka Neriman došla je u nenajavljeni posetu Burhanu i Nadidi kako bi dogovorili sve potrebno za venčanje. Burhana i Nadide naljuti Ahina majka koja zahteva veliku svadbu. Osim toga, Neriman želi da joj Ali Kemalovi roditelji poklone mnogo zlata i kupe veliku kuću u kojoj će živeti bez dece. Nakon što je izgubio sina i suprugu, Jaman padne u očaj i odluči napustiti porodični dom kako bi našao utehu u samoći. Semih završi u bolnici zbog povreda koje je zadobio u tuči. Benu umesto Kerema poseti Semiha i Sezen. Onuru nije drago što sarađuje sa Šeherezadinim prijateljem, Tanerom, pa će još jednom žustro raspravljati oko njegove ljubomore. Njihovu svađu prekine tužna vest iz bolnice.
 
Epizoda 55:
Ali Kemal pobegne sa vlastitog venčanja, a Nadida i Burhan prisiljeni su lagati i pravdati ga pred gostima. Sledećeg jutra Burhan pronađe Ali Kemala i vodi sa njim još jedan ozbiljan razgovor. Onur razmišlja o raskidu poslovnog partnerstva sa Šeherezadinim prijateljem Tanerom, a njegova odluka uznemiri Benu i Kerema. Semih se uspešno oporavlja od operacije, a Sezen se brine za medicinske troškove i hitno mora pronaći način kako da ih plati. Seval uznemiri Keremovo priznanje da je upoznao svoju sestru Sezen, pa se razočara u Benu koja mu je podrška. Benu je žalosna što se njen novi projekt neće realizovati, a Šeherezada saznaje da je Onur poništio saradnju sa firmom njenog prijatelja Tanera. Semih je ozdravio pa zajedno sa Sezen napusti bolnicu. Kerem saznaje da je Sezen prodala porodičnu prodavnicu kako bi platila sve očeve dugove, uključujući i njegovo lečenje i boravak u bolnici. Onuru smeta što Šeherezada provodi puno vremena na poslu. Budući da Ali Kemal nema nameru da se ponovo oženi, Ahu smisli novi plan. Buket i Burdžu ne žele videti ni razgovarati sa ocem i Ahu. U Onurov život ulazi nova osoba koja će još jednom uzdrmati njegov odnos sa Šeherezadom.
 
Epizoda 56:
Onura iznenada poseti nepoznati čovek u čijoj pratnji je lepa devojčica Nılufer. Čovek tvrdi da je ona Onurova kćer koju je rodila njegova bivša verenica Nil. Onur ne namerava to priznati Šeherezadi sve dok se sam ne uveri u istinitost priče. Ali Kemal i Ahu se venčaju kod matičara, a Buket i Burdžu ne mogu podneti tatinu novu ženu. Kerem i Benu uzbuđeni su jer će dobiti dete, a Seval i dalje ne može oprostiti Keremu što je pronašao oca i sestru. Onur ne veruje da je Nilufer njegova kćerka pa zajedno sa devojčicom kreće na putovanje zbog čega opet laže Šeherezadi. Mihriban iznenadi telefonski poziv starog prijatelja Halduna. Dok ona uživa u ugodnoj večeri prisećajući se prošlosti, Burak i Melek nađu se u opasnosti pa proživljavaju još jednu krizu u vezi. Peride odluči iskoristiti Onurovu odsutnost da prespava kod Šeherezade i Kana. Onur i Nilufer došli su u Izmir gde će posetiti učitelje i komšije kako bi saznali važne informacije o životu Niluferine majke i Onurove bivše verenice. Keremu je sumnjivo Onurovo tajanstveno putovanje u Izmir. Ahina majka opet je došla u posetu svojoj kćerki.
 
Epizoda 57:
Onura uhvati panika kada mala Nilufer nestane iz kafića. Nakon kratkog razgovora sa Keremom i Benu, i Šeherezadi postane sumnjivo Onurovo putovanje u Izmir. Onur jedino Keremu prizna istinu o Nilufer. U teškim trenucima traži i Firdevsinu podršku pa je zamoli da sa njom provede nekoliko noći u hotelu dok on ne nađe bolje rešenje i dok celu situaciju ne objasni Šeherezadi. Burhanova kuća ponovo se pretvara u pakao kad im dođe Ahina majka Neriman. Mihriban uživa u pažnji svoga prijatelja Halduna. Benu i Burak slučajno sretnu Sezen koja se zaposlila kao konobarica u restoranu, a Seval se iznenadi kada vidi Semiha pored groba Keremove prave majke. Burhana i Nadidu zabrinjava ponašanje unuka koje se ne mogu naviknuti na novi život u kući. U razgovoru sa učiteljicom, Ali Kemal saznaje da su devojčice popustile i u školi. Haldun se sa puno ljubavi pokušava približiti Mihriban, ali ona oseća neprijatnost. Benu zamoli Kerema da se više viđa sa Sezen, a Onur opet rizikuje Šeherezadino poverenje skrivajući Nilufer pred njom.
 
Epizoda 58:
Onur se naljuti na malenu Nilufer kada se bez dopuštenja javila na njegov telefon. Sada je u još većoj panici jer ne može priznati Šeherezadi da ima dete sa bivšom verenicom. Dok on provodi večeru sa Peride, Šeherezadom i Kanom, Nilufer čuva Fidervs. Šeherezada počinje sumnjati u Onurovo ponašanje. U Burhanovoj kući sve je više nemira otkako se Neriman preselila kod njih. I dok Ali Kemal vodi Burdžu u zabavni park, Ahu i njena majka omaložavaju Buket. Buraku se svidi Keremova sestra Sezen, pa je počinje pratiti i gnjaviti da izađe sa njim. Haldun priznaje Mihriban da je u nju zaljubljen. Kerem poseti Semiha, svog biloškog oca i sa njim obavi ozbiljan razgovor, ne znajući da ih prisluškuje Sezen. Kerem i Benu pokušavaju sakriti Onurovu tajnu pred Šeherezadom koja je i dalje zabrinuta zbog njegove sve češće odsutnosti. Nakon što ju je Neriman ošamarila, Buket preduzima opasan korak pobuniivši se pred novim članovima porodice. Naime, Ali Kemalova kći uzela je brata Umuta i bez traga nestala iz porodične kuće. To jako uplaši Nadide koja kreće u potragu za njom. Na Šeherezadina vrata pozvoni neočekivana osoba.
 
Epizoda 59:
Šeherezada ostane bez reči kada od Hakana sazna da Onur ima dete sa drugom ženom, ali još joj više smeta što joj je celo vreme lagao i skarivao Nilufer od nje. Onur se trudi objasniti šta se dogodilo, ali Šeherezada odluči otići iz njegove kuće zajedno sa Kanom. Burhan i Nadida su izvan sebe od brige zbog nestanka Buket i Umuta. Ali Kemal i Gani krenu u potragu za decom. Misle da je Buket pobegla u Kajseri, ali ona se sakrila na neočekivanom mestu. Ahu ima loš odnos i sa Burdžu, ne samo sa Buket. Burak poziva sve svoje kolege sa gradilišta i prijatelje na zabavu koju je priredio za Sezen. Melek izluđuje to što je Burak sve više zanemaruje. Šeherezadu uvredi što su joj Kerem i Benu sakrivali tajnu u vezi sa Onurovim detetom. Kerem nagovara Onura da proveri da li je Nilufer zaista njegova kćerka. I Nilufer oseti da je svojim dolaskom uzrokovala mnogo problema pa zamoli Onura da je vrati kući u Izmir. Celo to vreme Burhan i Nadida traže Buket i Umuta. Onur jer pred životnom odlukom uprkos Šeherezadi.
 
Epizoda 60:
Čim je čula da joj je kćrka bez traga nestala iz porodičnog doma, Fusun se vrati u Istanbul, što jako razveseli Burdžu, a izludi Ahu. Fusun veruje da zna gde joj je kćerka otišla sa Umutom pa se sa Ali Kemalom, Ganijem i Burdžu uputi prema porodičnoj vikendici. Šeherezadu je jako potreslo to što Onuru ne smeta ideja o raskidu pa ga odluči posetiti, ne znajući da Nilufer živi sa njim. Šeherezadu jako peče savest što je svojim hirovitim odlaskom povredila Onura i o tome razgovara sa Mihriban. Melek prolazi kroz teške dane jer pokušava zaboraviti Buraka, kojeg sada zanima Sezen. Pre odlaska u Niluferinu školu, Onur krišom uzme njen češalj kako bi napravio DNK test. Šeherezada razgovara sa Benu o svojim osećajima prema Onuru kad ih prekine poziv direktorke Niluferine škole sa molbom da dođe po uplakanu devojčicu. Šeherezada se smiluje i pozove Nilufer na igranje sa Kanom, koji je jako zbunjen jer Šeherezada i Onur ponovno žive razdvojeni. Gani je opet zaokupljen ljubavnim strastima, a za oko mu je zapela Huner, asistentikinja u Šeherezadinoj kancelariji. Znajući da nema prevelike šanse kod Sezen, Burak preduzme iznenađujući korak i zaposli se kao konobar u njenom restoranu. Semihu se ne sviđa Burak jer mu maltretira kćerku pa odluči posetiti Kerema i objasniti mu svoju zabrinutost. Šeherezada po svaku cenu želi videti Onura.
 
Epizoda 61:
Onur ispriča Šeherezadi istinu o bivšoj verenici, o tome da ju je ostavio jer ga je prevarila, pa da mu je rekla da je trudna, ali joj on nije verovao. Onur je dobio nalaz DNK testa, ali ne želi ga pogledati jer je odlučio priznati Nilufer za kćerku, bez obzira da li joj je biološki otac ili nije. Nalaz DNK testa odluči ostaviti Šeherezadi. Nakon ozbiljnog razgovora sa Semihom, Kerem traži Buraka da pusti Sezen na miru. Šeherezada priznaje Benu da je pogrešila što nije podržala Onura i da ga još uvek voli. Gani odlazi sa Huner na jednu privatnu zabavu, ne sluteći da ga ona iskorištava kako bi zavela nekog drugog. Ahu od početka braka nije srećna sa Ali Kemalom i stvara nove probleme. Peride je znatiželjna i od Šeherezade traži objašnjenje njene i Onurove poslednje svađe. Ali iznenadiće se kada otkrije da Onur živi sa Nilufer. Onur iznenada poseti Handan kako bi saznao nešto više o njoj i možda dobio razuman savet kako postupati sa Šeherezadom. Mihriban se spremala na još jedan izlazak sa Haldunom, ne sluteći da se on neće pojaviti u restoranu i da će je ostaviti na cedilu. Burak je iznajmio stan u Sezeninoj zgradi, zbog čega Semih poludi i izgrdi ih oboje. Melek je tužna jer je Burak ignoriše. Ali Kemal i Fusun odlaze u razgledavanje kuće u koju bi se ona uselila kako bi bila bliže kćerkama. Šeherezada razmišlja kako da Onuru objasni da je pogrešila.
 
Epizoda 62:
Šeherezadu pogodi kad joj Onur iskreno kaže da mu smeta što stalno beži od problema, a pogotovo što se odbije pomiriti sa njom. Melek je razočarana jer Burak želi raskinuti sa njom i započeti novu vezu sa Sezen. Peride sazna za Nilufer, ali ne prihvata je kao unuku i zbog toga se posvađa sa Onurom. Ali Kemal je kupio stan za Fusun i Burčin, ali bez očevog znanja. Nadidi je sumnjivo to što Ali Kemal sve češće viđa Fusun. Benu odluči pomoći Šeherezadi da vrati Onura. Onur sazna da je biološki otac maloj Nilufer pa zatraži brzi postupak usvajanja devojčice kako bi nosila njegovo prezime. Onur obeća Nilufer da se više neće odvajati. Peride poseti Šeherezadu kako bi joj iznela svoje mišljenje o Onuru i njegovoj kćerki. Ali Kemal sve više ignoriše Ahu, a njene preterane reakcije i omalovažavanje supruga jako uznemire Burhana i Nadidu. Dok Sezen spava, u njen se stan ušunja lopov, ne sluteći da će ga u krađi uloviti Semih. Čim je čuo Sezeninu vrisku, Burak joj pojuri u pomoć i rani lopova nožem.
 
Epizoda 63:
Kako bi uverila Onura da joj oprosti, Šeherezada mu pripremi lepo iznenađenje. Pred celom porodicom obeća mu da ga više neće napuštati i pristane na veliku svadbu. Melek zbog ljubomore počne pratiti Sezen i stvarati joj probleme. Mihriban je tužna jer joj se Haldun nije javio. Nakon što je od Ali Kemala dobila kreditnu karticu, Ahu se odluči osvetiti i kupiti skupi dijamantski prsten. Zabrinut za Sezen, Semih zamoli Kerema da još jednom razgovara sa Burakom i objasni mu da ostavi njegovu kćerku na miru. Gani će se još jednom razočarati u Huner, koleginicu sa posla. Kerem i Seval zabrinuti su zbog presude koja čeka Buraka. Burak iskreno razgovara sa Sezen o svom životu i velikoj ljubavi koju oseća prema njoj. Burhan i Nadida u pozorištu sreću Šeherezadu i Onura sa decom i jako se iznenade kada saznaju za Nilufer. Mihriban poseti Haldunova sestra, zabrinuta za brata koji joj se već danima nije javio. Dok prisluškuje razgovor svojih unuka, Nadidi postanu sumnjivi sve češći susreti Ali Kemala i Fusun.
 
Epizoda 64:
Šeherezada se uzbuđeno priprema za svadbu i sa Benu uživa u potrazi za venčanicom i mestom proslave. Onur zaposli novu arhitektu u firmi „Binjapi“, Edu Akinaj, uspešnu mladu ženu koja ima skrivene namere. Shvativši da se Fusun i Ali Kemal već mesecima tajno viđaju, Nadide ozbiljno razgovara sa oboje. Onur i Šeherezada zajedno sa decom odlaze u posetu Peridi, ali tamo ih dočekuje neočekivana situacija. Keremu i Seval se ne sviđa Burakova želja da osvoji Sezen pa traže krivca koji ih je spojio. Ahu sreće starog prijatelja Tamera sa kojim provede ugodno popodne na ručku. Haldun se ponovo pojavljuje u Mihribaninom životu, opravdavajući svoj iznenadni nestanak zbog pritvora. Ali Kemal teši Fusun koja se nikako ne želi vratiti majci i napustiti decu. Eda otkrije svojoj prijateljici da je ljuta što je Šeherezada nije prepoznala za vreme poslovne večere. Naime, Eda tvrdi da su njih dve zajedno studirale i 3 meseca radile u istoj firmi pa joj je čudno da je se Šeherezada nije setila. Seval poseti Semiha kako bi sa njim ozbiljno porazgovarala o Sezeninoj i Burakovoj vezi i ponudila mu zanimljiv predlog. Onur i Šeherezada doći će u nezgodnu situaciju zbog Peridinog susreta sa starom prijateljicom novinarkom.
 
Epizoda 65:
Onur je potresen zbog izjave njegove majke u novinama. Peride doživi šok kad shvati da je novinarka Deniz iskoristila njihovo prijateljstvo samo za svoj interes. Dok Mihriban opet uživa u Haldunovom društvu, Šeherezada saznaje mračnu istinu o njemu. Benu pomaže Šeherezadi u pripremama za svadbu. Burhan i Nadida ozbiljno se posvađaju zbog Ali Kemala i Fusun, koji se nastavljaju viđati. Ahu unosi teror u kuću, a ovaj put njena je meta Gani. Benu ima problema sa Keremom zbog toga što teši Melek, koja još pati zbog Buraka. Seval je uverena da će se Burak opametiti i savetuje Melek da bude strpljiva. Burak ne odustaje od osvajanja Sezen. Eda smišlja mračni plan u koji želi uvaliti Šeherezadu. Kada sazna da je zaljubljena u traženog prevaranta, Mihriban odluči ne odgovarati na Haldunove pozive. Međutim, on želi lično čuti razloge zbog kojih ga Mihriban ignoriše i poseti je u kancelariji. Ahu odlazi u kupovinu sa novom prijateljicom. Onur pristane na svoj prvi televizijski intervju tokom kojeg će ga Šeherezada iznenaditi više nego ikada.
 
Epizoda 66:
Onur je presrećan zbog Šeherezadine trudnoće. I dok sa jedne strane slave novu vest, Onur i Šeherezada zabrinuti su zbog provale u njenu kancelariju. Nisu sigurni ko bi provalio i ukrao računare u kojima su Šeherezadini finalni projekti. Ali Kemal se nastavlja viđati sa Fusun, dok Ahu i njena majka Neriman nastavljaju stvarati probleme u kući. Eda se trudi dobiti Šeherezadino poverenje, a Peride daje sve od sebe da joj Nilufer oprosti. Semiha izluđuje što se Sezen i dalje viđa sa Burakom uprkos njegovim opomenama. Došao je dan Šeherezadinog i Onurovog venčanja i svi se sa velikim veseljem spremaju za svečanost. Baš u trenutku kad su trebali krenuti na venčanje, Burhana i Nadidu zatekne neprijatno iznenađenje. Naime, netrpeljivost između Ali Kemala i Ahu dostigla je vrhunac pa on pred celom porodicom zatražiti razvod braka. Neriman ne želi da se njena kćerka razvede od porodice Evlijaoglu bez novčane nadoknade. Burak i Sezen iznenada tajno se venačaju kod matičara. Dok mladenci i gosti čekaju početak veličanstvene svadbe, Eda se ponudi pomoći Šeherezadi i skuva joj poseban čaj za smirenje.

 


3. sezona:

Epizoda 67:
Onur i Šeherezada pokušavaju ne misliti na loš utisak koji je njihova svadba ostavila na goste. Oboje ne žele pričati o spontanom pobačaju koji se dogodio na njihovom venčanju. Kerem pronalazi pisma koja je njegov otac pisao majci pa traži objašnjenje od Seval. Između Kerema i Benu ponovo se javljaju problemi koje je on duže vreme potiskivao. Burak i Sezen uživaju na medenome mesecu, a još niko ni ne zna da su se venčali. Burhan je priveo kraju pregovore o razvodu Ali Kemala i Ahu. I dok je Neriman nezadovoljna ishodom pregovora, Ahu kreće u novu avanturu. Nadida, Ali Kemal i devojčice odlaze u iznenadnu posetu Fusun. Semih je zabrinut zbog nestanka kćerke, koja mu se još nije javila. Peride odluči živeti u Parizu sa sestrom Betul, a sa sobom želi povesti Firdevs. Onur priredi majci svečani oproštaj u vrtu svoje nove kuće, a među gostima je i zla Eda. Mert je zadužen utešiti tužnu Melek, koja nikako ne može zaboraviti Buraka. Između Onura i Šeherezade nastane nova napetost.
 
Epizoda 68:
U razgovoru sa Edom Kerem sazna kako se ona i Šeherezada poznaju, ali još ne zna potpunu istinu. Eda slučajno sretne profesora Ozdžana, koji je na fakultetu predavao i njoj i Šeherezadi pa ga pozove na ručak. Pre odlaska u Pariz, Peride se pozdravlja sa porodicom. Burak i Sezen vraćaju se sa medenog mjeseca i useljavaju u novi dom, ali zbog jedne nesuglasice ubrzo se posvađaju. Kerem je preko pisama otkrio da je Semih voleo njegovu majku pa ga poseti kako bi mu se izvinuo zbog svog ponašanja. Nakon što je priznao ocu da se želi vratiti bivšoj supruzi, Ali Kemal iznenadi Fusun i svoje kćerke pozivom na izložbu slika povodom otvaranja galerije Binjapi. Osim njih, na izložbu je došla i Eda zajedno sa posebnim gostom, profesorom Ozdžanom.Tamer i Oja uvaliće Ahu u novu opasnu igru. Sezen prizna Semihu da se udala za Buraka, a Mehmet istom vešću šokira Seval, Kerema i Benu. Onur postane ljubomoran nakon što mu Gani kaže da je Šeherezada otišla na sastanak sa jednim gospodinom, a ne sa ženskom osobom kako mu je ona rekla.
 
Epizoda 69:
Šeherezada pokušava saznati ko joj je poslao prelepo cveće. U trenutku kada je Onuru trebala objasniti šta joj se događa, prekine ih poziv i vest da je Seval imala srčani udar. Kerem, Benu, Melek i Burak počnu se svađati u hodniku bolnice. Šeherezada razmišlja da se prijavi na državni konkurst za gradnju kompleksa u Azerbejdžanu, ali Onur joj nije podrška. Njihove nesuglasice utiču na ponašanje Kana i Nilufer. Melek nipošto ne želi izgubiti Buraka, a Eda joj je velika podrška. Porodica Evlijaoglu došla je na svečano otvaranje ambulante. Šeherezada odlazi na poslovni put u Baku sa Mihriban, a Onur ostaje sam sa decom. Zbog novog poslovnog projekta, Kerem sve više vremena provodi sa Edom. Sezen je tužna jer joj se otac nije javio otkad mu je rekla za udaju. Ahu ne zna kako se odupreti pritisku koji joj nameću Tamer i Oja. Ali Kemal nagovori Selimu da podučava Buket crtanju u njihovoj kući, zbog čega Fusun uhvati panika, a Nadida poludi. Eda pozove Melek da se doseli kod nje. Burak i Kerem nakon dugo vremena iskreno razgovaraju o svojim osećanjima. Eda priprema novu zamku Šeherezadi.
 
Epizoda 70:
Šeherezada je na poslovnom putu, a Onur poludi zbog sumnjivog pisma koje je primila. Kerem na sve načine traži Semiha, koji se već danima nikome nije javio. Neutešna Melek trudi se ponovo oživeti vezu sa Burakom. Nadida je prisiljena objasniti Selimu da će imati gadnih problema ukoliko ne pusti na miru njenu snahu Fusun. Između Ganija i Huner stvaraju se nove simpatije. U Burhanovoj kući slavi se Burčinin rođendan. Šeherezada i Fusun razgovaraju nakon dugo vremena. Dok su Šeherezada i Kan na zabavi kod porodice Evlijaoglu, Onur je kući sam sa Nilufer i Fidevrs. Ahu je uspešna u novom poslu, ali stižu je stari dugovi. Benu muči što Kerem podržava venčanje Buraka i Sezen. Zbog novih Edinih pakosti, Onurova i Šeherezadina veza je opet poljuljana. Naime, profesor Ozdžan je od Ede dobio broj Šeherezadinog mobilnog telefona.
 
Epizoda 71:
Onur se javio na Šeherezadin mobilni kada ju je nazvao profesor Ozdžan. Burak i Sezen pripremaju porodični ručak povodom svog venčanja, ali, na Keremovu žalost, Benu nije raspoložena i odbija otići na druženje. Seval poseti Benu i Kerema u nadi da će se pomiriti sa sinom. Kerem i Sezen su istovremeno tužni i srećni kada saznaju da je Semih zbog trovanja alkoholom završio u bolnici. Kako bi saznao šta to Šeherezada sakriva od njega, Onur unajmi privatnog detektiva da je prati u stopu. Šeherezadu uznemiri iznenadna poseta profesora Ozdžana, koji i dalje misli da između njih dvoje postoji skrivena ljubav. Dok Ahuina majka po zadnji put dolazi kod Nadide na pregovore zbog razvoda braka, njena kćer se zameri Tameru jer krije vezu sa jednim klijentom. Šeherezada u poverenju kaže prijateljicama Benu i Melek da je Onur u poslednje vreme postao ljubomoran pa ih zamoli za savet. Fusun se ne može otarasiti učitelja Selima i u strahu je da će njena tajna izaći na videlo.
 
Epizoda 72:
Fusunina kućna pomoćnica ugleda na podu Selimovo mrtvo telo, a pokraj njega šokiranu Fusun sa detetom u naručju. Ali Kemal, Nadide i kćerke od policije saznaju da je Fusun u samoobrani ubila Selima, bodući ga makazama u leđa jer se bojala da će je silovati. Šeherezadu uhvati panika kada posumnja da je neko prati, zbog čega dolazi do velike napetosti između nje i Onura. Slušajući svađu između Onura i privatnog detektiva, Eda saznaje da je Onur unajmio nekoga da prati njegovu suprugu, što će itekako iskoristiti u svoju korist. Melek daje sve od sebe kako bi se pomirila sa Mertom nakon što ga je jako uvredila. Čim ozdravi, Semih iz protesta napusti kćerkin stan i ode prespavati u skromni hotel. Kerem i Sezen su jako zabrinuti za njegovo psihičko stanje. Ahu čekaju veliki problemi nakon što njene koleginice saznaju da im otima mušterije. Onur i dalje krije od Šeherezade da je on taj koji je unajmio osobu da je prati i trudi se oraspoložiti je da ne misli o tome. Kerem zamoli starog prijatelja da u svom noćnom klubu zaposli Semiha kao gitaristu, i na sve moguće načine se trudi poboljšati vezu sa Benu. Šeherezada pronalazi CD sa fotografijama i shvati ko ju je pratio.
 
Epizoda 73:
Kada Šeherezada sazna da je Onur unajmio osobu koja ju je pratila, ne može smisliti rešenje pa se pred suprugom pretvara da ništa ne zna. Jedina osoba kojoj će priznati šta joj se događa je Benu. Dok Fusun provodi bolne dane u zatvoru, psihološko zdravlje Buket i Burdžu se pogoršava. Burhan daje sve od sebe da oslobodi bivšu snahu iz zatvora, a Nadida krivi samu sebe za Fusunine nevolje. Benu i Kerem odlučili su se za ime svog još nerođenog deteta, a Sezen se brine što se Semih opet odao alkoholu. Nakon puno vremena sreću se Ahu i Ali Kemal, ali ovog puta na sudskoj raspravi. Ahu i dalje preti da neće pristati na razvod braka ukoliko joj porodica Evlijaoglu ne da imovinu koju je obećala. Ganija jako pogodi što ga Huner već danima izbegava. Šeherezada odluči prespavati u hotelu kako bi izbegla novi sukob sa Onurom. Na porodičnoj večeri, susret Benu i Sezen završava na iznenađujući način. Edu izbaci iz takta neočekivana poseta davno zaboravljane majke. Šeherezada je uverena da Onur nikada nije stekao poverenje u nju i ne sluti da je čeka opasnost.
 
Epizoda 74:
Odlučna u želji da se razvede, Šeherezada odlazi ozbiljno porazgovarati sa Onurom. Međutim, na putu prema kući doživi saobraćajnu nesreću. I Onur i Benu obavešteni su da Šeherezada u bolnici čeka rezultate analiza. Šeherezada mu prizna da više ne može trpeti njegovu ljubomoru, pa da želi razvod. Onur se oseća krivim. Firmu Binjapi potresa finansijska kriza zbog koje cene njihovih deonica strelovito padaju. Fusun se trudi naviknuti na život u zatvoru i biće joj jako teško kada joj kćerke Buket i Burdžu dođu u posetu. Kerema i Buraka jako razveseli što se Benu želi videti sa Sezen, a Seval će priznati Benu da se razočarala u nju jer je prihvatila Sezen za Keremovu sestru. Šeherezada je pristala na Onurov poziv za večeru na kojoj će jedno drugome reći istinu. Nakon što je primetila Edu kako izlazi iz Šeherezadine kancelarije, Nadide uspe povezati događaje i seti se kako je nekada davno njen sin Ahmet izlazio sa njom, ali su prekinuli veridbu jer je Eda bila na lošem glasu. Nadide razmišlja kako bi i Šeherezadu trebala upozoriti o Edinoj prošlosti. Istovremeno, Eda će se i dalje truditi spojiti Šeherezadu sa profesorom Ozdžanom.
 
Epizoda 75:
Shvativši da je upao u Edinu prljavu igru, profesor Ozdžan joj ozbiljno zapreti da će svaku njenu spletku prijaviti policiji, ali i Šeherezadi i Onuru. Eda, u strahu od mogućeg poniženja, gurne profesora sa gradilišta firme Binjapi. Eda je u panici zbog zločina koji je počinila i pokušava se dočepati Šeherezadinog računara kako bi obrisala bilo kakve dokaze. Kerem i Benu uzbuđeni su zbog približavanja porođaja. Edu šokira još jedna poseta majke Kevser i devojčice Marve. Onur i Šeherezada razdvojeni gore u vatri čežnje. Porodica Evlijaglu jako je uzbuđena zbog suđenja za Fusun. I Šeherezada i Onur traže lap top koje je Eda ukrala i zapalila. Kerem, Burak i Onur sve više zabrinjava kriza zbog koje su morali zaustaviti nekoliko projekata, pa traže nove načine za spas firme. Seval poseti Seten kako bi joj rekla da njen brak sa Burakom nikada neće uspeti. Kerem i Sezen još ne znaju gde je nestao njihov otac. Fusun je srećna što joj je sud dozvolio da na slobodi čeka odluku suda. U policijskoj akciji specijalci uhapse Ahu, njenu šeficu – makroa, ostale devojke i klijente. Šeherezada će priznati bivšoj svekrvi Nadidi da se razvodi od Onura.
 
Epizoda 76:
Benu je uplašena i u šoku, lekari je pripremaju za hitni porođaj jer je bebino srce prestalo kucati. Iako žive razdvojeni, Onur i Šeherezada sreću se u bolnici kako bi pružili podršku neutešnima Keremu i Benu, koje je pogodila velika nesreća. Istovremeno, Nadida pokušava sakriti od Burhana vest da je Ahu uhapšena zbog prostitucije. Sezen je shrvana od bola kada napokon sazna da joj je otac poginuo. Edu ucenjuje građevinski radnik koji je video kako je ubila profesora Ozdžana. Ahuina majka je osramoćena i traži od Nadide oproštaj i pomoć. Nadida pristane pomoći Neriman, ali samo ako će Ahu zauzvrat pristati sudski se rastati od Ali Kemala. Fusun se vrati u kuću Evlijaogluovih, ali sreća koju oseća ima gorak okus. Onur traži način kako spasiti firmu, a Sezen tuguje za ocem. Benu je puštena iz bolnice, ali još uvek je u šoku zbog gubitka deteta. Šeherezada primeti da je Benu pronašla utehu u starom prijatelju, alkoholu, pa joj odluči pomoći. Eda traži način kako se otarasiti napornog ucenjivača.
 
Epizoda 77:
Dok se Eda rešava tela mrtvog ucenjivača i ostalih dokaza zbog kojih bi mogla završiti u zatvoru, Šeherezada donosi životnu odluku i iznenada usred noći poseti Onura. Vlasnici firme Binjapi okupljaju se nakon dugo vremena kako bi zajedno došli do rešenja protiv ekonomske krize i bankrota. Kerem je jako nesrećan jer ne može dopreti do neutešne Benu, a Burak se trudi razveseliti Sezen koja još pati za ocem. Burhan od poslovnih kolega saznaje za Ahino hapšenje zbog prostitucije. Sada, kada su opet zajedno, Onur priznaje Šeherezadi zbog čega je unajmio čoveka da je prati. Ali Kemal je nestao jer je saznao za Fusuninu prevaru sa slikarom. Kerem i Benu opet će se posvađati, baš kao i Burak i Sezen, čiji brak visi o koncu. Deonice firme Binjapi preko noći su doživele veliki pad, a zbog Edinih igrica, i radnici su saznali da su obe banke sa kojima firma radi – bankrotirale. Sasvim iznenada između Šeherezade i Benu dolazi do neočekivane svađe.
 
Epizoda 78:
Fusun i Nadide pronađu Ali Kemala kako u hotelskoj sobi obuzet ludilom drži pištolj uperen u svoju bivšu suprugu jer više ne može živeti sa činjenicom da ga je prevarila sa slikarom. Međutim, Ali Kemal prisloni pištolj sebi na glavu, a njegovu nameru prekine Nadidin plač i molba da ne oduzme sebi život. Benu se oseća krivom što je povredila Šeherezadu i Kerema. Burak se ne može pomiriti sa Sezeninim iznenadnim nestankom. Burhan će dati iznenađujuću finansijsku ponudu firmi Binjapi, koja je u strašnoj ekonomskoj krizi, a zauzvrat traži da im postane poslovni partner u Rusiji. Kerema će izluditi Onur kojeg je pogodila Benuina izjava da njen suprug još uvek voli Šeherezadu, ali i Benuina optužba da je on sam kriv za njene psihičke probleme. Burhan dolazi na prvi sastanak kao poslovni partner, a njegova prisutnost najviše iznenadi Edu, koja i dalje ne želi da se njen identitet i prošlost otkriju. Melek daje sve od sebe kako bi obnovila vezu sa Mertom. Između Kerema i Ede počinje se osećati opasna privlačnost. Na svečanom premu povodom novog Burhanovog poslovnog uspeha, Nadida i Eda se nađu licem u lice nakon dugih godina, a pravu senzaciju napravi pijana Benu.
 
Epizoda 79:
Kerem pronađe utehu u Edinom zagrljaju i provede sa njom strastvenu noć. Ali ubrzo požali. Eda pronalazi Keremovu manžetu i zadrži je za sebe. Benuino psihološko stanje se pogoršava, a Onur uverava Šeherezadu da je Benu potrebna njena podrška, pa zajedno sa Keremom nagovore Benu da potraži stručnu pomoć. Usput se dogovore da će svi četvoro provesti vikend u planinama. Burak i Melek, uprkos prijašnim nesuglasicama, traže način da opet budu zajedno. Nakon neprijatne večeri sa Keremom i prijateljima, Benu nestane. Kerem i Onur panično krenu u potragu po obližnjoj šumi. Eda opet slučajnou sretne majku, ali ovog puta neće dozvoliti da je prevari i od nje izvuče novac za nepostojeću operaciju mlađe kćerke. Nakon povratka sa ne baš veselog odmora, Onura i Šeherezadu dočeka neprijatna situacija – Firdevs je malo previše zavolela Nilufer, što je Šeherezadu i Onuru jako uvredilo. Nadida panično napomene Šeherezadi sve Edine tajne, dok Burdžu doživi neprijatnu situaciju u školi kada se pročuje da je njena majka Fusun počinila zločin.
 
Epizoda 80:
Dok leže u krevetu i piju vino, Kerem prizna Edi da nije mogao reći Benu da voli Šeherezadu i otkrije joj tajnu da je Šeherezada spavala sa Onurom kako bi dobila novac za sinovo lečenje. Benu veruje da je suprug vara, a Fusun je tužna jer Burdžu, zaključana u sobi, plače zbog neprijatnosti koje proživljava u školi. Šeherezada zna da je Eda velika lažljivica i o tome obavesti Onura. On joj odluči dati otkaz, ali za to mora dobiti suglasnost ostalih vlasnika firme, uključujući i Kerema. Njihovu svađu prekine poseta Edine majke i sestre. Benu i Kerem pomire se uz njeno obećanje da će otići na lečenje. Sledećeg jutra zaštitari na ulazu obaveste Edu da više ne radi u Binjapiju. Ljuta i šokirana, ona razbaca svoje privatne stvari u dvorištu firme i demonstrativno ode u posetu prijateljici koja će telefonski reći Benu da je Kerem vara. Burhan pomogne svojoj unuci Burdžu i sa njom ode u školu kako bi objasnili školskim prijateljima da je njena majka ubila čoveka u samoobrani. U susednoj sobi Ali Kemal se na sebi svojstven način obračuna sa direktorom škole. Slobodni Burak i ljubomorni Mert ratuju zbog Melek.
 
Epizoda 81:
Besna Eda odlazi kod Evlijaogluova kako bi Nadidi ispričala na koji je način Šeherezada došla do novca za lečenje sina. Istovremeno, pijana Benu, u nameri da uhvati Kerema u hotelu sa drugom ženom, uspe se uvaliti u još jedan skandal kada Kerema, Onura i Burhana prekine usred poslovnog sastanka sa novim klijentima. Nadida ispriča Burhanu Šeherezadinu tajnu i jako se naljuti na njega jer joj te davne večeri nije pomogao i posudio joj novac. Kerem od Onura sazna da je Benu nazvala nepoznata žena i rekla joj da je suprug vara pa on odmah upozori Edu da se zauvek makne od njega. Benu pristane potražiti stručnu pomoć i zajedno sa sestrom, Keremom i Šeherezadom poseti kliniku za lečenje od alkoholizma. Međutim, uverena je da će joj tek sad postati najteže jer Kerem neće smeti biti uz nju. Šeherezada i deca rade pritisak na Onura da im vrati Firdevs. Ali Kemal je srećan jer je dobio sudsko rešenje o razvodu braka sa Ahu, a Fusun muči napetost koja je prisutna u kući. Mertu jako smeta što se Burak i Melek ponovo zbližavaju. Nadide ispriča Šeherezadi šta je saznala od Ede. Ljuta što je njena najmračnija tajna dospela u javnost, Šeherezada poseti Onura tražeći iskren odgovor kome se hvalio i ispričao što se dogodilo te „crne noći“.
 
Epizoda 82:
Šeherezada ne može verovati da je Onur prekršio obećanje i nekome rekao za njihovu tajnu o „crnoj noći“. Nakon što se izvikala na njega u kancelariji, Šeherezada, na ivici živčanog sloma, odluči uzeti Kana, zauvek napustiti kuću i nestati iz Onurovog života. Kerema muči grižnja savesti što je odao tajnu, a novu brigu donese mu vest da je Benu pobegla iz klinike. Nakon što prizna Burhanu i Nadidi da je dao novac Šeherezadi za noć provedenu sa njim, Onur će se po prvi put zameriti Burhanu, ali će i shvatiti da Eda takođe zna za njihovu tajnu pa odluči posetiti Kerema koji joj je to i rekao! Pijana Benu doživi neprijatno iskustvo sa nepoznatim muškarcem u noćnom baru i u šoku pozove sestru u pomoć. Burhan i Nadide teško podnose Šeherezadin odlazak i zajedno sa Onurom traže rešenje kako bi je vratili kući. Iscrpljena Nadide tokom razgovora se iznenada onesvesti! Eda je uspela zavaditi sve oko sebe i sad beži kod prijateljice u nadi da je Kerem tamo neće pronaći. Ujedno saznaje da je u besparici jer je banka sve njene dugove podmirila velikom otpremninom od Binjapija. Za to vreme, Šeherezada traži Kana koji luta ulicama. Njena sledeća briga je pokretanje postupka za razvod braka.
 
Epizoda 83:
Nakon što je obećao Onuru da će priznati Šeherezadi krivicu što Eda zna za njihovu tajnu noć, Kerem je pri ulasku u kuću pogođen sa nekoliko metaka pa ostane ležati u lokvi krvi. Njegov ubica, Eda, odlazi sa mesta zločina u nadi da ga se zauvek rešila. Istovremeno, Nadide u bolnici odbije napraviti pregled glave, a policija pokreće veliku istragu kako bi pronašla Keremovog napadača. Među prvima su ispitani vlasnici Binjapija i Šeherezada. Lekari se bore za Keremov život, a u bolnici cela porodica čeka ishod operacije. Nakon što su ispitani Onur, Burak i Šeherezada, inspektori sve više sumnjaju da je Onur pucao u Kerema zbog raznoraznih nesuglasica koje su se događale između dvojice prijatelja u poslednje vreme. U međuvremenu, na putu prema bolnici Benu iznenadi Melek pričom o Šeherezadinoj tajnoj vezi sa Keremom, a Ali Kemal poseti prijatelja Nedžata kako bi sa njim sklopio poslovni ugovor. Burhan odluči razgovarati sa Onurom i saznati više o njegovoj i Šeherezadinoj tajni. Kako bi saznali ko sve zna za „crnu noć“ i ko je upleten u pokušaj ubistva, važno je da Kerem preživi!
 
Epizoda 84:
Onur se počne preznojavati na ispitivanju u policijskoj stanici jer nikako ne uspeva uveriti inspektora da nije počinio zločin za koji se tereti. I dok on pokušava sakriti od policije razlog zbog kojeg je Šeherezada otišla od njega, Kerem je još uvek na odeljenje intenzivne nege gde njegovi najmiliji čekaju da se probudi iz kome. Jedini koji može svedočiti u Onurovu korist i dokazati njegovu nevinost je Kerem koji treba priznati da je imao aferu sa Edom. Benu oseti novi udarac kada sazna da je Kerem zaboravio manžentu kod ljubavnice, a Eda se sakriva od policije pod lažnim imenom. Šeherezada počinje nov život sa sinom i zaposli se u jednom arhitektonskoj firmi u kojoj joj je Engin Kajaoglu novi šef i prijatelj. Onur je tužan što ne može doći do Šeherezade kako bi joj preneo da je Kerem dobro i da će reći istinu. Burhan zbog ljutnje i zaborava ne može održati obećanje dano uznemirenoj Nadidi. Ali Kemalu poraste samopouzdanje zbog novih ideja u prodavnici i to odluči proslaviti iznenađenjem za Fusun i decu. U međuvremenu, sud je doneo rešenje u postupku brakorazvodne parnice između Šeherezade i Onura.
 
Epizoda 85:
Šeherezada nailazi na puno poteškoća u novom životu koji je započela sa sinom Kanom, daleko od prijatelja i rodbine. I Onur je klonuo, više ne veruje da će vratiti svoju ljubav pa pozove zanosnu televizijsku voditeljiku na piće. Kerema muči savest jer nije popravio loš odnos sa Benu i Onurom. Ali Kemal i Gani svaki dan kockaju, a njihovo sumnjivo ponašanje primetila je i Fusun. Burhan je zabrinut za Nadidino zdravlje, a uplakana Benu traži oproštaj od Onura. Šeherezadu brine da li je Kan dobar prema novoj dadilji koju je preporučio Engin, a Onur sve češće razmišlja o njoj. Eda je promenila identitet i izgled i tako pobegla policiji koja je još uvek traži zbog pokušaja ubistva. Benu poseti Šeherezadu na njenom novom radnom mestu i zamoli je za oproštaj jer Onur nije kriv za otkrivanje tajne. Burhan ne može nagovoriti Nadidu da ode na operaciju, a Šeherezadu čeka nova ponuda koja će joj sasvim promeniti život.
 
Epizoda 86:
Burhan uspe nagovoriti Šeherezadu da zajedno sa Kanom poseti Nadide i uveri je da pristane na operaciju. Benu pokušava izgladiti odnose i vratiti ih na staro pa pripremi porodičnu večeru. Ali na večeri će doći do velike svađe. Engin je nestrpljiv u iščekivanju Šeherezadinog odgovora na bračnu ponudu pa je pozove na romantičnu večeru. Onur još jednom potpuno gubi nadu u Šeherezadin povratak i želi se rešiti svega što ga podseća na nju i Kana, a sa vremenom zanemaruje i kćerku Nilufer. Eda planira pobeći iz zemlje i izbeći policiju. Dok Onur provodi još jednu veče sa lepom voditeljkom Emel, mala Nilufer neslavno proslavi rođendan sa Fidervs. Cela porodica čeka da se Nadida oporavi od operacije. Istovremeno, Šeherezada upoznaje Enginovu kćerku Duru koja stvara probleme njegovoj bivšoj ženi, a Ali Kemal je u teškoj situaciji zbog kockarskih dugova koji stalno rastu. Benu i Kerem nikako ne uspevaju poboljšati vezu.
 
Epizoda 87:
Kada konačno shvati da ne može spasiti vezu sa Keremom, Benu rešenje vidi u samoubistvu. Ali ipak se predomisli i odluči nastaviti živeti. Šeherezada i Engin pokušavaju zbližiti svoju decu. Kan se protivi Šeherezadinom venčanju sa Enginom jer mu još jako nedostaje Onur, a Duri se svidela očeva nova izabranica. Burhan dežura u bolnici čekajući da Nadida dođe sebi, a Šeherezadu će posetiti osoba koja će joj ponuditi nešto interesantno. Enginovoj bivšoj ženi Bejzi smeta njegova nova ljubav, Šeherezada. Dok se Burhan i Nadide bore sa svojim problemima, Gani i Ali Kemal su u opasnosti zbog kockarskih dugova, a i Eda upada u sve veće probleme. Burak se vraća sa svog prvog poslovnog sastanka u Bosni koji je uspešno završio. Onuru jako nedostaju Šeherezada i Kan, iako to ne priznaje nikome. Međutim, kada vidi Šeherezadu kako uživo gostuje u Emelinoj emisiji, Onur odluči napraviti iznenađujući korak!
 
Epizoda 88:
Onurov iznenadni dolazak sa Kanom u naručju začudiće Šeherezadu i Engina. I dok je Šeherezada u nezgodnoj situaciji jer Kanu jako nedostaje Onur, Engina jako zabrine razlog Onurovog povratka. Istovremeno, Fusun je srećna što je policija pronašla njen auto, a Ali Kemal i Gani u opasnosti su zbog kockarskih dugova. Nakon što je u novinama objavljena njena fotografija i članak o tome kako je ubila čoveka, Eda traži novi način kako pobeći policiji. Enginovoj bivšoj supruzi Bejzi jako smeta Šeherezada! Nakon što mu je Seval rekla da se Benu pokušala ubiti, Kerem daje sve od sebe da spasi svoj brak, dok će Benu ipak insistirati na razvodu. Šeherezadu iznenadi Burhanova poseta. Ovog puta on neće tražiti da se pomiri sa Onurom, već će je zamoliti da poseti Nadide koja se kod kuće oporavlja od operacije. Engin je nestrpljiv i traži od Šeherezade iskren odgovor na pitanje voli li još uvek bivšeg supruga. Eda je uverena da ju je vlasnik stana razotkrio pa zbog toga napravi zastrašujući korak!
 
Epizoda 89:
Pre nego što sebi presudi, Eda obavesti Šeherezadu da je zbog njenog otrovnog čaja pobacila na venčanju. Saznavši šta se događa, Onur odmah dođe do Šeherezade, a njihova povezanost stvaraće velike probleme Enginu. Burhana i Nadidu šokira policijska dojava da su lopovi opljačkali njihovu fabriku. Kerem još uvek veruje u brak i nagovara Benu da razmisli još jednom i povuče zahtev za razvod braka. Šeherezada i Onur opet se sreću! Uprkos Burhanovom protivljenju, Fusun priznaje kćerki da joj otac i ujak nisu na putovanju u Rusiji, već da su završili u zatvoru zbog provale i krađe porodične firme. Kerem i Benu odlaze na romantičan vikend u planine kako bi probali spasiti brak, a Bejza priprema posebnu taktiku kako se suprotstaviti Šeherezadinom i Enginovom venčanju. Nadida i Burhan jako se zabrinu kad od Kana saznaju da se Šeherezada namerava udati za Engina.
 
Epizoda 90:
Onura će izbaciti iz takta novinski članak o Šeherezadinoj udaji za Engina. Benu se planira razvesti od Kerema i započeti novi život izvan Turske, a Kerem i Seval pokušavaju je odgovoriti od odlaska. Onurova i Keremova ljubavna nesreća utiče na njihov poslovni život. Zbog toga Kerem odluči posetiti Šeherezadu i reći joj kako je tajna „crne noći“ izašla na svetlost dana. Ali Kemal i Gani izlaze iz zatvora, a pravi šok prirediće im Burhan koji je doneo odluku života! Onura jako iznenadi Keremova odluka da napusti posao u Binjapiju, a Šeherezada odluči posetiti svoju najbolju prijateljicu Benu. Nakon dugo vremena, jedna drugoj priznaju svoje probleme i strahove. Istovremeno, nakon što su se Ali Kemal i Gani vratili iz zatvora, u kući Evlijaogluovih događaju se nezamislivi obrti! Onura poseti Bejzi kako bi mu rekla datum Šeherezadog venčanja, u nadi da će i on preduzeti nešto kako bi zaustavio taj događaj. Ostavivši sve za sobom, Benu odlazi na dalek put. Šeherezada i Engin sede pred matičarom.
 
KRAJ SERIJE