Gümüş


Kanal D //  2005 - 2007

Režija: Tarik Alpagut // Originalna priča: Eylem Canpolat i Sema Ergenekon
Broj sezona: 3  //  Broj epizoda: 100

Uloge: Songül Öden, Kıvanç Tatlıtuğ, Ekrem Bora, Güngör Bayrak, Funda İlhanm, Ayça Varlıer, Serdar Orçin, Kayra Simur, Laçin Ceylan, Sevinç Gürsen Akyıldız, Kamil Güler, Soydan Soydas, Ayla Arslancan, Tarık Ünlüoğlu, Sema Mumcu, Türkan Kılıç, Barış Bağcı, Cüneyt Çalışkur, Alper Düzen, Hilal Uysun...

------------------------------
 
Prevod: "Gumuš" // Televija: Prva


1. sezona:

Epizoda 1:
Prelepa Gumuš tog jutra prima vest koja će joj zauvek promeniti život. Uvažena porodica Šadoglu odabrala ju je za suprugu svog sina Mehmeta. Saznavši tu vest Gumuš je izvan sebe od sreće, jer je na pragu ostvarenja svog večnog sna. Naime od detinjstva Gumuš je zaljubljena u Mehmeta, a činjenica da će mu postati žena čini joj se kao san. U neverici zbog brzog i lakog odvijanja stvari, Gumuš krene na put u Istanbul, grad koji će videti prvi put u svom životu. Sa druge strane Mehmet je pre godinu dana u tragičnoj nesreći izgubio svoju voljenu Nihan, devojku koja nije odgovarala njegovoj porodici. Nihan je poginula u strašnoj saobraćajnoj nesreći, a Mehmet je sebe okrivio za njenu smrt. Od tada ovaj mladić je čvrsto zatvorio vrata ikakvoj mogućnosti za ljubav i sreću, a jedinu utehu je pronašao u vođenju razuzdanog života. Jedini koji ga je uspeo dovesti u red je njegov deda po kojem je Mehmet dobio ime, a iz poštovanja prema njemu mladić pristaje na život kakav mu je deda isplanirao. Među tim planovima je i venčanje sa provincijalkom Gumuš, a uprkos tome što nije prežalio Nihan, Mehmet pristane oženiti Gumuš. Iako je pristao na ženidbu, u zadnji čas Mehmet odluči pobeći od dogovorenog braka. Prelepa Gumuš tada shvati da je njenom životu iz bajke kraj, jer osim što je Mehmet ne želi mora se suočiti sa otrovnim ponašanjem svoje buduće svekrve Šeref i snaje Pinat. Slamku spasa Gumuš pronalazi u Mehmetovu dedi koji je odluči zaposliti u fabrici tekstila.  
 
Epizoda 2:
Mehmetovo ponašanje, beg od braka i napuštanje kuće, užasnulo je njegovu porodicu, a najviše je uznemirilo oca Ahmeta. Ahmet ne može podneti razočaranje sinom pa doživi srčani udar. Mehmet, koji je pobegao od obaveza, sklonio se kod najboljeg prijatelju Onura kako bi napravio planove za budućnost. U trenutku kada počinje preispitivati ispravnost svojih odluka Mehmet saznaje da mu je otac završio u bolnici i da mu je stanje ozbiljno. Kada vidi oca u bolnici, Mehmet se predomisli pa ipak odluči oženiti Gumuš, devojku sa kojom ima dogovoreni brak. Iznenađena Mehmetovom odlukom, Gumuš se razveseli što je čovek u kojeg je zaljubljena ipak pristao na brak sa njoj. Nakon venčanja Gumuš počinje novu nimalo idiličnu etapu u svom životu, a uspe se odmah posvađati sa svojom svekrvom Šeref.
 
Epizoda 3:
Mehmet kreće u potragu za suprugom Gumuš, koja je nakon svađe sa njegovom majkom pobegla od kuće. Lutajući sama po Istanbulu, gradu koji ne poznaje, Gumuš se iznenadi kada slučajno sretne Mehmeta koji je traži. Gumuš pita Mehmeta ko je devojka čiju je sliku videla u njegovoj sobi pa saznaje sve o Nihan, njegovoj velikoj ljubavi pa njenoj tragičnoj nesreći. Mehmet se ražalosti kada shvati da Gumuš nije ništa znala o njegovoj prošlosti. Nakon povratka u kuću Gumuš očekuje veliko iznenađenje. Šeref smatra da se Gumuš mora potpuno promeniti pa joj odluči dati časova "kako sačuvati muža". Tetka Gulsun je odluči odvesti u salon lepote, gde će se Gumuš izmeniti od glave do pete. Gumuš se transformiše u pravu gradsku lepoticu, a njena pletiva zapnu za oko nećakinji Bahar. 
 
Epizoda 4:
Gumuš dobija radno mesto u porodičnoj firmi Šadoglu pa započne novu dužnost koju joj je namenio deda Mehmet Fikri. Pinar se želi vratiti u SAD zato što su tamo njen muž i kćerka za koju njena porodica ne zna. Dok planira tajni odlazak u SAD, Pinar doživi veliko iznenađenje. Mehmetov najbolji prijatelj Onur pada u ruke mafiji zbog kockarskog duga. Šeref saznaje od Ahmeta da je Gumuš počela raditi u firmi i nastavlja smišljati razne spletke kako bi zagorčala život svoje snahe. Gumuš se pokušava naviknuti na posao. Iznenadi je Mehmetov poziv na večeru na kojoj Gumuš popije malo previše vina.
 
Epizoda 5:
Mehmetovo i Gumušino zbližavanje naprasno prekida vest da se Pinar vraća u Ameriku. Cela porodica je na nogama ne bi li sprečila da se Pinar ukrca na avion. Deda Mehmet ipak uspe odvratiti svoju unuku od odlaska. Uprkos dedovim načelima, Pinar ne želi otkriti zašto se bez reči htela vratiti u SAD. Jedina koja saznaje Pinarinu tajnu je Gumuš. Ona sazna da Pinar ima kćerku Defne koja živi u SAD-u. Kada to sazna, Mehmet izaziva pometnju. Šeref odluči pritisnuti Gumuš, jer oseća da ova nešto sakriva od nje. Pinar zamoli Mehmeta za pomoć ne bi li što pre došla do svoje kćerke. Gumuš je tužna zato što uprkos svim naporima još nije osvojila Mehmetovu ljubav. Povrh svega ljubomorna je na Mehmetov odnos sa Beril koja radi u fabrici. Mehmet uverava dedu da dopusti Pinar da se vrati u Ameriku. Cela porodica se okuplja na večeri pre Pinarinog odlaska. Na večeri Gumuš doživi neprijatno iznenađenje.
 
Epizoda 6:
Večernji izlazak Mehmeta i Gumuš sa Pinar, Onurom i Bahar završava incidentom. Gumuš prilazi jedan mladić i počinje plesati sa njom. Kada Mehmet to primeti, ne može se kontrolisati pa izbije tuča. Gumuš se usred toga celog meteža onesvesti i time se smiri situacija. Porodica koja je saznala za Pinarinu kćerku u Americi sa nestrpljenjem očekuje njen povratak kući. Mehmet Fikri ne može verovati u to što čuje, odlazi u svoju sobu po pištolj i kreće prema Pinar. Pinar, začuđena onim što vidi, pretpostavlja da je deda saznao istinu i tada odluči sve priznati. Ali možda će te reči dovesti do toga da više nikada ne vidi kćerku. Njena situacija nije ništa drugačija od Tarikove koji je prvi sve saznao i svima ispričao. On i dalje sakriva ljubavnicu i sina od porodice zbog čega njegov sin Doguš počinje trpeti velike psihološke probleme. Kad Esra, koja se stalno žali na Tarika, shvati da neće dobiti od njega ono što očekuje, shvata da je došao trenutak da nešto preduzme. Ljubav prema Mehmetu svakim danom sve više razdire Gumuš pa se zbog neuzvraćene ljubavi sve više okreće poslu i školovanju. Jedne večeri Mehmet razgovara sa Kader, a Gumuš načuje godinama sakrivanu tajnu. 
 
Epizoda 7:
Svedočeći intimnom razgovoru Mehmeta i Kader, Gumuš okrivi Kader zbog čega ona odluči napustiti kuću. Kader traži novu kuću i odlučuje sa sobom povesti i oca Osmana, koji je već godinama u službi porodice Šadoglu. Mehmet Fikri odlučuje postaviti obezbeđenje pred kuću kako bi sprečio Pinar od bega. Kada Pinar to sazna, doživi živčani slom i zaključava se u kuptilo. Mehmet je jedva uspeva izvući pa je on i Gumuš odvode na Onurov brod. Ahmet u poslednje vreme provodi dosta vremena sa Zejnep koju je nedavno upoznao. Šeref za to ne zna, ali nešto naslućuje. Mehmet i Gumuš dovode u Istanbul Pinarinu kćerku Defne i njenog oca Unala, ali tada shvataju da Unal nije Defnein otac.
 
Epizoda 8:
Gumuš i Mehmet, doveli su Defne iz Amerike kako bi iznenadili Pinar, ali ne nalaze nikoga ko bi je čuvao. Primorani su provesti noć svi zajedno u istoj hotelskoj sobi. Kod kuće su svi zaposleni pripremajući rođendansku zabavu iznenađenja za Šeref. Na zabavu dolazi čak i Bertova devojka, manekenka Tugče. Šeref je besna kada čuje izgovor koji Mehmet i Gumuš smisle kako ne bi morali prisustvovati zabavi. Esra broji dane čekajući trenutak kada će Tarik napustiti kuću, ali Tariku iz džepa ispadaju njihove avionske karte i pronalazi ih spremačica. Ona pomisli da su karte Ahmetove i daje ih Šeref. Tarikova i Esrina dugogodišnja tajna ljubav tako izlazi na videlo. Zbog svega toga i tajne o pravom ocu Defne koja je došla iz Amerike, Mehmet i Onur umiru od znatiželje. Pinar ne pokazuje ni najmanju nameru da im to otkrije.
 
Epizoda 9:
Mehmeta i Gumuš je tema o Defne jako zbližila. Šeref im stalno pokušava rasplinuti tu sreću i zadovoljstvo nabijajući im čitavo vreme na nos to što nisu došli na njen rođendan. Mehmet angažuje svu braću kako bi Pinar mogla videti kćerku. Svi redom imaju zadatak izvući Pinar iz kuće kako bi mogla otići do Defne. Šeref prati Tarika i pokušava izvući detalje od komšija koji žive u Esrinoj zgradi. Saznaje da on godinama ima ljubavnicu sa kojom ima i sina i odlučuje to podeliti sa Gulsen. Beril oseća da su se Mehmet i Gumuš zbližili. Kako bi to zaustavila, ona krade Gumušine crteže. Gumuš se boji da neće stići završiti do revije poslove koje je prihvatila i oseća da Beril ima svoje prste u tome. Odluči o tom razgovarati sa Mehmetom. Ale ne uspeva ga uveriti u to i posvađaju se. Šeref je tužna, jer je sumnjala u muža i jako se lepo prema njemu ponaša. Ali Ahmet odlazi kod Zejnep prema kojoj počinje gajiti sve jače osećaje. Mehmet Fikri smišlja kako će rešiti Pinarinu situaciju. Saznavši da su Defne i otac stigli iz Amerike, odlučuje da se Pinar mora udati za njega.
 
Epizoda 10:
Mehmet i Gumuš provode prvu zajedničku noć otkako su se venčali. Gumuš je jako srećnaa, a Mehmetovo lice je prvi put nakon dugo vremena nasmejano. Tarik sam otvora vrata Gulsun i nađe se između dve žene. Ostavlja Esru iza sebe i odjuri za ženom. Kako bi uverio ženu, kaže joj da je to sa Esrom bila jednodnevna avantura. Gulsun ne poveruje Tarikovim rečima pa odlazi posetiti Esru. Pinar i Defne su u Onurovoj kući i u tom trenu upadaju kamatari. Istovremeno i Mehmet i Gumuš dolaze kod Onura. Mehmet je ranjen u nastalom haosu. Još jedanput Mehmet je spasio Onuru život. Berk saznaje da je sestra Bahar poslala njegovu voljenu Tugče u Pariz. Gumuš dobija svoju prvu platu. Kupuje Mehmetu poklon i poziva ga na večeru. Beril pokušava upropastiti Gumušine planove sa Mehmetom, ali pokušaji joj se izjalove.
 
Epizoda 11:
Berilin plan je upalio i propada večera koju je Gumuš pripremala za sebe i Memhmeta. Ljuta zato što joj se Beril nije javila na telefon, Gumuš se vraća kući. Mehmet tužno dolazi do nje i pokušava joj sve objasniti. Ali Gumuš ga ne želi saslušati. Esra nazove Gulsun i one se nađu. Izlazi na videlo da Esra Tariku nije bila samo jednodnevna avantura nego da iz te veze on sa njom ima i sina. Mehmet uspeva osvojiti Gumušino srce. Ali Gumuš pobesni kada na sastanku u fabriki prvu kancelariju do Mehmetova dodele upravo Beril. Bahar je takođe ljuta što Beril učvršćuje svoju poziciju u firmi. Mehmet odlučuje okupiti celu porodicu za večerom i objaviti im da je Defne u Istanbulu. Dok oni jedu, Onur uzme Defneine stvari i kreće prema njima. Kako bi se izvinio Gulsun, Tarik odlučuje usvojiti dete i kreće u realizaciju tog plana. Odlučuje joj to otkriti za večerom, ali Gulsun mu kaže da zna za njegovo dete sa Esrom i izbaci ga iz kuće. Shvativši da je izgubio Gulsun, on odlazi kod Esre. Ali i ona izbaci Tarika, a kada se vrati kući zatekne Gulsun u lokvi krvi.
 
Epizoda 12:
Upravo u trenutku u kojem Mehmet Fikri treba saznati da ima unuku, prima telefonski poziv od Tarika i planovi se promene iz korena. Vest da je Gulsun pokušala samoubistvo odeknula je u porodici poput bombe. Vest je takođe i pobudila i veliki interes medija. Gulsun je izgubila previše krvi i potrebna joj je transfuzija. Ispada da Gumuš ima istu krvnu grupu kao Gulsun. Gumušina krv spašava život Gulsun. Svi žele saznati zašto je Gulsun pokušala oduzeti sebi život i sve sumnje usmerene su prema Tariku. Stanje Mehmeta Fikrija pogorša se kada sazna za Gulsunin pokušaj samoubistva. Mehmet Fikri naime ima tumor na mozgu, što je uspešno skrivao od porodice, ali to izlazi na videlo u bolnici. Zbog tih događaja, Defne mora još neko vreme ostati kod Onura, zbog čega se oni sve više i više zbližavaju. Beril se smestila u kancelariju. Osim Gumuš, to uznemiruje i Bahar i Emira. Beril ne miruje, pokušava stopirati poslove vezane za Gumušine kreacije. Mehmet i dalje veruje Beril. Čak i prihvata poziv da dođe naveče kpd nje kako bi radili. To je još jedan Berilin plan da razdvoji Mehmeta i Gumuš.
 
Epizoda 13:
Gumuš pobesni kada sazna da je Mehmet otišao kod Berilin kući. Još tome, Mehmet kod Beril zaboravlja sat koji mu je Gumuš poklonila. Gumuš ne želi ni čuti Mehmetova obašnjenja. Mehmet pokušava sve kako bi se pomirili, ali ovaj put to neće biti lako. Gumuš mu ne oprašta. Mehmet Fikri, koji ne zna da je Tarik prevario njegovu kćerku, samo njemu priznaje da je bolestan. I kaže mu da će upravljanje firmom prepustiti njemu. Gulsun odluči neko vreme provesti u Italiji i ne želi da Tarik ide sa njom. Esra odlučuje napustiti Tarika i laže njihovom sinu da će se razvesti. Onur pritiska Pinar da mu kaže ko je Defnein otac. Emirove i Gumušine kreacije su prihvaćene, zbog čega su svi u firmi jako zadovoljni, ali očekuje ih grozno iznenađenje. Beril, koja je ukrala Gumušine kreacije, dala ih je konkurentskoj firmi. Ta firma pre Šadoglua priprema reviju na kojoj će pokazati nove modele. Gumuš i Emir pozvani su na tu reviju. Ne mogu verovati kada ugledaju svoje kreacije. Oboje shvataju da Beril ima svoje prste u tome. Gumuš odluči da će joj Beril to skupo platiti.
 
Epizoda 14:
Gumuš ispriča o Berilinoj krađi svojih kreacija, odlazi do nje i napdne je. Mehmet ne zna komu bi verovao, Gumuš je slomljena i napušta firmu. Šeref, smatrajući da je to njena prilika, ide za Gumuš. Gumuš, kriveći sebe za nastalu situaciju, zatvara se u sobu. Kada Mehmet Fikri sazna za te nemile događaje, odlučuje zatvoriti odeljenje za tekstil. Mehmet se nalazi sa direktorom konkurentske firme i saznaje da je Beril zaista ukrala Gumušine kreacije. Ahmet kaže sinu da se zaljubio u drugu ženu. Šeref sumnja u Ahmeta i prati ga. Berk zaprosi Tugče. Saznavši za to, Bahar poludi i da bi ih razdvojila, ispriča dedi da je Tugče model. Mehmet kao iznenađenje za Gumuš dovodi iz Afjona njenu blisku prijateljicu kako bi na vreme završila svoje kreacije. Deda uhvati Gumuš dok tajno priprema novu kolekciju.
 
Epizoda 15:
Gumuš ne posustaje i ne predaje se i na kraju uspeva modele pokazati na reviji. Publika i novinari su oduševljeni. Mehmet je svakog dana sve skloniji Gumuš, a toga se upravo i boji. Mehmet optuži Beril za krađu Gumušinih kreacija. Šeref je odlučna da sazna u koga se njen muž zaljubio. Upoznaje se sa Zejnep. Bahar pokazuje dedu članke u novinama o Tugče i dolazi do velike tragedije. Mehmet Fikri govori Berku da ostavi Tugče. Berk mu se suprotstavi i zajedno sa Tugče odlazi od kuće. Kako bi spasila brata, Bahar je sve uništila. Velika Gumušina sreća zbog uspeha kreacije naprasno je prekinuta Defneinim nestankom. Pinar za to ponovo okrivi Onura. Sumnja se na mafiju. Mehmet i Gumuš kreću u potragu za Defne.
 
Epizoda 16:
Mehmet i Gumuš se jedva spasu od mafijaša. Ali očekuje ih još jedno veliko iznenađenje. Shvate da je Mehmet Fikri taj je koji je odveo Defne. Mehmet Fikri tim je činom svima, a najprije Pinar, hteo održati lekciju, jer mu je krila da ima kćerku. Defnin pronalazak uzrokuje veliko veselje. Mehmet je presrećan. Ali tada sazna da je Defne Onurova kćerka. Onur i Mehmet se zbog toga posvađaju. Mehmet je ljut i na Onura i na Pinar. Gumuš pokušava pomiriti Mehmeta i Onura, ali Mehmet ne može oprostiti Onuru. Ahmet kaže Šeref da želi razvod. Šeref se tomu vrlo odlučno suprotstavi. Namera joj je ponovo osvojiti Ahmeta i rešiti se Zejnep. Počinje detaljno pripremati plan ne gubeći ni sekundu. Gumušini uspesi nastavljaju se i Derin o njoj radi reportažu, jako se dobro slažu i sprijatelje se. Derin se dobro slaže i sa Mehmetom. Firma Šadoglu tekstil prima nebrojene narudžbe. Mehmet odlučuje Gumuš otvoriti novi prostor. Bahar traži Tugče da joj pomogne kako bi se Berk vratio kući. Gumuš i Mehmeta očekuje veliko iznenađenje.
 
Epizoda 17:
Gumuš se šokira kada otkrije da je trudna. Iako jako želi postati majka, ne može se razveseliti toj novosti. Zna da Mehmet ne želi dete. Sakriva trudnoću od Mehmeta. Onur i Pinar se odluče venčati. Čekaju pravu priliku da to kažu Mehmetu Fikriju. Ali planovi za venčanje padaju u vodu kad se sazna da se Ali zaljubio u drugu ženu i da planira napustiti Šeref. Svi su ujedinjeni u ideji da Ahmeta razdvoje od Zejnep i da ga nateraju da se vrati kući. Deluje kao da je između Tugče i Berka sve u redu. Ali Berk, navikao da mu je sve već priređeno i nadohvat ruke, ne može se naviknuti na Tugčein svakodnevni život i izbija svađa. Bahar prihvata poziv na večeru od tajnog obožavatelja. Gumuš nekoliko puta pokušava Mehmetu reći da je trudna, ali ne uspeva. Za to vreme Derin im se već podosta uvukla u život. Planiraju svi zajedno otići na koncert. Pinar odustaje, jer se Defne razbolela, a nakon nje i Gumuš zbog slabosti i mučnina zbog trudnoće. Mehmet odlazi sa Derin. Mehmet provodi vrlo prijatnu veče. Derin i on jako se lepo slažu i razumeju.
 
Epizoda 18:
Gumuš se umiri kad shvati da je bliskost Mehmeta i Derin isključivo prijateljska, ali još sakriva trudnoću od Mehmeta. Ima česte mučnine zbog čega se Mehmetu rađaju neke sumnje, ali ne pridaje tome veliki značaj. Gumuš šalje kćerku jedne od radnica u fabriku na školovanje. Kada sazna da je devojčicin otac uzeo novac, ali da svejedno devojčicu nije poslao u školu, Gumuš odlazi kod njega da razgovaraju. Taj razgovor pretvara se u svađu i Gumuš se onevesti. Emir je brže-bolje odvodi u bolnicu. Onur i Pinar nikako da uspeju otkriti svoju odluku da se venčaju dedu Mehmetu Fikriju. Na kraju, tu tajnu pradedi otkrije Defne. Onur ide zaprositi Pinar. Mehmet Fikri dobro ga preispita. Šeref upada u zamku koju je sama postavila. Na prevaru poziva Zejnep u kuću. Cilj joj je poniziti Zejnep pred svima kada dođe Ahmet. Ali Ahmet shvata njenu igru. Napušta i nju i kuću. Bahar potpuno neočekivano reaguje kada sazna da je osoba sa kojom izlazi na večeru Gokhan. Derin je sve prisutnija u Mehmetovu i Gumušinu životu. Derin otkriva Mehmetu dugo čuvanu tajnu.
 
Epizoda 19:
Kada sazna da je Gumuš trudna, Šeref se jako razveseli i velika joj je podrška. Odlučuju Mehmetu oprezno objaviti tu vest. Atmosfera je kod Šadoglua napeta zato što Pinarin otac Ahmet nije prisutan kad Onur dolazi zatražiti njenu ruku od porodice. To najviše ražalosti Pinar. Ahmetov odlazak kod Zejnep zbližava celu porodicu. Počinje uzbuđenje zbog venčanja. Gumuš je nemirna zbog Derin, jer se zbližila sa Mehmetom. Gumuš će osmisliti Pinarinu venčanicu. Mehmet i Derin sve su bliži zato što je ona jedino sa njim podelila svoju tajnu. Mehmet nikome ništa ne govori i ubrzava poslove. Uskoro će Gumušine kreacije zablistati u izlogu. Za to vreme, Gulsun se brine za Doguša čija se majka u bolnici bori za život. Tarik zna da mu je to prilika da se pomiri sa Gulsun. Gokhan i Bahar se zaljubljuju. Berk, koji je zbog Tugče napustio porodicu je nesrećan.
 
Epizoda 20:
Kod Šadogula vlada veliko uzbuđenje zbog svadbe. Pinar i Onur napokon će se venčati. Pinar je pod velikim stresom. Ništa joj se ne sviđa. Berk nije pozvan na Pinarino venčanje, pa na njega upada kao konobar firme koja organizuje venčanja i priredi porodici novi skandal. Ahmet, razapet između ljubavi i porodice, ne želeći to, ipak se vraća kući. Najviše se tomu razveseli Šeref. Ahmet se vraća zbog dece i ne želi spavati u istoj sobi sa Šeref što dovodi do nove svađe. Gulsun se sve više zbližava sa Tarikovim sinom Dogušem. Tarik tu priliku koristi kako bi se pomirio sa Gulsun. Gumuš je napeta, jer sumnja da Mehmet i Derin gaje simpatije jedno prema drugomu. Gumuš želi razgovarati sa Mehmetom, ali on joj ne želi reći Derininu tajnu. To još više probudi Gumušine sumnje koje se na kraju i obistine. Na venčanju Derin priznaje Mehmetu da je zaljubljena u njega. Gumuš je izvan sebe od tuge kada to čuje. Venčanje se nastavlja, brod isplovljava i Gumuš odlazi. Mehmet odlazi za njom. Nalazi je na obali. Ne može shvatiti zašto se ona tako ponaša. Ona mu kaže da je čula šta mu je Derin rekla. Gumuš se više ne može kontrolisati kada je Mehmet optuži da je ljubomorna i izbija velika svađa.
 
Epizoda 21:
Gumuš je loše, pada niz stepenice. Mehmet je šokiran, odvodi je u bolnicu. Mehmet saznaje da je Gumuš trudna pa je slomljen. Cela porodica u bolnici. Lekari čine sve što je u njihovoj moći kako bi spasili dete. Svi od njih očekuju srećne vesti. Mehmet je ljut i napada majku, jer je sakrivala od njega to da je Gumuš trudna. Misli da su svi znali pre njega, zato prvo krivi porodicu, a zatim sebe. Mehmet se boji da će sa Gumuš ponovo doživeti ono što je proživeo sa Nihal i u njemu se mnogo toga dešava. Primaju vest kojoj su se svi nadali, Gumušino zdravstveno stanje je dobro, ali lekari nisu uspeli spasiti dete. Ta vest će svima promeniti život, a pogotovo Gumuš i Mehmetu. Ništa više neće biti kao pre.

 


2. sezona:

Epizoda 22:
Prošla su dva meseca otkad se Gumuš vratila u Afjon. U tom se periodu svašta promenilo, osim ljubavi koju Mehmet i Gumuš osećaju jedno prema drugome. Gumuš se vratila kod bake i jedva spajaju kraj sa krajem pa posvuda pokušava naći posao. Mehmet odlazi u Afjon, ali vraća se, a da nije uspeo videti Gumuš zbog čega se potpuno posvećuje poslu. Pinar i Onur vraćaju se sa medenog meseca. Saznavši da je Gumuš otišla, oboje se jako rastuže. Mehmet Fikri operisan je i operacija je prošla uspešno. Porodica je na okupu i svi očekuju povratak Mehmeta Fikrija iz Amerike. Mehmet Fikri pogledom traži Gumuš. Šeref mu slaže da joj je javila, ali da Gumuš nije želela doći. I Bahar je besna na Gumuš, jer je ostavila nezavršenu kreaciju. Mehmet Fikri otkrije da će se povući sa čela firme. Tarik je siguran da će ga on naslediti na tome mestu. U trenutku kad vidi Onurovu i Pinarinu sreću, Mehmet odlučuje otići u Afjon. Nikome to ne govori i kreće na put. Gumuš saznaje da je njezina kreacija pobedila na takmičenju i šokira se kad ispred sebe ugleda Mehmeta. Ipak, odlučna je da mu se ne vrati. Gumuš izbegava ostati nasamo sa Mehmetom.

Epizoda 23:
Gumušino srce i misli pripadaju Mehmetu, ali odlučuje ostati pri svojoj odluci. Pobeda na takmičenju donela joj je dve ponude za posao. Jedna zahteva od nje da se trajno preseli u Afjonu, a druga da se vrati u Istanbul. Nikako se ne može odlučiti. Mehmet Fikri sve šokira svojom odlukom. Svi su uvereni da će Mehmet vodeću poziciju prepustiti Tariku. Odluka da to mesto prepusti Mehmetu podeli porodicu. Tarik i Bahar ljuti su zbog te odluke. Derin pokušava iskoristiti što nema Gumuš i nalazi se sa Mehmetom. Berk je lud, jer ga je Tugče prevarila. Esra je potištena zbog Gulsunina zaštitničkog stava prema Dogušu. Gumuš odlučuje prihvatiti posao u Istanbulu. Mehmet ima iznenađenje za nju.

Epizoda 24:
Gumuš odlazi na sastanak za posao i sreće Mehmeta. Mehmet je želi odbaciti tamo, ali ona mu to ne dopušta. Mehmet je prati. Kad shvati da je jedan od Gumušinih potencijalnih saradnika muškarac, Mehmet ima ljubomorni ispad. Dok Gumuš sa njima razgovara o poslu, Mehmet se smesti za sto nasuprot njih. Na izlazu Mehmet povuče Gumuš na stranu kako bi je odvezao kući. Ali Gumuš izlazi iz auta i vraća se u hotel. Gulsun odlučuje usvojiti Doguša. Šeref se tome suprotstavi. Niko ne može shvatiti Šerefino ponašanje. Bahar još jedanput pokuša nagovoriti Berka da se vrati kući, ali bezuspešno. Mehmet i Onur počinju naporno raditi u firmi. Pinar se nalazi sa Gumuš i zajedno odlaze tražiti kuću. Na kraju nalaze nešto što Gumuš odgovara. Gumuš je jako uzbuđena zbog novog posla i novog doma. Mehmet je pozove i kaže joj da se te večeri želi sastati sa njom. Mehmet insistira na tome da neće pustiti Gumuš od sebe. Ali poziv koji Mehmet prima u zadnjem trenutku promeniće sve.

Epizoda 25:
Derin uspeva u svom naumu. Upravo u trenutku kada Gumuš postaje blaža prema Mehmetu i menja svoje ponašanje prema njemu, Derinin telefonski poziv upropasti sve. Mehmet stiže u zadnjem trenutku i spašava Derin koja se želi baciti u more. Ali sreće se sa neočekivanim raspletom. Derin želi da on bude otac deteta kojeg nosi. Defne ima rođendan. Pinar i Onur pripremaju joj zabavu iznenađenja. Dolazi i Mehmet. Defne pokušava sve i svašta ne bi li se Gumuš i Mehmet približili. Šeref odlazi razgovarati sa vlasnikom firme u kojoj Gumuš počinje raditi i traži od njega da izbaci njenu snahu. Gumuš je potresena tom vešću i slomljena je zbog onoga što čuje o Derin. Gumuš donosi šokantnu odluku za Mehmeta, ali i za samu sebe.

Epizoda 26:
Kaderin otac Osman umre nakon srčanog udara i ostavlja za sobom veliki upitnik. Svi su šokirani zbog te iznenadne smrti. Kader je slomljena. Gumuš joj je podrška u tim teškim danima. Ni Mehmet ih ne ostavlja same. Kader se odluči preseliti kod Gumuš. Gulsun i Tarik dovode Doguša kod sebe i postaju prava porodica. Berk koji se upetljao u mutne poslove, završava u zatvoru. Mehmet i Bahar brzinom svetlosti se stvore u zatvoru. Berk se uspeva izvući, a da im kaže svu istinu. Mehmet prima Gumušin zahtev za razvod i svet mu se ruši. Odlazi kod nje i pita je želi li se ziasta razvesti od njega. Ona mu odgovori da sad više nema nikakve prepreke da se oženi sa Derin. Mehmet poludi. Odlazi kod Derin besan na nju zbog onoga što je učinila. Šeref nalazi zahtev za razvod, tajice ga uzima i kad se cela porodica nađe za stolom, ona ga izvadi.

Epizoda 27:
Gumuš nakon puno muke uspeva dobiti kredit. Iznajmljuje krojačku radionicu i sa velikim uzbuđenjem se baca na posao. Mehmet opet odlazi kod Gumuš i govori joj da sama neće moći obavljati toliki posao i zamoli je da mu dopusti da joj pomogne. Te reči razljute Gumuš. Ljuta je na Mehmeta, jer smatra da je podcenjuje i izbija svađa. Mehmetova sve veća uključenost u poslove firme ljuti Tarika. Tarikovo ponašanje u poslednje vreme uznemiruje Mehmeta i Onura. Izbija porodična svađa nakon koje Onur potpuno izgubi kontrolu nad sobom i kaže da je on Defnin otac. Šeref će sve pokušati ne bi li Mehmet zaboravio Gumuš. Gumuš, presrećna zbog otvaranja vlastitog ateljea i ne sluti sa kakvom će se opasnošću susreti kod kuće.

Epizoda 28:
Mehmet odvodi Gumuš u bolnicu. Nakon nepodnošljivog iščekivanja, saznaje da ju je metak samo okrznuo, nije duboko prošao. Mehmet se ni na sekundu ne želi odvojiti od supruge. Šeref svim silama pokušava sprečiti da se približi Gumuš. Mehmet ima iznenađenje za Gumuš koja je provela noć u bolnici. Odvodi je kod sebe. Gumuš na kraju pristaje vratiti se kući. Kada prime tu lepu vest, svi su u kući izvan sebe od sreće. Jedino je Šeref očajna i proklinje snahu koje se nije uspela rešiti. Pinar priprema Gumuš proslavu dobrodošlice. Šeref od tuge pada u krevet. Saznaje se da je zbog Šeref Gumuš izgubila posao. Mehmet Fikri otpočetka je sumnjao da je Šeref upletena u to. Mehmet odlazi upozoriti majku da ostavi njegovu ženu na miru. Berk se pokajao zbog svega što je učinio i pokušava naći način da se vrati kući. Mehmet poziva Tarika na razgovor. Kaže mu da za njega više nema posla u firmi. Tarik je besan i preti Mehmetu.

Epizoda 29:
Šeref smatra Gumuš odgovornom za Ahmetov odlazak i zato zahteva od Mehmeta da je otera od sebe zbog čega se odnosi majke i sina zaoštre. Mehmet joj na to kaže da će, ode li Gumuš, i on otići sa njom. Šeref je primorana odustati od svojih zahteva. Tarikov odlazak iz firme podelio je porodicu. Tarik osnuje savez protiv njih i napada ih sa dve strane. Kada sazna za to, Mehmet Fikri traži objašnjenje. Mehmet zamoli dedu da mu veruje i da mu da dva dana u kojima će dokazati da su to sve ludosti. Mehmet nastavlja iznenađivati Gumuš. Kako bi se izvini što je pobegao sa prve svadbe, on je opet zaprosi i želi organizovati novo venčanje. Pinar i Onur tajno organizuju venčanje. Gumuš je obavila svoju prvu prodaju, ali doživela je i prvo gorko poslovno iskustvo. Pripremajući svadbu, Mehmet i Gumuš okreću novu stranicu u životu.

Epizoda 30:
Venčanje je lepo započelo, ali završava katastrofom. Tarikova namera da prevari i porodicu i firmu odjekne poput bombe. Mehemt Fikri ne želi videti ni Tarika ni kćerku. Berk, koji nema nikakvih novosti o njima, u autu pronalazi telo mrtvog prijatelja. U toj mu situaciji pomaže Tarik. Pomaže mu zato što će od Berka tražiti nešto puno veće kao uslugu. Tarik prvo pokušava ponovo pridobiti Bahar na svoju stranu. Zatim uverava Berka da se vrati u firmu. Cilj mu je uništiti Mehmeta uz pomoć Bahar i Berka. Gulsun na sve načine pokušava smekšati oca. Kad ne uspe, traži pomoć i od Mehmeta. Kao da to sve nije dovoljno, kod Gumuš dolazi prijateljica Rukije iz Afjona koju je voljeni mladić oteo sa vjenčanja. Gumuš je zatrpana poslom. Uprkos tome, odlučna je da neće prihvatiti Mehmetovu pomoć, ali hoće Enginovu. Jedan udarac stiže joj i od Bahar koja joj oduzima pravo korišćenja imena. Gulsun izbaci Tarika iz kuće pa pokreće brakorazvodnu parnicu. Bahar radi test za trudnoću i saznaje da nosi Gokhanovo dete.

Epizoda 31:
Mehmet, Onur i Berk ponovno obese ploču sa imenom iznad ateljea. Gumuš ne zna šta da učini. Engin joj predlaže partnerstvo. Mehmet je ljubomoran, ali pokušava to sakriti od Gumuš, ne želi da ona to oseti. Mehmet odlučuje istražiti Enginovu prošlost. Tarik se nastavlja baviti mutnim poslovima. Organizuje prevoz narkotika kamionima Šadoglua koji prevoze mramor. Uspeva tako prebaciti narkotike van zemlje. Ali prima potpuno neočekivanu posetu. Dolazi mu Mehmet Fikri. Vrlo ozbiljnim rečima zapreti mu da se ne petlja u njegovu porodicu ni u njegove poslove. Rukijin otac se pojavljuje na vratima. Mehmet mora predvoditi obred venčanja odbeglih mladenaca. Šeref poludi. Pinar i Onur zbog učestalih svađa odluče obratiti se bračnom savetniku. Gumuš radi na novoj kreaciji.

Epizoda 32:
Gumuš je jako uzbuđena zbog novog posla i Mehmet je podržava. Enginu se jako sviđa Gumušina ideja i odmah kreće u osmišljavanje promotivnog materijala. Šeref prati svaki Gumušin pokret. Prisluškujući kroz prozor Gumušin i Enginov razgovor, krivo protumači njihovu poslovnu svađu. Trči kod Mehmeta želeći iskoristiti tu priliku kako bi razdvojila njega i Gumuš. Kada sazna da je napravila abortus, Gokhan odlazi kod Bahar i napada je. Gumuš je rekla Gokhanu za pobačaj, Bahar joj to ne može oprostiti. Tarik smišlja novi prevoz droge prevoznom firme Šadoglu. Kako bi privukao Bahar sebi, Tarik je sve više i više okreće protiv Mehmeta i Gumuš. Pokušava to isto učiniti i sa Berkom, ali Berk ne prihvata njegovu igru. Mehmet Fikri ne oprašta ni kćerku. Ona pokušava sve kako bi se pomirila sa ocem. Ali Mehmet Fikri je odlučan. Razvesće se od Tarika, vratiće se kući i zaboraviće Doguša. Gulsun mora odlučiti između porodice i Doguša. Gumuš je jako uzbuđena zbog prezentacije, ali Bahar organizuje prezentaciju Šadoglu istog dana kao i Gumuš. Velik broj pozvanih ne stiže na Gumušinu prezentaciju i na kraju je broj prisutnih vrlo mali.

Epizoda 33:
Gumuš zbog poslovnog partnerstva sa Enginom provodi sve više vremena sa njim. To jako živcira Mehmeta. Šeref poziva Engina na porodičnu večeru što dovodi do eskalacije te situacije. Enginu za stolom izleti da je Gumuš pretrpana poslom. Mehmet i Mehmet Fikri se naljute, jer je radije tražila pomoć od Engina nego od njih. Engin shvati da je pogrešio, ali sad je kasno. Nakon jela Mehmet i Gumuš posvađaju se zbog Engina. Pinar i Onur i dalje se često svađaju. Na kraju Onur napušta kuću i odlazi u hotel. Onur i Pinar odluče se razvesti. Tarik i dalje nastavlja koristiti Bahar za mutne poslove. Mehmet odlučuje ograničiti Baharine ovlasti u delu tekstila. Bahar poludi kada sazna za to. Doguševoj majci je bolje i ona javlja Tariku da se vraća. Gulsun i Levent se zbližavaju. Tariku se to ne sviđa i odlučuje ju povrediti. Gumuš organizuje drugu prezentaciju. Ali narudžbe nisu ni blizu onome čemu se nadala.

Epizoda 34:
Mehmet ne može verovati kad mu Gumuš kaže da neće ići na put. Mehmet danima planira to putovanje, a Gumuš ispred toga stavlja predstavljanje svoje nove kreacije. Mehmet je ljut na Gumuš jer ga je stavila u drugi plan. Gumuš je još tužnija kada sazna da su trebali ići upravo u Pariz! Ali ne može odustati od donesene odluke jer je upravo Mehmet taj koji je najviše motiviše na uspeh i čije poštovanje i priznanje želi pridobiti. Mehmet to ne razume i postaje sve ljubomorniji na njenog partnera, ali to joj ne pokazuje. Gumuš nikako ne uspeva razveseliti Mehmeta. On je slomljen. Onur i Pinar podnose zahtev za razvod. Defne je jako tužna zbog toga. Šeref sa jedne strane glumi svekrvu punu razumevanja, a sa druge strane svim silama pokušava je udaljiti od svog sina. Gumuš se potpuno predala organizaciji svečanog otvaranja. Gumuš po cele dane radi. Znajući da će Gumuš kasno doći, Šeref poziva Bahar i Gokhana. Kad Mehmet shvati da Gumuš neće doći na večeru, još se više pojača napetost između njih dvoje. Tarik i dalje nastavlja sa prevozom droge, ali sada bira još opasniji put. Gumuš, koja je radila po cele dane na organizaciji svečanog otvaranja, na svoj veliki dan doživljava veliko razočaranje.

Epizoda 35:
Mehmet dolazi u poslednjem trenutku, čime neizmerno usreći Gumuš. To uznemiri Engina, ali ne pokazuje to. Šeref odnos Gumuš i Engina čuva kao svoje poslednje oružje koje će iskoristiti ne bi li rastavila Mehmeta i Gumuš. Mehmet nije imun na majčine provokacije i postaje sve ljubomorniji. Šeref poziva Engina na slavlje na kojem se okuplja cela porodica. Mehmet je tužan zbog toga što se Gumuš toliko predala poslu i zapušta se. Tarik smišlja sve gore planove kako bi uništio Gulsun i Šadoglue. Cilj mu je razvesti se od Gulsun i oduzeti joj starateljstvo nad Dogušem. Mehmeta se planira rešiti na drugi način. Pinar napokon kaže dedi da će se razvesti od Onura. Engin počinje davati Gumuš časove vožnje. Gumuš to sakriva od Mehmeta jer ga želi iznenaditi. Mehmet odlazi na Gumušin posao i tamo ne nalazi ni nju ni Engina. Gumuš kasno dolazi kući i Mehmet je pita gde je bila. Ona mu slaže da je bila u ateljeu. Mehmet je uhvati u laži. Gumuš mu prizna istinu. Mehmetu se ni najmanje ne sviđa da Engin njegovoj ženi daje tajne časove i upiše je na kurs vožnje. Mehmetu se Engin nimalo ne sviđa i odluči ga pratiti.

Epizoda 36:
Gumuš se jako razveseli Mehmetovom predlogu da ponovno pokušaju napraviti dete. To objave čitavoj porodici. Šeref tu vest odmah dojavi Gumušinom saradniku Enginu. Enginu se to ni najmanje ne sviđa i to Gumuš jasno da do znanja. Gumuš mu na to odgovori da će ona sasvim dobro moći obavljati ulogu majke, a da ne zapostavi svoje poslovne obveze. Sa druge strane, Mehmetove su namere potpuno drugačije. Njegov cilj je da Gumuš, nakon što postane majka, napusti posao i saradnju sa Enginom. Mehmet iznenadi Gumuš večerom i tada sa njom podeli svoje misli. Kada Gumuš shvati kakvi su Mehmetovi stvarni planovi, ona se naljuti i odbije večeru. Bahar se želi što pre udati. Gokhnanova porodica dolazi tražiti Baharinu ruku. Polako počinje izlaziti na videlo u kakve se mutne poslove upleo Berk, zbog čega on beži od sestre. Gokhan, koji radi kao saradnik policije, saznaje da je mafija uključena u takmičenje na kojem je porodica Šadoglu pobedila i to podeli sa Bahar. Bahar je jako zadovoljna jer je izbila Mehmetu adut iz ruku. Tarik provodi u delo jedan po jedan od svojih planova. Završivši posao prevoza droge, na red dolazi oduzimanje Doguša Gulsun. Mehmet se izvinjava supruzi i odlaze zajedno kod doktora sa željom da imaju dete. Doktor želi da ona napravi nekoliko analiza zbog prijašnjeg pobačaja. Rezultati pregleda nisu onakvi kakvima se Mehmet nadao.

Epizoda 37:
Gumuš je slomljena kada joj Mehmet saopšti rezultate. Mehmet sebe smatra odgovornim za Gumušin pobačaj. Mehmet Fikri jako se veseli dolasku još jednog unuka u porodicu. Želi pripremiti iznenađenje Mehmetu i Gumuš. Priprema Mehmetovu kolevku i odnosi je u njihovu sobu. Ali ovo dobronamerno iznenađenje ima katastrofalan učinak. Vest da Gumuš neće roditi dete odjekne poput bombe. Svi su jako tužni, a najviše Mehmet Fikri. Kada vidi kolevku, Gumuš odluči ne odustati. Tom željom zarazi i Mehmeta. Engin se jako razveseli kada sazna da Gumuš neće dobiti dete. Lopov ulazi u Gulsuninu kuću i ranjava je. To postaje ujedno i razlog pomirenja oca i kćeri. Gulsun i Doguš sele kod Mehmet Fikrija, ali sakrivaju od njega da se udala za Leventa. Bahar upoznaje Gokhana sa šogorom Tarikom, ali to baš i nema najsrećniji ishod. U nekom razgovoru Tariku izleti Dževdetovo ime. Tarik se boji da bi Gohkan mogao otkriti njegove mutne poslove. Razgovara sa Dževdetom i želi ga zastrašiti. Gokhan poziva Mehmeta na ručak, želeći sa njim podeliti svoje sumnje. Nakon jela izlaze iz restorana i u tom trenu ih napadnu naoružani muškarci. Mehmet je ranjen. Berk na kraju priznaje sestri u kakvim se poslovima našao. Takođe joj priznaje da mu je Tarik prvo pomogao, a zatim mu pretio. Bahar se odlazi razračunati i saznaje tajnu koja se od nje sakrivala godinama.

Epizoda 38:
Tarik ispriča Bahar da ona zapravo ne pripada porodici Šadoglu i da su njeni pravi roditelji poginuli u nesreći. Bahar prvo ne želi verovati šogoru, ali istražujući porodicu saznaje nekoliko od nje skrivanih tajni. Mehmet Fikri, saznavši za to, odlazi ubiti Tarika. Mehmet sumnja da bi se tako nešto moglo dogoditi i prati dedu. Verojatno zahvaljujući Mehmetu, sprečena je velika tragedija. Gumuš je veoma zabrinuta, ali Mehmet sakriva od nje šta se dogodilo. Povrh svega, Gulsun ispriča ocu da se udala za Leventa. Mehmet Fikri zatvara se u svoju sobu i ne želi nikoga videti. Bahar želi saznati sve tajne koje se tiču nje i njene porodice i raspituje se svuda. Šeref sve poziva na večeru. Cilj joj je udobrovoljiti Bahar i uveriti je da je Tarik lažljivac. I Gokhan dolazi na tu večeru. Gulsun u zadnjem trenutku odustaje od toga da Tariku pošalje Doguša. Tarik čeka na aerodromu sa ciljem da zajedno sa sinom ode u Ameriku. Dogušev nedolazak uništi mu sve planove.

Epizoda 39:
Bahar saznaje da njen pravi otac nije Ali, najstariji sin Mehmeta Fikrija. Baharin otac je čovek koji je silom želeo biti sa njenom majkom. Njena majka je to sakrivala od svog supruga Alija, ali je Ali to jednog dana saznao i ubio je prvo nju, a potom i sebe. Mehmet Fikri nije želeo odvojiti Bahar od svojih pravih unuka. Taj nemili događaj godinama se sakrivao i čuvao kao najstrože čuvana tajna unutar porodice. Ali je Tarik, kojeg izjedaju pohlepa i želja za osvetom, tu tajnu izneo na videlo želeći tako razoriti porodicu. Saznavši istinu, Bahar odlučuje otići. Niko je ne može zaustaviti. Mehmet Fikri doživi srčani udar. Porodica Šadoglu je u trenutku podeljena. Berk misli isto kao i njegova sestra. I on odlučuje otići. Porodica još ne zna kako se postaviti prema novonastaloj situaciji, a već prima novi udarac. Policija počinje istraživati krijumčarenje droge nakon tajne dojave koju primaju od Tarika. Policija odvodi sve muškarce iz kuće u policijsku stanicu. Saznavši šta se dogodilo, Bahar i Gokhan odlaze u stanicu. Pokušavaju uz pomoć Gokhanova novinarskog kruga što pre saznati istinu i spasiti ih. Stanje Mehmeta Fikrija je sve gore i gore. Vest da su Šadoglui privedeni zbog krijumčarenja droge proširila se u sekundi. Sve novine i svi televizijski kanali govore o tome. Novinari su se sjatili pred kućom. Gumuš i ostale žene u kući zabrinuto čekaju. Mehmet Fikri i Mehmet nikako ne mogu shvatiti kako su se ni krivi ni dužni našli u toj groznoj situaciji. Svi se mole i nadaju da će nakon saslušanja biti pušteni na slobodu. Gumuš ludi od brige, jer ne zna šta se događa sa Mehmetom.

Epizoda 40:
Mehmet Fikri, Onur, Berk i Mehmet prebačeni su u zatvor. Porodica je u neverici zbog neoslobađajuće presude. Gumuš ne zna kako će podneti tu razdvojenost od Mehmeta. Proživljavajući porodične trenutke pune napetosti, Bahar i Gokhan shvataju da postoji veza između Tarika i Dževdeta. Bahar i Gokhan odmah kreću u potragu za Tarikom, ali ih vest da je on prethodne večeri pobegao iz zemlje baca u očaj. Bahar, spojivši sve krajeve priče, shvata kako je Tarik sve to isplanirao i da mu je ona u tome pomogla. Oseća veliku krivicu. Kada Mehmet Fikri shvati da Tarik ima svoje prste u svemu tome, njegovo stanje se pogorša i odvoze ga u bolnicu. To još jedanput uzdrma porodicu. Stanje Mehmeta Fikrija je ozbiljno. Bori se za život. U kući vlada tuga. U zatvoru dani prolaze u samoći. Približava se dan suđenja. Mehmet je izgubio svaku nadu i pokušava smisliti neki drugi izlaz. Engin ne može podneti Gumušinu tugu i želi joj pomoći i dokazati da Šadoglui nisu imali nikakve veze sa tim događajima. Ali ta situacija dovodi do činjenice da je Bahar u to nekako upletena.

Epizoda 41:
Usprkos svim naporima porodice, Mehmet se žrtvuje na sudu i priznaje krivicu, čime spašava ostatak porodice i oni su pušteni. Gumuš se nađe u velikoj opasnosti dok pokušava spasiti muža. Dok pokušava zajedno sa Enginom dovesti Dževdeta na sud, zaustavljaju ih Dževdetovi ljudi. Hidajet je ubijen, a Engin teško ranjen. Sve zanima zašto se Gumuš nije pojavila na suđenju. Onur i Berk su pušteni na slobodu. Ali niko se tome ne veseli, jer Mehmet ostaje u zatvoru. Gumušine vesti još ih više potresu. Hidajet, koji je trebao svojim svedočenjem dokazati nevinost Mehmeta i drugih, je ubijen. Engin je u bolnici, operisan je i doktori ne žele davati prognoze. Bahar i Gokhan su Tariku za petama. Tarik je uhvaćen u vazdušnoj luci dok je pokušavao pobeći. Ali to ne traje dugo, on sve poriče. Kako nema dokaza koji bi pokazali na suprotno, on biva pušten na slobodu. Dok Tarik napolju slobodno šeta, Gumuš razdire to što Mehmet nevin leži u zatvoru. Svemu tome, ide činjenica da je Mehmet bogat budi interes drugih zatvorenika za njega. Kako bi izvukli novac od njega, počinju ga uznemiravati. Stanje Mehmeta Fikrija se pogoršava. Gokhan i Berk smišljaju kako da nateraju Tarika da progovori. Mehmeta može spasiti jedino Tarikovo priznanje.

Epizoda 42:
Mehmet je pušten na slobodu nakon svedočenja Dževdetovih ljudi. Svi su srećni, a Gumuš je izvan sebe od sreće. Tamni oblaci koji se već danima nadvijaju nad porodicu lagano počinju nestajati. Sada su sve oči uprte u Mehmeta Fikrija koji i dalje leži na intenzivnoj nezi bolnici i u Tarika, kojem ne uspevaju pronaći nikakav trag. Gokhan i Bahar svim snagama su u potrazi. U kući je veselo raspoloženje kada puste Mehmeta iz zatvora i istovremeno saznaju da je Mehmet Fikri pušten sa intenzivne nege. Ali ta sreća je kratkog veka. To više nije onaj stari Mehmet. On žudi od želje za osvetom. Promienili su ga minuli događaji. Čak je i Gumuš uplašena zbog njegovog stanja. Poslovi u firmi 'Šadoglu' ne idu dobro. Protekli događaji narušili su im ugled i svi dogovori su otkazani. Gumuš želi iznenaditi Mehmeta kako bi zaboravio na Tarika, tajno organizuje putovanje. Ali Mehmet ne razmišlja ni o čemu osim o osveti koju želi sprovesti vlastitim rukama. Ne želi nigde otići iz Istanbula. Gumuš je slomljena.

Epizoda 43:
Tarik je uhapšen. U porodici su svi odahnuli, na čelu sa Mehmetom i Gumuš. Mehmet odluči otići na odmor sa Gumuš, ali očekuje ga novo veliko iznenađenje. Na kraju je uhapšen Tarik, koji je porodici Šadoglu život pretvorio u pakao. Mehmetu se pruža prilika da uzme stvar sa Tarikom u svoje ruke, ali on to ne može učiniti zbog velike ljubavi koju oseća prema Gumuš. Gokhan stiže sa policijom u pravom trenutku i spašavaju Tarika od Mehmeta. Porodica je napokon mirna. Nakon Tarikovog hapšenja, u porodici se jedan za drugim ređaju lepi događaji. Šeref želi u kući organizovati zabavu povodom svega toga, a drugi povod je i Mehmetov rođendan. Ali Gumuš planira odmor samo za njih dvoje. Teškom mukom uspeva nagovoriti Mehmeta. Zbog svega toga, opet je narušen odnos između svekrve i snaje. Bahar mora počistiti za Tarikom. Gulsun napokon odlučuje upoznati supruga Leventa sa ocem. Ne ostvaruju se njeni strahovi. Mehmet Fikri i Levent jako se dobro slažu. Gulsun napušta kuću i vraća se mužu. Bahar i Gokhan dogovaraju datum venčanja. Pinar i Onur se, kako bi ih iznenadili, odlučuju priključiti Mehmetu i Gumuš na putovanju. Mehmetu to putovanje čini dobro. Polako počinje zaboravljati protekle nemile događaje. Ali život mu priprema nikad viđeno iznenađenje. U hotelu u kojem su odseli, Mehmet se sreće sa nečim što nikada ne bi očekivao.

Epizoda 44:
Odmor se ne odvija onako kako je Gumuš zamišljala. Nakon što su videli ženu u holu hotela, u Gumuš se uvukao crv sumnje. Što više žena ponavlja da ona nije Nihan, svi sve više veruju da je to zaista ona. Prvenstveno Mehmet. Mehmet je u velikom šoku. Ne može nikako objasniti ono što vidi. Ako Nihan nije umrla, ko leži u njenom grobu? Mehmet ne može odgovoriti ni na jedno od ovih pitanja i zbog toga proživljava potpuno suprotne emocije i vrlo je zbunjen. Gumuš je zabrinuta zbog sebe i njihovog braka. Gumuš ne može podneti te sumnje i želi da se Mehmet vrati u hotel i pita tu ženu da li je ona Nihan. Mehmet to odbija. Vest se brzo pročuje. Nihanino ime odzvanja svuda, što sve čini nemirnima. Situacija u firmi je kritična. Ugled Šadoglua je narušen i očekuju ih teški dani. Bahar istovremeno pokušava spasiti stvari u firmi, a s druge organizovati svoje venčanje. Bahar se želi udati bez puno buke i najave, ali porodica joj pripremi vrlo lepo iznenađenje i svi zajedno odlaze na venčanje. Pinar i Onur, želeći spasiti svoj brak, počinju ponovo tajno flertovati jedno s drugim. Mehmet priprema Gumuš iznenađenje ne bi li joj popravio raspoloženje.

Epizoda 45:
Gumušino srce je slomljeno kada sazna da se Mehmet vidio sa Nihan. Njihov brak dolazi u pitanje. Nihan, videvši Mehmeta, odluči se ne vratiti u Nemačku. Mehmet i Gumuš se zabavljaju na Baharinom venčanju. Ali Nihanin telefonski poziv uništava to veselo raspoloženje. Mehmet je u velikom šoku nakon što čuje Nihan. Gumuš je sumnjivo Mehmetovo ponašanje i shvata da je nešto krenulo po zlu. Ali Mehmet sakriva istinu od Gumuš. Nihan se želi videti s Mehmetom i to mu predlaže. Mehmet je neodlučan. Onur uverava Mehmeta da je potrebno da se nađe sa Nihan. Mehmet dogovara sastanak sa Nihan. Gumuš je sumnjivo Mehmetovo ponašanje i odlučuje da ga prati. Gumuš, videvši na Mehmetovom mobilnom Nihaninu poruku, nazove taj broj i shvati da je Mehmet već razgovarao sa Nihan. U šoku je kada shvati da Nihan opet postoji u celoj priči. Mehmet se nalazi sa Nihan i traži objašnjenje za sve te brojne godine koje je proveo u tuzi i za njeno sakrivanje. Susret se završava svađom, Nihan ne može razgovarati o njihovom detetu i odlučuje se vratiti u Nemačku. Šeref ne želi da joj se Nihan nađe na putu, odlazi kod nje i zapreti joj. Mehmet podeli sa Onurom šta mu se događa. Onur se odluči naći sa Nihan kao podrška Mehmetu. Onur saznaje tajnu koju Mehmet nije uspio saznati. Nihan pokušava nagovoriti Onura da ništa ne kaže Mehmetu o njihovom sinu. On ipak smatra da Mehmet mora saznati istinu. Gumuš je slomljena.

Epizoda 46:
Mehmet je u šoku zbog onoga što vidi kad odlazi u vazdušnu luku zadnji put videti Nihan. Iako Nihan poriče, Mehmet shvati da je sa njom sin. Na Mehmetovo insistiranje Nihan posustaje i priznaje mu istinu. Saznavši da ima sina, Mehmet se razveseli, ali je istovremeno i zabrinut jer ne zna kako će novonastalu situaciju objasniti Gumuš. Mehmet to odlučuje prećutati Gumuš. Ali Mehmet Fikri i Šeref pritisnu Mehmeta i saznaju istinu. Mehmet Fikri odlučan je oko toga da Mehmet ne prizna dete i da što pre pošalje Nihan i dečaka u Njemačku. To jako potrese Mehmeta, ali on i dalje nastavlja viđati Nihan i sina. Dečaku objasne da je Mehmet njegov otac. Priznavši sina, Mehmet je odabrao put sa kojega više nema povratka. Mehmet zbog osećaja nespokoja izbegava Gumuš. Gumuš primećuje da joj Mehmet laže. Jedino se saradniku Enginu poveri i požali. Engin je srećan zbog trzavica između Gumuš i Mehmeta. Situacija u firmi je loša. Bahar pokušava smisliti način kako bi ih spasila, ali ne može računati na Mehmeta jer on uopšte ne misli na posao otkako je saznao za sina.

Epizoda 47:
Gumuš donosi odluku. Skupi svoje stvari i zajedno sa Safije napušta kuću. Ali dok čekaju taksi, Safije postane loše i ona pada na zemlju. Na Gumušin krik pristignu Mehmet i Šeref. Cela porodica je na nogama. Zovu lekara. Safije je zbog uznemirenosti i tuge doživela parcijalnu paralizu. Da bi se oporavila, ne sme se uznemiravati. Gumuš odustaje od odlaska i odluči ostati u kući dok se Safije ne oporavi. Gumuš i Mehmet pretvaraju se da su se pomirili i da je sve u redu ne bi li se Safije šte pre oporavila. Mehmet smišlja novi plan kako bi spasio poslove u firmi. Baharina šogorica Nilufer počinje raditi u firmi kao Onurova asistent. Kada Pinar sazna to, proživljava velik napad ljubomore. Mehmet Fikri više se ne može suzdržati i odlučuje lićno rešiti porodične nevolje. Odlazi kod Nihan i preti joj. U tom trenutku sreće se sa Mehmetom koji dolazi posetiti sina.

Epizoda 48:
Gumuš i Mehmet i dalje se pokušavaju ponašati kao da je između njih sve u najboljem redu kako ne bi uticali na oporavak bake Sefije. Mehmet je jako tužan zbog svega što se događa i iskorištava svaku priliku kako bi se približio i bio pokraj Gumuš. Ali mu ona to ne dopušta. Njen cilj je odseliti se iz kuće čim se baka Safije oporavi. Safije zna šta Gumuš misli i koje su njene namere. Zbog toga se ona i Mehmet Fikri dogovore da će se ona i dalje pretvarati da joj je loše iako se već sasvim oporavila. Namera im je da ona ne napusti kuću dok se Mehmet i Gumuš ne oporave. Gumuš se ponovno izada Enginu i moli ga da joj pomogne pronaći kuću. Engin joj drage volje pristaje pomoći, čak joj pronalazi kuću u istoj ulici u kojoj i sam živi. Engin se nada da će Gumuš poželeti da se razvede od Mehmeta. Nihan isplanira romantičnu večeru za sebe i Mehmeta. Ona je još zaljubljena u Mehmeta. Kada sazna da se Gumuš želi razvesti od Mehmeta, kreće u borbu da ponovo osvoji mesto u Mehmetovom životu.

Epizoda 49:
Koliko god se Mehmet pokušava približiti Gumuš, ona sve više beži od njega. Takvo Gumušino ponašanje uzrokuje sve češće susrete Mehmeta i Nihan. Svi Mehmetovi pokušaji nisu dovoljni da Gumuš poveruje u iskrenost i jačinu Mehmetove ljubavi koju prema njoj oseća. Engin pokušava tu situaciju preokrenuti u svoju korist. Engin iskorištava svaku priliku da bude podrška Gumuš i podržava je da preduzme razne korake za koje smatra da će je udaljiti od Mehmeta. Gumuš na Enginov nagovor čak podiže i kredit u banci i kupuje auto. Mehmet, ne znajući da je Gumuš nabavila automobil, kupuje joj isti takav crveni. Namera mu je iznenaditi je. Ukrašava joj auto u vrtu. Priprema joj i slavlje u povodu položenog vozačkog ispita. Gumuš, ne znajući ništa o svemu tome, dolazi kući sa novim autom i u pratnji Engina.

Epizoda 50:
Gumuš odlazi sa Mehmetom na poslovni sastanak. Njeno ponašanje probudi Mehmetove nade. Ali Gumuš mu se odlučila pridružiti zbog osećaja vernosti i podmirivanja duga prema Šadogluima. Engin je ljubomoran. Iskorištava sve svoje adute ne bi li udaljio Gumuš od Mehmeta. Uveče nije lako osvetlati ukaljani obraz Šadogluâ. Na kraju Gumušini postupci vrede svake pohvale. Na kraju večeri Gumuš kaže Mehmetu da se neće pridružiti njemu ni porodici za večerom i da mora ići. Mehmet se rastuži. Nakon toga saznaje od Engina da će se Gumuš preseliti i da će biti njegova komšinica, sve to Mehmeta jako uznemiri. Bahar izleti da su Gumuš i Engin prihvatili poslovnu ponudu iz Pariza. Zbog svega toga usledi velika i burna rasprava Mehmeta i Gumuš. Situacija u firmi je loša. Tajni Baharin plan odbijen je na prvome sastanku. Pinar ne može shvatiti zašto je Nilufer tako srdačna sa Onurom i sumnjičava je u vezi sa njom.  

Epizoda 51:
Nihan je jako razočarana kad shvati motiv Mehmetove posete i šta on od nje želi. Prvo odbija razgovarati sa Gumuš. Ipak, zbog ljubavi koju oseća prema Mehmetu, odluči se videti sa Gumuš i pokuša je nagovoriti da ne ostavi Mehmeta. Pinar dogovara susret. Nihan pokušava objasniti Gumuš da između nje i Mehmeta nikada neće biti ništa više od prijateljstva. Kod kuće Gumuš očekuje veliko iznenađenje. Mehmet i Omer odlučuju je oteti i jahtom odvesti na Bujukadu. Nastaje velika galama. Mehmet na silu ukrca Gumuš na jahtu i kreću na put. Bahar ne propušta primietiti da se Onur i Nilufer opasno zbližavaju. Bahar takođe primećuje da se njena šogorica vrti oko Onura, zbog čega se posvađa sa Gokhanom. Ozge vrti Gulsun oko maloga prsta, ali njen beg se nesrećno završava. Šeref je zadovoljna zbog interesa koji za nju pokazuje advokat Džihan. Odluči osvežiti izgled.

Epizoda 52:
Mehmet i Gumuš ponovno proživljavaju trenutke sreće. Ali Mehmeta uznemiruju Enginovi poslovni planovi. Mehmet želi dati podršku supruzi zbog čega se ne protivi njenom odlasku u Pariz. Odlučuje je iznenaditi i kupuje i sebi kartu za Pariz. Ali Engin ima druge planove za putovanje. Ozgenin beg završava nesrećom u kojoj Timučin umire, a ona se izvlači sa nekoliko ogrebotina. Gulsun i cela porodica kreću u potragu za Ozge. Gulsun trči u pomoć Ozge koja je u šoku. Gumuš se pokušava približiti Mehmetovom sinu Mehmetu Džanu, što joj u početku ne polazi za rukom. Sve dok ne probdije celu noć uz Mehmeta Džana koji leži sa temperaturom. Mehmet sa velikom srećom i zadovoljstvom gleda kako se Gumuš i njegov sin zbližavaju. Nihan odlazi u Ameriku u nadi da će napokon opet prohodati. Upravo u trenutku kad Onur i Pinar odlučuju odustati od razvoda, Nilufer zadaje zadnji udarac.

Epizoda 53:
Mehmetovo i Onurovo prijateljstvo je u opasnosti. Mehmet u istom trenutku proživljava bol zbog gubitka najbližega prijatelja i supruge. Ali to je samo početak svega onoga što mu tek predstoji. Nilufer je nezadovoljna jer nije dobila od Onura ono što je htela i optužuje ga za silovanje. Mehmet i Pinar ne znaju komu da veruju. Celu stvar još više pogoršava činjenica da je Pinar trudna. Bahar sumnja u Nilufer zbog čega se suočava sa suprugom. Pinar odlučuje da neće zadržati dete. Gumuš ne može napustiti porodicu u ovako teškoj situaciji i odustaje od putovanja u Pariz. Engin poludi zbog te njene odluke. Jedina dobra vest je da su Šadoglui ponovno sklopili neke poslovne dogovore i izlaze na tržište.

Epizoda 54:
Niluferini podmukli planovi polako jedan po jedan izlaze na videlo. Njen stariji brat Gokhan nalazi se u neprijatnoj situaciji u odnosu na Šadoglue. Kako bi rešio stvar, odlučuje poslati Nilufer u Izmir. Ali Nilufer imam sasvim druge planove. Sreća zbog dobijenog posla, nakon krize u firmi Šadoglu, kratkog je veka. Svaki je dan sve teže platiti račune, čime je kuća u konstantnoj opasnosti. Mehmet smišlja kako će rešiti taj problem pre nego što deda Mehmet Fikri to sazna. Pinar donosi odluku. Rastaće se od Onura, ali će zadržati dete. Deda Mehmet Fikri poludi kada sazna za to. Gumuš se sve više navikava na Mehmeta Džana i on se sve više vezuje za nju. Upravo u tom trenutku dolazi srećna vest iz Amerike. Nihanina operacija prošla je uspešno i lekari su potvrdili da postoji velika mogućnost da ona opet prohoda.

Epizoda 55:
Mehmetovo i Onurovo prijateljstvo je u opasnosti. Mehmet u istom trenutku proživljava bol zbog gubitka najbližega prijatelja i supruge. Ali to je samo početak svega onoga što mu tek predstoji. Nilufer je nezadovoljna jer nije dobila od Onura ono što je htjela i optužuje ga za silovanje. Mehmet i Pinar ne znaju komu vjerovati. Cijelu stvar još više pogoršava činjenica da je Pinar trudna. Bahar sumnja u Nilufer zbog čega se suočava sa suprugom. Pinar odlučuje da neće zadržati dijete. Gumuš ne može napustiti obitelj u ovako teškoj situaciji i odustaje od putovanja u Pariz. Engin poludi zbog te njezine odluke. Jedina je dobra vijest da su Šadoglui ponovno sklopili neke poslovne dogovore i izlaze na tržište.

Epizoda 56:
Šadoglui su u šoku. Kriza u koju je zapala porodicu potresla je sve članove porodice, na čelu sa Mehmetom Fikrijem. Mehmet sebe smatra odgovornim za nastalu situaciju. Da bi otplatili hipoteku, svi kreću u potragu za novcem. Koliko god da se Mehmet tome protivi, Gumuš je striktna u odluci da pomogne suprugu. U tom trenutku dolazi Enginova supruga objasniti Gumuš šta se zaista događa. Ne nailazi na odgovarajuću atmosferu za razgovor. Pinar otvara izložbu. Cela joj porodica daje podršku i dolaze na koktel. Izložba privlači velik interes, što vraća osmeh na lice Šadoglua. Šeref kreće u još jedan pokušaj ne bi li pomirila ćerku i zeta. Mehmet ne uspeva uveriti dedu i on daje kuću na prodaju.

Epizoda 57:
Gumuš se jako iznenadi kada joj Mehmet kaže da je pod velikim Enginovim uticajem. Ali Mehmet je zaista siguran u to svoje mišljenje. I kaže joj da će i ona to primetiti ako obrati pažnju na Enginovo ponašanje. Gumuš je iznenađena. Oni sklapaju dogovor. Ona će posmatrati Enginov odnos prema njoj i, ako shvati da on oseća išta više od prijateljstva, neće otići sa njim u Kapadokiju. Gumuš pomatra Engina. Ali dogodi se nešto što ni Mehmet ni Gumuš nisu očekivali. Gokhan u tom trenutku uhvati trag ko bi mogao biti veliki gazda. Ali postoje neke osobe koje su znatno uznemirene zbog istraživanja koja je Gokhan obavio zbog knjige. Ako Gokhan odluči spasiti sebe i porodicu, to će uticati na celu porodicu Šadoglu. Odnos Šeref i Džihana iz dana u dan sve je dublji i pretvara se u ljubav.

Epizoda 58:
Mehmet je izvan sebe od besa kada sazna za majčinu vezu sa njihovim advokatom Džihanom. Mehmet ne zna šta da uradi i upozorava Džihana da se više ne nalazi sa njegovom majkom. Dolazi do žustre rasprave između majke i sina i oni se naljute jedno na drugo. Usledi neočekivana reakcija Mehmeta Fikrija. On stane na stranu Šeref i podržava je da počne novi život pod uslovom da se razvede od Ahmeta. Mehmet ne može verovati da je deda tako postupio. Gokhan i Bahar uspevaju dovesti do hapšenja narkobosa. Rukije rađa pre predviđenog datuma. Rađa malu, zdravu devojčicu kojoj daju ime Gumuš. Engin nastavlja kovati planove u vezi sa Gumuš. Cilj mu je odvesti je nakon revije u Francusku. Gumuš koja ne sluti ništa o njegovim opasnim planovima kreće sa njim na put u Kapadokiju.

Epizoda 59:
Pinar dobija nalaze. Rezultat je pozitivan. Gumuš je trudna. Gumuš to saznaje u Kapadokiji i odlučuje to prećutati Mehmetu i reći mu srećnu vest kada se vrati u Istanbul, za romantičnom večerom. Engin ima drugačije planove. On želi nakon revije početi novi život sa Gumuš. I odlučan je odupreti se svemu i svakome ko mu se nađe na putu da to ostvari. Engin izaziva požar u fabrici. Gumuš, nesvesna šta je sve Engin učinio i šta sve može učiniti, prihvata sa njim da krene u obilazak Kapadokije. Mehmet je u bolnici zbog opekotina zadobijenih u požaru. U mislima je sa Gumuš. Zabrinut je jer nije otišao sa njom. Policija istražuje mogućnost da je požar podmetnut. Šeref je zbunjena.

Epizoda 60:
Engin na kraju uspeva u svome naumu. Oteo je Gumuš i odlučuje je sakrivati u Urgupu do njihovog odlaska u Francusku. Gumuš je užasnuta zbog toga što joj se događa. Vidi novo Enginovo lice koje dosad još nije videla. Kako bi je pustio, ona mu kaže da je trudna. On na to poludi. Šta god da Gumuš kaže, ne uspeva ga uveriti da je pusti. Mehmet je lud od brige. Mehet pokušava doći do Engina i naći suprugu. Traži i devojku Laru. Mehmet uz njenu pomoć saznaje zastrašujuću istinu. Povrh svega, saznaje od Pinar da je Gumuš trudna. Cela porodica je očajna. Svi se bacaju u potragu za Gumuš. Onur i Mehmet pod svaku cenu odlučuju otići u Kapadokiju pronaći Gumuš. Počinje igra lova između Engina i Mehmeta.

Epizoda 61:
Mehmet je ranjen u nogu. Ipak uspeva spasiti Gumuš od Engina. Onur dolazi sa policijom kod Mehmeta u bolnicu. Policija dolazi kod Mehmeta kako se on ne bi mešao u ono što sledi. Gumuš proživljava najteže dane života. Engin odluči da će radije ubiti Gumuš nego je prepustiti Mehmetu. Engin smišlja novi plan. Da ne bi doživeo novo razočaranje, on traži helikopter sa pilotom i odredi novo mesto susreta. Cilj mu je oteti Gumuš i odvesti je u Fas. Mehmet shvata da je pilot tamo došao po Engina i Gumuš i pokušava ga uveriti da mu dopusti da mu pomogne. Budu li radili zajedno Mehmet i pilot, pronaće Gumuš. Ako ne, sve će biti izgubljeno. Pilot se ne želi petljati sa nekim opasnim poput Engina i ne želi se dovesti u opasnost. Svi traže Gumuš. U Istanbulu svi u suzama očekuju vesti iz Urgupa. Mehmet prevari Onura i policiju i nagovori pilota da ga povede sa sobom na dogovoreno mesto susreta sa Enginom. Engin poludi kad umesto pilota ugleda Mehmeta.


3. sezona:

Epizoda 62:
Gumuš i Mehmet su u šoku. Gumuš je upucala Engina. Mehmet je izgubio puno krvi. Engin još diše. Ipak, Mehmet ga želi tamo ostaviti. Smatra da je zaslužio umreti zbog svega što je uradio. Gumuš se tome protivi i stane na stranu Engina. Gumuš moli za Enginov život jer ne želi biti ubica. U bolnici Engina odmah primaju na operaciju. Gumuš zove kući i objasni im gde su i šta se događa i svi odahnu. Gumuš je proživela veliku traumu i opet postoji opasnost od spontanoga pobačaja. Engin je prošao dve velike operacije i bori se za život na Intenzivnoj nezi. Za to vreme, Mehmet i Gumuš moraju otići u sud. Mehmet Fikri pošalje firmninog. Smatraju da će oni samo dati kratku izjavu i da će se svi zajedno vratiti kući. Gumuš i Mehmet zajedno izlaze pred sudiju.

Epizoda 63:
Sud odlučuje zadržati Gumuš u pritvoru. Porodica je užasnuta. Mehmeta muči što će Gumuš završiti u zatvoru, i još je ori tome trudna. Enginovo stanje je kritično. Mehmetu se stanje pogorša dok pokušava spasiti Gumuš, rane mu se otvaraju i on je primoran ostati u bolnici. Moraju naći dobrog advokata da izvuče Gumuš. Ali sve pretrage dovode do istog imena. Najbolji advokat za teške zločine jest Šerefin ljubavnik Džihan. Mehmet to ne želi prihvatiti. Gumuš odlazi u zatvor i upoznaje druge zatvorenice. Čak se u tom kratkom vremenu toliko zbliži sa ženama da je pozvana na sunet maloga Volkana rođenog u zatvoru. Mehmet i porodica učestalo posećuju Gumuš i pokušavaju je razveseliti i dati joj snage. Nihan je preživela teške dane. Mehmeta očekuje veliko iznenađenje. Nihan je opet prohodala. Mehmet, iako ne želi, ipak prihvata da Džihan zastupa Gumuš i pokušavaju platiti kauciju kako bi ona izašla na slobodu.

Epizoda 64:
Svi su srećni jer je Gumuš izašla iz zatvora. Šeref prirema svečanu večeru. Samo je Mehmet suzdržan jer mu se i dalje motaju po glavi Enginove reči kojima je dao naslutiti da se između njega i Gumuš nešto dogodilo. Pinar i Bahar odlaze kod doktora saznati kojeg su pola deca koju nose. Pinar nosi dečka, a Baharino dete prkosi i ne želi pokazati kojeg je pola. Šadoglui su jako srećni. Sve dok ne prime vest da je Engin umro. Prvo to sakrivaju od Gumuš. Ali Gumuš nalazi novine u smeću, pročita to i slomi se. Memet zbog njene reakcije i mnogo prolivenih suza počinje sumnjati da se među njima zaista nešto dogodilo. Smišlja razne scenarije u glavi i nastavlja se udaljavati od Gumuš. Gumuš ne uspeva sebi objasniti šta se događa. Ona pritisne Mehmeta i pita ga zašto se tako udaljio.

Epizoda 65:
Gumuš je primljena u bolnicu. Mehmet i porodica napeto iščekuju. Ali sve je u redu. Detetovo zdravlje je besprekorno. Gumuš je ljuta na Mehmeta. Ljuta je zbog Mehmetovih reči i dela. Mehmet je ustrajan u odluci da se izvini. Uz pomoć Orhana i Rukije priprema romantičnu večeru u vrtu uz zvuke violina. I Bahar i Pinar očekuju sinove. Sada se još čeka da se sazna za Gumuš. Šeref želi unuka. U svakoj prilici time dosađuje Gumuš. Berk tajno dovodi pijanu Didem u kuću, kako bi tamo prespavala, ali biva uhvaćen. Mehmet Fikri se umeša i Berk za kaznu mora otići u vojsku. Ali Berk sprema još jedno veliko iznenađenje za porodicu. Gumuš odlazi na ultrazvuk. Mehmet ne stiže na pregled, jer se Mehmet Džan povredio. Gumuš se slomi. Cela porodica se okuplja kod kuće kako bi saznali pol Mehmetovog i Gumušinog deteta. Očekujući jedno, svi će doživeti dva iznenađenja.

Epizoda 66:
Svi su u šoku zbog Berkove izjave za večerom. Berk je odlučan u nameri da se oženi sa Didem, devojkom koju je nedavno upoznao. Mehmet Fikri protivi se tom nerazumnom potezu i pozli mu. Bahar i Berk se posvađaju. Situacija postaje još napetija kada Mehmet Fikri objavi da neće prihvatiti Didem za snaju. Berk napušta kuću. Da ne ostanu na ulici, odlaze Dideminoj porodici. Tamo im zalupe vrata u lice. U pomoć novim mladencima priskaču Mehmet i Gumuš. Prvo će ih smestiti u hotel, a onda će pokušati naći način kako smekšati i Mehmeta Fikrija i Dideminog oca. Gumuš pada na pamet plan pomirenja. Obe porodice biće pozvane na venčanje, kao iznenađenje. Tamo će pokušati dobiti oproštaj za mladence. Nihan je prohodala nakon nekoliko meseci terapije.

Epizoda 67:
Gumuš misli da je i Mehmet bio na večeri koju je Pinar pripremila za Nihan i naljuti se jer joj nije ništa rekao. Ali Mehmet nije bio na toj večeri. Gumuš doživi napad ljubomore, jer se Mehmet veseli što je Nihan nakon tolikih godina ponovno hoda. Gumuš je ljuta i kada sazna da Nihan traži posao i da ju je Mehmet odlučio zaposliti u vlastitoj firmi. U tom trenutku, kao da su se dogovorile, dva novorođenčeta odluče doći na svet istog dana. Bahar i Pinar rode. Šadoglue u bolnici očekuje dvostruko oduševljenje. Mehmet Fikri postupno produbljuje svoje prijateljstvo sa gđom Dilrubom koju je upoznao u parku. Čak provede i noć u njenoj kući jer se razboli. Samo Gumuš zna tu njegovu tajnu. Gumuš obeća da neće nikome ništa reći dok Mehmet Fikri to sam ne odluči podeliti sa porodicom.

Epizoda 68:
Gumuš ne stiže do bolnice i rodi u autu. Porodica je u šoku kada čuje vest i svi odlaze u bolnicu. Nakon pregleda lekari utvrde da su i novorođenče i Gumuš u jako dobrom stanju. Rođenje jednoga deteta za drugim veseli sve osim Nihan. Njeni snovi o tome da će jednog dana opet biti sa Mehmetom time padaju u vodu. Ali Mehmet se još nije navikao na dete. Ne želi kćerku uzeti u naručje. Ljubomoran je na odnos Melek i Gumuš. Bahar traži prijateljevu pomoć da preuzmu Gokhanov posao. Mehmet se još nije navikao na dete i počinje biti ljubomoran na Gumušinu naklonost prema detetu. Učestalo izbegava trenutke u kojima bi trebao ostati nasamo sa ćerkom. Na televiziji objave vest da je eksplodirala bomba u jednoj vojnoj jedinici. Berk nije dostupan na telefon. Didem i Bahar, a da nikome ništa ne kažu, u trenu kreću prema aerodromu. U trenutku kada se ukrcavaju u avion, primaju Berkov poziv. Smirile su se primivši Berkov poziv. Popušta napetost između Bahar i Šeref. Šeref se posvađa sa Didem jer ona mirno izlazi sa svojim prijateljima. Na kraju je otera iz kuće.

Epizoda 69:
Mehmet Fikri zaprosi Dilrubu. Ona odmah pristane i počinju pripreme za venčanje. Svi su u šoku, na čelu sa Šeref. Šeref se ta odluka ni najmanje ne sviđa i uopšte ne veruje Dilrubi. Uveri Mehmeta da razgovara sa dedom kako ne bi razdelio nasledstvo. Taj razgovor loše završava. Mehmet Fikri optužuje Mehmeta da se namerio na novac. Na to Šeref pokušava naterati Dilrubu da potpiše predbračni ugovor. Mehmet Fikri poludi kada sazna za to. Dilruba se pokazala još tvrdoglavijom nego što je Šeref pretpostavljala. Dilruba, koja se nastanila u kući, pod izgovorom da ima problema sa bolnim nogama, izbacuje Šeref iz njene sobe. Bahar i Gokhan se posvađaju i odlučuju se razvesti. Gumuš zbog deteta zapostavlja Mehmeta. Nemaju vremena da provedu neko vreme nasamo kao muž i žena. Gumuš pošalje Mehmeta samog na veče zaposlenih u firmi. Nihan je zvezda večeri. Bahar je uznemirena, jer Mehmet previše vremena provodi sa Nihan koja je organizovala tu večeru. Bahar to javi Gumuš. Gumuš priprema mužu veče iznenađenja.

Epizoda 70:
Kad Mehmet vidi Nihan kako se ljubi sa svojim ljubavnikom, on je pita šta se događa. Ona mu ne dopusti da joj se meša u život i posvađaju se. Nihan sakriva od Mehmeta da je Ilker u autu. Mehmet dolazi kući vrlo živčan. Gumuš se slomi kada sazna da je on bio sa Nihan. Posvađaju se. Gumuš misli da je Mehmet ljubomoran zbog Nihan. Mehmet u uredu doživi šokantno iznenađenje dok pokušava saznati ko je Nihanin ljubavnik. Dobija kritičnu vest od Gohkana i Bahar. U kući traje tajni rat između Šeref i Dilrube. Dilruba svaki dan ima sve više uticaja na Mehmeta Fikrija. Mehmet Fikri uzeo ju je pod svoje okrilje i ona polako počinje provoditi svoje planove.

Epizoda 71:
Ilker zaprosi Nihan. Bahar razgovara sa Gumuš i nakon toga pokušava nagovoriti Nihan da počne raditi u nekoj drugoj prodavnici kako bi je udaljili iz firme. Nihan, shvativši šta se događa, odlazi Mehmetu i podnosi zahtev za raskid radnog odnosa. Mehmet je jako iznenađen događajima. Zatim dolazi Gumuš i govori mu da ona nije poželjna u firmi. Dolazi do napetosti između njih. Izlazi na videlo da se Bahar rastaje od Gokhana. Mehmet Fikri Bahar i sina dovodi u kuću. Dilruba polako pokušava sve u kući nahuškati jedne na druge. Šeref kaže Mehmetu kako Dilruba vrti Mehmeta Fikrija oko maloga prsta i da je veći iznos prebacila na ćerkin račun u Ankaru. Pinar se nalazi sa Nihan i saznaje da će se ona udati za Ilkera. Ta vest brzo dopre do Mehmeta i on se uznemiri. Mehmet odluči tražiti skrbništvo nad sinom i dovodi Mehmeta Džana kući.

Epizoda 72:
Mehmet provodi noć kod Nihan. Kad se ujutro probudi, ljut je, ali to ne menja stvarnost. Zbog uticaja alkohola on se ne seća najbolje šta se dogodilo, ali ne usuđuje se ništa pitati Nihan zbog straha od odgovora. Ne odlazi kući jer ne može ženi pogledati u oči, nego odlazi na posao bežeći od Gumuš. Gumuš provodi besanu noć. Traži Mehmeta svuda i misleći da je sa Onurom, odlazi na njegov brod. Kada ga ni tamo ne pronalazi, očajna je i odlazi u firmu. Kad ugleda Gumuš ispred sebe, Mehmet se pita šta je napravio i kako će se iz toga izbaviti. Gumuš ga satera u ćošak i on joj govori šta se dogodilo. Gumuš poludi kad joj Mehmet kaže da su ga njena ljubomora i nepoverenje okrenule Nihan. U kući su u toku pripreme za slavlje u povodu Berkovog povratka iz vojske. Mehmet Fikri i Šeref svesni su da između Gumuš i Mehmeta postoje neke nesuglasice, ali misle da će to, kao i uvek dosada, rešiti.

Epizoda 73:
Mehmet se smiri kada sazna da se ništa nije dogodilo između njega i Nihan, i kreće po Gumuš u nadi da će se ona vratiti kući. Ali nije tako lako zalečiti njeno slomljeno srce. Gumuš ne želi sa njim razgovarati. Mehmet smišlja kako će to rešiti. Doseli se u pansion u kojem je odsela Gumuš. Pojavljuje se pred njom za doručkom i za večerom i na taj je način pokušava smekšati, ali ne uspeva. Mehmet pokušava ostati nasamo sa Gumuš i odvesti je negde. Pokušava sve ne bi li je uverio, ali njen prkos i slomljeno srce ne veruju da bi oni mogli biti sretni zajedno. U kući se oseća iščekivanje. Gumuš shvata da je Mehmet neće ostaviti samu i pri tome  joj toliko nedostaje ćerka da se ona dluči vratiti kući. Svi se razvesele jer misle da će se njih dvoje pomiriti. Ali Gumušin plan je sasvim drugačiji. Nihan je razgovarala sa Mehmetom i dolazi posetiti Gumuš. Nihanine reči je zbune. Rukije osvaja novac na lotou i kupuje kuću a da ništa o tome ne kaže suprugu.

Epizoda 74:
Šta god da Mehmet učini, nije dovoljno da se Gumuš prestane ljutiti na njega. Gumuš odluči napustiti kuću. U kući su svi tužni, ali je niko ne uspeva odgovoriti od ideje da ode. Mehmet ne može ništa drugo učiniti osim pomoći Gumuš. Gumuš se sama sa kćerkom seli u kuću u kojoj su trebali živjeti ona i Mehmet. Ali Šeref ne može ostaviti snaju i unuku same. Sa koferima pozvoni joj na vrata. Gumuš je zbunjena i ne zna šta da uradi, ali prima svekrvu u kuću. Ali Šeref se useljava sa drugim ciljem. Ona želi ponovo zbližiti Mehmeta i Gumuš. Iz tog istog razloga ona učestalo poziva Mehmeta u kuću, pod raznoraznim izgovorima. Napokon izmisli da su im lopovi provalili u kuću i zato Mehmet tamo provede noć. To se nimalo ne sviđa Gumuš. Što Gumuš više beži, to je Mehmet uporniji. Mehmet joj priredi nekoliko lepih iznenađenja na poslu ne bi li je ponovo osvojio. Mehmet polako počinje gubiti nadu.

Epizoda 75:
Gumuš ne odustaje od svoje odluke i odbija Mehmeta pred mnoštvom ljudi koje je sa sobom doveo. Zbog tog zadnjeg udarca Mehmet doživi živčani napad. Mehmet se vraća kući i isterjuje jednog po jednog iz svoje sobe. Mehmet Fikri i Dilruba pokušavaju ga smiriti. Gumuš je spalila sve mostove među njima. Shvativši to, Mehmet odustaje. Odlučuje igrati prema Gumušinim pravilima. Gumuš se predaje poslu. Komplikovano je to što se na poslu učestalo sreće sa Mehmetom. Dilruba odlučuje iskoristiti priliku što se Šeref preselila kod snaje kako bi preuredila celu kuću. Mehmet i Bahar se tome protive. Prava nesreća dogodiće se kada Šeref dođe kući. Gumuš počinje pripremati novu kolekciju. Ona okuplja ekipu a da ništa ne kaže Mehmetu. Na sastanku u firmi oseća se zahlađenje odnosa između Mehmeta i Gumuš. Šadoglui organizuju konferenciju za novinare kako bi objavili Gumušin povratak u firmu i najavili njene nove kreacije. Na kraju sastanka Mehmet priredi Gumuš veliko iznenađenje.

Epizoda 76:
Svi su u šoku nakon Mehmetovopg zadnjega pokušaja, na čelu sa Gumuš. Mehmet prkosi Gumuš i odlučuje početi sa novim životom. To jako rastuži Gulsun zato što se ona ne želi rastati. Nakon konferencije za novinare odnos Gumuš i Mehemeta još se jače pokvari. Celu stvar još više otežava činjenica da se njih dvoje učestalo susreću na poslu. Kada Šeref sazna da će se Mehmet i Gumuš razvesti, skupi svoje stvari i vraća se u kuću. Njen povratak ni najmanje se ne sviđa Dilrubi. Šeref je jako tužna zbog stanja u kući. Diže se oluja u kući. Ali joj je Dilruba, koja je već dosta preuzela kontrolu nad Mehmetom Fikrijem, postala vrlo jaka suparnica. Povrh svega, Dilruba kuje opasne planove kako bi u kuću dovela i svoju ćerku da ostane sa njom.

Epizoda 77:
Gumušini i Mehmetovi susreti ne prolaze nimalo lepo. Mehmet je ne predstavlja svojim prijateljima i ponaša se prema njoj kao prema potpunom strancu ne bi li je rastužio. Gumuš je jako ljuta i odlazi kod Pinar da joj se požali. Na poslu Mehmet i dalje nastavlja svoj hladni rat. Mehmet pritiska Gumuš i njenu ekipu i traži od njih da sve radove predaju pre. Napetost između Dilrube i Šeref se još pojača sa dolaskom Dilrubine ćerje iz Ankare. Dilruba opet traži novac od Mehmeta Fikrija kako bi njena ćerka otplatila dugove. Šeref shvata šta se događa i pokušava to rešiti. Mehmet Fikri protivi se razvodu Mehmeta i Gumuš i on ih oboje poziva na večeru, a da oni to ne znaju. Gumuš se naljuti kad umesto očekivanog Mehmeta Fikrija ugleda Mehmeta jer misli da je to opet neka njegova igrica. Dolazi Mehmet Fikri i razjašnjava situaciju. Ne uspevši ih naterati da prestanu prkositi jedno drugom, on ljutito napušta tol.

Epizoda 78:
Mehmet i Gumuš nađu se licem u lice zbog iznenađenja koje je Bert priredio Didem. Gumuš prvo pomisli da ju je Mehmet pratio, ali kad istina izađe na videlo, ona se pokaje zbog svojih reči. Gumuš je propustila poslednji brod zbog čega je primorana provesti noć sa Mehmetom i Berkovima. Mehmet se nada da će Gumuš popustiti. Rat između Šeref i Dilrube se zahuktava. Šeref shvata da su Dilruba i njena kći uzele veću količinu novca od Mehmeta Fikrija. Zajedno sa Bahar kreće to istražiti. Nakon Dilrubine ćerke, u kuću dolaze i njeni unuci. Broj Šadogluâ u kući se smanjuje, a članova Dilrubine porodica sve je više i više. Slaviće se Bajram i Nova godina istovremeno. I Gumuš je pozvana, ali ne želi ići jer misli da će tamo biti i Mehmet. Mehmet pak odlučuje veče provesti sa prijateljima.

Epizoda 79:
Gumuš je razočarana što na novogodišnju noć ne nalazi Mehmeta kod kuće. Melek ima visoku temperaturu. Gumuš je u panici. Nema koga nazvati jer je praznik i ne preostaje joj ništa osim da nazove Mehmeta. Mehmet, čuvši to, odmah kreće kod njih. Mehmet smiri Gumuš. Gumuš krivi sebe za devojčičinu bolest. Mehmet i Gumuš moraju provesti noć u bolnici. Onur i Pinar takođe stižu čim saznaju. Gumuš i Mehmet zbližavaju se zbog ćerke i odlučuju prestati sa svađama zbog njene sreće. Odlučuju se što pre razvesti i ostati prijatelji, kako Melek ne bi bila tužna zbog njihovog odnosa. U kući raste netrpljivost između Šeref i Dilrube. Dilruba je nadomak pobede nad Šeref koristeći suze pred Mehmetom Fikrijem kao najopasnije oružje protiv nje. Ona nagovori i unuke da razbiju antikvitete u kući jer zna da će to izluditi Šeref. Rukije je trudna, ali to sakriva od muža Orhana.

Epizoda 80:
Gumuš i Mehmet podnose sudu zahtev za razvod braka, ali nikome ne govore ništa o tome. Oboje su jako tužni. Usprkos tome što i dalje ludo vole jedno drugo, ne uspevaju zaboraviti prošle događaje. Dilruba sve više učvršćuje svoje mesto u kući. Otkako su joj došli ćerka i unuci, ona ima sve veći uticaj u kući i njena reč je sve važnija. Ta situacija Šeref potpuno izbaci iz takta. Još jedanput pokušava razgovarati sa Mehmetom Fikrijem i tako ga naterati da se trgne i shvati šta se događa. Ali ne polazi joj za rukom. Mehmet Fikri ne vidi nikoga osim Dilrube. Berk se vraća iz vojske i traži bolje pozicije u firmi za sebe i svoju ženu. Otvoreno kaže da će biti zadovoljan kada dospe na Onurovo mesto, mesto generalnoga direktora, a dotada će mu biti dovoljno da ima jednaka prava kao njegova sestra Bahar.

Epizoda 81:
Mehmet i Gumuš znaju da će se porodica jako protiviti njihovom razvodu. Vraćajući se kući, oni dožive saobraćajnu nesreću. Gumuš ostane zaglavljena u autu. Auto plane. Mehmet ne može ostaviti Gumuš samu. Uprkos Gumušinom insistiranju da je ostavi i otide, on riskira život i ostaje sa njom. Dolazi pomoć, ali ne polazi im za rukom lako izvući Gumuš. Uz Mehmetovu pomoć uspevaju izvući Gumuš iz auta u plamenu. Ta nesreća opet zbliži Mehmeta i Gumuš. Nakon što ona izađe iz bolnice, Mehmet provede noć u Gumušinoj kući. Blizina smrti natera ponosne ljubavnike da dođu k sebi i oni shvataju da se neće razdvajati jedno od drugoga. Porodica koja ne zna ništa o njihovom pomirenju okrenula je leđa Mehmetu i Gumuš. Prvi sa kojima to podele su Onur i Pinar.

Epizoda 82:
U porodici Šadoglu vlada nemir zbog Berkovih želja. Bahar razgovara sa Berkom i pokušava ga uveriti da odustane od svojih zahteva. Ali Didem stalno pronalazi nove savete kako da pređe na čelo firme. Dilrubin zet dolazi u kuću po suprugu i decu. Šeref se jako veseli toj neočekivanoj poseti. Dilruba i ćerka su uznemirene. Boje se da bi on mogao napraviti skandal u kući. Bahar i Šeref saznaju da je sa računa Mehmeta Fikrija podignuto 10.000 dolara. Sigurna da je taj novac otišao Dilrubinoj ćerki, Šeref je odlučna u nameri da ih raskrinka. Gumuš i Mehmet sakrivaju od porodice da će otići na odmor, zato što im još nisu rekli ni da su se pomirili. Mehmet priprema iznenađenje za Gumuš i kako bi osvežili svoju ljubav, odluči je povesti na putovanje van zemlje. Gumuš i Mehmet uživajući u suncu i moru, pokušavaju nadoknaditi vreme koje su proveli razdvojeni.

Epizoda 83:
Mehmet i Gumuš na Šrli Lanki pokušavaju zaboraviti gorčinu proteklih dana. Uživaju u suncu, moru, pesku i raznim egzotičnim mestima. U Istanbulu Mehmet Fikri i Šeref su i dalje ljuti na Mehmeta i Gumuš. Onur je ljut na porodicu zbog Berkovih želja. Misli da je dobio poziciju u firmi samo zbog svoga braka sa Pinar. Zbog toga ne dolazi u kuću na Defneinu rođendansku zabavu. I Pinar se posvađa sa Berkom zato što cilja na poziciju njenog muža. Zet pomrsi Dilrubine račune. Ako se žena i deca ne vrate sa njim u Bursu, kaže da će i on ostati u kući. Dilruba shvata da Kenan mora što pre napustiti kuću jer će inače sve izaći na videlo. Šeref ne promakne ta cela situacija i jako je zadovoljna. Mehmet priprema posebnu turu po ostrvu i priredi Gumuš veliko iznenađenje.

Epizoda 84:
Defne shvati da su stvari u koferima Gumušine. Mehmet Fikri nazove Safije i shvati istinu. Opet se Šeref i Mehmet Fikri naljute na Gumuš i Mehmeta, ali ovaj put jer su im skrivali da su se pomirili. Mehmet i Gumuš vraćaju se u Istanbul, osveženi i osnaženi, ne znajući šta se događalo u Istanbulu. Mehmet gori od želje da svi objasne šta se događa, a Gumuš želi da ih oprezno obaveste. Vest da su Gumuš i Mehmet zajedno na odmoru odjekne poput bombe. Niko ne razume zašto su to skrivali. Mehmet Fikri je odlučan saznati zašto su im priuštili svu tu tugu i patnju. Berk prihvata biti Onurov pomoćnik. Porodici upadne u oko to njegovo povlačenje, ali prava namera toga potpuno je drugačija. Rukije je pobacila a da ništa nije rekla mužu, Te iste večeri pozli joj i ima temepraturu. Kenanov boravak u kući postaje sve nepodnošljiviji.

Epizoda 85:
Mehmet i Gumuš su propustili avion. Mehmet Fikri priredio im je šokantno iznenađenje. Priređuje im jednu igricu koja će prikazati svu uzaludnu patnju koju su sebi i drugima priredili svađajući se i odvajajući se jedno od drugoga. Mehmet i Gumuš uspevaju razveseliti svoje voljene vešću da su se na Šri Lanki ponovno venčali. Ali Mehmet prima tužnu vest iz Izmira. Mehmet želi dovesti život potpuno u red i želi pokraj sebe i sina Mehmeta Džana. Promene koje je Nihan napravila u svom životu snažno će uticati na odnos sina i oca. Dilruba proživljava teške dane jer joj se zet nastanio u kući. Ona se susreće lice u lice sa nimalo prijatnim iznenađenjem. Dilruba se uspaniči zbog mogućnosti da cela njena mračna prošlost izađe na videlo.

Epizoda 86:
Hikmet, bliski prijatelj Mehmeta Fikrija, zna sve o Dilrubinoj mračnoj prošlosti i igri koju igra sa Šadogluima.Dilruba se uspaniči zbog straha da će njene spletke izaći na videlo. Jako je uznemiri Hikmetova poseta Mehmetu Fikriju. Kako bi se spasila od Hikmeta, Dilruba odglumi da joj je loše i pada u krevet. Šeref je sumnjivo kako joj je pozlilo upravo kad je Hikmet došao, a čim je otišao njeno stanje se popravilo. Dilruba pokušava naći način kako da ućutka Hikmeta i spreči ga da Mehmetu Fikriju kaže šta zna. Gokhanov dolazak u kuću uznemiri sve. Svi su ljuti na njega jer je otišao i ostavio ženu i dete, a najviše Mehmet Fikri. Bahar mora doneti vrlo važnu odluku za svoj život. Mehmet i Gumuš i dalje proživljavaju svoju harmoniju. Budući da se se okuplja sve više i više ljudi u kući, mir se postupno narušava.

Epizoda 87:
Dilruba ne uspeva uveriti Hikmeta u svoje laži. On joj daje izbor. I daje joj petnaest dana. Ili će mirno i bez puno buke napustiti kuću ili će on Mehmetu Fikriju reći pravu istinu o njoj. Mehmet pokreće parnicu za starateljstvo nad sinom. Nihan je spremna učiniti sve kako ne bi izgubila sina i tajno se sastaje sa Gumuš. Očekuje je potpuno neočekivani predlog. U kući se događaju ljubavne drame. Didem otera Berka. Pinar i Onur se posvađaju. Bahar beži od Gokhana. Sinan se otvara Bahar i poklanja joj prsten. Gokhan predlaže supruzi da izađu zajedno na večeru. Ali ta će večer biti prepuna neprijatnih iznenađenja za Gokhana.

Epizoda 88:
Dilruba dobije srčani udar nakon straha da bi Mehmet Fikri od Hikmeta mogao saznati istinu o njoj. Rukije je preveze u bolnicu nakon što je popila veliku količinu tableta. Mehmet Fikri, ne sluteći ništa, pati pokraj supruge koja se bori za život. Mehmet svuda traži Nihan i sina. Mehmet javi tužiocu da je Nihan otela sina. Dilruba polako dolazi k sebi. Kenan ih ne napušta ni na trenutak. Hikmet zove Mehmeta Fikrija da se nađu. Gokhan ne može verovati u ono što čuje i pokušava saznati ko je novi čovek u Baharinom životu. Pinar želi provesti veče nasamo sa svojim mužem i organizuje posebnu večeru.

Epizoda 89:
Gumuš odlazi kod lekara. Mora napraviti biospiju i to sakriva od svih. Mehmet se potpuno uneo u potragu za Nihan i sinom. I Ilker dolazi iz Amerike pronaći surpugu. Mehmet ne želi verovati da Ilker nije znao ništa o onome šta se događa. Ali primoran je zajedno sa Ilkerom, koji traži suprugu, krenuti u potragu za sinom. Hikmet poseti Dilrubu u bolnici i zapreti joj da će on sve reći Mehmetu Fikriju pre povratka u London, ako ona sama to ne uradi. Dilruba na kraju pronalazi način kako stisnuti Hikmeta u ćošak. Beži iz bolnice i odlazi zatvoriti račun.

Epizoda 90:
Šadoglui se moraju boriti da se održe na nogama pred teškim vestima koje stižu jedna za drugom. Sa jedne strane Gumušina biopsija i mogućnost da boluje od karcinoma, a sa druge strane Mehmetov i Pinarin otac Ahmet, koji se hiljadama kilometara daleko od kuće i svojih voljenih, bori za život. Šeref, usprkos svim prigovaranjima, ne želi otići posetiti muža koji ju je ostavio zbog druge žene. Mehmet Fikri i Pinar odlaze zajedno. Gumuš dobija rezultate biopsije. Šadoglui se mole da vest koju će dobiti ne bude loša. Didem pokušava naći način kako da se pomiri sa Berkom. Budući da Berk uopšte ne odgovara na sve te njene napore, daje objašnjenje koje će sve šokirati.

Epizoda 91:
Mehmet prati Gumuš. Kad vidi da se ona nalazi sa Nihan, izvan sebe je od besa. Mehmet to dojavi policiji i oni privode Nihan. Mehmet Džan, saznavši šta se dogodilo, u suzama traži majku. Gumuš je jako tužna zbog takvog Mehmetovog postupka, a Mehmet ne može shvatiti zašto je ona stala na Nihaninu stranu. Vođena isključivo majčinskim osećajima, Gumuš pokuša na svaki mogući način izbeći da Mehmet Džan u toj svađi bude povređen. Ali takav njen stav dovede do toga da vidi još jedno Mehmetovo lice, sa kojim se dosada još nije susrela. Poziv Mehmeta Fikrija umiri celu porodicu. Ahmetovo stanje je svakog dana sve bolje. Gohkan pokušava saznati koji je to novi muškarac u Baharinom životu i saznaje da je to njegov prijatelj Selim. Situacija se tako još pogoršava. Nihan doživljava živčani slom zbog razdvojenosti od Mehmeta Džana.

Epizoda 92:
Gumuš više ne može podneti Nihaninu bol i odvodi Mehmeta Džana kod nje. Ne znajući ništa, Gumuš postaje žrtva Ilkerovog tajnoga plana. Mehmet Džan je otet po drugi put. Mehmet odlazi u hotel i traži od Gumuš da mu objasni takvo neodgovorno ponašanje. Gumuš je tužna, jer je iskorištena za takav negativan razvoj događaja. Vest dolazi do kuće. Šerefina reakcija je vrlo oštra. Berk ne veruje Didem i natera je da napravi test na trudnoću. Orhan odlazi posetiti Rukije u bolnicu. Dilruba i Bilur iskorištavaju priliku što nema Mehmeta Fikrija i troše novac. Izbrbljaju se Šeref da planiraju ponovo preurediti kuću. Šeref ne želi propustiti tu priliku da stvar okrene u svoju korist. Sve dojavi Bahar. Mehmet donosi šokantnu odluku kako bi razdvojio Bahar i Selima zbog čega dolazi do svađe sa Bahar.

Epizoda 93:
Nihan se pokaje zbog dobrote Gumušinog srca i dovodi nazad Mehmeta Džana. Mehmet i Šeref su u šoku kad ispred sebe ugledaju Gumuš i Mehmeta Džana koji je drži za ruku. Mehmetova sreća, jer je dobio nazad sina, ne može se opisati rečima. Ali ni ta sreća nije prepreka Mehmetovoj želji da istera pravdu. Mehmet Džan će nakog toga živeti sa ocem u kući. Nihan se uprkos svoj svojoj boli mora razdvojiti od sina. Gumuš ponovno pokušava malo smekšati Mehmeta.Šeref u stopu prati Dilrubu. Bahar pregledava račune i sazna da je deda napravio jednu promenu a da nikome od njih nije ništa rekao. Ona pada u očaj.

Epizoda 94:
Šeref kopa po Dilrubinim stvarima i otkriva sve njene mutne poslove. Naziva Hikmeta i traži ga da joj pomogne. Šeref upozorava Mehmeta i Bahar na nadolazeću opasnost, ali je ne shvataju dovoljno ozbiljno. Mehmet Fikri se vraća kući i jako je srećan što se sinu stanje poboljšalo. I Dilruba je sretna. Ona nastavlja Mehmeta Fikrija neprimetno okretati protiv porodice. Pinar svaki dan odlazi u bolnicu posetiti Rukije i postaje uzrok jednoga vrlo srećnoga događaja. Gumuš je jako zauzeta pripremanjem nove kolekcije i provodi mnogo vremena na poslu. Mehmet je ljut jer misli da će ona zbog takvoga napornoga tempa zaboraviti njegov rođendan. Ali ona mu tajno organizuje proslavu. Kad na kraju zabave Mehmet Fikri kaže da se sledećeg dana okupi upravni odbor firme jer želi objaviti svoj testament, nastaje muk.

Epizoda 95:
Dilruba ne može više sakrivati svoje laži. Hikmet dolazi na Mehmetovu rođendansku zabavu i tako sve izlazi na videlo. Dilruba je slomljena. Bilur i Kenan su tužni jer će biti izbačeni iz kuće. Najveći šok ipak doživi Mehmet Fikri kada to sve čuje. Šeref se sa jedne strane razveseli zbog razvoja događaja, ali sa druge je zabrinuta za zdravstveno stanje Mehmeta Fikrija. Mehmet Fikri odlazi od kuće na neko vreme jer se želi odmoriti i srediti misli. Gumuš obavlja zadnje pripreme za reviju. Kako bi sve bilo savršeno, radi od jutra do mraka. Kenan kreće u akciju jer želi iskoristiti Berkovu ljutnju u svoju korist. Huška Berka da izbaci Mehmeta sa čela upravnog odbora i smišljaju zaveru koja će uzdrmati celu porodicu.

Epizoda 96:
Nastavlja se iščekivanje raspleta situacije uzrokovane Dilrubinim lažima. Dilruba pokušava saznati gde je Mehmet Fikri. Šeref želi smisliti plan kako će ih izbaciti iz kuće pre nego što se Mehmet Fikri vrati sa Bozdžade. Ljudima počne smetati Berkovo i Kenanovo ponašanje u firmi. Gumuš je optužena da je proneverila veći iznos novca. Mehmet, Onur i Bahar odmah počinju istraživati šta se zaista dogodilo. Gumuš je slomljena. Ne može se nositi sa tim da se revija približava, a ona je pod istragom. Pinarin trud polako ubira plodove. Rukije se setila svoje kćeri. Bilur i Kenan su u kući. A Dilruba se izgubi odande crvena od srama. Bilur pokušava sakriti od Šeref da je njena majka napustila kuću kako ne bi i nju odande izbacili.

Epizoda 97:
Bahar poziva sve knjigovođe na sastanak. Svi su saslušani. Gumuš je jako uzbuđena zbog revije. Mehmet obavlja zadnje pripreme za obilazak brodom predviđen na kraju revije. Ali događaji kreću neočekivanim putem. Na reviji se pojavljuju ljudi koje je Kenan platio, preprečiće Mehmetu put i dolazi do tuče. Mehmetovo stanje je teško i lekari nisu optimistični. Jedan mu je bubreg potpuno raskomadan, a i drugi mu je teško povređen. Postoji samo jedan način da Mehmet preživi. Gumuš će pokušati sve kako bi spasila svoga supruga, svoju ljubav, oca svoga deteta.

Epizoda 98:
U bolnici su svi na iglama i čekaju. Brzo shvate laž koju je Gumuš rekla kako bi spasila muža. Kako bi mogla donirati suprugu bubreg, ona prvo mora otkloniti postojeće smetnje. Ali Mehmet ne može toliko čekati. Gumuš ne može stvar prepustiti sudbini. U bolnicu dovode teško ranjenog četrnaestogodišnjaka. Mehmetu odgovara dečakov bubreg. Ali se dečakova porodica protivi da Mehmetu presade dečakov bubreg. Kada bi oni na to pristali, spasili bi Mehmetov život, ali i živote još dvojice muškaraca.

Epizoda 99:
Policija uhvati Mehmetove napadače. Onurovi napori rezultuju otkrićem da je Kenan upleten u sve to. Mehmet je u komi. Gumuš i cela porodica danima ne napuštaju bolnicu. Svi su očajni. Gumuš nastavlja sa terapijom i ne gubi nadu da će joj se stanje popraviti i da će moći presaditi njen bubreg Mehmetu i tako mu spasiti život. Pokušava sve uveriti u to i ohrabriti ih. Ali Šeref je klonula duhom i počinje se ponašati kao da je Mehmet već umro. Stavlja Mehmetove cipele pred vrata i počinje sa pripremama za sahranu. Gumuš strpljivo svakoga dana odlazi kod muža i preklinje ga da se ne predaje.

Epizoda 100:
Gumušino očekivano čudo se ostvarilo. Lekari presađuju Mehmetu Gumušin bubreg i tako ga vraćaju u život. Oboje su istovremeno otpušteni iz bolnice. Gumuš je jako oslabila usled teške operacije. Ona to od svih sakriva, čime dovodi svoj život u opasnost. Gumuš je sve u kući uverila da je dobro, ali je ubrzo počinju hvatati nesvestice. Mehmet se oporavio, ali ga sada zabrinjava Gumušino stanje. Mehmet je pokušava nagovoriti da opet ode u bolnicu. Uskoro će se saznati odgovori na sva pitanja.

KRAJ SERIJE