Hanımın Çiftliği


Kanal D //  2009 - 2011

Režija: Faruk Turgut // Originalna priča: Zülküf Yücel // Broj epizoda: 70

Uloge: Özgü Namal, Mehmet Aslantuğ, Ebru Özkan, Caner Cindoruk, Mehmet Çevik, Necip Memili, Hakan Boyav, Mehmet Ali Oral, Ali Düşenkalkar, İmer Özgün, Haki Biçici, Barış Çakmak, Fikret Kuşkan...

------------------------------
 
Prevod: "Nasleđe jedne dame" // Televija: Pink


1. sezona:

Epizoda 1:
U Adani 1950. godine mlada i prelepa Gulu radi u fabrici za preradu pamuka čiji je vlasnik moćni i bogati lokalni zemljoposednik gospodin Muzafer. Gulu je zaljubljena u Kemala, koji u istoj fabrici radi na održavanju mašina. Nesrećna Gulu živi u siromašnoj četvrti pa radi od jutra do mraka, a njen brat Hamza i otac Džemšir neprestano je zlostavljaju i otimaju sve što uspe zaraditi. Aga Muzafer je gospodar svih plodnih polja u Adani. On je čovek rastrgan između nemilosrđa i neverojatnog emotivnog života koji siromašan narod zapošljava u svojoj fabrici i na poljima pamuka. Slučajan susret s Gulu u fabrici za Muzafera je velik šok. Gulu izgleda gotovo potpuno isto kao Muzaferova bivša žena Behije. Kad Zaloglu vidi Kemala i Gulu zajedno, pritisak koji Džemšir i Hamza stvaraju nad Gulu još se više poveća, ali Gulu im odoleva i odlučna je u tome da punim plućima uživa u svojoj ljubavi.

Epizoda 2:
Džemšir i brijač Rešit punom parom nastavljaju sa svojim planom da Gulu daju Zalogluu. On je odlučan u tome da se oženi s njom, ali to treba ubrzati jer Gulu više ne obraća požnju na ono što joj govore. Gulu i Kemal donose odluku. Pobeće. Muzafer je dao blagoslov za Zalogluovu ženidbu s Gulu. Ta vest je umirila i Zaloglua i Džemšira i njegove prijatelje. Gulu će se sigurno udati za Zaloglua. Presuda je donesena. Gulu ipak preostaje samo jedno, a to je beg. To će Kemala i Gulu odvesti dalje nego što su mogli zamisliti, ali povratka više nema.

Epizoda 3:
Džemšir, Hamza i Rešit shvate situaciju i ne gube vreme. Otiće kod Kemala na vrata i uzeti mu devojku. Kemal i Gulu moraju napustiti grad, samo je pitanje vremena kad će ih uhvatiti. Kemal je u poslednji trenutak stigao u pomoć Gulu, koju su vezali za stup i skoro je pretukli na smrt. Međutim, tuča koja izbija između njega i Hamze neće dobro završiti. Taj tragični događaj polako slama Guluin otpor i ona nevoljno odlazi na farmu sa Zalogluom. Dok se Džemšir, brijač Rešit i Hamza vesele ostvarenju svojih ambicija, Guluin dolazak na farmu neće naići na dobrodošlicu stanovnika, posebno kod Halide.

Epizoda 4:
Muzafer, očekujući da ga stranka na izborima izabere za zastupničkog kandidata, duboko se razočara ne videvši svoje ime na listi. Muzafer, koji se bori protiv vizija svoje pokojne žene, doživeće još jedno iznenađenje kad na farmu dođe Gulu koja joj je veoma slična.

Epizoda 5:
Kada Kemal zbog Džemširovih, Hamzinih i Rešitovih kleveta završi u zatvoru, a onda Gulu okrene leđa kako ne bi još više patila, Gulu dolazi do sasvim drugačije tačke u životu. Sada će u svome novom životu pokušati pronaći novi put. Iako je središnja tačka tog života Muzafer, Gulu mora doći do cilja. Jer sada više nema šta izgubiti. Sada je vreme za osvajanje. Muzafer je ipak veoma zbunjen, ali čini se da je istovremeno i srećan. Gulu je Behijina kopija i to je čudo. A to čudo živi na njegovoj farmi. Muzafer nema nameru pustiti Gulu. Njeno ga detinjasto ponašanje, iskrenost i prirodnost polako očaravaju.

Epizoda 6:
Radnici na farmi vide da se Muzafero interesuje za Gulu i to niko ne odobrava, jer je Gulu došla na farmu da bi postala Zalogluova žena. Gulu ne sme više ostati na toj farmi jer uznemirava sve i Halide je mora udaljiti.

Epizida 7:
Planovi proračunate Halide ostvarili su se i Gulu je udaljena s farme. Halide uspeva iskoristiti Zalogluovu naklonost prema Gulu i to će za nju biti velika pobeda. Muzafer poludi kada sazna za to. On ne shvata zašto je Gulu otišla iznenada i bez ikakva razloga i oseća se potpuno bespomoćno. Svi su iznenađeni kad Zaloglu dođe na farmu kao da se ništa nije dogodilo. Gulu nije sa njim. Ramazan i Gulu otišli su iz kuće u vinogradu. Muzaferova nada da će tamo naći Gulu je propala, ali policijska potraga još traje.

Epizoda 8:
Muzaferu se čini da će svake sekunde izgubiti razum. Gulu i dalje odoleva, međutim ne uspie razuveriti Ramazana. Preostaje još samo jedno. Gulu postaje nežnija prema Ramazanu i pokušava mu na drukčiji način objasniti da ga zaista ne voli, ali taj ga razgovor razbesni. Svi su šokirani kad Ramazan dovede Gulu nazad na farmu. Taj će povratak sada zapravo biti novi početak za nju.

Epizoda 9:
Sve ide u Gulinu korist i to se nikemu ne sviđa, pogotovo Halide. Koliko god je Gulu šokirana Muzaferovom iznenadnom prosidbom, toliko je i on iznenađen kad ga ona odbije. Muzafer Gulu uklapa u svaku uspomenu i svaki proživljeni trenutak s Behije. Gulu oseća Behijinu prisutnost na farmi i to joj strašno smeta. Muzafer napokon shvata da se pogrešno ponašao prema Gulu i ona mu daje dobru lekciju. Sad je on odlučan da tu grešku ispravi prekrasnim gestom.

Epizoda 10:
Muzafer i Gulu napokon su se venčali. Iako je ispunjena besom i željom za osvetom, Gulu je te osećaje stopila sa strpljenjem pa je na kraju postala pobednica nad svima.Oni koji su je nekada vodili do krajnjeg očaja sada su joj polako počeli prinositi poklone. Gulu je još zaljubljena u Kemala, ali i njemu je dala jako dobru lekciju. Kad ju je Kemal ostavio na polovini zajedničkog puta, to je promenilo čitav njen život i Gulu to nikada neće zaboraviti. Dok za Muzafera i Gulu sve ide kako treba, iznenadni gost naljutiće Gulu, a isto će je šokirati iznenađenje koje će joj prirediti Kemal.

Epizoda 11:
Kemal je sada novi vozač na farmi. Gulu ne zna šta da učini nakon tako nenadanog razvoja događaja. Ljubav pomešana s ljutnjom sve se više povećava. Ona se želi osvetiti Kemalu i koristi svaku priliku kako bi ga ponizila. Gulizar ne gubi vreme i počinje se raspitivati o novom vozaču koji se pojavio. Gulu je i dalje hladna prema Muzaferu, iako je udata za njega, a Muzafer pronalazi razne izgovore kako bi joj se približio. On ne zna ništa i u sebi propituje sve što su doživeli. Napetost između Halide i Gulu raste svakog trena. Događaj koji će eksplodirati kad Gulu bude jako nervozna značiće i početak veoma teških dana za Halide.

Epizoda 12:
Gulu je napokon plačući rekla Muzaferu da ju je Halide otela. Njezinu priču niko nije očekivao i svi su šokirani, posebno Halide. Ono što zaista potrese Halide su reči koje joj uputi Muzafer. I sada joj preostaje samo jedno: napustiti farmu na kojoj je odrasla. Treba joj mir kako bi odlučila odakle će početi. Biće najbolje da privremeno bude kod Zekaija i Neriman. Za Zalolgua nema kraja nevoljama. Sam je i bez krova nad glavom, a Hamza ga i ucenjuje. Ali činjenica da u fabrici radi bez Muzaferovog znanja sprečava Zaloglua da se pobuni.

Epizoda 13:
Tajna koju je Kemal krio od majke napokon je izašla na videlo. Merjem pobesni kad sazna da Kemal radi na farmi. Ona se suprostavi Muzaferu i uradi nešto sasvim neočekivano. Kemal i Gulu sada su saterani u ćošak. Gulizar nakon toga događaja počinje budno paziti na Kemala. Čini joj se da se događa mnogo toga čudnog i čvrsto je odlučila razrešiti to.

Epizoda 14:
Muzaferova ljutnja prema Halide se smanjuje i ona se ponovo vraća na farmu. A dobija i priliku da se osveti Gulu. Muzaferov rođendan pogodan je trenutak da iskoristi tu priliku. Jilmaz je dobio izvrsnu priliku da sredi Muzafera. Kemal čini sve da bi ga odvratio od nauma, ali Jilmaz je odlučan u nameri da ubije Muzafera. Gulizar, terana sumnjom, s jasnim ciljem odlazi kod Merjem. Otkriće Kemalovu tajnu. Džemšir i Hamza smatraju da je došlo vreme da se presele na farmu i odlaze o tome razgovarati sa Muzaferom.

Epizoda 15:
Gulu je odlučila zaigrati veliku igru osvete sa Kemalom. Kad se Kemalu odednom rascvetaju sve nade, situacija u koju će ga gurnuti Gulu za njega će biti neverovatan šok. Za Kemala je poslednji udarac bio vidjeti Gulu sa Muzaferom, nakon što mu je rekla da će pobeći s njim. Propale su mu sve nade i zbunjen je. Muzafer i Gulu odlaze na medeni mesec. Gulu se zbližava sa Muzaferom i to svakog dana pojačava njihovu ljubav. Halide se svakog dana sve više sviđa Kemal. Ona to još ne može priznati i u njoj se sukobljavaju osećaji.

Epizoda 16:
Gulizar je dobila priliku iskaliti svoju antipatiju prema Gulu. Uspeva iskoristiti Zehrinu naivnost i dovodi je u veoma težak položaj u kući. Zaloglu i Kabak su pronašli novi način zarade. Dvojac koji pod okriljem izmišljenog učitelja Zinhara nagovara ljude u lov na zlato, uspeva zaraditi, ali i zabaviti se. Muzaferove uspomene na Behije i dalje kvare njegov odnos sa Gulu. Ona to više ne toleriše i reaguje burnije nego ikad pre. Tako godinama sakrivena tajna izlazi na svetlost dana. Selim se nakon sastanka sa Muzaferom odjednom pojavio pred Halide. Ovaj susret, nakon toliko godina, bio je dovoljan da je zbuni.

Epizoda 17:
Šta god učinila, Gulu ne uspeva iz pamćenja izbrisati Muzaferovu prošlost. Muzafera će istina o kojoj se dugo nije raspravljalo odvesti do ivice, ali Gulu će ga uspeti spasiti jednom rečju. Gulu je rekla Muzaferu da je trudna, a čuvši to, on se ponovo prisetio koja je važnost života i porodice. Guluina trudnoća šokira sve na farmi, a Gulizarini i Halidini planovi da je oteraju padaju u vodu. S prošlosti se iznenada miče zaveza i to menja Zalogluov život, a utiče i na Muzafera. Kemalova i Guluina prošlost prestaje biti tajna. Stanovnici farme polako saznaju sve i Gulu je iznenada saterana u ćošak. Halide priznaje poraz, ali Gulizar se i dalje nada da će uspeti oterati Gulu sa farme. Gulu ponovno čeka nova igra.

Epizoda 18:
Gulu ponovno očekuje nova igra. Gulizar je uspešno smislila i izvela svoju igru, ali je ovog puta prešla granicu. U opasnosti su i Guluino i detetovo zdravlje. Zaloglu je nakon mnogo godina ponovno ujedinjen sa svojim pravim ocem i proživljava bol zbog vremena koje su izgubili. Sada čini sve kako bi ocu vratio zdravlje.

Epizoda 19:
Renan se za stalno preselio u Adanu. Njen dolazak veseli Halide, ali to se ne može reći i za Gulu. Gulu ne želi podnositi da je Halide muči zbog Kemala pa skupi hrabrost i odluči razgovarati sa Muzaferom. Muzafer je saznao za Kemalovu i Guluinu prošlost. Gulu se pokazala veoma hrabrom i sve mu je rekla. Ali to je Muzafera veoma šokiralo. Svi koji ne vole Gulu i ne žele je na farmi, na čelu sa Halide, postigli su svoj cilj.

Epizoda 20:
Muzafer se nakon svega što je čuo suočava sa Kemalom. Obojica zaljubljenih muškaraca izlaze pred ženu koju vole. Otkrivena prošlost svakoga je počela odvlačiti u nekom drugom smeru. Sada više ništa neće biti kao pre. Muzafer, Gulu, Kemal i Halide, svima se život raspao u komadiće. Muzafer je rekao Gulu da više ništa neće moći biti kao pre. Gulu mu više nije supruga. Moći će ostati na farmi samo zbog deteta koje nosi, ali Muzafer je više ne želi videti ni čuti. Gulu je svesna da mora odlučiti: ostati na farmi pod tim uslovima ili sačuvati ponos i otići. Odabira odlazak i tiho napušta farmu ostavivši Muzaferu samo pismo. Njen odlazak šokira sve, a posebno Halide i Gulizar. Muzafer ne govori ništa.

Epizoda 21:
Gospodarenje je gotovo i Gulu je sada u siromašnoj četvrti u kojoj se rodila i u kojoj je odrasla. Vest o njenom povratku odmah se proširila. Jasno, Džemšir i Hamza odmah kreću u akciju. Ali Gulu niko neće moći ponovno vratiti na farmu. Kemal je napustio farmu i počeo privremeno živeti kod majstora Muhsina, međutim to niko u četvrti ne zna. Kada Džemšir i Hamza pokušaju saznati zašto se Gulu vratila, iznenade se kad shvate da je Muzafer saznao za Kemala. Sada im preostaje samo jedno: rešiti se Kemala.

Epizoda 22:
Napetost između Džemšira, Hamze i Kemala je porasla. Kemal ih neustrašivo napada, a Hamza i Džemšir uznemiruju sve uokolo. Neočekivana osoba će im iznenada pomrsiti planove. Gulu je odlučna u nameri da radi, uprkos Hamzinu i Džemširovu pritisku. Muzafer je saznao da Gulu radi i naljutio se, ali ni on je neće moći odvratiti od namere. Renan iskorištava Guluinu odsutnost sa farme i sve se više zbližava sa Muzaferom. Hamza i Džemšir počeli su sumnjati u Rešita. Kad njegova prevara izađe na videlo, Džemšir i Hamza pobesne. Gulu ne može zaboraviti Muzaferove reči koje su joj povredile ponos i napokon donosi odluku koju neće promeniti iako ga veoma voli. Rastaće se od Muzafera! Sada je odluka na njemu. Zaboraviće sve što se dogodilo i verovati Gulu ili će je zauvek izgubiti.

Epizoda 23:
Muzafer je nakon duga premišljanja napokon doneo odluku koja je šokirala sve, a posebno Gulu. Još je jedanput dokazao koliko voli Gulu. Gulu se odlučuje vratiti kući na farmu. Taj će povratak promeniti mnogo toga. Gulu je sada mnogo snažnija i odlučna je u nameri da se obračuna sa svima. Kad uhvati Halide i Kemala zajedno, ravnoteža se menja u njenu korist. Sada je moćnija od Halide i na nju dolazi red za ucenu. Muzafer smatra da se Džemšir i porodica moraju smestiti na farmi, dok se Gulu sa njim slaže samo kad je reč o njenoj majci. Ta je odluka pokazatelj promene poretka na farmi. Ali hoće li Rešit, koji se sklonio u brijačnici nakon što je izbačen iz kuće, dopustiti da ovo Džemširu prođe nekažnjeno? On ne gubi vreme i već je počeo provoditi svoj plan. Halide i Kemal popustiće svom ucjenjivaču i njihova tajna ljubav izlali na videlo. Ali Gulu nije ta koja ih je otkrila.

Epizoda 24:
Muzafer se sam uverio da njegove sumnje u Halide nisu bezrazložne i za njega će to biti veliko razočaranje. Gulu se razbesni kad sazna da je ono što je Rešit rekao o njenoj majci istinito. To je kap koja je prelila čašu. Gulu je odlučna da se zbog toga žestoko obračuna sa Džemširom i Hamzom i opet će sve šokirati svojom odlukom. Kemal i Halide saterani su u ćošak Muzaferovom reakcijom. Život na farmi za Halide je postao pravo mučenje. Ona više ne može podnieti ovakav razvoj situacije i donosi veoma naglu odluku u vezi sa svojim životom, ostavljajući po strani sva pravila i zabrane. Ta je odluka neopoziva.

Epizoda 25:
Halide je napustila farmu i to je šokiralo sve, a posebno Muzafera. Halide se sada priprema suočiti sa svim teškoćama i iznova započeti život sa Kemalom. Gulu zbog svega što je proživela sve drži na odstojanju. Nikome više ne popušta: ni radnicima na farmi, ni Rešitu i Hadžer.Strašno se naljuti kad Muzafer da Zalogluu polje koje mu pripada i to među njima stvara napetost. Neko je Muzaferu zavidan, a netko ljut na njega. Ali šta god ko osjećao, činjenica je da Muzafer ima mnogo neprijatelja.

Epizoda 26:
Nakon napetosti među njima, kad se Muzafer uveče nije vratio na farmu, Gulu se iznenadi i uspaniči, a onda je postalo jasno da njena panika nije bila bez razloga. Muzafer je imao saobraćajnu nesreću! Ta je vest poput eksplozije odjeknula farmom i čitavim gradom. Svi su se okupili u bolnici i počelo je naizgled beskrajno napeto čekanje. Svima je prvo pala na pamet mogućnost atentata i svi su najprije pomislili na Jilmaza kao mogućeg počinitelja.Dok Muzafer leži u bolnici, Gulu još jedanput shvata koliko ga zapravo voli. Sve joj proživljeno prolazi pred očima kao filmska traka i ne može se smiriti jer jedino što zaista može jest čekati. Ali nema izbora. Svi se sada samo mole za g. Muzafera. Ni za Halide nije drukčije. Njena grižnja savesti je svakog trenutka sve više muči. Policija proširuje istragu, a prvi trag koji nađu na mestu događaja uputi na sasvim neočekivanu osobu.

Epizoda 27:
Pronalazak Kemalove kape na mestu gde je upucan Muzafer odredio je metu. Gulu je šokirana, ali se njena mržnja i ljutnja prema Kemalu još povećaju. Međutim reč je o slučajnosti. Kemal nije upucao Muzafera. Izjava Halide policiji oslobađa ga sumnje. Opet se sve vraća na početak.Svi se ponovno počinju pitati ko je upucao Muzafera ako već nije Kemal. Muzaferova odsutnost teško pada Gulu, ali ona je odlučna u tome da zadrži hladnokrvnost i snagu. Sve što je sada održava u životu uspomena je na Muzafera i njihovo nerođeno dete.

Epizoda 28:
Činjenica da su meci namenjeni Muzaferu ispaljeni iz Guluina pištolja dala je odgovor na pitanje ko je ubica. Svi osim jedne osobe uvereni su da je Gulu ubica. Kemal nikako ne veruje da bi Gulu mogla počiniti to ubistvo. Ovaj ju je nesretni događaj doveo u nezavidnu situaciju pre nego što se uopšte smanjila bol zbog gubitka Muzafera. Halide veruje da je Gulu ubila njenog brata i skuplja sve adute u prilog tome. Ne želi propustiti priliku i zbog toga se što pre želi preseliti sa Kemalom na farmu.

Epizoda 29:
Halide je odlučna u tome da svesno sakriva činjenicu da Gulu nije ubila Muzafera. Guluin izlazak iz zatvora znači odlazak Halide sa farme. Ona se sa time ne želi suočiti i bori se protiv toga da prepusti Gulu porodičnu zemlju. Uz Kemalovu pomoć Halide shvata koliko je ono što čini pogrešno i sada preostaje samo jedna stvar: Gulu mora izaći iz zatvora. Ubica Muzafera još nije pronađen.

Epizoda 30:
Nakon izlaska iz zatvora Gulu se na farmu vratila na potpuno drugačiji način od uobičajenog. Sada mora preuzeti sve poslove na farmi i u firmi i aktivno ih voditi. Ali Gulu posrće pod težinom obveza zbog nedostatka iskustva i znanja o vođenju posla. Seljaci je i dalje vide kao Gulu iz siromašne četvrti, ali Zekai joj pokušava pokazati pravi put. Halide i Kemal napravili su prvi korak u zajedničkom životu. Policija svim snagama nastavlja istragu kako bi pronašli Muzaferovu ubicu. Svi napeto iščekuju da saznaju čiji su otisci na Guluinom pištolju. Ajdin se polako navikao na život na farmi, a njegov je dolazak dobro došao usamljenoj Gulu. Napetost na farmi odmah se raspršila. Gulu pak neće odustati od svoje odluke. Zaloglu će biti sputan da bi došao k sebi. A kraj koji su svi čekali napokon je došao i pravi Muzaferov ubica napokon je otkriven. Svi su šokirani otkrićem da je Hamza zapravo ubica.

Epizoda 31:
Gulu je odlučila ići Muzaferovim stopama i zauzimajući mesto u Demokratskoj stranci ulazi u politiku. Pred Hamzom su sada dva izbora. Može do kraja života trunuti u zatvoru u Adani ili preći granicu riskirajući život. Ali sa druge strane, Gulu je u poteri za njim iako joj je brat. Što god Hamza napravio, neće joj promaći. Činjenica da Gulu drži Zaloglua kao zarobljenika na farmi sve je podigla na noge. A budući da policija ne zna za to, Kabak Hafiz imao je priliku okupiti sve i doći joj na vrata. Gulu je jako iznenađena kad vidi da Zaloglua podržava toliko ljudi među kojima je i Kemal. Ta je okrutnost sve okrenula protiv gospodarice farme i Zaloglu je napokon pronađen. Hamzino prisilno putovanje se nastavlja. Ali prepreka koju sada treba preći je riskantna. Da bi prešao granicu, mora rizikovati prelazak preko minskog polja.

Epizoda 32:
Hamza ima tajnu koju nije otkrio nikome. Ubio je Muzafera, ali na taj se potez nije odlučio sam! Gulu će, kao što je i obećala, Halide dati zasluženi postotak od čitave zarade, ali pod jednim uslovom. Halide mora odabrati. Živeće siromašno sa Kemalom ili će se vratiti luksuznom životu na farmi. Kemal želi urediti život u koji je krenuo sa Halide. Već dugo razmišlja o pronalasku posla i počinje pomagati majstoru Muhsinu u malom ateljeu.

Epizoda 33:
Iako svi misle da je sa vešću o Hamzinoj smrti završena priča o Muzaferovom ubistvu, narednik Džemal još nije zatvorio slučaj. Džemšir i Zehra jedini znaju da im je sin živ i zajedno mu pokušavaju pomoći. Gulu su sumnjivi Zehrino ponašanje i Rešitove reči. Nema nameru odustati od toga i kreće u napad na Džemšira.

Epizoda 34:
Kemal želi urediti život u koji je krenuo sa Halide. Već dugo razmišlja o pronalasku posla i počinje pomagati majstoru Muhsinu u malom ateljeu. Guluina prikrivena ucena jako je razočarala Halide. Ona ne zna šta da učini i u glavi joj se množe pitanja. Zaloglu je oduševljen naklonošću koju mu pokazuje Pakize i iskorištava tu situaciju kako bi joj se što više približio. Kabak primećuje njegove namere i to ga strašno ljuti.


2. sezona:

Epizoda 35:
Leto se završilo i u Adanu je stiglo vreme žetve. Prošlo je šest meseci otkad je Gulu po prvi put u naručje uzela svoga sina. Mlada majka, jedina vlasnica čitave zemlje i velike farme, podnosi samoću samo zahvaljujući svomu šestomesečnom sinu Muzaferu Aliju.

Epizoda 36:
Halidi nedostaje stari život jer ona, uprkos velikoj ljubavi koju oseća za Kemala, pati zbog finansijskih poteškoća. Svu je nadu položila u ostavinsku raspravu koju su pokrenuli protiv Gulu. U nju nade polaže i Ramazan koji sanja o venčanju s Pakize i pokretanju posla. Siguran je da će njegovi advokati dobiti slučaj. Kemal zamera Halide što joj nedostaje stari život i jaz među njima svakog se dana sve više produbljuje. Kad nakon nekog vremena Orhan, Guluin bliski prijatelj i advokat, pobedi u ostavinskoj raspravi, to remeti svu ravnotežu. Kraj rasprave započeće proces koji će u svim životima otvoriti duboke procepe. Pismo pronađeno u kući Pakize, odvelo je Kemala u prošlost. Dok mladić proispituje svoj brak sa Halide, istovremeno razmišlja o Gulu. Halide ipak zabrinuto čeka Kemala koji se noću ne vraća kući i još pokušava preboleti ostavinsku raspravu.

Epizoda 37:
Pretrpljenom porazu pridruži se i pronalazak pisma u Kemalovu džepu. Halide pročita Kemalovo pismo upućeno Gulu i ispuni je zavist i mržnja prema njoj. Orhan učvršćuje svoju odluku da se vrati poslu advokata. I dok elita Adane slavi otvaranje kancelarije uz koktele, Seherin iznenadni dolazak iznenadiće Orhana. Gulu se ipak oseća sasvim sama na ogromnoj farmi i čezne za prošlošću. Kada sazna za venčanje Ramazana i Pakize, uviđa da u joj u životu nije preostala nijedna voljena osoba. Guluin izbor neće samo ujediniti dve stare prijateljice, nego će biti katalizator velike nesreće u Halidinom životu.

Epizoda 38:
Scena koju je Halide priredila na venčanju Ramazana i Pakize sve je preokrenula naglavačke. Halide je pred svima pitala Kemala voli li još Gulu, a reakcija koju je izazvala potrešće njen brak do korena. Gulu se vratila na farmu i dok se sram zbog Halidinih reči u njoj meša sa srećom zbog bliskosti sa Kemalom, Halide i Kemal se svađaju i proispituju svoj brak. Kemalov nagli odlazak dovodi Halide do čvrste odluke. Pakize i Ramazan se, daleko od svega, nakon prve zajedničke noći pitaju kako će potrošiti novac koji im je dala Gulu.

Epizoda 39:
Gulu sledećeg jutra odlazi u fabriku gde je čeka iznenađenje. Kemal je došao da je vidi. Razgovor dvoje starih ljubavnika u oboma će ponovno rasplamsati ugašenu prošlost. Džemšir posećuje Hamzu u zatvoru saznaje da mu se sin suočio sa pretnjama, a gotovo i sa smrću. U njegovoj potrazi za načinom da spasi sina, najveći pomagač biti Kabak Hafiz. Sa druge strane, Orhanu se ne sviđa dolazak njegove žene Seher u Adanu, a ona je uznemirena zbog njegove bliskosti sa Gulu. Halide se poverava Neriman u vezi s Kemalom i njihovim brakom i dok traži rešenje, na pamet joj padne Guluina stara ponuda. Ako se rastane od Kemala, moći će dobiti nasledstvo koje joj je ostavio Muzafer. Međutim nije joj lako doneti takvu odluku. Halidina će odluka za Kemala i Gulu značiti potpunu promenu.

Epizoda 40:
Kada Halide preuzme deonice od Neriman, u fabrici se situacija poprilično zaoštri između nje i Gulu. Šta više, Halide je odlučila da se neće rastati od Kemala i njih su dvoje ponovno počeli živeti pod istim krovom. Međutim Halide ne dobija reakciju kojoj se nadala kad Kemalu kaže da je preuzela deonice. Gulu je odlučna da je po svaku cenu otera iz fabrike. Time što je njegova žena postala partnerka u firmi, učini Kemala temom za tračeve, a on će se obračunati za kletevnicima i po cenu otkaza. Međutim njegov otkaz stvara dodatni problem između njega i Halide. Džemšir uz Ibrahimovu pomoć pokušava sina izvući iz nevolja. Ramazan se ipak sprema preuzeti lokalnu krčmu, ali Pakize neće biti lako nagovoriti na taj posao. Orhanova žena Seher ljubomorna je na muževu bliskost sa Serap i traži priliku kako bi ih razdvojila, a kad je uhvati, neće oklevati da iskoristi svoj adut. Kad Kemal sazna da se Halide želi razvesti od njega i da je to javila Gulu, za njega je to poslednji udarac. Kemal odlučuje napustiti Adanu, čak i otići negde odakle se možda neće moći vratiti.

Epizoda 41:
Gulu je otišla na stanicu da bi odgovorila Kemala od odlaska u Koreju. Uprkos svemu što se dogodilo, Kemala zapanji Gulu koja se prepustila osećajima i povikala mu da ne ide. Kemal daje Gulu odgovor, ali to će duboko potresti Gulu. Halide se pokaje zbog onoga što je rekla prethodni dan i vraća se kući kako bi razgovarala sa mužem, ali tamo je dočekuje njegovo oproštajno pismo. Mladu ženu posve slomi ono što pročita. Baš kad odluči potpuno zaboraviti Kemala, saznaće da je trudna. Orhana potrese vest iz Ankare. Zbog te vesti će propasti njegov odnos sa Seher i on će se odlučiti za razvod. Ali razlog za taj razvod mnogo je komplikovaniji nego što to Seher misli. S druge strane, Ramazan je preuzeo krčmu i priprema se za otvaranje. Predlaže Kabaku Hafizu partnerstvo, ali to neće biti lako kao što se čini. Gulizar je nagovorila Rešita da se rastane od Hadžer, ali Rešitov otkaz će za nju sve promeniti.

Epizoda 42:
Halide i Gulu su iznenađene kad Kemal ne ode u Koreju, ali nijedna od njih ne zna razlog zbog kojeg se vratio u Adanu. Dok se Gulu nada da se Kemal vratio zbog nje, Halide odlučuje kriti od Kemalu trudnoću. Ramazan će učiniti sve da bi odvratio tetku od te odluke. Seher saznaje da je Orhan izgubio svu imovinu i prihvata razvod, ali traži od Orhana da joj vrati sve što je izgubio, po svaku cenu. Zbog toga će Orhanu trebati partner za planove koje ima u vezi s Gulu. Kad Gulizar sazna da je Rešit od upravnika postao tek radnik, pokazuje mu vrata. Orhan insistira na tome da Gulu kupi zemlju da bi nadoknadio štetu koju je naneo Rešit, ali Gulu je neodlučna. Situaciju komplikuje činjenica da se na dotičnim poljima nalazi Kemalovo selo. Kemal više ne može kriti osećaje prema Gulu. Nakon dugo vremena između njih se dogodi strastven i čaroban trenutak. Ali neočekivan događaj će ih dovesti do bezizlazne situacije.

Epizoda 43:
Gulu je povređena i ljuta jer se Kemal nakon onoga što se dogodilo među njima vratio Halide. A kupovina zemlje na kojoj se nalazi i Kemalovo selo dodatno se zakomplikovala. Svi seljaci na čelu sa Merjem protestuju protiv toga. Kemal u toj borbi staje na stranu seljana. Ali Gulu je odlučna boriti se protiv njih, a najveća joj je podrška u tome Orhan. On je ipak svestan da mora požuriti ako želi ostvariti svoje planove. Objavljuje Gulu da će se razvesti od Seher i izjavljuje joj ljubav. Gulu zbuni njegovo priznanje.Pašazade se vratio iz Ankare gde je saznao neke veoma važne stvari o Orhanu i podeli ih sa Halide. Šokirana, ona će učiniti sve kako bi sprečila Orhana. Sa druge strane, Ramazan se odlučuje suprotstaviti Ibrahimu, koji je bacio oko na njegovu krčmu. Kad uprkos svim upozorenjima Kabaka Hafiza kupi pištolj, to dovede dvojac u veliku nevolju. Situacija se rasplamsa kad Ramazan potegne pištolj na Ibrahima, a u Merjeminoj kući izbije neočekivani požar.

Epizoda 44:
Merjem je poginula u požaru koji je izbio u njezinoj kući, a njena smrt je duboko pogodila Kemala. Istraga sprovedena na mestu događaja otkriva da je požar podmetnut. Seljani i Kemal uvereni su da je Gulu kriva za to. Gulu je pak saznala za to i stigla na Merjeminu sahranu, ali tamo je dočeka bes seljana. Kada Kemal i seljani navale na farmu, situacija postaje bezizlazna. Dok Gulu razmišlja o Orhanovoj ponudi i pokušava smisliti šta će učiniti, Orhan prima telegram o Kemalovoj smrti. Sada više nema prepreke njihovu povratku u Adanu. Međutim Orhan je odlučan u tome da ne napušta Pariz sve dok ne nagovori Gulu da se uda za njega.

Epizoda 45:
Kad se Gulu i Orhan vrate u Adanu, sve očekuje veliko iznenađenje. Kad Gulu dođe sebi, nađe se na farmi, gde je nju i Muzafera Alija doveo Kemal. Još je pod uticajem tableta i ne seća se ničega. I neće ništa znati dok ne dođe policija i ne kaže da je Kemal upucao Orhana. Orhan je nađen teško ranjen i hitno je prevezen u bolnicu na operaciju. U kritičnu je stanju. Nakon svega, Kemal odlazi predati se policiji. Vest da je upucao Orhana polako se širi Adanom.

Epizoda 46:
Kad Gulu ode u bolnicu, medicinska sestra daje joj Orhanove lične predmete, među kojima je i pismo koje je on napisao Seher. Gulu se napokon suočava sa istinom. S druge strane, Orhanova borba za život u bolnici odlučiće o Kemalovoj sudbini. Vest o Orhanovom begu odekne Adanom kao eksplozija. Policija je Orhanu za petama, a Seher je zabrinuta jer Orhanov beg razotkriva nju i Halide. Sve je samo pitanje trenutka. Kemal u zatvoru čeka suđenje, ali s Orhanovim nestankom smanjila se i mogućnost da bude pušten na slobodu. Gulu je šokirana Orhanovim begom. Nakon svoje izjave na sudu počinje sumnjati da je Halide pomogla Orhanu. Njih dve će se ponovno sukobiti zbog toga.

Epizoda 47:
Stvari u fabrici ne idu dobro. Kada Gulu zatraži novac sa računa da bi pokrila gubitke fabrike, saznaje da je Orhan uzeo čitavu svotu sa računa. Štaviše, razvod od njega sada nije moguć. Ne bude li Orhan uhvapšen, crni se oblaci nad farmom Dinčaslan neće moći razići. Džemšira slomi saznanje da će mu sin biti pogubljen i kaže mu da će ga spasiti po svaku cenu. Hamza se ipak posle smrtne osude povuče u tišinu. Kemal je zabrinut da bi se ovaj mogao povrediti. S druge strane, Gulu je saznala da je Orhan podigao sav njen novac iz banke. Zbog toga aganžuje advokata, ali to ništa ne menja.

Epizoda 48:
Katastrofa koju je Orhan započeo svojim odlaskom još se nije završila. Džemšir odlazi kod Gulu u nadi da će tako sprečiti izvršenje kazne. Na farmi su zaplenjene vredne stvari, a s njima je odnesena i Hamzina nada u spas. Nakon prvobitnog šoka Gulu pokušava na drukčiji način pronaći novac koji bi platio Hamzinog advokata i pokrio gubitke u fabrici, ali mora požuriti i zato je primorana zadužiti se kod livara. Halide sazna od Gulizar da je na farmi došlo do zaplene i to je strašno naljuti.

Epizoda 49:
Halide okrivi Gulu za sve što se dogodilo, a najviše je rastuži zaplena porodičnog nasledstva, ogrlice od rubina i zato je odlučuje otkupiti na aukciji zaplenjenih stvari. Kemal pokušava sprečiti Hamzu u nameri da ponovno pokuša samoubistvo, ali Hamza je već izgubio razum. U tučvi između Kemala i novog zatvorenika u ćeliji bez razmišljanja se baca u smrt da bi spasio Kemala i biva teško ranjen. Kad za to saznaju Zehra i Džemšir, otrče u bolnicu u koju je prevezen njihov sin. Hamza se vraća u život i saznaje da mu je Gulu unajmila advokata. U njemu se po prvi put rađa nada: možda ipak neće biti pogubljen. Napokon stiže dan Kemalova suđenja. Tog će dana sudbina odlučiti šta će biti s Kemalom zato što je pucao u Orhana. Dok se Gulu moli za njegovo oslobođenje, Halide se pokušava ponašati kao da je se to ne tiče. U međuvremenu, Orhan još nije pronađen. Jedne noći pred Seherinom kućom staje crni auto i na njena vrata pokuca neočekivan gost. Kad Seher otvori vrata, dočeka je velik šok.

Epizoda 50:
Kemalovo suđenje je završeno i mladić je pušten na slobodu. Gulu ga čeznutljivo zagrli na izlasku iz zatvora. Ali i Halide je tamo i oboje ih podseti da su u braku s drugima. Međutim, neće dopustiti da joj i dalje vređaju ponos pa se odlučuje razvesti od Kemala. Džemšir odlazi kod advokata da bi saznao razvoj događaja i saznaje da su šanse da se Hamza spasi od smrtne kazne male. Ali advokat misli da postoji nešto što bi mu moglo pomoći .Pisma koja bi napisali Ramazan i Halide mogle bi smekšati suce. Džemšir odmah kreće u akciju i traži način kako da nagovori Ramazana, a zatim i Halide da napišu ta pisma. Sve je ovo dalo Hamzi nadu. Dok mladić čeka spas od smrti, javljaju mu da je odluka potvrđena. Biće smaknut. Poslednja mu je želja ipak Guluin oproštaj. Gulu mora doneti vjerojatno najtežu odluku u životu.

Epizoda 51:
Hamza je obešen. Jedan policajac je javio Džemširu da može preuzeti telo, što je za nesrećnog oca veoma bolan zadatak. Gulu se ipak vratila na farmu i sada ne zna kako bi majci rekla da je Hamza pogubljen. Kad sazna da je Zehri loše i da joj je pritisak prilično visok, odluči da joj neće reći i upozorava sve na farmi da se drže te odluke. Ali Zehra će tu vest saznati od najneočekivanije osobe, od Halide. Nakon sahrabe Džemšir zapitkuje Kemala o pogubljenju, a kad sazna da ga je i Halide došla posmatrati, poludi od besa. Odlazi ravno kod nje i na njoj iskali sav svoj bes. Halide je ipak zabrinuta za Dželala. Mladić je otišao daleko s dosađivanjem i za Halide to postaje sve opasnije. S druge strane, Gulu je duboko potresla Hamzina smrt i to ju je nateralo da donese neke odluke.

Epizoda 52:
Halide je u šoku zbog ubistva iz samoobrane. Ne zna šta da učini i boji se da će završiti u zatvoru. Ali očajnoj Halide u pomoć pristiže neko sasvim neočekivan. Onaj ko se reši tela i pomogne Halide da se izvuče iz svega je niko drugi nego Ekrem. Ništa više ne stoji na putu Guluinoj i Kemalovoj ljubavi, ali oboje i dalje pokušava izraziti svoje osećaje. Oboje su još u braku sa drugima, makar i samo na papiru. Džemšir viđa Hamzu kao da ovaj nikada i nije obešen i u jednoj se noći pretvara u sasvim drukčijeg čoveka. Srca ispunjenog mirom odlazi na farmu i zahvaljuje Gulu što je oprostila Hamzi. Zatim povede Zehru sa sobom nazad kući. Ekrem nakon svega odlučuje ostati u Adani još neko vreme i biti uz Halide koja se ne može nositi sa šokom zbog ubistva. Seher ne razume ništa i sumnja da joj nešto sakrivaju. Tada u Adanu stiže vest o Orhanovoj smrti. Gulu tu vest odmah sa velikim zadovoljstvom prenosi Seher. I dok je Seher jedina osoba koja žali zbog Orhanove smrti, Ekrem saznaje da su Halide i njegova sestra pomogle Orhanu u begu. Približio se dan okončanja razvoda Kemala i Halide. Kemal se priprema za novi život, a Gulu se Orhanovom smrću dokopala slobode. Dvoje ljubavnika nalazi se u kući koju je Kemal unajmio i predaju se maštanju o budućnosti, ali prvo optimističan razgovor pretvara se u svađu. I kad oboje izađu iz neželjenih brakova, neće im biti lako zajedno. Halide želi poslednji put razgovarati sa Kemalom pre suđenja i dok ona traži njegovu novu kuću, sve reči koje su  Gulu i Kemal izgovorili gube smisao, logika prepušta mesto strasti i dvoje ljubavnika pada jedno drugomu u naručje. Kocka je bačena i Gulu i Kemal krenuli su putem bez povratka.

Epizoda 53:
Dok kiša jenjava, Halide dolazi razgovarati s Kemalom i pronalazi njega i Gulu zajedno. To uprkos svemu nije očekivala i jako je potresena. Gulu i Kemal ne znaju da su viđeni i počinju planirati svoje venčanje, ali Halide to neće dopustiti. Na suđenju Kemala i Gulu očekuje neprijatno iznenađenje. Halide je željna osvete i odlučna je odsad učiniti sve kako bi im živote pretvorila u pakao. Kabak Hafiz stiže na farmu i zaprosi Gulizar, ali njen ga odgovor šokira. Štaviše, otkriva da su ga Ramazan i Pakize prevarili.Ekremova kupnja Karahasana i odluka o sadnji pirinča odjekne selom kao bomba. Održi li Ekrem svoju reč, selo će biti pod vodom i pojaviće se bolesti poput malarije. Dok seljani očajno smišljaju šta da učine, Kemal ne veruje da će Ekrem pribaviti dozvole potrebne za sadnju pirinča. Gulu odlazi razgovarati sa Ekremom kako bi održala reč datu seljanima, ali ne uspijeva ga odgovoriti od njegove namere. Rešit počinje raditi sa Ramazanom i uspeva krčmi vratiti staru popularnost. Ali čini se da će njegovo rešenje dovesti Ramazana u težak položaj. Kabaka Hafiza svladaju snovi o bogatstvu. Poveruje glasinama koje dopiru do njega i počinje u šumi tražiti blago.

Epizoda 54:
To je šuma u kojoj su Halide i Ekrem zakopali Dželalovo telo. Kemal i seljani neprijatno se iznenade kad Ekrem ipak dobije sve potrebne dozvole. Kemal kaže da će učiniti sve da bi ga sprečio u nameri, čak i bude li to značilo obratiti se vlastima. Ekrem i Kemal sada će se sve češće sukobljavati. Rok u kojem Gulu mora otplatiti dug livaru uskoro će isteći, a kako se to približava, on joj stvara sve veći pritisak. Gulu je preostao još samo jedan izbor. Ubrzaće poslove u fabrici i pokušati u dva dana proizvesti dovoljno pamuka da njime otplati dug. Radi zajedno s radnicima kako bi sve stigli na vreme, a Kemal, Pakize i Džemšir pristižu joj u pomoć. Halide sa zanimanjem čeka da vidi hoće li Gulu uspeti završiti taj nemogući zadatak. Spremna je učiniti sve kako bi joj se osvetila. U noći velikog uspeha, zlo koje će Halide počiniti sve će okrenuti naglavačke. Gulu se razbesni kad sazna da je izgorio sav pamuk u fabrici. I dalje se ne zna ko je podmetnuo požar. Halide nije za sobom ostavila trag. Nakon požara livar navaljuje na farmu jer mu Gulu ne može platiti dug.

Epizoda 55:
Halide čini sve kako bi sprečila da Kemal i Gulu budu zajedno. Kad sazna da se Kemal vratio na farmu, odlazi tamo kako bi ih uhvatila u prevari, a to povećava pritisak na Kemala i Gulu. Stvari se sve više komplikuju za dvoje zaljubljenih. Da bi vratila dug livaru, Gulu preostaje još samo jedno: prodati deo deonica fabrike. Halide to saznaje i skuje plan kojim će se dokopati tih deonica, ali neće dobiti priliku za pobedu. Postaje jasno da je povezana s telom koje je Kabak Hafiz našao zakopano u šumi i ona biva uhapšena za ubistvo. Štaviše, nakon prijave sasvim neočekivane osobe. Odsad će se sve promeniti između Gulu, Kemala i Halide. Halide je šokirana hapšenjem zbog sumnje za ubojstvo usred rođendanske proslave. U stanici kaže da ne poznaje Dželala i poriče krivicu, ali to neće sprečiti da je pošalju u zatvor. Halide očekuju veoma teški dani. Ekrem dolazi kod Kemala i kaže mu da povuče izjavu zbog koje je Halide uhapšena jer bi mogao nastradati i on, a i seljani.

Epizoda 56:
Gulu se nađe u teškom položaju zbog glasina koje kruže zbog toga što je Kemal oženjen. I Ramazan je prešao na Halidinu stranu, protiv Kemala i Gulu. U tom trenutku pismo pristiglo na farmu potpuno zbuni Gulu. Pismo je od Orhana i u njemu piše kako će se uskoro videti. Ona u to ne želi verovati, počinje sumnjati da je Orhan živ. Odgovor na to neće morati dugo čekati.

Epizoda 57:
Orhanov neočekivan dolazak na farmu šokira Gulu. Vratio se po nju i povešće je sa sobom makar je morao oteti. Džemšir i Zehra još ne znaju da je Orhan živ i ne razumeju zašto im je kćerka iznenada nestala. Uskoro nalaze njeno pismo. Situacija je sada čudna. Gulu im je napisala da je poslom otišla u Ankaru, ali uspela je natuknuti da je oteta. Kemal pobesni kad sazna za to. Naćiće je po svaku cenu, ali to neće biti lako.

Epizoda 58:
Gulu  je napisala da je poslom otišla u Ankaru, ali uspela je natuknuti da je oteta. Kemal pobesni kad sazna za to. Naćiće je po svaku cenu, ali to neće biti lako. Halide u pritvoru čeka suđenje i prolazi kroz težak period. Jedina joj je nada da će Kemal povući izjavu. Ekrem će ipak situaciju uspeti iskoristiti u svoju korist.

Epizoda 59:
Orhan je odveo Gulu lekaru zbog rane na nozi. Stanje je ozbiljno. Lekar kaže da bi se rana mogla zagnojiti i da moraju otići u bolnicu. Ali Orhan odbija odvesti Gulu u bolnicu jer postoji rizik da bi mogla izgubiti nogu. Ekrem daje reč da će otkriti gde je Gulu u slučaju da Kemal povuče svoju izjavu. Kemala jako razljuti ta podmukla ponuda. Između dvojice muškaraca izbija ozbiljna svađa, ali Kemal će na kraju morati prihvatiti jer nema drugog izbora ako želi pronaći Gulu. U isto vreme Halide dolazi veoma blizu smrti u zatvorskom dvorištu. Ubada je zatvorenica osuđena na smrt i biva prevežena u bolnicu teško ranjena. Na farmi ipak nenadana povišena temperatura Muzafera Alija stvara paniku. Zehra i Džemšir veoma su zabrinuti za unuka i odvode ga u bolnicu s Kemalom gde se ispostavi da dete boluje od ozbiljne bolesti. Muzafer Ali mora hitno primiti krv, ali niko nije kompatibilan davatelj. Džemšir mobilizuje čitavu četvrt da bi za svoga unuka pronašao odgovarajuću krv. Gulu dobija još jednu priliku za beg od Orhana. Baš kad se Kemal sprema povući izjavu, policija dobija dojavu da je žena slična Gulu prisilno odvedena u napuštenu kuću. Kemal u poslednjem trenutku odustaje od povlačenja izjave i s policijom odlazi spasiti Gulu. Stiže dan Halidinog suđenja. Izgubila je nadu da će Kemal povući svoju izjavu. Baš kad se spremi priznati krivicu, snađe je iznenađenje. Kemal napokon stiže do kuće u kojoj Orhan drži Gulu, ali neće je biti lako spasiti.

Epizoda 60:
Orhan je prislonio pištolj na Kemalovu glavu. Gulu pristaje otići sa Orhanom u Pariz ako ovaj poštedi Kemalu život. Seherin dolazak zakomplikovati stvari. Orhan odlazi sa Gulu, zaključava Seher i Kemala i prepušta ih sudbini. Džemšir i Zehra su uz bolesnog Muzafera Alija. Svi su se udružili da bi pronašli krv za dete, ali još nisu našli odgovarajuću. Ali Ihsan i dalje krivi Halide za smrt svoga nećaka Dželala. Gulu neće razotkriti Ekrema i Halide jer ima druge planove. I dok Halide očajnički traži novac, Ramazan saznaje u kakvoj je nevolji njegova tetka i ne zna šta da učini. Šta je bolje: pobeći ili ostati i boriti se?

Epizoda 61:
Baš kad je Ramazan nameravao pobjeći, Ali Ihsan je oteo drugog Halidinog nećaka, Muzafera Alija. Gulu je izvan sebe. Ali Ihsan im je rekao da će nauditi detetu u slučaju da se obrate policiji. Zbog toga Gulu odlučuje spasiti svog sina na svoj način. Ali prvi će korak dodatno otežati stvari. Stvari su dosegle vrhunac kad Halide nije uspjela pronaći novac koji je tražio Ali Ihsan. Halide je očajna. Baš u tom trenutku saznaje Ekremovu tajnu, velik posao koji će mu doneti dosta novca. Samo je pitanje trenutka kad će ponuditi Ekremu partnerstvo i izložiti se opasnosti zbog novca.

Epizoda 62:
Gulu ne zna ništa o ovome. Moraće rizikovati da bi spasila Muzafera Alija i u određenom smislu podignuti hipoteku na vlastitu budućnost. Halide je od Gulu tražila farmu u zamenu za spas Muzafera Alija. Ali baš u tom trenutku jedan telefonski poziv stiže Gulu u pomoć. Banka je odobrila kredit, ali Gulu će morati podignuti hipoteku na farmu. Gulu spašava sina novcem od banke. A sada mora po svaku cenu spasiti farmu. Halide je u čitavom procesu ostala sama i nevoljena.

Epizoda 63:
Dok Gulu radi iz petnih žila kako bi otplatila hipoteku na farmi, Halide dobija vest koja će sve preokrenuti naglavačke. To je ujedno srećna i nesrećna vest koja će je odvući u propast. Sudbina još nije završila s Gulu i Halide. Kada Gulu nije mogla otplatiti kredit, banka je farmu dala na aukciju i Halide ju je kupila. Ona dolazi sa dokumentima na farmu i obaveštava Gulu o tome. Ne mora napustiti farmu sve dok se papirologija ne sredi.

Epizoda 64:
Ekrem je razočaran kad sazna da je Halide kupila farmu i da će ostati u Adani umesto da je napusti. Halide će mu saopštiti još šokantniju stvar. Kad Halide nasilno izbaci Gulu sa farme, počinje živeti tamo. Gulu je sa majkom i detetom u Kemalovoj kući. Ekrem je razočaran kad sazna da se Halide preselila na farmu, ali za Ekrema je ključan trenutak onaj u kojem se njoj omakne da je trudna sa njime.

Epizoda 65:
Halide je u teškom stanju nakon saobraćajne nesreće koju je doživela s Gulu pa kuje planove kako bi se osvetila i Gulu zadala najteži udarac. Gulu je izgubila kontrolu nad autom i zabila se u stablo. Ona je dobro, ali Halide je povređena. Kad stignu u bolnicu, saznaju da je Halidino stanje teže nego što su mislili.

Epizoda 66:
Nesreća će za Halide sve nepovratno promeniti. Zbog toga će Halidina osveta biti još teža. Ne gubeći vreme počinje kovati planove kako bi Gulu zadala najteži udarac. Odsada je oko za oko, zub za

Epizoda 67:
Kad Kemal rani Halide, jačina snaga ponovo se promeni. Kemal i Gulu odlučuju pobeći kako ne bi morali predati Muzafera Alija i kako bi okrenuli novu stranicu. Halide nudi veliku novčanu nagradu onome ko joj kaže gde su pobegli. Uskoro se pojavi neko kome se Halide nikad ne bi nadala i otkrije joj željenu informaciju. Ekrema ispituju pod sumnjom da je ukrao nacrte vazdušne baze Indžirlik i prodao je Rusima, a on sve to poriče. Ali u sasvim ga neočekivanom trenutku prijavljuje neko od koga se tome nikad ne bi nadao. Kad Ekrem prebrodi šok izdaje, odmah kreće u protivnapad.

Epizoda 68:
Gulu je uspela Halide sterati u ćošak. Halide mora odabrati između smrtne kazne i toga da Gulu da sve što traži. Halidina odluka promenit će odnose snaga. Gulu i Kemal su po prvi put toliko blizu prelaska svih prepreka. Ekrem misli da je svu krivicu prebacio na Halide, ali dočeka ga ružno iznenađenje. Odlučeno je da mu se sudi kao izdajici domovine. Sa druge strane Gulu je potrešena vešću o očevoj izdaji. Na farmi će još jedanput nastati zbrka.

Epizoda 69:
Kemal i Gulu uspeli su prreći sve prepreke i Kemal je zaprosio svoju dragu. Počinju pripreme za svadbu. Svi su srećni jer se situacija napokon smirila i svi su se problemi razrešili.  Sa druge strane radnici u fabrici već dugo nisu primili plate pa štrajkuju.

Epizoda 70:
Ako plate ne budu isplaćene, situacija će eskalirati. Gulu radi sve što je u njenoj moći kako bi radnicima isplatila plate. Ali to se neće odvijati onako kako je ona zamislila. Gulu i Kemal potrešeni su gorkom vesti koju su primili na svadbi. Farma gori. Besni radnici iz fabrike pljačkaju farmu kako bi kaznili gđu Serap. Gulu i Kemal trude se stići na farmu i spasiti Muzafera Alija. Ali tu će noć na farmi doći do gubitka koji će Guluin život okrenuti naglavačke. Halide nema pojma da će radnici koje je nahuškala da zapale farmu uzrokovati tako veliku katastrofu. Halidin plan za osvetu ne znači samo kraj farme nego i ostalih. Požar će svima promeniti živote, a Gulu će nakon svega što se dogodilo napokon naučiti šta zaista znači biti gospodarica.

KRAJ SERIJE