Karadayı


Ay Yapim // 2012 - 2015

Režija: Kerem Çatay // Originalna priča: Sema Ergenekon i Eylem Canpolat
Broj sezona: 3 // Broj epizoda: 115

Uloge: Kenan İmirzalıoğlu, Bergüzar Korel, Çetin Tekindor, Yurdaer Okur, Erkan Avcı, Melike İpek Yalova, Rıza Kocaoğlu, Elif Sönmez, Atsız Karaduman, Leyla Lydia Tuğutlu, Lila Gürmen, Deniz Şen, Ataberk Mutlu, Emir Çubukçu, Civan Canova...

------------------------------

Prevod: "Karadaji" // Televizija: PRVA


1. sezona:

Epizoda 1:
Mahir radi sa svojim ocem u radionici gde prave obuću. Njihovi životi i životi njihove porodice će se promeniti kada njihova prodavnica bude uništena. Mahir je na korak da se veri sa Ajten, ne samo da je šokiran što je prodavnica uništena već i hapšenjem svog oca. Njegov otac je otpužen da je ubio uglednog sudiju. Na početku, Mahije je siguran da je sve to nesporazum, ali nakon nekog vremena shvata da su njegovom ocu podmetnuli ubistvo. Ako u roku od 30 dana ne dokaže nevinost, Nazif će biti pogubljen. Mahir ima jedan izbor, da se pojavi ispred Feride i dokaže joj da je njen otac nevin.

Epizoda 2:
Feride ispituje Mahir da joj kaže ko je on, Turgut mu govori da joj odgovori na pitanje, Mahir odgovara da je njegovo ime Salih i da je došao u sud na obuku. On joj govori da ako želi da nastavi studije on mora da radi. Turgut mu govori da mora jako naporno da radi ukoliko želi njegov potpis da je odradio deo posla u sudbici. Mahir mu odgovara da on to upravo i želi, vredno da radi i da tako postane najbolji advokat u zemlji. Govori mu da ga stavi na test i da mu najgori slučaj, kaže mu da je čuo da su najgori slučajevi oni koji su osuđeni na smrtnu kaznu. Tugrut mu kaže da će mu dati slučaj na kojem radi, a to je ubistvo jednog od najpoznatijeg sudije u državi.

Epizoda 3:
Feride koja misli da je Mahir uslužan čovek, govori mu da se obrati drugim sudijama. Mahir zna da još ništa nije gotovo. Na sve to, Jasin uhapsi Mahira koji provede noć u zatvoru. Ajten misli da ju je Mahir prevario jer nije došao kući. Mahir je pušten nakon što objasni situaciju i Feride preuzme Nazifom slučaj. Da bi uzeo ono što želi, Mahir ulazi u kancelariju mrtvog sudije i pronalazi krvav otisak. Nakon istrage otkriva se da otisak ne pripada Nazifu.

Epizoda 4:
Mahir misli da će sa tim otiskom uspeti da oslobodi svog oca, ali stvari ne idu u tom pravcu. Turgut kojeg  skoro otkriju kao pravog ubicu ima druge namere. On ima poseban plan za Nazifa. Da bi ispunio svoje ciljevi on koristi sve moguće opcije koje su mu dozvoljene. Turgut koristi sve načine da natera Nazifa da potpuše priznanje. U nameri da bi dokazao nevinost svog oca, Mahir planira da prisustvuje zabavi na kojoj bi pričao sa Serom, ali takođe i Turgut ima svoje planove za to veče.

Epizoda 5:
Dok očekuje Seru, Mahir na balu pleše sa Feride. Kada ih Turgut ugleda kako plešu oseti veliku ljubomoru. Mahir donese odluku da se udalji od Feride i suda. Mahir odlazi sa bala pre nego što se veče završi. Mahir je razočaran kada sazna da je njegov otac poptisao priznanje, ali kada čuje da je njegova majka mučena načisto poludi. Mahir je odlučan da očita lekciju onima koji su naudili njegovoj porodicu, u toku toga on pokušava da dopre do svog oca koji je i dalje ćutljiv.

Epizoda 6:
Dok Mahir pokušava da pronađe način da oslobodi svog oca od priznanja, Turgut istražuje ko je mladi advokat koji mu stoji na putu. Mahir, koji ne zna za Turgutovo istraživanje, pokušava da ubedi Feride da je njegov otac mučen i da je tako potpisao priznanje. Feride još uvek ne želi sebi da prizna da se zaljubila u Mahira. Ajten je besna kada ugleda fotografije Mahira i Feride u novinama sa bala, odlazi kod Nedžata za pomoć. Sera sa namerom iznenađenja, vrati se iz Evrope da bi iznenadila Turgruta, sačega ga u njegovom stanu. U isto vreme Mahir odluči da provali u Turgutov stan.

Epizoda 7:
Mahir pronalazi važan dokaz u Turgutovom stanu. Kombinujući to sa ključem koji je poslao Feride oni oboje odlaze u Bujukadu. Zbog toga što su propustili poslednji brod, oni su primorani da ostanu na ostrvu. U međuvremenu Ajten priprema večeru za Mahira i sa njegovom porodicom očekuje njegov povratak. Kada sazna da će Mahir provesti noć na ostrvu ona se razočara. Turgut koji je sada siguran da je Mahir tako na tajnom zadatku, smišlja način kako da se otarasi Mahira. Kada vidi da su se Feride i Mahir zbližili načisto poludi. Dalijan Riza je uhapšen kada ga Nedžat otkrije, i sada on preuzima njegovu funkciju. On sada ima sve u svojoj moći da naudi Mahiru i njegovom naselju. Krug oko Mahira se sužava a vremena je sve manje.

Epizoda 8:
Ajtenin svet se sruši kada ugleda Mahira i Feride kako se drže za ruke. Ona traži od Mahira objašnjenje, međutim odgovor će stvoriti još veću mržnju. Feride i Mahir su odlučili sakriju dokumenta koja su pronašli od svih, popodne provode zajedno proučavajući ih što ih još više zbliži. Tugrut koji je naredio da ih prate, odluči da je bilo dosta, i donosi šokantnu odluku. Sada kada je Dalijan uhapšen, Nedžet stavlja svog zlobni plan u akciju.

Epizoda 9:
Turgut naredi Nedžetu da ubije Nazifa u zatvoru. Nedžet kontaktira Faruka koji je u zatvoru i već ima pik na Nazifu. Obećana mu je slobodan u zamenu da ubije Nazifa. Mahir i Feride su iznenađeni kada čuju za smrt Sis Kazima, ali nastavljaju sa svojom istragom. Dok to rade, Džemil ih prati i postavlja im zamku. Kada biva uhvaćen, Džemil im otkriva ko ga je unajmio da ga prati, što u potpunosti šokira Mahira i Feride.

Epizoda 10:
Stvari se zakomplikuju u zatvoru zbog ubistva. Turgu mora biti oprezniji. Feride odluči da otkrije ko je Mahir. Odlazi u naselje. Prvo odlazi u prodavnicu a kasnije i do pijace, tamo saznaje neke stvari zbog kojih Feride ne želi da promeni mišljenje da upozna Mahira. Odlučna je tamo ode sa Salihom. Mahir je ne zna šta da radi zbog Feridinog predloga, mora da pronađe način kako da ona „upozna“ Mahira.

Epizoda 11:
Dok Feride čeka Mahira da se pojavi na njenoj rođendanskoj zabavi, on svedoči u policijskoj stanici. Feride čita izjave i odluči da upozna Jasin. Nazif se sreće sa Ajten a on odluči da veri Mahira i Ajten tokom sledeće posete. Mahir ne može da kaže svom ocu „ne“. Turgut pronalazi dokaz i dokazuje da je Mahir ušao u Feridinu sobu, zbog čega izda nalog za Mahirovo hapšenje. Mahir se vraća na opasan put da bi dobio novac za Halilovu operaciju. On je odlučan da nabavi novac pa čak i ako ugrozi svoj život.

Epizoda 12:
Turgut je odlučan da skloni Feride sa slučaja Nazifa Kare. Feride odlučuje da će dati otkaz ukoliko je sklone sa slučaja. Mahir neočekivanim korakom sklopi pakt sa Jasin, zato što zna da je Jasin pravi razlog zbog kojeg su Feride sklonili sa slučaja. Nakon što je ostavljena, Ajten poludi i misli da su Mahir i Feride zajedno. Vuralov dan pogubljenja je sve bliži. Zatvorenici, prevođeni Nazifom, odluče na prave ljudski zid u nameri da zaštite Vurala.

Epizoda 13:
Nakon poljupca, Mahir i Feride ne znaju kako da se ponašaju kada su jedno pored drugog. Turgut traži načine kako ponovo da osvoji Feridino poverenje. Nedžet i Berdan prave planove kako da postave Mahiru zamku. Ne znajući za to, Mahir pada pravo u zamku. Feridin neočekivani potez dodatno zakomplikuje situaciju.

Epizoda 14:
Feride je povređena u tuči u koju je uvučen Mahir. U bolnici Mahir upoznaje Feridinog oca Mehmet Saima koji ne prolazi baš prijatno. Nakon svega, Feride odluči da sama pronađe odgovore na pitanja koja Mahir nije odgovorio. Svakim korakom shvata da ju je Mahir lagao. Berdan je odlučan da uvhvati Mahira, ali on uspeva da mu pobegne. On traži pomoć od Jasina.

Epizoda 15:
Feride shvati da joj je Mahir lagao i konsultuje se sa Turgutom. Mahir odluči da otkrije Feride istinu. Feridin odgovor će biti pravo iznenađenje za Mahira. Jasin i Mahir igraju igru. Mahir počinje da sumnja da je Jasin umešan u slučaj njegovog oca. U međuvremenu, Turgut otkrije ko bi mogao biti „Javer“ a to sve šokira. Mahir odlazi do Feride da bi radili na slučaju. Mahir se suoči sa Feridinim protivljenjem po prvi put. Ajten, razočarana Mahirom, odluči da se suoči sa Feride.

Epizoda 16:
Nakon što se srela sa Ajten, Feride se suprostavi Mahiru. Po prvi put Mahir pokazuje emotivnu stranu i strah da bi mogao izgubiti Feride. Mahir saznaje nove informacije od Jasina koje bi mogle promeniti tok suđenja. Jasin otkrije da je Sera promenila svoje prvobitno svedočenje. Turgut želi papire Nazifovog prvog ubistva. Melih promeni članak u novinama o Nazifu koji sve šokira. Melih želi da se izvini Kara porodici, ali svi su neprijatni prema njemu.

Epizoda 17:
Mahir otkriva svoja osećanja prema Feride. U isto vreme on mora da krije svoja osećanja. Nekoliko sati pre početka suđenja, svi počinju da igraju svoju igru. Mahir traži Serino izgubljeno svedočenje. Turgut ide protiv Nazifa. U zatvoru su svi šokirani koga su zvali da svedoči protiv Nazifa. U međuvremenu maleni Nazif moli Jasina da spasi njegovog dedu. Međutim balans na suđenju se promeni. Feride misli da ne Nazif kriv.

Epizoda 18:
Maleni Nazif ulazi u sudnicu i šokira sve svojom reakcijom kada ugleda Mahira. Sada je Mahiru teško da krije svoju tajnu. Neočekivani događaji koji će se odigrati u sudnici, staviće u Feridine ruke sve. Na njoj je da odluči Nazifovu sudbinu. Nakon suđenja, Feride odlazi van grada u nameri da se udalji od Mahira. Kada Mahir za to čuje, on ne želi da izgubi Feridinu ljubav. Takođe i Turtug želi da vida Feridine rane. Obojica prave svoje korake da bi osvojili Feride.

Epizoda 19:
Mahirova izjava ljubavi prema Feride započenje posebnu noć. Turgut će biti svedog Mahirovim i Feridinim ljubavnim momentima. Tugrut želi sav svoj bes da istrese na Mahiru. Jasin otkriva iznenađujuće informacije o Seri. Mahir i Feride sumnjaju da bi Sera mogla biti saučesnica. Sera je sigurna da je Turgut zaljubljen u Feride i suprostavimu se oko toga.

Epizoda 20:
Feride je šokirana zbog onoga što joj je Sera rekla o Turgutu. Mahir nakon Serinog svedočenja počinje da istražuje sakrivene detalje u vezi dana ubistva. Turgut koji je u zamci, pokušava da pronađe veoma važnog svedoka. Turgut govori loše Mehmet Saimo o Mahiru. Mehmet Saim počinje da otkriva o vezi između Feride i Mahira. Feride odluči da upozna porodicu Kara u nameri da pronađe odgovore na svoja pitanje. Feride odlazi u Nazifovu kuću, gde joj Mahir otvara vrata.

Epizoda 21:
Feride posećuje porodicu Kara i ispituje ih o tome gde se Mahir nalazi. Ajten dolazi u kuću porodice Kara u istom trenutku. Mahir je uhvaćen u ćosak bez mogućnosti izlaska. Mehmet Saim saznaje da je Feride bila sama sa Mahirom tokom svog putovanja u Abantu. Mahir upozori porodicu u kakvoj je situaciji. Mahir počinje da otkriva Turgutove laži. Sa druge strane, Turgut preduzme drastične akcije protiv porodice Kara. Nazif je šokiran sa vestima koje čuje u zatvoru.

Epizoda 22:
Dok Nazifova porodica pokušava da se oporavi, Turgut započinje okrutan plan protiv porodice Kara. Nedžet ulazi u Nazifovu kuću sa namerom da otme malenog Nazifa. Feride pozove Mahira na očev rođendan. Mahmet Saim preduzima sve da Mahir ne dođe, ali amhir je već obećao Feride da će biti tu. Mahir priznaje Feridinom ocu da voli njegovu kćerku. Ajten napravi plan da bi bila sigurna da Nazif sazna za pravu vezu između Mahira i Feride.

Epizoda 23:
Kada sazna za vezu između Mahira i Feride, on zahteva od Mahira objašnjenje i šokira kada čuje šta Mahira ima da mu kaže. Turgutov plan je upalio. Porodica Kara je očajna nakon Nazifove otmice. Kada Orhan čuje za vest, očajava od bola. Osmah shvati da je njegov brat Nedžet upleten u taj posao. Osmah povede Mahira da priča sa njim. Nazif dovija telefonski poziv. Postoji samo jedan način da spasi unuka. Feride se oseća očajno dok ćeka Mahira da dođe na rođendansku zabavu. Turgut iskoristi Mahirovo odsustvo da bi bio sam sa Feride.

Epizoda 24:
Nakon misterioznog poziva, Nazif odluči da priča sa Feride, koja dobije neočekivanu posetu u sudu. Feride postaje veoma zabrinuta zbog Mahira i počinje da ga traži. Zbog unuka, Nazif odluči da preuzme krivicu. Veoma je malo vremena da Mahir spreči svog oca u toj nameri. U međuvremenu, maleni Nazif pobegne iz ruku kindapera. Turgur ima plan da zada veliki udarac porodici Kara. Feride je na korak da donese važnu odluku.

Epizoda 25:
U nameri da ostavi probleme iza sebe  Mahir odlazi do Feride koja traži objašnjenje zbog čega se nije pojavio na rođendanskoj zabavi. Mahir ne zna šta da joj odgovori. Kada Feride sazna za zamku Mehmeta Saima, iseli se iz kuće. Mahira dočeka veliko iznenađenje kod kuće. Tugrut napokon pronalazi razlog kojeg je tražio zašto bi Nazif ubio Sulejmana. Mahir ubedi Ahmeta da kaže šta zna na saslušanju, ali nijedan ne zna za zamku koja ih očekuje na danu suđenja.

Epizoda 26:
Sve nade u sudnici se promene zbog zamke. Nazifova sudbina zavisi od Gevez Ahmeta koji se nalazi u komi. Turgu na suđenju odigra kartu iznenađenja. Mahir po prvi put saznaje očevu tajnu. Mahirova majka je upetljana u slučaj. Mahir se suprostavi majci što je lagala o prošlosti. Feride je primorana da donese tešku odluku između Mahira i svog oca. Mahir ne ostavlja Feride na miru. Provode noć zajedno. Mehmet Saim se šokira kada sazna istinu o Mahiru.

Epizoda 27:
Mehmet Saim i Turgut saznaju Mahirovu tajnu i odluče da ga ubiju. Mahir pronalazi pisma na neobičnim mestima. Mahir zajedno sa Feride čita pisma. Čitajući pisma oboje traže odgovore. Mahir je šokiran onim što je Nihan pisala. Feride je svedok iznenađujućih trenutaka i želi da sazna Mahirovu tajnu. Nedžet kreće da ubije Mahira. Počinje hajka na njega. Ništa više neće biti isto.

Epizoda 28:
Nedžet otkriva da je Mahir ustvari Selim i odlazi kod Turguta da mu to kaže. Tugrut ima poseban način na koji će otkrivi Mahirov pravi identitet. Mahir pomaže Jasin u njegovom planu da pošalje ileaglo oružje, ali to baš ne ide kako su planirali. Mahir ugleda Turguta i postaje sumnjičav. Mahir je na korak da otkrije Turgutovu mračnu stranu. Mahir odluči da je najbolje da otkrije svoj identitet Feride, jer ne želi više da je muči. Ali prvo želi da je zaprosti. Turgut započinje svoj plan da otkrije Mahirov identitet.

Epizoda 29:    
Nakon što je saznala Mahirovu tajnu, Feride je šokirana i odluči da ga uhapsi. U međuvremenu, koristeći novu situaciju, Turgut napravi iznenađujući korak da bi osvojio Feridino srce. Mahir sumnja da je Turgut umešan u sve što mu se desilo. Da bi dobio pristup dokumentima, Turgut se ušunja u arhivu. Ne znajući da su ga „osudili na smrt“, Mahir odlazi kod Feride sa informacijama koje će razotkriti Turguta, ali njegov život je u opasnosti. Smrt mu diše za vratom.

Epizoda 30:
Feride je šokirana nakon što upucaju Mahira. Feride daje Turgutu zadatak da pronađe ko je pucao na Mahira. Porodica Kara je šokirana što je izdat nalog da se Mahir uhapsi. Turgut saznaje da Jasin i Mahir kradu oružje. U nameri da se „opere“ u Feridinim očima i pokopa Mahira, Turgut pripremi neočekivane dokaze. Mahirovo stanje se pogoršava. Nazif preuzima rizik jer želi da poseti sina. Feridina ljubav prevagne i ona želi da se oprosti od Mahira.

Epizoda 31:
Nakon što čuje Feridine reči, Mahir otvara oči. Da bi umirila svoje srce, Feride beži od Mahira, ostavljajući njega da se pita da li je taj trenutak bio java ili san. Zbog zdravlja Mahiru nije dozvoljeno da bude prisutan na očevom suđenju. Dok čega da Feride da svoju presudu, Turgut ima iznenađenje za sve. Na suđenju koje će odlučiti njihovu sudbinu, porodica Kara prolazi kroz teške trenutke. Turgut je postavio zamku, govoreći o Mahiru loše pred Feride. Budući da mu je podmetnuta optužnica za trgovinu oružjem, Mahir odluči da pobegne iz bolnice. Međutim, pojavi se Turgut. Po prvi put, Mahir i Turgut se potuku!

Epizoda 32:
Objavljena je nagrada onome ko uhvati Mahira, koji odlazi da popriča sa Feride uprkos činjenici da bi mogao biti uhvaćen. Ali on nailaze na iznenađenje kod Feride. Mahirove reči bi mogle da pogode Feridino srce. Turgut ispituje Mahirovu celu porodicu da bi saznao njegovo prebivalište. On je odlučan da iskali sav svoj bes na porodicu Kara. Ajten je odlučna da se oslobodi rane koje joj je Turgut zadao. Nazifov finalni dan suđena je došao. Feride je donela svoju odluku pre suđenja. Mahirove ruke su vezane i postoji samo jedno rešenje. Oteće Feride.

Epizoda 33:
Feride se šokira kada shvati šta je Mahir uradio. Dok ga Feride napada zbog otmice, Mahir napravi nesreću, koja će prouzrokovati veliku štetu. Turgut saznaje da je Mahir oteo Feride, i počinje da ih traži. Mahir čeka Jasin da potvrdi istinu koju je objasnio Feride. U međuvremenu Tugrut je naredio da se Jasin prati u nameri da ga odvede do Mahira. Feride pokušava da pobegne od Mahira, ali pronalazi se u Mahirovom zagrljaju. Feride i Mahir ne mogu da odole više jedno drugom. Dok Mahir i Feride proživljavaju specijalan momenat, Turgut im pronalazi trag.

Epizoda 34:
Turgut pronalazi mesto gde su Feride i Mahir. Feride zbog ljubavi želi sve da ostavi iza sebe. Feride i Mahir su prognani. Mahir zaprosi Feride, koja od Jasin saznaje sve o pošiljci ilegalnog oružnja i počinje da istražuje činjenice. Feride ispituje Tugruta, ona ga uhvati u laži. Mahir je na putu da pronađe veoma važan dokaz za slučaj. On se priseti da ga je Ibo upucao i odlazi da ga pronađe. Ibo daje Mahiru ime Nedžet. Mahir je na korak da pronađe Turguta.

Epizoda 35:
Mahir je za Nedžetovim petama, koji odluči da pobegne od Mahira, ali i saznaje šta se desilo Ajten. Feride pronalazi Mahira na neočekivanom mestu. Feride veruje u njegovu ljubav, jer je prisustvovala emotivnoj sceni, ona privede Nedžeta na ispitivanja. U trenutku kada Turgut želi da izjavi Feridi ljubav, pojavi se Mahir. Kader pronalazi dokument koji bi mogao pomoći u suđenju, Mahir to čuje. Turgut takođe saznaje za to i odluči da zapali Kaderovu kuću.

Epizoda 36:
Orhan upuca Jasina ispred kuće na dan suđenja njegovog oca. U Feridinoj kancelariji Mahpere govori Turgutu o dokumentu koji će ga razotkriti. Kada Mahir i Safije dođu kod Kadera da preuzmu dokument koji je pronašao pronađu kuću u plamenu. Po Turgutovom naređenju kuća sa svim ukućanima i dokumentima je spaljena. Svi dokazi koji bi pomogli u dokazivanju nevinost njegovog oca su uništeni. Mahir ne vidi drugi način nego da svedoči na suđenju svog oca koji će dobiti iznenađujući završetak.


2. sezona:

Epizoda 37:
Mahirovo svedočenje šokira sve. Feride, pokušavajući da razume Mahirove namere, ono što joj je svedok rekao stavi je u neprijatno situaciju i mora doneti odluku. Mahir izgubi objektivnost. On je sada iza rešetaka. On je na korak da sa sazna ko je uneo taj haos u njegov života i ko želi da njegov otac bude pogubljen. On se konačno suoči sa Nedžetom. Iako se žrtvovao radi porodice, ovo učini njegovu ljubav sa Feride još više nemogućpm. Feride je zarobljena između svoje porodice i ljubavi. Tražeči put koji je izgubila, on je dovede do Mahira. Međutim Mahir joj ponudi neočekivano rešenje.

Epizoda 38:
Čim Mahir sazna da bi neko od njegovih voljenih mogao da umre, Mahir napravi dogovor za šefom. Da bi zaštiti voljene, on beži iz zatvora. Nedžet je zakoračio u potpuno drugačiji život. Nakon što je saznala da je Orhan pokuša da ubije Jasina Songul odluči to da kaže svom bratu. Nakon što za to sazna, Mahir donosi važnu odluku, koja promeni sve. Dah smrti je okružio sve. Opasnost ponovo zbližava Mahira i Feride. Mahir napokon sazna ko će biti ubijen i ima malo vremena da spreči ubicu.

Epizoda 39:
Mahir i Feride odmah kreću ka Bahar koja je u opasnosti, međutim neočekivana situacija ih zadesi na putu. Feride odlazi u „srce“ opasnosti potpuno sama. Mahir prisustvuje na svo suđenju. Mahiru je izrečena kazna. On više ne može da spasi svog oca jer su mu ruku vezane. U nameri da ostane na slučaju Nazifa Kare id a ga ne izgubi, Feride pronađe način kako da žrtvuje svoj život i svoju ljubav. Međutim njena odluka će podići veliki zid u njenom odnosu sa Mahirom.

Epizoda 40:
Mahir saznaje da se Feride verila sa Sinanom. On razume da je ona to uradila samo da zadrži slučaj njegovog oca. Mahir ne želi da se Feride tako žrtvuje. Međutim, Feridin odgovor stvoriće rane na Mahirovom srcu. Uprkos boli Feride pokušava da održi laž. Ona ne želi da podeli vest sa svojom prodicom, ali cela zemlja priča o toj situaciji. Amnestija je dozvoljena. Porodica Kara je uzbuđena zbog toga jer će njihovi bližnji biti pušteni kući. Zahvaljujući Osmanu, Jasin saznaje da je Nedžet udružen sa Javerom. Jasin će uraditi sve da Nedžet progovori, i to pred Mahirom. Budući da joj ne sme prići, Mahir posmatra Feride iz daljine. Dan veridbe je odabran što kod Mahira stvara strest. Da bi završio sa tom igrom, iako sve riziku, Mahir se suprostavi Feride.

Epizoda 41:
Mahir, koji želi da se veridba zaustavi, Feride mu daje neočekivani odgovor. Feride se veri. Svi snovi koje je imao sa Feride su uništeni. Veoma je teško da Mahir sada oprosti Feride.  Jasin ima iznenađenje za Mahira, koji se sreće sa nekim koga nije očekivao. Mahir odluči da otme Baharinog ubicu, Sejita. Od njega saznaje važne informacije koje će mu pomoći da spasi oca. Po prvi put, on je siguran da je Javer počinio ubistvo. Mahir sa novim informacijama želi da sazna ko je Javer. Turgutova sudbina je ponovo napisana.

Epizoda 42:
Napokon, Mahiru ugleda Javerovo lice. Budući da je on iza sve njegove patnje i gubitka, Mahir odluči da Turgut plati za sve. Saznavši sa je Turgut ubica, Feride odbija to da prihvati. Ali iako je teško, svi delići koji su nedostajali se uklapaju u veliku slagalicu. Sve sada ima više smisla: Turgutova veza sa Serom, njihov brak. Sera je sada ključni svedok. Feride želi da pomogne Mahiru, ali Mahir ne može da pređe preko nekih stvari. Njega boli činjenica da se ona verila. Oni su sada stranci koji koračaju istim putem.

Epizoda 43:
Mahir je pod streson zbog Feridinom predloga da rade zajedno. Ako prihvati tu ponudu to će značiti da je stavio život žene koju voli u opasnost. Ali Feride je odlučna. Ako Mahir odbije, on zna da će na ona svoju ruku nastaviti istragu. U nameri da mu bude blizu, on pristaje na ponudu. Dalijan Riza je pušten iz zatvora, i od Mahira saznaje da je Nedžet sve radio njemu iza leđa. On želi da se osveti, ali Mahir od njega traži da sačeka malo, iako je pristao, Dalijan neće mirovati. Nakon što se bez problema rešio pošiljke, Turgut je pronašao priliku da se reši Sere. On mora što pre da se dočepa dokaza i da ga se otarasi zajedno sa Serom. Međutim on ne zna da je i Mahir krenuo po dokaze. Nakon što su pregledali sve zapise, Feride, Mahir i Jasin saznaju za Serin tajni sef. Sve što im treba je da pronađu gde je sakriven. Ali to neće biti tako lako kao što su mislili.

Epizoda 44:
Mahir i Feride su na korak od dokaza koji bi rasvetlio slučaj ubistva. Oni otvaraju sef i tamo pronalaze nešto čemu se nisu nadali. U trenutku kada pomisle da će moži da reše slučaj, stvari se zakomplikuju. Feride i Mahir se ponovo zbližavaju. Sinan zbog toga nije srećan i odluči da preduzme neke mere. Sa jedne strane, on insistira da se venčanje održi što pre, a sa druhe želi da Feride spreči da viđa Mahira, on je natera da donese tešku odluku pred sudskom komisijom. Nedžet je odlučan da se oslobodi Dalijana. On ne želi sam da bude uvučen u to zbog čega zove Jilana. Međutim oni će se iznenadi koga će pogoditi metak koji je bio namenjen Dalijanu. Feride je odlučna da sazna istinu po bilo koju cenu. Iako to Mahir ne želi, Feride počinje da se druži sa Serom, koja ne sumnja u Feridine prijateljske savete. Misleći da ide sa u prodavnicu venčanica Sera odlazi zajedno sa Feride, međutim nije ni mogla da zamisli šta je očekuje u prodavnici.

Epizoda 45:
Sera se susreće sa Mahirom i Jasinom. Feride i Mahir joj govore sve što su našli, i daju Seri dve opcije, ili će svedočiti protiv Turguta i priznati sve, ili će pustiti da istina ispliva pa će joj biti suđeno kao Turgutovoj saučesnici. Ovo je Serina najteža i najvažnija odluka koju je ikada donela. Turgut saznaje da Sera i Feride nisu otišle u prodavnicu venčanica. On postaje ubeđen da mu je Feride za petama. U nameri da spreči da ga otkriju, on će preuzeti Seru na sebe. Sera, ne znajući za put bez povratka kojo je Turgut spremio, odlučila je i odabrala stranu. Dok Feride i Mahir čekaju Serin odgovor, dobiju novosti od potpuno neočekivane osobe. Oni postaju svedoce Turgutovog zla koje nema granice. Odlučni su u nameri da zaustave Turguta. Međutim da bi to uradili moraju da znaju gde se nalazi,a vremena je sve manje.

Epizoda 46:
U trenutku kada Turgut pomisli da će se konačno rešiti dokaza, veoma se uznemiri kada ugleda Feride i Mahira. Konačno je došlo vreme da se Feride i Mahir osvete Tugrutu, ali on neće pasti tako lako. Sa neočekivanim potezom, Turgrut savlada Feride i veže Mahirove ruke, zatim nestane. Sera je odlučna da svedoči protiv Turguta. Zbog toga mora da zaštiti majku i kćerku od Turguta, ali on ih otima. Mahir i Feride se bore na dva polja. Dok se Feride bori u sudnici da dokaz ne bi bio odbačen, Mahir pokušava da spasi Serinu porodicu da bi ona mogla da svedoči. Mahir pronađe Ipek i Emel, ali ovog puta Turgut je uhvatio Seru.

Epizoda 47:
Feride čeka na grobu pokojnog sudije u nameri da proveri da su svi dokazi sigurnu. Dokazi koji okrivljuju Turguta. Mahir, koji želi da održi obećanje ka Emel, traži Turguta da bi spasio Seru. Turgut je uspeo da savlada one koji su ga pratili sa planom da se otarasi Sere i započne novi život. Međutim neočekivana nesreća odloži taj plan. Feride prvo ne veruje u ono što se desilo Turgutu ali kasnije misli da je pravda zadovoljena. Međutim Mahir nije srećan. On ne može da prihvati da je čovek kojeg je jurio sve ovo vreme, završio tako lako. Za Mahira bi slučaj najbolje se završio da je Turgut stao ispred suda i prihvatio odgovornost za ono što je uradio. Nažalost spletom okolnosti, Mahirova želja ne izgleda tolko ne moguće.

Epizoda 48:
Mahir i Feride su sada sigurni da Turgut nije umro. Jedino moraju da ga pronađu i predaju vlastima. Mahir misli da Turgut planira da napusti zemlju. U nameri da to spreči, traži od Jasina da mu pomogne, koji podigne celu policiju na noge. Svi sada traže Turguta, koji sada ima nove lične papire i plan za novi život. On pravi poslednje korake kako bi prešao granicu. Feride objasni Mahiru da je jedini razlog zbog kojeg se verila za Sinana su saslušanja. Za Mahira to je dovoljno srećan razlog da nastavi sa životom. Mahir čeka Feride koja priča sa savetom u sudu i siguran je da je ona skinula verenički prsten. Međutim Sinan nema u planu da se povuče, šta više on počinje sa pripremama za venčanje. Mahir pročita u novinama da Feride i Sinan nisu raskinuli veridbu i slomljen je zbog toga.  

Epizoda 49:
Uprkos što su Mahir i Feride bliski, Mahiru je neprijatno kada je Sinan u blizini. Mahir ne veruje kada mu Feride kaže da Sinan pokušava da joj pomogne, i misli da Sinan tajno misli da je sve bliže Feride. Jasin daje Mahiru i Feride dobre vesti da je Turgut uhvaćen pre nego što je prešao granicu. Feride i Mahir misle da je njihova noćna mora gotova, odlaze u policijsku stanicu. Kaucija je sređena i Sinana je pušten. Nedžet ima sumnjive planove za Sinanom. Međutim kada Sinan sazna za situaciju kazni Nedžeta na neočekivan način. Mahir i Feride dok prave plan da se približe Turgutu nisu svesni da ih neko posmatra. Neočekivani posetioc učiniće da Mahirove i Feridina ljubav dobije drugačiji obrt.

Epizoda 50:
Mehmet Saim poludi kada sazna da se Mahir i Feride viđaju. On promeni svoje mišljenje  o tome da pomogne Turgutu da pobegne, jer sada ima novi plan. Mahir je nemoćan nakon što je jurio sve dokaze toliko vremena a sada dolazi praznih šaka. Oni takođe pokušavaju da pronađu Turguta. Međutim, Feride i dalje vredno radi na slučaju Nazifa Kare. Mahir očekuje da se Turgut pojavi, ne znajući za to Turgut se približava korak po korak ka Mahiru. Kada Nazif sazna da je njegov prijatelj Dalijan radio njemu iza leđa, razočaran je. Ali sudbina ponovo vraća Nazifu osmeh na lice.

Epizoda 51:
Konačno Mahir se sreće licem u lice sa Turgutom. On je u takvom stanju da traži osvetu za sav bol, i spreman je da ga kazni na najgori mogući način. Nakon svega što je prošao, Mahir ne može da vidi sebe kao Turgutovog ubicu, ali pištolj opali.  Nazif stoji ispred Feride, svi čekaju presudu koju će Feride izgovoriti. Odluka ne utiče samo na porodicu Kara već i na Feride i na čoveka kojeg ona voli. Feride objavi svoju odluku. Mahir koji je više puta želeo da vidi Turguta kako umire, sada pokušava da mu spasi život. Ali ono što Mahir ne zna jer da dok Turgut umire, on želi da povede Mahira sa sobom.

Epizoda 52:
Mahir i Feride se suoče sa neočekivanom situacijom. Ili će poslušati Jasin i pobeći ili će poslušati Feride i predati se. Ali Mahir zna da bilo šta uradi on je u ozbiljnim problemima. Uprkos svemu, on odlučuje da uradi ono što se očekuje od njega, iako je nedužan on se predaje pravdi. Dok Feride ulaže svu svoju snagu da izbavi čoveka kojeg voli iz zatvora, Sinan ne radi ništa. Feridina porodica ga podržava, on priprema iznenađenje koje joj neće dozvoliti da kaže ne. Porodica Kara ne može da bude srećna zbog Nazifovog oslobođenja jer je Mahir uhapšen. Ovog puta, Nazif mora da se bori da dokaže sinovljevu nevinot. On mora da pronađe Orhana da bi ujedinio porodicu u nameri da spasu Mahira. Međutim Orhan je na putu sa kojeg nema povratka, i on beži sa Nilaj. Jilan, koji je čuo za to, neće samo zadati Orhanu nevolju već i Nazifu i Mahiru.

Epizoda 53:
Uprkos tome što su se Feride i Jasin trudili, odluka da se oslobodi Mahir nije dozvoljena. Nakon Nazifa, Mahiru je jasno da je zatvor mesto na kojem su nevini ljudi. Feride u nameri da osigura pravdu, po prvi put žali što predstavlja Mahiru prepreku da pobegne. Dok svi pokušavaju da spasu Mahira. Orhan jasno kaže da on neće svedočiti u bratovu korist. Nazif i Feride su svesti da nema opcija za Mahira. Turgut u nameri da prevari svog oca, govori mu da je on operativac pod tajnim zadatkom. Ako je Iskender u to poverovao kasnije će mu biti jasno da je Turgut lagao i da će tako uvući Mahira u mnoštvo problema. On je poreći Turguta tako što će objasniti svima sve što zna. Ali tako Iskender upada u probleme, jer će Turgut ponovo unajmiti Suata da obavi posao za njega. Povrh svega ovaj put osoba koju žrtvuje je njegov otac.

Epizoda 54:
Mahir gubi brojanice, i poludi kada sazna da će Feride da se uda. On ne može da dozvoli da žena koju voli uda se za nekog drugog i zbog toga kreće sa svojim planom.  Sinanova izjava ljubavi šokira Feride. Mahir ne može da bude miran nakon što to sazna. On izazove Sinana i suprostavi mu se, iako će mu to doneti samo dodatne nevolje. Feride donese odluku da raskine veridbu. Ona čak preuzima rizik da uznemiri svog oca, ali nešto se neočekivano desi, ona je izdana od osobe od koje se to najmanja nadala. Dok se Mahir bori sa Sinanom na jednoj strani, na drugo on kreće sa Suatom da dokaže Turgutove zločine. Mahir je napravio pametan plan da uhapsi Suata.  

Epizoda 55:
Mahir se suočava sa najmračnijim trenutcima do sada. On tiho mora da sluša oca žene koju voli koji mu objašnjava da njihova ljubav nije moguća. Dok Ferine ne zna da se dva najvažnija muškarca u njenom životu suočavaju, ona pokušava da se oslobodi Sinana. Međutim sve ide u pravcu koji je postavio Mehmet Saim. Mahir odlazi za Suatom koji mu pobegne. Turgutovo suđenje je blizu i dokazi se moraju pronači. Turgutu je određen zatvor dok čega suđenje i to je isti zatvor u koji je poslao kriminalce koje je on lično osudio, zbog toga mora što pre da pronađe izlaz iz te situacije.

Epizoda 56:
Mehmet Saim koji je postao nemoćan protiv ljubav Mahira i Feride, odigra svoju zadnju kartu. On ostavlja Feride samu sa pitanjem na koje ne može odgovoriti. Ili će Feride poslušati šta joj je otac rekao ili će nositi teret krivice zbog odluke koju je donela. Feride ne može da donese odluku, ali kada vidi da Mehmet Saim ne odustaje, Feridi ne preostaje ništa drugo nego da napusti kuću. Mahir je uznemiren što je prouzrokovao tenziju između Feride i njenog oca. Šta god da ona izabere, staaće uz nju. Čak ni Feride ne zna da li da izabere oca ili da se odrekne Mahira. Dan Turgutovog suđenja je stigao. Turgut se priprema za suđenje verujući da će svi dokazi protiv njega biti ne važeći, ali tajanstveni svedok sve će da promeni.

Epizoda 57:
Feride i Mahir su malo odahnuli sada kada je Turgut uhapšen. Međutim Mahir ne oseća mir dok ne vidi Turguta iza rešetaka. Na putu do zatvora, očekuje ih iznaneđenje koje nisu mogli očekivati. Dvoje ljudi čeka Feride u sudnici. Njena majka i sudija iz Apeala. Kerime iskoristi priliku i kaže sudiji da je Feride otkazala veridbu. Mahir je srećan sa Ferine nakon što pročita vest u novinama. Mahir obeća Feride da će se kloniti od mafijaša. Kada Mahir sazna, na je Nilaj otet, on je razapet između obećanja koje je dao Feride i svog brata. Potresen je zbog vesti koje dolaze iz policije.

Epizoda 58:
Feride koja se sažali na Sunu, otvori vrata svog doma i života Suni. Mahir koji za to ne zna, priprema sve za prvu veče u njihovoj kući. Kada otvore vrata kuće, neće biti samo Mahirovo iznenađenje biti pokvareno. Mahirov i Feridin život će se okrenuti naopačke. Feride organizuje put da bi provela vreme sa Mahirom i tako mu se izvinila. Dok njih dvoje uživaju u svojoj ljubavi, nisu svesti da ih njihova veza može koštati Nazifove slobode, budući da Mehmet Saim zna za njihovom putovanje.

Epizoda 59:
Mahir i Feride nisu svesti da će platiti toliku cenu za njihov maleni odmor. Oni su šokirani kada saznaju da će Nazifov slučaj biti ponovo otvoren zbog njih, ali oni ne žele da se predaju i boriće se po svaku cenu. Nazif, koji je naslutio šta će se desiti, ima potpuno drugačije brige. U poslednjim trenutcima slobode, Nazif odluči da usreći porodicu.  Odluči da veri Jasina i Songul. Međutim, doneta je poslednja odluka u vezi Jasina u podzemlju. Dok su Mahir i njegova porodica u srećnim trenutcima, crni oblaci su se ponovo nadvili nad njima. Ponovo počinje Nazifovo suđenje. Ali nova presuda će šokirati sve.

Epizoda 60:
Nova presuda uništava Mahirovu budućnost sa Feride, Sogulin i Jasinov san o srećnom domu, Nazifovu poslednju nadu da živi srećno sa porodicom. Nazif odustaje od života i borbe za bolju budućnost porodice, ali Mahir nikako ne želi da odustane. Budući da je izgubio veru u pravdu, uprkos obećanju koje je dao Feride, Mahir odluči da donese pravdu na svoj način. On će oteti Orhana i njegovog oca iz zatvora. I povešće porodicu da započnu novi život preko granice. Feride je šokirana kada čuje Mahirovu odluku. Čak i Feride pokušava da mu objasni da je to što radi velika greška. Mahir je odlulčan da uradi šta mu je na umu čak iako to znači da se rastavlja od Feride. Dok porodica Kara „gradi“ zid od tajni prema komšiliku, Melih takođe se udalja od svoje porodice a da to niko ne primeti. On je doneo odluku, pronašao je način da se spasi od krivice koju već duže vreme nosi sa sobom.

Epizoda 61:
U ime slobode, porodica Kara je uhvaćena u unakrsnoj pucnjavi i ne uspevaju da pobegnu ne ranjeni. Iklnurovo stanje je najveća prepreka na koju nailaze na putu. Dok porodica pravi toliko žrtvovanje, to veoma teško utiče na Nazifovo stanje. Da stvar bude gora, put koji su odabrali je put prepreka koje ih očekuje. Najveća prepraka je Turgut, pa Bulent, zatim policija pravi njihov beg mnogo težim. Feride koja pronađe bratovljevo beživotno temo, suočava se sa smrti na užasan način. U nameri da bude snažna za svoju porodicu, prihvati bratovu smrt, ona je primorana da se emotivno udalji od Mahira. Feride i Mahir su ponovo rastavljeni.  Dok šalje ljubav na čekanje, gubitak brata dovede Feride do emotivnog sloma. Orhan takođe provodi teške dane jer njegov otac nije slobodan. Turgut je siguran da Orhan zna gde se njegova porodica krije. Veliko mučenje očekuje Orhana u odajama za mučenje.

Epizoda 62:
Nazifova odluka potrese celu porodicu. Mahir, stavlja svoj život na kocku samo da bi uspeo u očevoj oslobođenosti. Primoran je da pronađe način da izbavi oca iz zatvora.  Jedina osoba koja je Mahiru ostala je sudija Akun koji je presudio Nazifu. Mahiru je jasno da je Akun doneo presudu pod pritiskom, i želi da sazna ko je Akunu i kako pretio.  Međutim kada se pojavi ispred sudije Akun shvati da neće biti nimalo lako sa njim. Songul se oseća veoma krivom. Nakon rezultata koji s obrađeni utvrđeno je da je Melih počinio samoubistvo. Feride zna da Melih ne bi počinio samoubistvo bez razloga. Ona počinje da istražuje da li je njen brat ostavio neko pismo. Situacija uznemiri Mehmeta Saima, jer otvaranje prošlosti neće biti dobro ni za Mehmeta Saima ni za Turguta. Orhan je počinio svoje prvo ubistvo. Način na koji je Muhsin ubije biće istraženo. Sve oči su uprte u Orhana, koji ne može da stoji na nogama zbog mučenja koje je proživeo, od Serdara saznaje da se njegov otac predao.  

Epizoda 63:
Stvari se zakomplikuju za Mahira kada sazna da je sudija Akin mrtav. Svi putevi kojima se krećao da bi spasio oca su zatvoreni, ali on nema nameru da odustane. Dok Feride pokušava da ga podrži, sa druge strane nastavlja da istražuje razlog zbog kojeg se njen brat ubio. Feride, koja misli da istraga o njenoj profesiji neće izaći dobro, ona govori Suni da će podneti ostavku. Dok Suna pokušava da je od toga odgovori, ona napravi veliku grešku. Orhan je uspeo da uđe u ćeliju svoj oca. Otac i sin su ujedinjeni, ali Nazif sumnja u ponašanje ostalih zatvorenika prema Orhanu, ne razume toliko poštovanje prema njegovom sinu. On je odlučan sa sazna šta je Orhan radio dok je bio u zatvoru. Mehmet Saim je ljut kada sazna da se Melih ubio jer mu je Turgut pretio. On je odlučan da Turgut plati zbog toga. Turgut je siguran da će biti pušten dan nakon suđenja. Dan suđenja je pun iznenađenja za Turguta, budući da mu nema više pomoći jer se Mehme Saim nakomio na njega. Dok ludi zbog toga što ne može ništa da uradio, dobija neočekivanu ponudu od Mahira.

Epizoda 64:
Mahir,  preuzima rizik da oslobodi svog neprijatelja u zamenu da spasi oca od smrti, ubedi Turguta da pristane. Mahir i Feride znaju vrlo dobro Turguta koji pristaje da igra igru po njegovim pravilima. Turgut da bi bio slobodan mora da da izjavu i da preda Mahiru dokaz koji je sakrio a koji je povezan sa ubistvom sudije Sulejmana.  Feride koje je otvorila svoj dom Suni i pokušala da joj se približi ne bi li ona zamenila Baharino mesto, otkriva da je Suna ustvari krtica koja izdaje informacije drugim sudijama. Ona je veoma razočarana i besna na Sunu, koja pokupi svoje stvari i napušta Feridinu kuću. Suna, koja želi da zaustavi Feride da preda odstavku, odigra svoj poslednji korak.  Orhan sa svojim veštinama uspeva da sakrije istinu od svog oca, ali je svestan da je to samo privremeno. On je odlučan da preduzme mere bezbednosti i sprečio da otac sazna istinu. Ajten, koja je ljubomorna na Suedu, Nedžetovu pevačicu u kazinu, pokušava da zavede supruga svojom ženstvenošću. Dok Nedžet pokušava da se udalji od Ajten, jedne noći je doveden ispred Mehmeta Saima, koji mu daje jedan važan zadatak, koji će promeniti kompletan tok priče.

Epizoda 65:
Sa Turgutovom smrću, vrata Nazifovog spasa su zatvorena. Mahirova i Feridina jedina nada su svedočenje i dokaz koji se nalaze u Ahmetovoj kancelariji. Kada dođu u sudnicu ne mogu da pronađu ni izjavu ni dokaz. Mahirove ruke su vezane, i više ništa ne može da učini za svog oca. Jedina stvar koja Mahira održava u životu su Feridina vera u njega i ljubav. Dokazi koji bi spasili Nazifa Karu dolaze do Sinana preko Mehmet Saima. Sinan da bi pridobio Feride odlučio da iskoristi to kao zamku. Nazifova sloboda je sada na Feride, koja pristane na Sinanove uslove, ali ovog puta Mahir uspeva Feride da se žrtvuje. Potvrda Nazifove smrtne kazne je šok za celu porodicu. Orhan saznaje da će njegovog oca obesiti, postaje besan na sve kada mu se odbije molba da bude uz svog oca u tom trenutku. Ajten je srećna zbog vesti koje joj donosi Nedžet. Turtug koji joj je oteo čast je ubijen. Ona je zahvalna Nedžetu što je ubio Turguta zbog nje. To je prvi put da se ona dobrovoljno približila Nedžetu. Dok Ajten i Nedžet uživaju u srećnim trenutcima, Sueda je odlučna da prekine tu situaciju.

Epizoda 66:
Mahir i Feride se sreću sa iznenađenjem kada misle da su uzeli dokaze. Oni shvate da je Sinan igrao novu igru kada je otvorio torbu. Oni moraju da uhvate Sinana koji beži svojim autom da bi dobili dokaze koji će osloboditi Nazifa. Od tog trenutka počinje nemilosrdna borba između Sinana i Mahira. Sinan preuzima sve šanse da osvoji Feride, ali shvati da je borba protiv Mahira koji je spreman da rizikuje svoju  ljubav i svog onca, neće biti nimalo laka. Pripreme za Nazifovu smrt koja je odobrena u sudnice polako počinju. U celoj to zbrci Nazif saznaje istinu o Orhanu. Iako pon pokuša da vrati Orhana na pravi put, Orhan nema nameru da odustane. Orhanova reputacije se proširila van granica zatvora, i on je prekršio obećanje dato svom ocu, i sve je bliži da postane gangster. Nedžet pokupava da ubedi Ajten da on nema nikakvu vezu sa Suedom. Iako Ajten izgleda da mu jepoverovala, ona je porežena sa osećanjem ljubomore, i odlazi kod Suede, koja je veoma ivše ozbiljan rival nego što je Ajten mislila, i Suedin posldnji korak razbesni Ajten.

Epizoda 67:
U nameri da dokaže Nazifovu nevinost, Mahir svoj život izlaže opasnosti samo da bi ispunio obećanje svojim voljenima a to je da će pravda biti zadovoljena. Iako je ranjen u leđa, on je odlučan da kaže svom ocu dobre vesti. Nekoliko meseci je čekao ovaj trenutak i želeo je da ga pogleda direktno u oči i da mu saopšti vesti. Feride je veoma zabrinuta za Mahira, ali ne uspeva da ga zaustavi, zajedno odlaze u zatvor. Nazif dobija dobre vesti od svog sina i Feride. Nazif Kara će uskoro biti slobodan, to će znači da Mahir može da se ujedini sa Feride. Prvi korak mora da bude urađen, zbog čega će on zvanično tražiti Feridinu ruku od njenoj oca. U zatvoru Orhan dobija vesti da je njegov otac oslobođen i prihvata čestitanje od ostalih zatvorenika. Jilan koji ne zna za vezu između Orhana i Sejisa dolazi u zatvor da ga poseti. On koji će biti pušten za nekoliko nedelja kaže mu da čim bude oslobođen da će ga ubiti. Krvavi rat između Orhana i Jilana nastavlja da raste. Ajten ne želi da izgubi Nedžeta. Iako ima sumnje, ne želi da preuveličava situaciju. Ona se izvini Nedžetu i pomire se. Ajten, koja želi da sačuva porodicu, na kraju dana je očekuje iznenađenje. Mehmet Saim je odabrao Nedžeta da zameni Turguta. Oboje su srećni zbog toga partnerstva. Oni se dogovore oko velike pošiljke krijumčenih oružja, koja će se uskoro desiti. Ali takođe postoji još neko ko čeka krijumčenje oružja.

Epizoda 68:
Uprkos Mehmet Saimovom jasnom stavu, Mahir i Feride nemaju nameru da odustanu od njihovog planiranja braka. Feride je veoma povređena zbog oca, i iako je srce boli zbog oca, ona počinje pripreme za dan na kojem će se ujediniti sa Mahirom. Mehmet Saim nije uspeo da razdvoji Feride i Mahira, ali on je spreman da to i dalje pokuša. On je spreman da ponovo testira Mahira sa onim koje on voli. Njih dvoje koji su se borili protiv raznih prepreka, ponovo će biti udrmani bolnim danima koji očekujuporodicu Kara. Dan krijumčenja oružja se bliži, Nedžet koji se nalazi između Sinana i Mehmet Saima je svestan da mora da odigra korak koji će oblikovati njegovu budućnost. On je odluča da na što bolji način iskoristi priliku koja mu je pružena. Ajten ga nestrpljivo očekuje da bi mu rekla da je u drugom stanju. Ona ne može da pronađe Nedžeta jer se nije vratio kuće, želi što pre da mu kaže za srećne vesti zbog čega odlazi u kazino. Iznenađenje koje će je tamo sačekati će joj uništiti svet. Sejis koji želi da Orhan radi za njega, polako mu se približavam. Jilan sa druge strane je besan jer misli da će Orhan biti oslobođen i da će slobodno šetati. Jila, koji zbog Sejisa nema hrabrosti da ubije Orhana, ipak neće sedeti smirom. On napravi plan da mu se osvesti na drugačiji način. Jilan je svoju osvetu usmerio na Orhanovu porodicu jer znaju da će ga to najviše zaboleti.

Epizoda 69:
Mahir je siguran da se osoba koja je povređivala njegovu porodicu sada napada naselje. Mahir ne želeći da iko zbog njega bude povređen odluči da pozove tu osobu da sračunaju probleme. Feride se boji sa Mahirovu budućnost zbog njegovog tvrdoglavnog ponašanja. Feride pokušava da speči Mahira. U međuvremenu, vesti o Songulovoj otmici kao bomba odzvoni u naselju. Mahir, Jasin i Feride daju sve od sebe da pronađu Songul.  Dan venčanja je određen, Feride poslednji put odlazi u očevukuću da pozove porodicu. Kerime koja je povređena zbog Feridinog ponašanja ne želi da promeni svoje mišljenje. Feride je ponovo razočarana. Ona je sigurna da niko od njene porodice neće biti uz nju na njen najsrećniji dan. Kerime u priči sa Mehmet Saimom o toj situaciji iako je besna na kćerku okleva da je ostavi samu na taj dan. Ona se plaši da će ostati bez Feride nakon što je ostala bez Meliha. Kerime donosi iznenadnu odluku, čak ni Mehmet Saim neće moći da je spreči. Orhan prolazi poslednji Sejisov test. Sejis zna sve o Orhanu a sada kada je saznao sve o Orhanovoj porodici i okolini preuzeće to u svoju korist. Ajten je šokirana kada ugleda Nedžeta sa Suedom. Njen bes će učiniti da uradi neke stvari koje nikada ne bi uradila. Ajten želi da prekine sve veze sa ocem svog deteta.

Epizoda 70:
Feride ne zna kako je uspela da zaustavi Mahira koji je počeo da gubi kontrolu, zbog toga je morala da ga laže. Mahir pokušava da sazna ko mu je dao informaciju kako da pronađe Jilana. Feride i Jasin su odlučni da ne progovaraju. Mahir napokon shvati koliko je Feride uznemirena, i obeća joj da više nikada ni pod kojim razlogom neće prekršiti zakon. Feride je srećna zbog tih reči, i zajedno nastavljaju pripreme za venačnje. U međuvremenu Sinanova drljava igra u naselju se nastavlja. Sinan je sprema čak i da ubije jer su Mehmet Saimova naređenja sva teža. Mahira očekuje veliki test zbog obećanja koje je dao Feride, koja saznaje da je njena majka napustila kući. Ona odlazi u hotel gde je njena majka da je podrži i da sazna zašto je otišla od kuće. Situacija između Ajten i Nedžeta i dalje je napeta. Jaten, koja odustaje da kaže Nedžetu da je trudna, odluči da želi da se razvede od njega, iako nije razmislila šta će je očekivati, velika opasnost preti Ajten. Bulent je odlučan i pripremio je iznenađenje za svoju ženu Ilknur u nameri da je povrati. Ilknur je šokirana korakom koji je on napravio ka njoj.

Epizoda 71:
Mahir prekrši obećanje koje je dao Feride da bi spasio Ajten, on se suprostavi policiji. Feride čeka ispred policijske stanice razočarano posmatra situaciju sa svih strana. Dok je u zatvoru, Mahir pokušava da sazna od muškarca koji je pokušao da otme Ajten od koga je dobio naređenje, a Feride saznaje da bi Ajten mogla da izgubi bebu. Mehmet Saim, koji je u prednosti što je Mahir u zatvoru, preuzme situaciju u svoju korist. Nedže saznaje da je Sinan iza Ajtenine odbice, odlazi do njega da poravnaju račune. Sinanovo ponašenje razbesni Nedžeta. Mahir i Sinan su na korak da uđu u opasnu igru iako za to ne znaju. Teški trenutci čekaju Songul i Osmana koji su uhvaćeni u dešavanjima na fakultetu. Ilknur nakon iznenađenja koje joj je priredio Bulent spremna je da donese odluku. Orhan koji broji dane do izlaska, tražiće posebnu uslugu od Sejisa.

Epizoda 72:
Mehmet Saim i Nedžet razmišljaju isto da ubiju Sinana i za to da okrive Mahira. Nedžet čeka Mehmetov znak da bi ubio Sinana. Mahir koji se žalio Savci Adnanu o Sinanu, pokazao je da je spreman da sada sve bude po Feridinim pravilima. Feride je srećna zbog Mahirovog ponašanja. Mahir i Feride koji sa nestrpljenjem očekuju dan kada će se venčati, počinju da traže kuću. Mahir, koji želi da pripremi prelepo iznenađenja za Feride za njen rođendan, ručno joj je napravio poklon. U međuvremenu, Sinan ne može da podnese da ga je Mahir pobedio, započinje plan koji neće samo prekinuti Mahirovu i Feridiu sreću, već će i ibrzati njegov kraj. Nedžet koji očekuje vestio od Mehmeta Saima, odluči da pošalje Suedu u drugi kazino i tako je udalji iz svog života, u nameri da povrati Ajten. Nedžet ne želi da izgubi ljubav svog života. Dok ide da objasni Suedi situaciju dobija vesti koje će poptuno iznenaditi. Nedžet je uhvaćen između dve vatre. Mehmet Saim, iskoristi to što je Mahir ljut zbog Sinana, napravi plan i da Nedžetu dozvolu da ubije Sinana. Kada Sinan ugleda Nedžeta ispred sebe, nije svestan da će mu to biti poslednje što vidi.

Epizoda 73:
Mahir je na korak da upadne u Mehmet Saimovu zamku, koji u svojoj kući čeka da mu jave dobre vesti. On je srećan što će Mahir otići u zatvor zbog Sinanovo ubistva, međutim dobija posetu od osobe koju je najmanje očekivao. Mahir je došao kod njega kući. Zbog toga Sinan nije umro već je prebačen u bolnicu teško ranjen. Feride je šokirana kada sazna da je Sinan napadnut. Ona je uplašena da bi Mahir mogao počiti tako nešto. Ona počinje da traži mahira. Ona ga ne pronalazi, a niko ne zna gde je Mahir bio u vreme kada je Sinan napadnut. Jasin je zadužen da istraži napad i iznenađen je kada svi radnici u firmi kažu da sumnjaju na Mahira, jer se on više puta suočavao sa Sinanom. Mehmet Saim nema nameru da odustane, on želi da Nedžet završi ono što je započeo. U međuvremenu Mehmet Saim je uzeo pod svoje Savcija i svaki put je sve jači. Mahir je uhapšena kao osumnjičeni. Kada Feride sazna da je Mahir bio sa njenim ocem u vreme napada, ona odlazi do Mehmet Saima i kaže mu da želi da spasi Mahira, koji je odveden na suđenje.

Epizoda 74:
Mahir je izgubio sve nade i čeka presudu sudije. Za njega, zle sile koje su igrale igre sa njegovim ocem sada su se okomile na njega. Feride, ne želi da joj sve nade napuste i u pravu je zbog toga. Mehmet Saim je iznenadio sve kada se pojavio na suđenju u poslednjem trenutku. Kada je Mahir pušten na slobodu, ništa ne stoji na putu za njegovim venčanjem sa Feride. Nazif je odlučan da se sve uradi na pravi način. Zbog toga veselje ponovo nakon nekoliko meseci zavlada u naselju Vezneciler.  U međuvremenu, Nazif koji želi da ukloni svu nesreću iz Feridinom života odlazi kod Mehmet saima. On mu kaže da ne ostavlja Feride nesrećnu na tako važnom danu. Ajten koja odlazi do kazina da bi popričala sa Nedžeto, otkriva da je Nedžet ubio Sinana. Ajten, je dobila priliku da se osveti Nedžetu.

Epizoda 75:
Mehmet Saim zna koliko je moćan i pametan njegov neprijatelj, i siguran je da Mahir neće odustati od namere da sazna ko je spestio njegovom ocu. On mora da spreči Mahira da sazna za njegovo ime Bejefendi. Vreme je da odigra veliku igru. On će se otarasiti Mahira pre venčanja. Zbog toga mora da pronađe najopasnijeg čoveka u Istanbulu. Sejis, baš kao što je i obećao, ispunio je da Orhan bude pušten dan radine. Sve ide po planu, kao što je želeo, a za to njegova porodica ne zna. Orhanov životni test je ispred njega. Nedžet je uhapšen pod sumnjom da je ubio Sinana. Ajten nastavlja sa ulogom žene koja je šokirana i ne zna šta se dešava. Ona nema nameru da potvrdi Nedžetovu izjavu i tako ga spasi. Ona će iskoristiti situaciju na najbolji način da se osveti Nedžetu i konačno počne da živi život koji je oduvek sanjala. Dan venačanja je konačno došao. Mahir i Feride su uzbuđeni jer će se venčati za nekoliko sati. Svi su konačno srećni u Mahirovoj kući, a samo nekoliko miuta kasnije njihovi životi će se promeniti zauvek. Pet minuta pred polazak, eksploziva bombe pormeniće Mahirov život zauvek.


3. sezona:

Epizoda 76:
Mahir Kara i dalje živi u tami. Bomba koja je postavljena u auto na njegovom venčanju neće samo udzrmati Mahira, već i Feride, kao i živote njihovim porodica. Dvoje članova porodica Kara je izgubilo život. Dok je sahranjivao voljene, Mahir je shvatio da je njegov život osuđena na bol. Istraga se nastavlja, osoba koja je postavila bombu je pronađena i priznala je zločim. Mahir koji je nezadovoljan odgovorima nastavlja svoju istragu, saznaje da je upravo on bio meta eksplozivnog napada. Od tog trenutka za Mahira postoje dva puta, ili će se pomiriti sa boli i prihvatiti gubitak voljenih ili će pronaći krivca i osvetiti se.

Epizoda 77:
Osoba koja je priznala podmetanje bomba je nestala. Zbog njegovog nestanka sve oči su uprte u Mahira, budući da je rekao da neće dozvoliti da se krv Sajfije i malenog Nazifa tako lako zaborave. Po nalogu Savci Adnana, Mahir je doveden u policijsku stanicu.  Mahir ništa ne daje u svojoj izjavi. Budući da je on osumnjičeni za incident, uhapšen je i odveden u sud. Feride i Nazif su sigurni da Mahir ne bi nikoga povredio. Feride dolazi pre Mahira i pokušava da shvati njegovu vezu sa nesrećom. Mahir ne govori da nije kriv. Mahir govori Feride da ubije Mahira koji je u njenom srcu. Feride je uništena, njeni strahovi su se ostvarili. Mahir je zaista postao druga osoba. Kerime, koja je šokirana nakon što je sve saznala, odmah kreće da Feridi kaže sve. Ovog puta zaista je teško zaustaviti Kerime u njenoj nameri. Mahir je pušten na slobodu jer nijedan dokaz nije pronađen protiv njega. Međutim svi se pitaju: gde je Dženejt. Bulent koji je uništen nakon smrti svog sna, utehu pronalazi kod Orhana, koji neće dozvoliti da se vatra osvete ugasi. Po Orhanu, razlog zbog kojeg su njegova majka i nećak poginulu je Mahir. Orhan vodi Bulenta sa sobom da bi se brinuo o njemu i dovodi ga u Sejisovu kuću. U međuvremenu, Sejis je i dalje zainteresovan za Ilknur.

Epizoda 78:
Ostavljajući ponos i svog oca iza sebe, Mahir napušta kuću mračnog srca. Mahir je napravio prvi korak ka svom planu. Čak iako je slobodan, svi misle da je Mahir ubio Džunejta. Njemu će se nezavisno suditi jer Savci Adnan i Mehmet Saim nemaju nameru da odustanu od Mahirovog suđenja. Dalijan govori Mahiru da ako želi da uđe u svet podzemlja pvo mora da skine gangster sa trona i preuzme njegovu teritoriju. Mahir jer pronašao svog gangstera poi menu Boksor Hilmi, koji radi užasne stvari onima koji su pod njegovom kontrolom, i koristi decu kako bi prosila i tako zaradila novac. Sada je Boskor nova Mahirova meta. Feride, koja je videla Džunejta živog, pokušava do Jasina da sazna Mahirove planove ali ne uspeva. Dok odlazi do Mahira da bi pričala sa njim, Feride se sreće sa Nazifom koji joj sve otkrije kao i da Mahir pokušava da postane. Feride ne želi da dozvoli da njena ljubav bude uvučena u zločine. Ona odluči da potraži pomoć od oca da zaustavi Mahira. Po njoj, Mehmet Saim može da pronađe način da zaštiti Mahir I spreči da počini zločin. Ajten koja je pevala na sceni je pravi uspeh, ali i dalje nije pronašla pevača za kazino. Selim pokušava da nagovori Ajten da se ponovo pojavi na sceni. Ajten misli da to nije u redu, ali prihvata Selimom predlog. Ona uspeva u ostvarenju svog najvećeg sna. Što se tiče njenog drugo sna, Mahir je veoma daleko. Ali Ajten nije svesna ko će potražiti pomož od nje da bi pomogla Mahiru.

Epizoda 79:
Mahir je odlučan u nameri da postaje Kadabaji nakon što je ponizio Boskor Hilmija, a takođe dobija i Hilmijevu teritoriju. Sada je primoran da mu drugi ljube ruku i da uzima novac zbog zaštite. Iako je to protiv njegove volje, Mahir počinje da pravi kompromis zbog svoje osvete. Na njegovoj teritoriji je takođe i kockarnica. Njegova reputacija se širi okolo. Kutuk Nail, koji je čuo o ovome, poslao je glas da je provisio cenu alkohola. Po prvi put, Mahir je uhvatio priliku da dođe u kontakt sa Kabadajijem kojeg traži. Mahir prihvati povećanje cene alkohola i taži da se nađe sa Nailom. Feride koja ja tražila pomoć od Ajten da pomogne Mahiru, napokon je uspela da je ubedi. One unajme čoveka da prati Mahira. Feride je odlučna da prati Mahira bez obzira na sve. Poslednji put ona staje ispred njega i pokušava da priča sa njim, ali Mahir nema nameru da odustane. Boksor Hilmi je uhapšen i treba da mu se sudi, njegov ponos ali i iskustvo neće mu dopustiti da odustane, zbog čega odluči da pobegne iz zatvora i da se bori jedan na jedan sa Mahirom. On mu pošalje poruku na koju Mahir pristaje. Kada Boskor i Mahir dođu licem u lice, očekuje je iznenađenje. Ovaj događaj će preokrenuti sve Mahirove planove.

Epizoda 80:
Mahir kojem je jedini plan da postaje kabadajin I da sedne za sto sa svima njima, ne može da uspe u potpunosti. Osoba koja je odgovorna za ovo je njegova ljubav koja samo najbolje misli za njega. Feride je preokrenila sve Mahirove planove. Ona je postala neko od ljudi koje sprečavaju Mahira da postigne svoj cilj. Kabadaji su saznali da ja Mahir vezen za sudiju, sumnjaju da on radi za vladu. Mahiru je potreban drugi plan da bi seo za sto sa njima. Feride misli da se Mahir svakim danom sve više udaljava od nje. Ona ne želi da gubi nadu I zbog toga Feride je spremna da čeka Mahira. Belgin, koja ima frizerski salon na Mahirovoj teritoriji počinje sve češće da sreće Mahira. Ona upada u nevolju na neočekivani način. Muškarac koji pokušava da opljačka njen salon uperi pištolj u nju.

Epizoda 81:
Mahir je ispred gangstera i govori da je roba kod nje. Gangsteri su šokirani onim što čuju i veoma besni. Nail i Jusuf veruju da postoji nešto drugo iza ovog hrabrog ponašanja. Po Nailu, Mahir je postavio sve ovo da zakrije svoju vezu sa vladom. Za njih, Mahir radi za vladu i zbog toga je važno da paze na njega. Gangsteri shvate da Nail govori pametnu stvar i odluče da posmatraju Mahira u nameri da otkriju njegove ciljenje. Mahir predaje pošiljku. Sejis ne može sve to da podnese. Iako Nail i Jusuf kažu suprotno, Sejis je odlučan da ubije Mahira. Povrh svega on ne želi da počini ubistvo već će naći idealnog kandidata da ubije Mahira. Feride koja je saznala da je Mahir došao blizu nje, shvata da njegova ljubav se nije izbrisala. Ona odlazi u kuću u kojoj su njih dvoje trebali da žive nakon venčanja. Sa Mahirovim dolaskom, njih dvoje provode romantične trenutku u noći koja je počela svađom. Te noći, Mahir će patiti što je dao Feride dao nadu. Za Feridino dobro, Mahir nema nameru da joj dozvoli da sanja budućnost sa njim. Mahir je odlučan da igra igru, čak ako to značilo da udalji Feride iz svog života.

Epizoda 82:
Feride je slomljena kada vidi Mahira kako se ljubi sa Belgin. Feride koja proživljava najveću bol u svom životu, odlazi bez reči. Ona misli da je Mahir osnova novi životu i da za nju tu nema mesta. Mahir koji je koji je besan zbgo Beliginog ponašanja, shvati da je otvorio Feride ranu na srcu koja je neizlečiva. Mahirova i Feridine ljubav biće testirana sa novim velikim problemima. U međuvremenu, Mahir se brine o problemima ljudi na njegovoj teritoriji. On traži mladu devojku koja je nestala u naselju. On saznaje da je ona završila Džemalovoj kući, i rizikući sve spašavaje od toga da postane prostitutka. Gangsteri ponude Mahiru neočekivanu ponudu. Ajten, koja vidi kako Feride pati, pokušava da dobije više informacija od Jašara od Mahira i Belgin. Kada sazna da Belgin vodi frizerski salon, Ajten odlazi tamo. Ona se upozna sa Belgin kao mušterija.

Epizoda 83:
Feride misli da je Mahir zaljubljen u drugu ženu, a da je nju ispisao iz svog života. Dok ona pokušava da umanji svoju bol, Belgin je u sudnici i sve odvodi u ćorsokak. Potrebno je Mahirovo svedočenje da bi se Belgin oslobodila. Mahir odlazi pre Feride da svedoči za Belgin. Feride, koja zna da su Mahir i Belgin ljubavnici, doneće važnu odluku u vezi njenog života. Dok Mahir želi da odbaci Feride iz svog života, shvata da ona zbog toga pati. Za Feridino dobro, ne želi da se povuče iz igre, ali je odlučan da stane na kraj Belginovom ponašanju, upozori je i zahteva da je više nikada ne vidi. Mahir koji je napravio dogovor sa Jusufom, odlučio je da rizikuje u nameri da sedne za sto sa ostalim gangsterima. Bez obzira na sve od će uzemti Mehmet Saimovu robu iz suda i doneti je njima. Kada Jusuf objasni grupi svoj dogovor sa Mahirom, nailazi na Džemalovo protivljenje.  Džemal kaže da čak iako Mahir donese robu, on neće sesti sa isti sto sa Mahirom i poslovati sa njim.

Epizoda 84:
Mehmet Saim nije zadovoljan Feridinom odlukom, a Kerime neće dozvoliti da njena kćerka ode. Feride po prvi put u svom životu traži pomoć od svog oca, i govori mu da je ubrza process. Mehmet Saim govori svojoj kćerki odgovor na to pitanje. To je jedini način da se Feride otarasi Mahira i ne bude svedok početka njegovog novog života. Mahir koji je nesvestan Feridine odluke sada seda za isti sto sa gangsterima. Mahir je sada zvanično partner sa gangsterima, sada mora da pridobije njihovo poverenje i prijateljstvo. Džemal ne može to da prihvati i ima druge planove za Mahira. Nazif počinje da sumnja da se nešto dešava između Osmana i Songul nakon što vidi ljubavne pesme u svesci. Nazif odluči da ih posmatra dok zajedno idu na fakultet. Nakon što ih vidi zajedno, Nazif je siguran da su zaljubljeni jedno u drugo. Nazifovo srce ne može da podnese sve to, on svega gubi svest. Sva njegova deca i voljeni su oko njega u bolnici. Porodica Kara se moli za Nazifa.

Epizoda 85:
Feridin dan odlaska je došao. Karte za Ankaru su stigle. Njeni roditelji su otišli ranije da bi sve pripremili za njen dolazak. Feride, sa bolom, odlazi iz grada u kojem je odrasla, živela i volela. Mahir saznaje o Feridinom odlasku i potišten je. Ponovo je između svoje ljubavi i puta koji je izabrao. On zna koju je bol prouzrokovao kod Feride svojim postupcima. Neočekivan gost dolazi kod Feride dok se ona sprema za polazak. Vehbri pričao Belgin kao da priče o snaji, i taži pomoć od Feride u vezi slučaja. Feride je veoma iznenađena onim što sazna. Belgin počinje da sumnja u Mahira nakon što je bila svedok onoga što se desilo u kockarnici. Za nju, Mahir nije osoba kojoj je mesto u podzemlju. Ona se pojavi pred Mahira i pita ga šta je zapravo njegov cilj. Mahirova ćutnja je još više zainteresuje. Jasin, koji ugleda Songul i Osmana kod Nazifovog kreveta se šokira. On je siguran da se nešto dešava između njih dvoje. Nakon toga, Jasin donese važnu odluku u vezi svoje veze sa Songul i to govori Nazifu. Gangsteri pripremaju test za Mahira, koji ne odustaje od svog puta uprkos svojoj poroici, ljubavi i svoj boli.

Epizoda 86:
Belgin saznaje pravi razlog Mahirovog pridruživanja gangsertima nakon što je spojila priče od Ilknur i Vehbija. Belgin govori Mahiru da je saznala razloge zbog kojih želi da postaje ubica. Dok Mahir ne zna šta da radi, Belgin će mu dati neočekivanu ponudu. Jasin misli da je on kriv, jer se udaljio od Songul u teškom vremenu, pa je ona pronašla utehu u Osmanu. Songul je primorana da kaže "da" Jasinu i da odluči o datumu venčanja sa ocem. Songul piše oproštajno pismo Osmanu. To pismo biće početak promena u Osmanovom životu. Jusuf odlučuje da Mahir bude taj koji će eliminisati Haydara, ostali prihvate tu ideju. Mahir je nov među njima i da bi se dokazao mora da ubije tog čoveka.

Epizoda 87:
Mahir i Feride koji su započeli da žive svoju ljubav u tajnosti, još uvek moraju da pređu prepreke koje su im na putu. Mahir, kojem ne preostaje drugog izbora osim da kaže da Blegin, znajuči Ferdine planove da pronađe dokumenta i preda ih Belgin. Sa Jasinovom pomoći, oni pokušavaju da smisle način kako da otmu Vehbiju dokumenta. Feride, koja sve više sumnja u Belgin, ponudi Vehbiju da odu na večeru. Ona ubedi Vehvija govoreći da je to način da ona dobije jasnije informacije o incidentu od Belgin i da će tako moći da pomogne. Vehbi ne može da odbije Feride, govori Belgin da će oni imati večeru i da mora da bude opreznija. Feride, koja odlazi na večeru sa Vehbi i Belgin, dočeka je veliko iznenađenje. Rektor sa fakulteta koje Nail ucenjuje, traži od Osmana odbranu priznanja krivice. Tu odbranu će prihvatiti komintet univerziteta. Hajdar udara čoveka što kvari Mahirove planove. Dok Mahir pokušava da pronađe rešenje za skitnice koje žive u zgradi, on shvati da se događaj izmakao kontroli. Mahir saznaje od Belgin da su gangsteri doneli odluku da ubiju Hajdara i sami srede situaciju. Mahir ubedi Hajdara da pobegne i pomaže mu da se sakrije. Osoba koja je dobila zadatak da ubije Hajdara saznaje gde se on krije i odlazi tamo.

Epizoda 88:
Mahir pretuče Orhana u nameri da spasi Hajdarov život. Sa velikom grižom savesti, Mahir odvodi svog brata u bolnicu. On ne napušta Orhana dok se lečenje ne završi. U međuvremenu, Orhan, kada sklopi sve kockice shvati da njegov brat igra igur sa gangsterima. Feride na večeri sa Vehbije i Belgin shvati da postoji veza između njih dvoje. Feride pokušava da bude jaka zbgo Belginog provokativnog ponašanja, jer je sigurna da će Mahir održati svoje obećanje i držati se što dalje od Belgin. Feride odlazi iz restorana sa pomešanim osećanjima. Feride koja je takođe ljubomorna odlazi do Belginog salona lepote sa namerom da joj vrati novčanik koji je ispustila u restoranu. Feride, vidi Mahira i Belgin u pristoj situaciji i razočara se. Nakon što je istražival Ilknur je pronašla način da sredi situaciju sa beskućnicima. Slučaj će biti otvoren i svi će moći da pronaju svoje kuće po pravim cenama. Dok se sve to dešava, Hajdar je napustio sklonište i nestao bez traga. Mahir koji zna da gangsteri jure Hajdara, mora ga odmah pronaći i sakriti.  Mahir i gangsteri traže Hajdara svako sa svoje strane.

Epizoda 89:
Mahir koji se nalazi između svoje osvete i života nevinog čoveka, odluči da pomogne Hajdaru uprkos riziku da se suprostavi gangsterima, kojima Mahirovo ponašanje počinje da iznenađuje, odluču da ga istraže. U međuvremenu, Belgin govori Mahiru o ozbiljnosti njegove situacije. Gangsteri žele da otkaže partnersvo sa Mahirom. Mehmet Saim pokušava da sazna da li su se Mahir i Feride pomirli, primorava Kerime da mu kaže. Feride koja načuje deo tog razgovora, suprostavi se svom ocu. Mehmet Saim poslednji put upozorava Feride na Mahira. Iako Feride koja samo misli kako da pomogne Mahiru, shvati očeve reči veoma ozbiljno ali je i dalje uz Mahira. Ona saznaje da su gangsteri otpisali Mahira. Pored toga, Belgin i dalje traži od Mahira dokumenta koja su kod Vehbija. Belgin daje Mahiru rok od dva dana da donese dokumenta ili će reći gangsterima Mahirove prave namere. Mahir se nalazi u teškoj situaciji. Feride odluči da iskoristi svoju bliskost da Vehbijem zbog Mahira. Ona će otići u Vehbijevu kući i potražiti dokumenta. Mahir saznaje da Nazifov posao ne napreduje dobro, napravi plan da pomogne svom ocu. On počinje da šalje mušterije u Nazifovu radnju. Porast prodaje odmah počinje da utiče na Nazifov moral.

Epizoda 90:
Nakon odbacivanja od strana gangstera, Mahir je vaćen na početak. Iako vidi ovu situaciju kao korak nazad u svojoj osveti, traži način da se ponovo vrati u igru. Belgin želi da profitira od Mahira koji je u nezgodnoj situaciji. Ona ga podseti na njihov dogovor, i govori Mahiru da ima do sutra uveče da joj donese dokumenta, inače će sve reći gangsterima šta Mahir želi od njih. Mahir, da bi zaustavi Belgin mora da uđe u Vehbijevu kuću koju čuva policija i da pronađe dokumente. Feride, kao i uvek želi da pomogne muškarcu kojeg voli. Nazif pun besa odlazi kući da bi se obračunao sa Mahirom. Na putu ga presetnu nasilnici, budući da nema novca kod sebe, na Nazifovom prstu vide burmu. Iako se Nazif svim silama borio protiv njih, oni uspevaju da mu skinu prsten. Mahir saznaje šta se desilo njegovom ocu i odluči da krene za banditima. Ajten priprema svoj nastup. Pronašla je svoju pesmu. Uznemirena Ajten odlazi u studio i peva svoju pesmu. Jusuf traži nešto od nje u zamenu za sve stvari koje je uradio za nju.

Epizoda 91:
Mahir uspeva da dođe do Belgin koja se u tom trenutku sprema sve da kaže gangsterima. Belgin ugleda dokumenta kod Mahira, i u nameri da zamaže oči gangsterima, kaže da je Mahir pretukao Džemalove ljude. Iako ovo nije toliko važna informacija kao što su gangsteri očekivali, poveruju joj. Belgin govori Mahiru da ga nije izdala i uzima dokumenta od njega. Belgin napokon ima adresu koja joj je potreba da bi se u potpunosti osvetila. Belgin kuje plan kako da ubije Nedime. Mahir i Feride nisu u potpunosti ubeđeni da Belgin traži svoju majku, odluče da istraže celu situaciji. Oni odlaze u sirotište pod lažnim imenima Hakiem Hanum i Salih Ipek, baš kao u starim danima. Džemal koji je dobio neke informacije od Mahira, dobija od gangstera odobrenje da ubije Mahira. Kako Mahir više nije jedan od njih, Džemal unajmi ubicu da bi eliminisao Mahira. Ubica ne može da pronađe Mahira i za početak odluči da mu prouči kuću. Dok on ide oko kuće, osoba koja je u kuću pored Mahira ne shvata šta se dešava.

Epizoda 92:
Džemalovi ljudi ospu paljbu po kući, misleći da u kući Mahir. Feride koja ne zna šta se desilo, uplašena se sakriva ispod kreveta. Iako se spasila od metaka, opasnost i dalje vreba. Kandemir koji želi da bude siguran da je Mahir mrtav, sa svojim ljudima ulazi i pretražuje kuću. Mahir je siguran da je Džemal naredio da mu izrešetaju kuću sa metcima, želi da ga ubije, odlazi da ga traži. Kada Džema vidi da je Mahir taj koji kuca na njegova vrata, on uspeva da pobegne iz svoje kuće. Mahir preuzme Džemalov bordel i pošalje mu jasnu poruku, ako mu ne izađe na crtu, on će zapaliti kuću. Džemal, nema hrabrosti za tako nešto.  Džemal je u panici, a kada ne dobije očekivanu pomoć od gangstera, obrati se Jusufu i Sejisu. Kaže im da ako ne zaustave Mahire, otkriće mu da je Jusuf bio taj koji je postavio bombu u autu zbog koje su poginuli njegova majka i maleni Nazif. Jusuf naredi Belgin da pronađe Džemala. Belgin, koja shvati da Jusuf želi da ubije Džemala, pravi novi plan. On ubeđuje Džemala da kaže sve što zna Mahiru.

Epizoda 93:
Mahir, koji vidi da je Sejit pucao na Džemala, juri ga i na kraju uhvati. On pokušava da sazna za kojeg gangstera radi. Mahir shvati da je policija došla, zbog čega vodi Sejita sa sobom. Njegov cilj je da Sejit propriča i sazna za koga radi. U trenutku kada Mahir ispituje Sejita, dolazi policija i preuzima Sejita u svoje ruke. Dok ga vode u policijsku stanicu. Sejit uspeva da ubije policajce i nestane. Vehbi shvati da je Belgin našla nekoga da ukrade dokumente iz njegove kuće. On se pojavi na njenim vratima, ali Belgin koja više ne želi ništa sa njim, počinje da priprema igru kako da ga se otarasi, igru u kojoj glavnu ulogu mora odigrati Mehmet Saim. Mahir nema nameru da odustane od Sejita, uz Feridinu pomož pronalazi njegovu kućnu adresu i odlazi tamo. Mahir se susreće sa velikim iznenađenjem u Sejitovoj kući. On prolazi Alije, koju je Sejit držao zatvorenu godinama. Alije je u lošem stanju pa je Mahir odvodi u bolnicu. Kada Sejit shvati da je Mahir odveo Alije iz njegove kuće, poludi. Budući da zavisi od Alije, on pravi plan kako da je otme od Mahira. On će pretiti Mahiru i napasti ga tamo gde je najslabiji.

Epizoda 94:
Mahir koji se trudio da ide putem dobra, ne želeći da prlja ruke, došao je do kraja, kada je shvatio šta mu je otac pokušavao da objasni. Ubio je ubicu svoje majke i malenog Nazifa,  sprečio ga da naudi Ilknuer, ali nije uspeo da očisti sebe. Muči ga krivica. Dok se Mahir bavi sa krivicom, gangsteri saznaju da je Sejit ubije, i donose odluku da ga se moraju otarasiti. Zbog čega će uhvatiti Mahira kada ne bude mogao da se brani. Sejitov način na koji je umro i Mahirovo ponašanje izazovu sumnju kod Feride. Ona se moli da se njene sumnje ne ostvare i pokušava da shvati da li je Mahir ubio ili nije Sejita. Nedžet preti Feride u nameri da ubedi Ajten. Dok čega Feride da mu dovede Ajten, stvari koje se dese, prouzrokuju strah kod Nedžeta. Pismo i stvari koje su došli sa njim, podsećaju Nedžeta na samo jednu osobu – Turguta Akina.  Nedžet počinje da veruje da je Turgut živ!

Epizoda 95:
Nazif i Dalijan koji su saznali da gangsteri čekaju da Mahir ostane sam i da ga tako ubiju, ne žele da ostave Mahira samog. Svi Mahirovi voljeni dolazi da ga podrže. Mahir, koji vidi svog oca kako stoji iza njega, postaje veoma srećan. Napokon Nazif oprašta Mahiru, koji postaje sve moćniji. Gangsteri nemaju drugog izbore nego da ubiju Mahira, a za to unajmljuju Orhana, žele da ga on ubije. Nedžet ugleda Turguta ispred sebe i šokira se. Turgut kaže Nedžetu da mora platiti visoku cenu zbog izdaje. Turgut ima opaki plan, nakon što se video sa Nedžetom, odlazi u sudnicu i sa novim identitetom pojavljuje se pred Feride. Kada Feride vidi Turguta šokira se. Nakon susreta, Turgut daje Feride veoma važne dokumente. Feride je sada saznala celu istinu o Sejitovom ubistvo. Feride je veoma ljuta kada sazna da je Mahir ubio nekoga. Feride je zarobljena između svoje ljubavi i pravde kojoj je posvetila život.

Epizoda 96:
Svi su šorani kada ugledaju Turguta u policijskoj stanici. Turgut se predstavi kao Kortu Olmez, međutim niko mu ne veruje. Po njemu sličnost je samo užasna slučajnost. Mahir će pokušati da dokaže da Turgut laže. Feride, Jasin i Kemal mu pomažu. Oni počinju sa otiscima pristiju, ali Turgut je to sredio dok se sakrivao i spremio se za trenutak susreta. Ilknur je sve više vezana sa Sejisa, ona prihvata Sejisov poziv I odlaze na farmu gde on živi. Ona je veoma razočarana kada vidi farmu. Ilknur je saznala da je Sejis bandit.  Belgin koja saznaje da je Mahir krenuo u istragu da dokaže ko je Turug odluči da mu pomogne. Mahir I Feride su nabavili adresu Turgutovog oca zahvaljujući Belgin. U međuvremenu Belgin, koja otvoreno pokazuje svoju ljubav prema Mahiru, pronašla je novog partnera. .

Epizoda 97:
Turgut je slobodan a to nervira Mahira. On misli da neće uspeti dokazati istinu poštujući zakon. On nema mira niti snage da sluša Feridina upozorenja. Šta god da se desilo on će naterati Turguta da prizna istinu. On se pojavljuje u Turgutovoj kući sa pištoljem u ruci. Turgut odlično poznaje Mahira i korak je ispred njega. Belgin mu takođe pomaže. Turgut je odlučan da satera Mahira u ćošak i napadne ga tamo gde je najosteljiviji. Ilknur je rekla ne Sejis i to ga je veoma rastužilo. Songul primeti čudno raspoloženje dok svoje sestre i odluči da otkrije razlog. Ilknur govori svojoj sestri da ne može da izda svog oca i brata i uda se za bandita.

Epizoda 98:
Iza rešetaka Mahir saznaje da mu je otac otet i pobesni. On čak pokuša da pobegne. Tokom svega on dobije izneđujuće vesti, Turgut nije podneo prijavu protiv njega. Onog trenutka kada izađe iz zatvora traži Naila. Dok Sejis i Sosjete govore da ne znaju ništa, on dobija informacije od Naila. Da bi oslobodili njegovog oca on mora da pomogne Nailovom sinu da pobegne iz zatvora. Mahir je za svog oca spreman da pusti krivog čoveka, što je zločin. Za to vreme Feride, odlazi kod Turguta da sazna šta zaista smera, ona traži objašnjenje od Turguta, koji joj kaže da radi za vladu i da gubi vreme time što ga pokušava uhapsiti. Kada mu Feride kaže da mu ne veruje, on joj kaže da pita svog oca. Kada Feride to sve kaže Mehmet Saimu, on upozori Feride da se drži dalje od Turguta. Feride shvati da se njen otac boji Turguta i iznenadi se. Nazif je siguran da Nail neće održati svoje obećanje. On misli da čak kada Nail bude ponovo sa svojim sinom on će biti njega i Mahira. On mu govori da ga ubije i ostavi Mahira namiru, tako da Mahir ne počini zločin. Nail ne pristaje na to, ali hoće da se opkladi sa Nazifom. Ako Nazif pobedi on će ga osloboditi i ostaviti Mahira na miru.

Epizoda 99:
Nakon što su videli šta se desilo Nailu, Sejis i Sosjete shvate da ne mogu sami protiv Mahira, Oni odlaze kod Mehmet saima i objasne im šta je Mahirov cilj. Mehmet Saim saznaje da Mahir juri njega i da se krug sve više smanjuuje. On mora zaustaviti Mahira odmah. Mahir saznaje da su novine pretile Feride. On zajedno sa njom odlazi kod Tarika. Mahir želi da mu on kaže ko se krije iza svega toga i da oduzme fotografije. Ilkur govori svom ocu da će se udati za Sejisa. Nazif zauzme stav i jasno kaže da on to neće dozvoliti. Ilknur shvati da neće odgovoriti oca ma šta god da kaže, zbog čega spakuje svoje stvari i napusti kuću. Ona odlazi kod Sejisa, a kada stigne čeka je veliko iznenađenje. Došao je dan suđena za Belgin. Ona odlazi u sudnicu misleći da nemaju dokaze protiv nje i da će biti puštena. Feride i Belgin se suoče u sudnici.

Epizoda 100:
Plan koji je Mehmet Saim zakuvao savršeno je upalio. Mahir je opušten za ubistva Naila i novinara Tarika. Međutim postoji jedna stva koju niko ne zna, Feride koja se brinula za Mahira pratila ga je onog dana kada je Mahir otiša da vidi naila i zna da ga on nije ubio. Sada mora da svedoči da bi spasila čoveka kojeg voli. Mahir je protiv toga jer tako može ugroziti svoju karijeru. Mehmet Saim takođe sazna da je Feride svedok svega što se desilo, i ona je protiv njenog svedočenja,a li Feride je odlučna da pređe preko svake prepreke i svedoči. Budući da je Mahir nevin osuđen, to kvari sve Turgutove planove. U njegovim mislima Mahir koji je osuđen na zatvor i dalje je u Feridinim srcu. U nameri to da spreči Tugut napravi potez koji niko nije očekivao. Sosjete je doneo odluku, sve to mora da bude izvršeno da bi se otarasili Mahira jednom za svagda - on mora umreti. Kada ne dobije podršku od Sejisa, Sosjete donese odluku da sve odradi sam.

Epizoda 101:
Feride je odlučna da se pojavi kao svedok na suđenju čoveka koje voli iako bi zbog toga izgubila posao. Mahiru je sada jasno da je žrtva igre koju su postavili Sojete i sejis. Sosjete nije uspeo u svom planu da ubije Mahira, odlazi kod Mehmet Saima i preti mu. Imaju okršaj. Turgut i dalje misli da će Mahir pronaći Bejefendija. On ima plan. On sredi veliki sastanak gde će poznati sve sa strane na određenu destinaciju. Feride saznaje da je trudna. Ona odlazi da kaže vesti Mahiru. U međuvremenu, Belgin je puštena iz zatvora i ona je takođe saznala da je Feride trudna.

Epizoda 102:
Feride je presrećna i putuje da kažu Mahiru vest o bebi, ona ne shvata da je Belgin prati. Belgin shvati da bi imala Mahira samo za sebe, mora se otarasiti Feride koja je najveća prepreka. Nedžet je u bolnici, Sueda rađa kćerku. Sueda saznaje da bi Nedžet ža života mogao biti prikovan za krevet. Nedžetovo stanje nije dobro. Ona želi da ostavi svoje dete Ajten i odlazi. Sejis govori Ilknur da sumnja da je Bulent bio taj koji ga je pokušao ubiti. Ilknur se suprostavi Bulentu, koji pretpostavi da ako je Sejis živ dođe po njega, zbog čega traži pomoć od Orhana, koji odluči d amora spasiti sestru i Bulenta, tako što će ubiti Sejisa.

Epizoda 103:
Mahir saznaje da je Bejefendi zapravo Mehmet Saim. To ga poptuno uništi. Otac njegove najveće ljubavi je glavni krivac, on mu je uništio život i kriv je za smrt njegove majke i malenog Nazifa. On želi da se uveri da je to zaista Mehmet Saim i odlazi kod Turguta da proveri informaciju. Dok se sve to dešava, Mehmet Saim želi da razvede Feride, jer šta god da je uradio nije mogao da je udalji od Mahira. Feride koja je u bolnici nastavljda da dobija terapiju, ona pati jer je izgubila bebu. Ona je odjednom odvedena na pregled. Nakon pregleda Feridin svet će se promeniti. Ajten koja je primorana da pazi na Nedžeta i bebu, nalazi se u teškoj situaciji. Ona mora pronaći Suedu u nameri da se oslobodi situacije u kojoj se nalazi i preuzme da živi svoj život.

Epizoda 104:
Mehmet Saim se bori za svoj život, Mahir govori Nazifu da ode. On mu govori da će  reći da je pucao u Mehmet Saima i preuzeće odgovornost. Nazif ne želi to da prihvati, ali budući da Mahir insistira ne preostaje mu ništa drugo nego da ode. Nazif koji je napustio kancelariju odmah odlazi kući. Njegov cilj je da objasni Feride šta se zaista desilo i da prizna da je on zapravo pucao u njenog oca. Kada sazna šta se desilo njenom ocu Feride odmah odlazi u bolnicu. Mehmet Saim je u komi. Feride poludi kada čuje da svi dokazi pokazuju da je Mahir bio taj ko je pucao u njenog oca. Što se nje tiče, oni ponovo pokušavaju da okrive Mahira, ona neće dozvoliti da Mahir bude optužen. Sa druge strane, Bokšor Hilmi nije zaboravio na svađu sa Mahirom i u nameri da se suoči sa njim odlazi na njegovu teritoriju. Ali pronalazi Orhana umesto Mahira. Orhan mu kaže da može sve reći što ima da kaže njegovog bratu, zbog čega ga Himli otme. On pošalje Mahiru poruku da ako ne dođe da ga vidi, ubiće njegovog brata.

Epizoda 105:
Feride ne veruje kada joj Mahir kaže da je on pucao u njenog oca. Njen svet se okrene naglavačke. Ona želi da sazna razloge ali Mahir joj ništa ne odgovori. Feride da bi bila sigurna, suprostavi se Mahiru ali joj on da isti odgovor. Feride je očajna. Mahir ne govori Feride istinu jer je odlučio da pobegne iz zatvora i završi šta je počeo. U nekom trenutku biće spreman da se preda. Kada Mehmet Saim povrati svet, on želi da Feride abortira. Za njega da se rodi dete kriminalca je nedopustivo. Kerime se slaže sa njim. Mahir je u pritvoru dok čega suđenje. On preuzima svu krivicu na sebe. Stvari se dešavaju kako je Turgut želeo, ali on će i dalje da stavi da se igra sa Mahirom i Feride. Mahir je takođe optužen da je ubio Sejita. Povrh svega, Turgut će namestiti da upravo Feride kao sudija dobije taj slučaj. Jedina nada za Mahira i Feride je da se Nazif probudi i sve prizna Feride.

Epizoda 106:
Feride je saznala istinu od Nazifa. Mehmet Saim je bio taj koji je povukao pištolj na Mahira, i da je Nazif zbog toga pucao. On ga je upucao da bi spasio svog sina. Mahir je preuzeo svu krivicu zbog toga. Feride je šokirana zbog toga. Ona ne veruje da Nazif laže, ali takođe ne veruje da je njen otac Bejefendi. Da bi bila sigurna ona započinje svoju istragu. Turgut govori Mehmet Saimu da je Feride saznala istinu, da je došla do njega i pitala ga da li je njen otac zaista Bejefendi. Mehmet Saim poludi zbog toga. Mahir nije držao svoju reč, progovorio je i zbog toga mora biti kažnjen. Bez obzira na sve Feride ne sme da sazna istinu. Da bi to sprečio Mehmet Saim je sprema i da oduzima živote. Nedžet i Ajten koji su se vratili praznih ruku sa istrage iz sirotišta nastavljaju svoju potragu. Nedžet je odlučan da pronađe dete koje je ostavio na vratima sirotišta.

Epizoda 107:
Mehmet Saim ubija Kerime, međutim on ne zna da su Vedat i Muala sakriveni da su sve čuli. U nameri da zataška situaciju odmah zove Selima, govori mu da je Kerime mrtva i da to predstavi kao krađu. Vedat i Muala izađu iz skoliništa i vide Kerimino beživotno telo. Znaju da ju je Mehmet Saim ubio. Odlučni su da sve kažu Feride. Feride pati zbog ubistva svoje majke. Prvo je izgubila brata a sada i majku. Ubistvo je predstavljeno kao krađa. Feride ne veruje u ono što su joj Selim i Adnan rekli. Bez obzira na sve ona želi da sazna ko je ubio njenu majku. Započinje istragu. Kada bude pušten iz zatvora, Mahira zatvaraju u drugu ćeliju. U međuvremenu čuje da je Feride izgubila majku. Njegove ruke su vezane, želi da bude uz Feride, traži način kako da pobegne da bi bio uz nju.

Epizoda 108:
Mahir ne obraća pažnju na reči svoje voljene. On je odlučan da pobegne. Mahir ne želi da stavi Feride u opasnost, ali ona je odlučna. Feride i Suna srede sve u sudnici i uspešno pomažu Mahiru da izađe. Adnanu je sumnjičavo kako se njih dve pomažu. Kada sazna da je Mahir pobegao, shvati da je Feride uvučena u to. On govori Mehmet Saimu koji pobesni i kaže da je kazna kako sleduje zbog ovoga što je uradila. Adnan hoće da napiše prijavu protiv Feride. U međuvremenu Feride i Mahir jure ono što je Vedat ostavi u banci pre smrti. Oni pokušavaju da dođu do menadžera banke. Belgin saznaje od Vedatove sestre da je Vedat otišao u banku pre nego što je umro. Ona to kaže Mehmet Saimu, koji odmah želi da sazna u koju je banku mogao otići. Turgut kaže Nedžatu da je beba kod njega. On želi da Nedžat ubije Mehmet Saimu i zamenu za to Turgut će mu vratiti bebu.

Epizoda 109:
Mahir je zabrinut da bi Mehmet Saim mogao povrediti Feride i da dok sve dok on ne bude iza rešetaka nema nameru da se preda. On će pratiti Feride kao senka. On takođe misli da Feride nešto sakriva od njega, on je pita ali ne dobije odgovor koji očekuje. Feride i dalje krije od Mahira da je trudna. Sa Suninim lakim jezikom, Jasin takođe nešto sumnja. Glavni tužila pošalje dokaze sa otiscima pristiju na istragu. On tajno odlazi u Ankaru da bi bio siguran da se sve radi odlično. Mehmet Saim je šokiran kada sazna da je izdat nalog za njegovo hapšenje. Ono odluči da pobegne. U isto vreme Feride dolazi kući i suočava se sa njim. Orhan se pojavi na Sejisovim vratim čim sazna da je Nijal otet. Kada se suprostavi Sejisu, shvati da stvari nisu kako je on mislio. U međuvremenu Turgut preti Dalijanu koji želi da preuzme kontrolu nad svim zonama.

Epizoda 110:
Feride se napokon suprostavi ocu. Uprkos svetu Mehmet Saim i dalje želi da ode. On je preklinje da ga pusti znajući da bi policija mogla svakog časa da dođe u kuću, ali on ne može da ubedi Feride. Njegovi oči se pune besom jer ne može da dozvoli da bude optužen za ubistvo i izgubi sve. Za svoju slobodu čak razmišlja da povredi Feride i pobegne. Mahir saznaje da je Feride trudna i bez obzira na sve želi da se oženi sa Feride. Međutim on je siguran da ona neće pristati s obzirom na situaciju u kojoj se nalaze. On ima plan, a Suna i Jasin će mu pomoć. Napokom Mahir i Feride sedaju za sto da bi se venčali. Belgin saznaje da je Turgut pomogao Muratu da izađe iz zatvora a ovaj je postao njena najveća mora. Ona mišlja kako da se zauvek oslobodi Murata a usput i da se osveti Turgutu. Ona je ubeđena da uz pomoć Mehmet Saima ona može da stpra Turguta iza rešetaka. Murat u međuvremnu saznaje istinu da se Belgin samo igra sa nji i odluči da je kazni. Nedžat je saznao do Turguta da je beba kod Suede, koja se veoma vezana za bebu, ona se plaši da bi joj je mogli oduzeti i bez da javi Turgutu ona zajedno sa bebom pobegne.

Epizoda 111:
Pored svih prepreka Feride i Mahir uspevaju da se venčaju. Iako čak na trenutak oni žele da zaborave na sve i da uživaju u trenutku. Provode dan na ostrvu ne zanjući šta se dešava. U međuvremenu Nedžet predaje Mehmet Saima Turgutu, koji je odlučan da mu ovaj preda papire sa njegovim otiscima. Neće mu biti problem da ubije Mehmet Saima da bi ih dobio. U nameri da ga nagovori da priča, Turgut muče Mehmet Saima. Feride i Mahir saznaju da je Mehmet Saim pobegao, oni se odmah vrate i počinju da ga traže. Sejis održi obećanje koje je dao Mahiru i preda se policiji, tamo kaže sve što zna u vezi Mehmet Saima. On u svom posedu ima dokumente koje dokazuju prodaju oružja. Budući da je bio upleten u sve to, on je zadržan u pritvoru. Ilknur saznaje da je Sejis u zatvoru i odlazi da priča sa njim, međutim Sejis nema snage da je pogleda u lice. Nedžet koji želi da pronađe kćerku odluči da pomogne Turgutu koji napokon pronađe Suedu i bebu. Ali još jedno ga iznenađenje očekuje. Mahir saznaje da je Nedžet dao Turgutu novo ime na početku.

Epizoda 112:
Uprkos svom zlu koje je naneo, Mehmet Saimova smrt duboko potrebe Feride. Nema nijednog živog člana porodice. Feride želi da krivac plati kaznu, a on trenutno šeta slobodan, Turgut mora biti uhvaćen. Feride i Mahir traže Turgutove otiske prstiju. U isto vreme Turgut prati trag koji ga može odvesti do otisaka. Po tragovima, on je siguran da su otisci kod Belgin. Buduči da je ponovo u nevolji, Belgin nema izbora nego da pobegne. Ona planira da pobegne iz zemlje i izbriše svoj trag. Njoj je potreban neko da je sigurno prevede preko granice. U zamenu za otiske ona traži od Mahira da joj pomogne. Nedžet koji se oslobodio Jasina, ima novi plan. Želi da pobegne sa Ajten i svojom kćerkom. U nameri da bi to ostvario mora da nagovori Ajten koja ne želi nigde da ide. Nakon što joj je Nedžet pretio ona odbija da mu preda kćerku i obrati se Orhanu za pomoć

Epizoda 113:
Mahir posebni kada sazna da je Turgu oteo Feride. On želi da preda Turgutu otiske da bi spasio Feride, ali otisci su malopre predali vlastima. Mahir nema puno vremena, sada mora da povrati dokaze koje je lično predao. Da stvar bude gora kada preda dokaze Turgutu on će biti oslobođen svih zločnina koje je počinio. U međuvremenu Orhan saznaje da Turgut stoji iza svog haosa, odluči da mu stane na put. On će ubiti Turguta da bi mu se osvetio. Što se Mahira tiče on želi da Turgut priča sa vlastima i plati za svoje greške. Belgin je uhapšena na granici i dovedena je na suđenje. Adnan paniči kada sazna da je upravo ona ubila Selima. Belgin traži od njega da mu pomogne da pobegne. Ako odbije da joj pomogne ona će reći svima da je on započeo ovaj haos. Nedžet je uhapšen i poslat u pritvor gde će čekati svoje suđenje. To je dovoljno da bi se Ajte osećala mirno. Međutim Nedžet i dalje nastavlja da joj preti. Ajten je primorana da zaštiti sebe i bebu Zejnep. U nameri da to uradi ona kuje plan.

Epizoda 114:
Feride ne dozvoljava Belgin da pobegne i predaje je vlastima. Belgin dobija pritvor dok joj ne počne suđenje. Tokom davanja izjave, ona kaže i Adnanovo ime. Adnan koji je u bolnici i dobija terapiju saznaje da je uhapšen. Svi koji su odgovorni za zlo počinju da plaćaju za svoje grehe. Mahir koji sazna da su Ajten i beba u opasnosti, odvede ih zajedno sa svojom porodicom daleko. U međuvremenu beba ima veliku temperaturu, Ajten koja planira da se preseli u Izmir veoma joj je neprijatno d se sakriva. Ali ona donosi odluku, uzima bebu i odlazi. Dok svi spavaju ona odlaze u svoju kuću po novak koji je čuvala, ali to joj je velika greška. Turgutov čovek koji nagleda četvr spazi je i odluči da je prati. Porodica Kara će se ponovo susresti sa smrti.

Epizoda 115:
Mahir i Feride su vodili svoju bitku i pobedili. Svi kriminalci su platiti za svoje zločine. Tačno nakon pet godina, Mahir je pušten iz zatvora. Dok je vreme provodi zatvoren, njegovi voljeni su sredili svoje nove živote a deca su porasla. Feride i svi koje Mahir voli nestrpljivo čekaju njegov izlazak. Nakon svih ovih godina, nije svima dovoljno, niko nije zaboravio Karadajia. Baš suprotno, godine koje je proveo u zatvoru Karadajia su napravili pravim herojom. Ne samo njegova porodica, već i ostali iz njihovog sveta čeka pravdu i Mahirovo oslobođenje. Ova situacija baca senku na san da Mahir i Feride započnu novi život. Mahir nema nameru da bude siledžija kakvim ga svi očekuju. Ovu situaciju Mahir ne može da podnese i donosi iznenađujuću odluku.

KRAJ SERIJE