Elveda Derken


Kanal D  //  2007 - 2008

Režija: Hilal Saral // Originalna priča: Özgür Evren // Broj epizoda: 51

Uloge: Ece Uslu, Sinan Sümer, Burcu Kara, Gökhan Tepe, Seda Güven, Sait Genay, Fatma Karanfil, Tansel Öngel, Aydan Kaya, Ebru Bilingen...

------------------------------
 
Prevod: "Suze Bosfora" // Televija: Happy


1. sezona:

Epizoda 1:
Lale govori Atešu da neće ići na operaciju i da treba naći nekoga ko će se brinuti o njenoj deci i mužu kad umre, barem onoliko dobro koliko i ona sama. Zejnep je uznemirena jer je ponovo videla Kerima. Ege iz Lalinog ponašanja shvati da se događa nešto čudno. Eda misli da su njena sestra i Ateš u vezi. Zbog toga stvara planove. Lale traži načine da bi osigurala Zejnepino i Egeovo zbližavanje. Ateš primeti da je traka iz telefonske sekretarice nestala. Lale kaže Egeu da ide na konferenciju u Ankari i odlazi na nekoliko dana da bi se odmorila.

Epizoda 2:
Lale se smešta u hotel. Zove Egea i javlja mu da je stigla u Ankaru. Decu čuva Zejnep koja je dala otkaz u vrtiću. Ateš posećuje svoga profesora da bi dobio drugo mišljenje o Lalinom stanju. Lale se poverava svojoj bliskoj prijateljici Ebru. Ateš traži Lale i dolazi u njenu kuću. Eda govori Berku o traci koju je uzela iz Ateševe telefonske sekretarice. Selčuk se šokira kad ugleda Kerima u susedstvu. Ege vodi kćeri i Zejnep na piknik.

Epizoda 3:
Ege i Zejnep predali su papire za venčanje. Ipak, da bi poštovao tradiciju, Ege odlazi isprositi Zejnep od porodice. Iako Selčuk baš i ne odobrava taj brak, ništa ne govori. Kerim traži od Kasima adresu kuće u koju su se Zejnep i njeni nedavno uselili. Kerim od Kasima saznaje da se Zejnep udaje i ostaje u šoku. Eda se vraća iz inostranstva. Ateš joj kaže celu istinu o Lale. Šejda živi odvojeno od Kerima sa majkom i ćerkom Asu i bavi se pevanjem što je jako želela. Ateš je u vrlo lošem stanju zbog neuspeha Laline operacije.

Epizoda 4:
Lale govori Zejnep da želi uzeti decu i od nje traži pomoć. Ege poludi kad vidi Lalin dolazak. Selčuk i Ulvije odlaze u Kerimovu kuću. Ugledaju Kerima kako sedi pred Zejnepinom slikom. Selčuk poludi. Esin u novinama objavljuje da je Lale u vezi sa Atešom i da je zbog toga njen brak završio. Zbog te vesti novinari dolaze pred bolnicu u kojoj Lale radi. Egeov šef misli da je ta vest dobra reklama za knjigu. Za to vreme Kerim ne ostavlja Zejnep na miru. Zejnep je zbog toga jako uznemirena. Ege je uznemiren zbog interesa koji je pobudila vest. Šef mu predlaže da na nekoliko dana ode iz grada. Šejda zove Kerima koji već dugo nije nazvao ćerku da bi ga naterala da razgovara s Asu. Ali Kerim joj kaže da je zauzet i prekida vezu. Ege se oprašta od Zejnep i kreće na put prema šefovoj vikendici. Međutim, na putu se susreće sa neočekivanim događajem.

Epizoda 5:
Ege pogleda traku koju je našao u fioci. Lale kaže Zejnep da se ona i Ege rastaju i predlaže joj da čuva decu. Eda pokazuje Atešu slike iz kreveta. Ateš je istera iz kuće. Šejda saznaje da je Zejnep žena koja je pronašla Asu. Ona i Kerim se posvađaju. Selčuku od banke dolazi poziv na sud jer njegov kredit nije plaćen. Eda je u zatvoru zbog svojih prijatelja. Traži od policajaca da jave Atešu.

Epizoda 6:
Kerim pita Zejnep da li bi mu oprostila da nije u braku. Selčuku je sve gore. Zejnep ga uz Kerimovu pomoć odvodi u bolnicu. Ege kaže Lale da želi razvoda zbog svoje veze s Atešom. Ege izlazi. Previše je popio. Pinar ga zove i poziva u hotel. Šejda je poslušala majčin savet, a njeno popustljivo ponašanje zbunjuje Kerima. Zejnep bez očevog znanja odlazi razgovarati sa advokatom Džengizom. Lale je spakovala svoje stvari. Kaže Egeu da odlazi od kuće. Ege budi decu. Ateš je zabrinut što Lale nije došla u bolnicu. Zove je. Lale mu govori da je otišla od kuće i gasi mobilni. Ebru vodi Lale u vikendicu koju je nasledila od porodice. Lale zove Zejnep i pita je prihvata li njenu ponudu.

Epizoda 7:
Ege poludi kad vidi Lale i Ateša da se grle i kaže Lale da više nikad neće videti svoju decu. Šejda i njena majka odlaze u Zejnepinu kuću. Zejnep je napeta kad ih vidi. Curice ne žele spavati bez mame. Eda ih nikako ne uspeva uveriti. Ni Ege ne zna šta da radi. Sledeće jutro Zejnep dolazi da se brine o curama. Zejnep i Lale se nalaze u kafiću. Lale Zejnep daje novac. Zejnep kaže da je Ege očajan. Ege preko Pinarina advokata saznaje da je ona dala prekinuti sve ugovore. Advokat Džengiz zove Zejnepinog oca i kaže mu da je banka odbacila tužbu. Ateš obavlja brojne pretrage za Lalu, ali dočeka ih sasvim neočekivani rezultat.

Epizoda 8:
Lale odlučuje roditi. Ateš joj kaže da je to jako riskantno. Ege kaže Edi da se razveo zato što ga je Lale prevarila sa Atešom. Kerim se naljuti kad Šejda sledeći svoj san o pevačkoj karijeri, ode kpd prijatelja i zanemari Asu. Šejdi kaže da će biti bolje da se razvedu. Ege prati Ateša. Vidi ga da se nalazi sa jednom plavušom. Selčuk ne može verovati da je banka odustala od duga. Želi razgovarati sa advokatom Džengizom. Ege vodi decu na vikend-odmor. Zejnep dolazi sa njima. Šejda i njena mama idu na jedan od jutarnjih programa. Tako se upoznaju sa vlasnikom agencije. Lale zove Ateša i kaže mu da je našla rešenje.

Epizoda 9:
Ateš kaže Edi da Lale treba na malu operaciju. Šejda i njena majka odlaze na sastanak sa vlasnikom agencije koji im je tajno od Kerima dao vizit kartu. Ege sa decom i Zejnep odlazi na vikend na more. Selčuk se razboli i isti dan sazna za Zejnepin i Kerimov sastanak. Jako se uznemiri i zove Zejnep. Eda ne poveruje u ono što joj je Ateš rekao. Odlazi u bolnicu pogledati Atešove spiskove. Lale i Eda iskoriste Egeovo odsustvo i ulaze u kuću. Eda iz Lalina ponašanja shvati da je trudna. Sledećeg jutra, dok su Lale i Eda još u kući, vraćaju se Ege i curice.

Epizoda 10:
Selčuk ne može verovati da je banka odustala od duga. Želi razgovarati s odvjetnikom Džengizom. Ege vodi djecu na vikend-odmor. Zejnep dolazi s njima. Šejda i njezina mama idu na jedan od jutarnjih programa. Tako se upoznaju s vlasnikom agencije. Lale nazove Ateša i kaže mu da je našla rešenje.

Epizoda 11:
Lale advokatu Uguru kaže da od Egea ne želi ništa i da će mu dati i starateljstvo nad decom. Naz se još ponaša suzdržano prema Zejnep. Ege razgovara sa njom i kaže joj da niko neće moći zauzeti mesto njene majke. Selčuk na vrata okači oglas da je kuća na prodaju.

Epizoda 12:
Šejda prodaje svoje zlato i ide na sastanak sa Dževahirom za kojeg misli da je vlasnik agencije. Primarijus bolnice razgovara sa Lale o radnom vremenu. Lale se odlučuje na operaciju, ali želi da se ona obavi nakon razvoda. Edže i Naz, Laline kćerke u noći, nakon što su Zejnep i Ege zaspali, beže iz kuće ne bi li pronašle majku, jer više ne mogu da izdrže bez nje.

Epizoda 13:
Vozač kamiona pronalazi Naz i Edže u blizini kuće i odvodi ih, prema njihovim uputstvima, u bolnicu u kojoj radi Lale. Šejda odlazi na snimanje na adresu koju joj je dao Dževahir, ali ne zna da je Kerim prati. Ege i Zejnep od sestre Ajše saznaju da su deca u bolnici i odlaze tamo. Ali Ege ne želi doći gore. Lalina prijateljica Ebru Atešu kaže da je napisala pismo o Lalinoj bolesti koje će poslati Egeu. Eda kaže Lale da želi otići u inostranstvo na razmenu studenata. Zejnep razgovara o onome šta se dogodilo sa ocem koji je prema njoj hladan. U tom trenu pijani Kerim dolazi im na vrata. Lale i Ege se zbog brakorazvodne parnice sreću na sudu. Šejda traži Kerima u Zejnepinoj kući, što dodatno razbesni Selčuka, pa on odlazi u Egeovu kuću po svoju kćerku. Lale ulazi na operaciju. Međutim, operacija se ne razvija kako je Ateš očekivao.


2. sezona:

Epizoda 14:
Ateš je u lošem stanju zbog neuspeha Laline operacije. Opadanje njegovog uspeha na poslu ne promiče primarijusovoj pažnji. Ege je napokon završio roman. Sa Zejnep ga odlazi predati izdavačkoj kući. Kerim se tamo honorarno zaposlio kao urednik. Gosti su došli u Egeovu kuću na venčanje. Ege i Zejnep sedaju pred matičara. Dolazi i Kerim.

Epizoda 15:
Lale se probudila i polako dolazi k sebi. Što pre želi ustati iz kreveta. Saznaje da je Ebru Egeu poslala pismo o njenoj bolesti i misli da Ege nije bio uz nju iako je sve znao. Ateš i Eda iz novina saznaju da se Ege oženio sa Zejnep i to sakrivaju pred Lalom. Kerimov se svet sruši zbog Zejnepinog braka. Ege i Zejnep prve noći ne znaju šta će. Oboje su nervozni. Naz još odbija Zejnep i radi sve što je u njenoj moći da bi je povredila. Glavni urednik novina Hikmet od Esinovog pomoćnika traži Šejdin telefonski broj. Nazove Šejdu i pozove je na večeru. Esin želi sa Egeom napraviti reportažu o njegovoj knjizi. Ege odbija. Esin mu kaže da će razgovarati sa Lale. Prošlo je puno vremena. Zejnep se šokira kad na vratima ugleda nekoga sasvim neočekivanoga.

Epizoda 16:
Ege se razbjesni kad pred sobom ugleda Lale. Lale ga pita za pismo koje mu je poslala Ebru. On joj kaže da je započeo nov život, da se oženio sa Zejnep i otera je. Šejda ne zna kako protumačiti jelo i odeću koju joj šalje Hikmet. Počinje se bojati. Esinov asistent Bariš traži Lale i slučajno upoznaje Edu. Ege pronalazi pismo o kojem mu je govorila Lale. Zejnep insistira da otvori kovertu. Vlasnik Egeove izdavačke kuće priređuje večeru u čast Egeove knjige. Pozvan je i Kerim. Zejnep i Ege odlaze na večeru i ostavljaju Edže i Naz Selčuku i Ulvije. Selčuku se jako svide i sprijatelji se s njima. Lale nazove Egea. Želi se sa njime naći nasamo. Ege pristaje.

Epizoda 17:
Lale se sastaje sa svojim kćerkama. Ege dopušta Lale da se sastane sa kćerkama. Slede dirljivi trenuci pri susretu majke i kćerki. Ege se sastaje sa Lale. Lale mu želi sve objasniti, ali joj Ege ne dopušta. Lale mu kaže da će se obratiti sudu da bi dobila decu. Zejnep zna da se Ege susreo sa Lale pa je nemirna. Šejda vodi Asu na razgovor sa Hikmetom. Asistent kolumnista Esina, Bariš, vodi Edu na večeru. Cilj mu je dobiti Lalin telefonski broj. Lale se svidi kuća koju je našao Ateš pa se useli. Kerim uzima prijateljov auto i prati Zejnep. Ateš sa Lalom odlazi do Akif Babe. I Kerim je tamo.

Epizoda 18:
Ege vodi kćerke da se vide sa Lale. Lale od njega traži dopuštenje da sa kćerkama bude do večeri. Lale je jako srećna što će provesti vreme sa Edže i Naz. Zajedno doručkuju. Zejnep se iznenadi kad od Adile sazna da su Ege i deca izašli. Ateš i Eda saznaju da je Lale sa ćerkama pa im se pridruže. Esin preko Bariša saznaje gde Lale živi i odlazi tamo sa fotoreporterom. Lale nije vratila decu kad je obećala. Ege obaveštava policiju.

Epizoda 19:
Lale kaže Zejnep da želi decu i od nje traži pomoć. Ege poludi kad vidi da je Lale došla. Došao je dan saslušanja za starateljstvo. Svi dolaze na sud.Nakon što je saslušao obe strane, sudija donosi odluku o odlaganju presude i određuje da deca za to vreme budu kod Egea. Šejda želi da joj Kerim pruži još jednu šansu. Kerim je zbunjen. Naz se i u školi upiškila u gaće. Zejnep odlazi na razgovor sa učiteljicom.

Epizoda 20:
Lale u bolnici nailazi na ružno iznenađenje. Zejnep je uznemirena zato što nema vesti od Egea. Lale se ide sastati sa Kerimom. Kerim joj daje informaciju vezanu za Zejnep. Lale se jako iznenadi. Zejnep ostavlja Edže i Naz kod majke i odlazi u izdavačku kuću da bi saznala telefonski broj mesta na kojem se nalazi Ege. Tamo je dočekaju novinari. Ateš za Lale nalazi jako dobrog advokata. Lale se sastaje sa njim. Kerim planira oteti Asu. Lale se vraća u bolnicu gde ju dočekuje ružno iznenađenje. Zejnep pročita pismo koje je Ebru napisala Egeu. Lale izlazi iz bolnice pogođena lošom vešću koja ju je tamo dočekala, kad je šokira telefonski poziv.

Epizoda 21:
Kad Lale gostuje u televizijskoj emisiji, Ege saznaje za njenu bolest i odlazi razgovarati sa njom. Ege u bolnici očekuje Zejnep i iznenadi se kad ugleda Lale. U tom trenutku dolazi i Zejnep. Zejnep ne može podneti Egeovu ustručenost nakon razgovora sa Lale pa odlučuje otići. Ege razgovara sa Lale. Povređen je što mu nije rekla za bolest. Kerim odlazi kod prijatelja po Asu i vodi je kući.

Epizoda 22:
Ateš vidi Egea kako izlazi iz Laline kuće. Šejda razgovara sa šefom i kaže mu da želi napustiti posao. Zejnep želi saznati sadržaj Egeovog i Lalinog razgovora, ali Ege joj ništa ne govori. Lalin advokat javlja da je datum saslušanja određen. Egeov izdavač nazove Lale i nešto joj predloži.

Epizoda 23:
Zejnep se bez Egeovog znanja nalazi sa Lale i traži od nje da ode iz njihovih života. Ege i Lale onesvešćenu Naz odmah vode u bolnicu. Zejnep sazna šta se dogodilo i dođe. Eda nije baš uspešna na poslu. Šef je upozori na to. Šejda misli da Kerim ima vezu sa drugom ženom. Šahika bez Šejdina znanja razgovara sa vlasnikom kasina. Jedna Lalina prijateljica lekarka seli se u Izmir pa joj preda svoju ordinaciju. Ege razgovara sa advokatom, ali taj mu razgovor ne daje puno nade. Eda zatekne Bariša kod kuće sa nekom devojkom. Svi su u sudnici na saslušanju. Ege se prepire sa Lale koja namerava Nazinu bolest iskoristiti kao dokaz. Lale mu kaže da pita Zejnep za razlog. Situacija je napeta. U tom trenutku telefonski poziv uznemiri Lale.

Epizoda 24:
Ege, Lale i Zejnep saznali su da je Naz doživela slom živaca i odlaze u bolnicu. Zbog toga je saslušanje odgođeno. Eda nije otišla na posao i nigde je nema. Bariš je traži. Da bi umirila Naz, Lale iz bolnice odlazi Egeovoj kući. Ćerke je ne puštaju pa tamo provede i noć. Zejnep je zbog toga napeta. Šahika vodi Šejdu gatari. Ona joj kaže da u Kerimovu životu postoji neka žena. Zejnep kaže Egeu da je razgovarala sa Lale. Ege se naljuti. Ateš i Lale se svađaju. Ateš kaže da se predaje, da je gotovo i ode. Lale ga ne želi izgubiti i potrči za njim. U tom trenutku dolazi Ege koji je sa curama izašao na ručak i želeo iznenaditi Lale. S druge strane, Zejnep se pita gde su Ege i cure pa zove Egea telefonom.

Epizoda 25:
Ege se naljuti kad ugleda Lale i Ateša kako se zbližavaju i odvodi cure kući. Ateš ne odgovara na Laline pozive. Cure se ljute na tatu. Neće oprostiti Egeu ako ih ne odvede mami. Zejnep pokušava ostati čvrsta, ali jako pati zbog svega što se događa. Asu traži od Kerima da se ponovno oženi njenom majkom. Ege i Lale prvi put nakon razvoda mirno razgovaraju. Zejnep se vrti u glavi i povraća. Adile želi reći Egeu, ali joj Zejnep ne dopušta. Lale održi otvaranje ordinacije. Stiglo je cveće od Ateša. Vesti koje joj saopšti sestra koja je donela cveće slomi Lale.

Epizoda 26:
Lale je slomljena kad sazna da je Ateš otišao u Ameriku. Ege vidi u kakvom je stanju i oseća laganu ljubomoru. Zejnep je jako zbunjena. Razmišlja o Kerimovim rečima. Egeova majka iznenada dolazi, ali Zejnep nigde nema. Izdavačka kuća vrši pritisak na Lale kako bi što pre napisala knjigu. Lale o tome želi porazgovarati sa Tunom, ali je nikako ne uspeva dobiti. Selčuk i Ulvije saznaju da je Zejnep nestala pa odlaze do Kerima. Ljudi vlasnika kasina u kojem je Šejda radila pritiskaju Šahiku da bi što pre platila dugove. Lale ne može dobiti Tunu telefonom pa odlazi do njene kuće. Tuna se uspaniči kad ugleda Lale jer ima gosta kojeg ne želi da Lale vidi.

Epizoda 27:
Dok Lale razgovara sa Tunom, Ateš se sakriva u njenoj spavaćoj sobi. Zejnep napravi test za trudnoću koji je kupila Adile. Šejda misli da se Kerim viđa sa Zejnep pa je nesrećna. Egeova majka Sureja stalno pokušava otkriti šta je Zejnep. Ege kaže Lale da će deliti starateljstvo nad decom. Eda sumnja da Tunu zanima Ateš. Zato počinje raditi kao Tunina sekretarica. Ulvije i Selčuk pozivaju Sureju na ručak. Zejnepina vest šokira sve prisutne.

Epizoda 28:
Ege deli starateljstvo nad decom sa Lale i odvodi ćerke kod majke. Zejnep je povredila ruku. Ege je želi odvesti lekaru. Ateš se posvađa sa Tunom koja mu kaže da Ege još uvek voli Lale i istera je iz Laline kuće. Kerimova tišina rastužuje Šejdu. Šejda misli da je Zejnep odgovorna za to Kerimovo stanje. Sureja se sastane sa Lale. Postavlja joj pitanja o Zejnep. Ulvije i Zejnep odlaze kod lekara na kontrolu. Lali je žao što su Tuna i Ateš posvađani pa ih poziva da je posete. Tuna i Ateš se prepiru dok Lale stavlja ćerke na spavanje. Lale je zbunjena onime što je čula, Sureja nazove Egea. Kaže mu neka hitno dođe kući jer je važno.

Epizoda 29:
Sureja kaže Egeu da Zejnep nema i nikad neće moći imati dece. Ege poludi kad to čuje. Zejnep je slomljena. Lale je čula Tunu i Egea kako se svađaju i traži da joj kažu što je to što od nje kriju. Kerim ne može podneti da je Asu tužna pa prima Šejdu u kuću. Lale se seli u novi dom. Ege je ljut na Zejnep pa uzima ćerke i dolazi joj pomoći. Ateš zove Tunu i kaže joj da će sve reći Lale. Asu se prehladi i dobije temperaturu. Kerim se seti da bi mogao nazvati Lale. Ege dovede Lale u ordinaciju. Kerim vidi Egea sa Lale pa zove Zejnep i to joj kaže.

Epizoda 30:
Ateša jako iznenadi Lalina bračna ponuda. Ali rastuži se kad sazna zašto se Lale želi udati za njega. Ege je u šoku zbog knjigovođinih prevara. Zejnep ga pokušava umiriti. Šahika pokušava nagovoriti Šejdina bivšeg ljubavnika Murata da opet bude sa njom. Tuna i Eda saznaju da će se Ateš i Lale venčati i pokušavaju pronaći način da spreče taj brak.

Epizoda 31:
Edže i Naz se nisu vratile iz škole. Ni Egea nema. Zejnep i Sureja su uznemirene. Ateš kaže Lale da je u vezi sa Tunom. Lale se onesvesti. Zejnep i Sureja kod kuće očekuju vesti od cura. Zejnep misli da su deca kod Lale pa odlazi do njene kuće. Ege se na kraju pojavljuje.

Epizoda 32:
Lale saznaje gde su cure, uzima Tunin auto i odlazi tamo. Tražeći telefon da bi Egeu javila kako je našla cure, izgubi kontrolu nad vozilom i doživi nesreću. Naz je srce stalo na minutu pa je primljena na intenzivnu njegu. Zbog jednominutnog prekida dovoda kisika u mozak, mogućnost da Naz ostane hendikepirana je povećana, što sve iznenadi. Eda se ne može nositi sa time što joj Lale ne oprašta pa pokuša samoubistvo.

Epizoda 33:
Ateš saznaje rezultate Lalinih analiza. Šejda upoznaje ćerku Asu sa Muratom. Kerim poludi kada to sazna. Ege se odlučuje tužiti Lale zato što je naudila detetu. Ege bolnici daje upustvo da Lale ne pokažu Naz koja je na intenzivnoj negi. Zejnep traži od sestre da pozove Lale i da joj informacije o Naz. Lale je slomljena kad sazna da će je Ege tužiti. Ali jedan gost će je iznenaditi. Lale usprkos Atešovom insistiranju ne želi lečenje. Boji se da će to uticati na borbu za starateljstvo. Eda kaže Tuni da je Lale odustala od udaje za Ateša.

Epizoda 34:
Ege se odlazi prijaviti za posao u novinama za koje je nekad radio. Zejnep bez Egeova znanja pušta Lale u kuću da vidi ćerke. Lale se ne može odvojiti od njih. Egeov povratak kući pitanje je trenutka. Zejnep nakon svađe sa Egeom spakuje stvari i vraća se u roditeljsku kuću. Lale zove Egea da mu se izvini. Egeovo ponašanje je rastuži. Lale odlazi kod Ateša i kaže mu da se trebaju što pre venčati. Šejda traži od Murata da prizna Asu.

Epizoda 35:
Sureja pokušava nagovoriti Zejnep da se vrati. Ege, njegov advokat, Lale i Tuna sastaju se da bi se dogovorili pre saslušanja. Ali Atešov dolazak pokvari Egeovo raspoloženje. Ateš i Lale staju pred matičara. Lale u poslednjem trenutku primieti Egea na vratima i prilazi mu. Kerim zove Zejnep i traži da razgovaraju o hitnoj temi. Sureja želi da Ege pre suda nagovori Zejnep da se vrati. Kerim prati Šahiku i otkriva gde se nalaze Šejda i Asu.

Epizoda 36:
Zejnep zove Egea i kaže mu da sutradan ujutro dolazi po svoje stvari. Selčuk i protiv svoje volje dopušta jednom gostu da neko vreme ostane u kući. Kerim zove Tunu i traži hitan sastanak. U tom trenutku izlane se, a ta vest šokira Tunu. Svi su na sudu zbog saslušanja. Zbuni ih Lalino pitanje. Ali neko ko stiže u zadnji čas zbuni Lale više. Lale veruje da su se Zejnep i Ege rastali pa se šokira kad ugleda Zejnep u sudnici.

Epizoda 37:
Lale izgubi svest dok je sama kod kuće. Šejda odlazi kod Kerima i traži da joj vrati ćerku. Od Kerima saznaje da je Murat tukao Asu. Ege zove Lale da bi ispunio Zejnepinu želju. Tuna zove Ateša jer želi sa njime razgovarati o nečem važnom. Ateš je zatečen kad sazna da je Tuna trudna. Ne želi zbog toga izgubiti Lale pa traži od Tune da abortira. Lale, Tuna i Ateš za Egeovu situaciju saznaju iz novina.

Epizoda 38:
Tuna tu situaciju želi iskoristiti na sudu. Budući da Ege nije podmirio dugove svog računovođe koji je digao kredit koristeći njegove podatke, u kuću mu dolaze ovrhovoditelji. Sureja i djeca su gosti u Zejnepinoj kući. Sureja Selčuku govori što se dogodilo.Zejnep se vidi s Kerimom. Kerim joj kaže da će napustiti Istanbul i želi da Zejnep pođe s njime. Šejdina majka Šahika vidi taj susret. Kad se Ege vrati praznoj kući, na vratima ga netko čeka. Tuna nazove Ateša i kaže mu da je važno i da dođe kući.

Epizoda 39:
Eda je sumnjičava zbog Tuninih stalnih poseta lekaru. Šejda kaže Muratu da će učiniti sve što poželi ako joj dovede Asu. Svi su na sudu zbog saslušanja. Devojčice dolaze sa Egeom. Suđenje je završeno. Presuda šokira sve prisutne.

Epizoda 40:
Zejnep i Sureja smatraju da je Lale odgovorna za Egeovo hapšenje i zatvor. Ege se teško prilagođava na zatvorske uslove. Jedan zatvorenik počinje ga uznemiravati. Šejda pod majčinom i Muratovom prisilom počinje raditi u noćnom klubu. Zejnep, Lale i Sureja odlaze posetiti Egea. Sureja ponudi sinu da podmiri dug i izvuče ga iz zatvora. Ulvije misli da Selčuk voli Sureju i napušta kuću. Edže i Naz jako su nesrećne što im je otac završio u zatvoru. Ateš kaže Tuni da se neće mešati u njenu odluku da rodi, ali da joj neće ni pomagati. Zatvorenik koji muči Egea opet ga napadne u toaletu. Zbog Egeove reakcije napadne ga nožem.

Epizoda 41:
Ege je izboden u zatvoru i završava na operaciji. Ege je izgubio puno krvi i stanje mu je ozbiljno. Zejnep, Lale i devojčice dolaze u zatvor posetiti Egea. U tom trenu nazove ih Egeov advokat i obavesti ih o njegovom stanju. Murat počne terati Šejdu da radi u drugom kasinu jer je shvatio da od Kudreta neće dobiti novac.

Epizoda 42:
Kerim odlazi do škole videti Asu. Sureja odlučuje platiti Egeov dug kako se on ne bi vratio u zatvor. Eda sazna da je Tuna trudna. Kaže Lali. Egeov dug je plaćen i stvari vraćene. Ali ne zna se ko je platio dug.

Epizoda 43:
Ateš kaže Egeu da je platio dug i zauzvrat traži da starateljstvo nad decom preda Lali. Stanje u Šejdinom domu je teško. Nema novca. Razmišlja o tome da ostavi Murata. Ege nešto zamoli Sureju. Sureja moli Selčuka i Ulvije za pomoć da bi ponovno spojili Zejnep i Egea. Tuna počne izlaziti sa prijateljem advokatom. Lale je kod kuće sama sa devojčicama. Lali pozli.

Epizoda 44:
Ege razgovara sa advokatom da bi vratio starateljstvo nad decom. Lalu pogodi kad vidi Zejnep i Egea u trenutku bliskosti. Ege razgovara sa advokatom koji mu kaže da neće trebati dugo da vrati starateljstvo. Šejda traži novac od Kerima. Sureja kaže Egeu da bi on i Zejnep trebali ponovo biti zajedno.

Epizoda 45:
Ateš čuva Edže i Naz jer je Adile bolesna. To mu omogući da se barem malo zbliži sa njima. Sureja vidi Zejnep i Kerima kako se drže za ruke. To kaže Ulvije i Selčuku. Tuna kaže Lali da Čaglar nije otac njenog deteta. Lale pita čije je. Lale i Ateš odvode u bolnicu Tunu koja je pala niz stepenice. Zejnep želi razgovarati sa svojim ocem. Selčuk se ne želi pomiriti sa njom. Zejnep odlazi kod Egea.

Epizoda 46:
Lale misli da je dete Čaglarovo pa ga nazove i obavesti da je Tuna u bolnici. Ateš razgovara sa Lalinim lekarom. Zuhal Atešu opiše Lalino stanje. Šejda ne nalazi Asu kod kuće i odlazi kod Kerima. Neko ko traži Egea kaže da će oteti Lalinu decu. Ege sa advokatom odlazi kod Lale. Advokat kaže Lale da je starateljstvo opet dodeljeno Egeu. Ege uzima Edže i Naz i odvodi ih kući.

Epizoda 47:
Kerim i Šejda se sete mogućnosti da je Asu otišla kod Zejnep i odlaze do njene kuće. Zejnep kaže majci i ocu da se više neće viđati sa Kerimom. Lale obavesti Ateša da će ponovo pokrenuti parnicu za staratreljstvo. Asuni otmičari nazovu Šejdu i traže otkupninu od 20 hiljada lira.

Epizoda 48:
Ateš od Lalina lekara Zuhala sazna da je Lalino stanje teško. Nazove Egea i ode razgovarati sa njim. Edže i Naz kod kuće pronalaze Lalu onesveštenu. Ege traži Lale da se vrati kući. Eda sazna da je Tuna trudna sa Atešom. Šejda razgovara sa Zejnep. Želi da ona nagovori Kerima da se vrati svojoj kući. Ateš sazna da Tuna nije u vezi sa Čaglarom.

Epizoda 49:
Murat i Šejda se posvađaju. Šejda nož koji koristi za samoobranu zarije u svoj stomak. Ege i devojčice pronalaze Lalu onesveštenu i obuzme ih panika. Ege odmah nazove Ateša. Sureja, koja se nalazi kod Ulvije i Selčuka, čim sazna za Lalino stanje, dolazi u bolnicu u koju je Lale odvežena. Šahika nalazi Šejdu bez svesti.

Epizoda 50:
Šahika odmah poziva hitnu pomoć. Šejdino stanje je teško. Lalina doktorka Nermin i Ateš Egeu kažu da je Lalino stanje ozbiljno i da joj preostaje tri meseca života. Imaće šansu samo ako ode u Ameriku. Kad Lale sazna da joj preostaje još malo života, kaže da vreme koje joj preostaje želi provesti kod kuće sa Egeom i ćerkama. Tuna dolazi u bolnicu videti Lalu. Lale je saznala da je Tunino dete Atešovo.

Epizoda 51:
Lale je saznala da je Tunino dete Atešovo. Želi da Tuna nikada ne ostavi Ateša. Asu je postavila sto i čeka Šejdu. Kerim joj pokušava objasniti Šejdino stanje. Zejnep saznaje za Lalino stanje i dolazi u bolnicu. Lale od nje traži oproštaj.

KRAJ SERIJE