Kurt Seyit ve Şura

Ay Yapım // 2014
 
Režija: Kerem Çatay // Originalna priča: Ece Yörenç  // Broj epizoda: 21
 
Uloge: Kıvanç Tatlıtuğ, Farah Zeynep Abdullah, Eva Dedova, Ushan Çakır, Birkan Sokullu, Elçin Sangu, Seda Güven, Serdar Gökhan, Oral Özer, Berk Erçer, Doğu Alpan, Sümeyra Koç, Tuğçe Karabacak, Aslı Orcan, Demet Özdemir...
 
------------------------------
 
Prevod: "Prognani - Sejit i Šura" // Televija: B92

 


1. sezona:

Epizoda 1:
Kurt Sejit je najstariji sin u jednoj Turskoj porodici, on se veoma drži običaja i tradicije. Kurt Sejit se veoma divio i poštovao svog oca, pa je i zbog toga krenuo njegovim stopama i postao veoma cenjen poručnik u Ruskoj vojsci. Kada dođe vreme, baš kao što su mu govorili celog života, on će se oženiti sa nekom od turskih devojaka. Prelepa devojka Šura, je najmlađe dete jedne Ruske porodice čiji srećan život se pretvara u tugu kada njenog oca pogodi bolest. Zajedno sa svojom sestrom Valetninom odvode oca u Sankt Petersburg na lečenje. Kurt Sejitov stari prijatelj Petro prima ih kod sebe dok borave u St. Petesburgu. Petro je tokom bitke morao da donese odluku između svoje uniforme i svoje časti posle greške koju je napravio. Petro koji je započeo novi život biće prepreka između Kurta Sejita i Šure. Duboko u sebi Petro skriva mržnju prema Kurtu koja će biti prepreka za ljubav između zaljubljenog para. Kurt Sejit i Šura će se po prvi put sresti na zabavi na kojoj oboje prisustvuju, njihova sudbina tog trena počinje da se piše. Ta ljubav koje se rodila među njima u jednom trenutku postaće njihva zemlja, njihova porodica, njihov razlog za život.
 
Epizoda 2:
Šura saznaje da je pažnja koju je dobijala od Kurta Sejita samo zbog opklade, što prouzrokuje njeno prvo razočaranje u ljubav. Sejit primeti da je Šura povređena, i ne zna šta je loše uradio, pokuša da joj se približi. Dok Šura na svoj način pokušava da vida rane na svom srcu, igra koju je započela sa Petrom dolazi do kraja. Kada Šura shvati da je bolest njenog oca neizlečiva, ona se nađe uz Kurta Sejita. Kurt Sejit do sada nije bio u ovakvoj situaciji, shvati da to što su ponovo zajedno je sudbina, ljubav i znak za drugu šansu. Međutim u njegovoj glavi je obećanje koje je dao svom ocu, i dok se bori sa realnosti, ne obećava Šuri ništa što ne može da ispuni. Tatja koji je jedan od najbližijih Kurtovih prijatelja je uz njega kroz ovo putovanje ljubavi. Kada Kurt Sejit i Šura napokon pruže šansu svojoj ljubavi, tama  ispuni Petrovo srce, a tako nešto je nepopravljivo. Dok se Sejit priprema za svoju misiju, ne znajući ostavlja ljubav svog života u rukama svog najgoreg prijatelja.
 
Epizoda 3:
Vest o Sejitovoj smrti je ostavila neobrisivu ranu na Šurinom srcu. Pored toga, bolest njenog oca nalazi se u poslednjoj fazi. Te stvari uništavaju njenu dušu, pa zbog toga njega volja za životom opada svakog sekudna. U ovim teškim trenutcima za Šurinu porodicu. Petro je uvek uz nju, pokušavajući da oformi budućnost sa njom davajući joj obećanje podrške. Dželil nije izgubio nadu da će pronaći Sejita, uprkos vremenu on ponovo kreće da ga nađe. Potragu započinje u obližnjim bolnicama. U trenutcima kada Dželil pronađe Sejita daleko od ratišta, Šura gubi svaku nadu kao i volju za životom. U bolnici, Sejit otvori oči samo sa jednom mišlju kako da kontaktira Šuru. Zbog konstantnih promena u državi, Šurina porodica odlazi kod njene tetke. Petro, nakon što sazna da je Sejit živ, napravi izdajnički plan, u kojem će njegove reči upućene Šuri da je Sejit mrtav, biti zaista ostvarene. Jedina Sejitova odbrana na putu do Šure je njihova ljubav.
 
Epizoda 4:
Šura je svesta da Kurt Sejit koji se sreo lice u lice sa smrti neće dozvoliti više ništa da ih razdvoji. Iako zna da time što je blizu Kurta Sejita svoj život izlaže opasnosti, ona odabere ljubav pre života. Sa namerom da se nikada više ne razdvajaju, oni zajedno odlaze na zemlju Krita gde je Kurt Sejit rođen i odgajan. Stavljajući svoj život ali i život svoje porodice u opasnost, Petro prati svoje bliske prijatelje Kurta Sejita i Dželila do Krima sa namerom da ih ubije, iako su oni nekada davno njega spasili. Put koji je počeo veoma opasno, nailaze na još više prepreka na svakom stajalištu. U međuvemrenu, Tatjana stavlja svoj život u opasnost da bi spasila simbol njene ljubavi sa Dželilom. Kurt Sejit, zajedno sa ljubavi svog života, koja je ostavila svoju porodicu iza sebe i svojim najboljim prijateljem stiže na Krit. Šura koja je tokom čitavog puta imala velike nade, i verovala svakoj reči koju kaže Kurt Sejit, je sigurna da će pronaći njegovog oca i porodicu koju on toliko voli.
 
Epizoda 5:
Sa svojom porodicom i jedinom ljubavi Šurom, sanja da odgaja svoju decu u rodnom gradu Alušti, ti snovi za Kurta postaju noćna mora. Nakon što se sukobio sa ocem, Kurt Sejit se vrati kući gde ga Šura nestrpljivo čeka, međutim on ima drugu ponudu za nju. Petro koji je stigao sa par revolucionara čeka najbolji trenutak da napravi svoj korak. Dok čega, on posadi zrno sumnje između Kurta Sejita i Šure. Iako je doktor uradio sve što je mogao, Tatjana i Dželil prolaze kroz užasne dane zbog gubitka deteta. Tatjana se i dalje nalazi na ivici života i smrti. Zahide koja je svesta sukoba između Kurta Sejita i njegovog oca, spremna je da uzme stvar u svoje ruke. Kurt Sejit i dalje ćuti nakon što se vratio od svoje porodice, što prouzrokuje brigu kod Šure koja se plaši odgovora na svoja pitanja. Petro svojom pričom truje Aurine misle. Kurt Sejit i Dželil ne znajući da su okrenuli leđa svojim neprijateljima, nastavljaju da se bore za svoju zemlju. Dok su njihovi pištolji upereni u revolucionare koji su došli da ih ubiju, Petrov pištolj je naciljan na Kurta Sejita. Šura se i dalje nada uprkos poteškoćama koje su je snašle u Alušti, međutim Mirza Mehmet Eminof biće taj koji će je probuditi iz njenog sna.
 
Epizoda 6:
Metak iz Petrovog pištolja prati revolucionare koji su ga pratili. Dok Dželil i Kurt Sejit rame uz rame pokušavaju da se bore sa revolucionarima koji žele da ih ubiju, Petro jedno po jedno počinje da razbija krug svega što znači Kurtu Sejitu. Nakon što se Mirza našao sa Mehmet Eminofom, Šura saznaje pravu bolnu istinu zašto nije dobrodošla u porodicu Kurta Sejita. Kada se Kurt Sejit vrati, Šura krije svoje razočarenje iza svoje ljubavi. Kada Kurt Sejit sazna šta se desilo dok on nije bio tu, pun besa odlazi na ranč. Kurt Sejit koji se sreće po drugi put sa ocem, ovaj put otiće sa ožiljkom na srcu koje neće moći da zaboravi. U međuvremenu, Petro se po prvi put pojavi ispred Šure želeći da je izbavi iz nesrećne situacije. U ponoć, vesti dolaze do revolucionara u Alušti. Kurt Sejit sada nema drugi izbor nego da napusti svoju zemlju, ali on ne može da okrene leđa svojoj porodici i ode. Ne znajući šta ga može snaći, on napravi štit i brani svoju porodicu i zemlju. Dok sunce izlazi na zemlji na kojoj je odrastao, Kurt Sejitovo srce pati, jer je došao trenutak da napusti Aluštu i krene ka Istanbulu.
 
Epizoda 7:
Nakon svega što su prošli i svog bola koji su osetili, poslednja kap za Kurta Sejita i Šuru je Istanbul koji je pod okupacijom. Vrata nade ih čekaju u "Šeref" hotelu čiji su vlasnici sa Krita, Ahmet Jahinja i njegov rođak Ali, oni će biti razlog potpune promene u životima Kurta Sejita i Šure. U međuvremenu, Guzide shvati da za njenu nemoguću ljubav prema Dželilu nema spasa, ona takođe odluči da dođe u Istanbul, i sada je žena Ahmeta Jahije. Kurt Sejit i Šura ne znajući za to stavljaju Guzidinu ljubav na test. Kurt Sejit i Šura pokušavaju da pronađu informacije o svojim voljenima, prvo ime za koje čuju je Baronica Lola. Baronica je izgradila firumu koja joj je osigurala život u Istanbulu, ona nije svesna da se ljubav njenog života Kurt Sejit nalazi u Istanbulu. Petro i Dželil su veoma nervozni i žele što pre da stignu u Istanbul, na brodu kojim putuju su uslovi veoma teški, čekaju odobrenje Kurtovog najvećeg neprijatelja. Petro želi da ima čvrst dokaz koji bi iskoristio protiv Kurta Seita, Dželil koristi svu svoju moć samo da ostane živ. Kurt Sejit otkrije ono što se ispostavi za pravo lice "Šeref" hotela, zapravo postoji opasna sakrivena tajna. Sada je primoran da čuva ogromnu tajnu od Šure. U međuvremenu, Alijevu kćerku Ajše mnogo privuče tama koju vidi u očima Kurta Sejita. Uprkos Šuri, privlačnost prema njemu počinje da raste. Događaj u hotelu "Šeref" biće prekretnica za Kurta Sejita i Šuru, za godine koje su proveli na putu od Alušte do Istanbula.
  
Epizoda 8:
Dobri prijatelji se sreću posle mnogo godina u Istanbulu, koji je pod okupacijom. Sreću što su ponovo zajedno prekida Kapetan Billi koji radi za opoziciju i kada on ugleda oružje koje imaju nastaje problem. Baronica radi sve u svojoj moći da bi sprečila katastrofu, a pošto je njena veza sa Kurtom Sejitom nemoguća ona koristi ovu situaciju ispred ljubomorne Šure. U međuvremenu, dok je Šura skoncentrisana na Baronicu, Ajše pokušava da sakrije svoja osećanja i divljenje prema Sejitu. Oružje je na putu ka svojoj destinaciji, uprkos što se sve posmatra, Engleski vojnici su svesti situacije. Sudbina hotela "Šeref" kao i sudbina Kurta Sejita dobijaju nove krivine. Samo jedna osoba može da pomogne Kurtu Sejitu, on mora da odabere stranu iako to značilo da će morati da laže Šuri.
 
Epizoda 9:
Šura ugleda Sejita kako izlazi iz kuće Baronice. Šurin ponos joj neće dozvoliti da se suoči sa Sejitom u vezi ove situacije. U međuvremenu Sejit zbog obećanja koje je dao Šuri, drži svoja usta zatvorenim. Razočarenje koje Šuta oseća pretvara se u bes. Dok Dželil pokušava da smiri krizu između Šure i Kurta Sejita, realnost udari na Sejita kad se suoči sa činjenicom da ga ignorišu od kada mu je otac preminuo. Igra koju Petro i Baronica igraju zajedno u nameri da razdvoje Šuru i Sejita, ne ispada kao što je planirano. Petro može da vidi da gubi svaku šansu da bude sa Šurom, jer se ona udaljava od njega, a on svoj bes istrese na najbližem saradniku. Sada je Petru potreban neko jači od Baronice, prijatelj koji je više opasniji. Dok tenzija između Kurta Sejita i Šure se nastavlja, po prvi put Kurtu Sejitu je neprijatna bliskost između Šure i Petra.
 
Epizoda 10:
Dok se Kurt Sejit vraća u Rusiju, Šura dobija pismo koje je napisala Baronica. U pismu govori kako Sejit i ona zajedno odlaze u Englesku, i da je on napustio Šuru. Šura ne veruje ni u jednu reč. Ona oseća da je Sejit u ozbiljnoj opasnosti. U međuvremenu, Baronicu nigde ne mogu da pronađu. Dok Šura brine za Sejitov život, Petro koji je postavio zamku za Sejita učiniće da ona izgleda sve realnije. Petro ne stavlja samo Šurinu ljubav na test, već i njeno verovanje u Sejita. Dok Kurt Sejit traži način da pobegne sa broda na kojem je zarobljen, Petro je siguran da se Sejit nikada neće vratiti. Petro koristi Šurin slab trenutak kako bi joj izjavio ljubav. Nedelje prolaze, uprkos boli koji oseća u srcu, Šura čeka da će se Sejit vratiti, ona je srećno iznenađena kada se sretne sa tetkom i sestrom Valentinom. Uprkos poteškoćama na koje je naišao, Kurt Sejit ipak pronalazi način da se vrati u Istanbul. Kada to čuje Petro, da bi sprečio da se Kurt Sejit vrati i nađe Šuru, on sprema još veću zamku.
 
Epizoda 11:
Kurt Sejit ne želi da veruje da ga je Šura izbacila iz svog srca i da ga je dovoljno zaboravila da bi započela novi život. Kada Sejit ode u hotel u kojem Šura odseda, on priča sa njenom tetkom, koja mu objasni sve što je videla svojim očima, što njega dodatno razočara. Kurt Sejit ne zna za savez koji su stvorili Petro i Nađa, sa novim informacija on se vrati u hotel "Šeref" sa ogromnom mržnjom prema Šuri. On je odlučan u nameri da je izbaci iz svog života. Ajše, videšvi da je Sejit revolitran sada ima mnogo više nade. Njegova mržnja joj daje snagu. Ona misli ako se Šura ne vrati, da će Kurt početi nju da primećuje. U međuvremenu, Alja želi da osveti smrt svog brata, naredi ubistvo Kapetana Bilija. Maske počinju da padaju, iste noći Petro napravi poslednji potez kako bi rastavio Kurta Sejita i Šuru jednom zauvek. Ali kada Dželil sazna istinu o raskidu Kurta i Šure, neće sedeti skrštenih ruku i gledati kako se sve raspada. Sejit će po prvi put videti mračnu Petrovu stranu.
 
Epizoda 12:
Kurt Sejit sada zna da Petro nije njegov prijatelj. Petrovi planovi su uništeni jer je njegovo pravo lice otkriveno mnogo ranije nego što je on to hteo. Kurt saznaje da su se Šura i njena tetka uselile u Jusufovu kuću. Da bi video Šuru bar iz daljine, i da bi ostao blizu nje, on je prati dan i noć. Za Šuru da bi se pomirila sa izdajom i onim što oseća ona se posveti poslu. Ona mora da zaradi za život, da nastavi sa svojim putem i da bude samostalna. Iako sada to ne zna, Sejit iz daljine nikada je neće napustiti. Alju je sada Biliju na tapeti, u njenu kuću upadaju vojnici i traže je. Galip u nameri da je spasi, pošalje je na jedinu adresu koju zna, odvede je kod Šure. Alja sada počinje da živi u Šurinoj kući. Kurt Sejit je veoma srećan zbog te situacije. Novosti iz hotela "Šeref" preko Alje dolaze do Šure. Za Šuru odlazak iz Istanbula, značilo bi i odlazak od Kurta Sejita, ali tu odluku je morala da donese.
 
Epizoda 13:
Kurt Sejit shvati da ako kaže Šuri da ide, tako ustvari zadaje sebi najveću kaznu. On će plaćati cenu za svoje neversto ostatak svog života sa svojom čežnjom prema Šuri. Dvoje zaljubljeni dok grade zid između sebe, ne shvataju da ih duh neprijatelja prati, a pucanj povredi Šuru. Vest o braku između Dželila i Alje, zadaje još jedan udarac Guzide. Kada Dželil vidi bol koji njegov brak izaziva kod Guzide, on je primoran da se oglasi. Kurt Sejit traži neprijatelja koji želi da ga ubije i misli da je to Bili. On ne zna da Petro ima amonizitet da ga ubije. Sejit napravi korak da bi naterao Bilija da plati što je ranio Šuru, međutim da bi ispunio svoju obavezu, Šura mora da napusti Istanbul. U nameri da izbaci Šuru iz svog života, on joj napiše poslednje pismo. Nakon što Baronica napusti Istanbul, ona ostavi pismo na dobro skrivenom mestu u kojem detaljno opisuje Petrovu izdaju. Da ne bi izazvala sumnje ona se i dalje isto ponaša prema Petru. U međuvremenu, ona nastavlja da tera Petra u ćošak kada traži od Kapetana Bilija da ubije Sejita. Sudbina Šure i Sejita je odlučna tokom akcija u noći pre nego što Šura ode. Na Petru su ostale poslednje reči te večeri.

 


2. sezona:

Epizoda 14:
Kurt Sejit koji je mesecima čekao pogubljenje naprasno je oslobođen. On nema ideju ko mu je spasio život i poklonio mu poslobdu. U njegovom odsustvu Petro je postao osoba kod koje su svi dolazili i nekako je uspeo da preuzme kontrolu nad hotelom. Petro je uspeo da ubedi sve da mu veruju, ali stvari ne idu kako je on planirao. Njegov stari prijatelj je njegov novi neprijatelj: kapetan Bili je otkrio Petrovo tajnu sa kojom mu preti. U ovu tajnu takođe je umešan Sejit. Šura ne može da veruje da je čovek kojeg voli pokušao da je udalji od sebe i da ju je izdao. Njoj je potrebno da Sejit preuzme kontrolu nad njom. Ona mu kaže da zna šta se desilo između njega i Ajše. Sejit se suprostavi Ajši. Sejit odlazi u naselje čoveka sa kojim se sprijateljio u zatvoru, i sreće se sa njegovim bratom Lutfijem. Oni zajedno ugase vatru koja je počela u Turskom naselju. Tokom gašenja požara on upoznaje devojku po imenu Murvet, koja je kćerku jedne izbegličke porodice. Dok se šteta prouzrokovana požarem ne popravi, Murvet i njena majka su dovedene da budu kod njenog ujaka u Šeref hotel. Murvet u ovom novom svetu za nju ponovo sreće Sejita, ali ovog puta pored njega je Šura.

Epizoda 15:
Murvet vidi par kako se ljubi, onda shvati da je muškarac Kurt Sejit, muškarac u kojeg se zaljubila od trenutka kada ga je ugledala. Razočarana a pored toga dobija šamar od majke sa kojom se srela nakon toliko godina. Šura želi da Sejit zna koliko joj je potreban, i želi da veruje u to da je nikada više neće ostaviti, u nameri to da ostvari ona odbija da se useli sa njim. Sejite je shvatio da ponovo mora da osvoji Šuru. On sprema iznenađenje za Šuru, priča sa Alijem da mu u tome pomogne. Emine želi što pre da odvede svoju kćerku Murvet iz hotela, ali potrebna je u kuhinji hotela zbog velikog otvaranja koje je planirano. Emine odluči da ostane malo duže. Murvet i Sejit se ponovo sreću, ona je ljubomorna na ženu koju je on poljubio. Po onome što joj je Ajše rekla, Šuta je Sejitova ljubavnica i žena koja mu je uništila život. Iste večeri, Sejit tokom velikog otvaranja dolazi ruku pod ruku sa Šurom, Murvet iz svoje sobe sakrivena iza zavesa sve posmatra. Veče dolazi do neočekivanog kraja.

Epizoda 16:
Sejit odbija Lutfijev predlog da se oženi sa Murvet. Ali Murvet počinje da širi priče koje dospevaju do svih. Murvet je srećna što je ponovo videla Sejita i shvati da njeno srce kuca samo za njega. Kada se Sejit vrati u perionicu shvati da je Šura otišla. Šura je besna na Sejita i uz Petrovu pomoć pokupila je svoje stvari i otišla. Sejit je duplo ljut jer zna da je Petro sa Šurom. Uprkos svemu Sejit odlazi do Šurine kuće. Par i dalje voli jedno drugo ali kada im je ponos povređen izgovore reči koje veoma bole. Nakon što su se posvađali, Kurt Sejit je primora da ode u Anadolu, a njegov bes samo raste. U međuvremenu Guzidina trudnoća unište Dželila. Sudbina ih je ponovo razdvojila. Guzide napiše Dželilu pismo ali ono završi u pogrešnim rukama. Murvet i dalje sanja o Sejitu, ali neko potpuno drugačiji dolazi i traži njenu ruku. Sejit se nakon dva meseca vratio iz Anadole i samo jedna misao mu je u glavi, mora da vidi Šuru. Kada sazna da će ona biti na jednom događaju u Šeref hotelu, on skloni svoju ponos u stranu sa namerom da će ponovo imati Šuru u svom zagrljaju, ali veče ne idem onim tokom kako bi on to želeo.

Epizoda 17:
Emine odbije Sejitovu prosidbu za Murvet govoreći da to nije moguće. Sejit besan odlazi dok je Murvet očajna. Na venčanju Šura upoznaje Francuskog poslodavca. Sa jedne strane dok nastoji da bude što dalje od Šejita, Alija joj kaže da je Sejit zaprosio jednu Tursku devojku. Šura misli da je Sejit to uradio u besu, da bi mu se ona vratila. Ona ne veruje da je Sejit u potpunosti odustao do nje. Njihova sudbina je puta patnje ali ne i odustajanja. Dok je Šejit sa Lutfijem, nađe se u tuču i biva ranjen. Lutfu ranjenog Sejita odvodi u svoju kuću, i po prvi put Murvet i Sejit su sami, i pričaju o prosidbi i Šuri. Celila doživi nesreću. Sejit ponovo zaprosi Murvet, Emina ovaj put odluku ostavlja svojoj kćerki, ali Murvet donese odluku koju niko nije očekivao. Dok je na jednoj strani sa Francuzem, sa druge strane Šura očekuje da će se Sejit vratiti po nju. U isto vreme Šura saznaje istinu koju su Petro i Tina sakrivali od njen i ona beži ka svojoj sudbini.

Epizoda 18:
Iako je Šura svojim očima videla da se Kurt Sejit oženio, ona u to ne može da poveruje. Nastaje velika svađa. Venčana ceremonija se nastavlja, Murvet je slomljena. Ona shvati da muškarca sa kojim se upravo venčala, prošlost nikada neće ostavit na miru i da će Šura uvek biti deo njihovim života. Petro iskoristi priliku i slomljenu Šuru odvodi iz Istanbula, odlaze u odmaralište. Od prvnog trenutka nepremostive prepreke stoje između Sejita i Murvet. On napusti njihovu prvu bračnu noć i preko Dželila pošalje poruku svojoj tašti, i da se kasnije nađe sa njim u Anataloji. To što je u istom gradu kao i Guzide i činjenica da ga ona ignoriše, veoma je neprijatno za Dželila. On postaje očajan i okreće se alkoholu. Dželil shvati da ako ostane u Istanbulu izgubiće kontrolu nad sobom, i kada uhvati priliku videće Guzide poslednji put. Plašeći da bi se nešto moglo desiti, jedino rešenje je da napusti Istanbul, odluči da se pridruži Sejitu u Anatoliji.

Epizoda 19:
Sejit želi da upozna Murvet mnogo bolje, on se veoma trudi da im izgradi dom. Šura pati zbog zbog Petrove prosidbe. Svađa se sa Tinom. Sejit takođe pokušava da se pomiri sa Sabri, ali ona odbija da prča sa njim. Saznaje da su se Petro i Šura verili i da imaju u planu da se venčaju. One je besan na Petra koji je zarobljen između dve vrata. Alija se uselila u kuću sa namerom da pomogne Šuri, ali iskoristi priliku da preti Petru da ako ne bude radio sve što ona želi reće sve Šuri o njihovoj vezi. U međuvremenu Jahija se vrati iz Anke sa velikim vestima, dobio je ponudu da se pridruži vojsci. On će povesti Guzide i Binaz sa njim u Ankaru gde će od sada tamo živeti. Guzide kada to čuje u prvu ruku ne želi da ide, ali na kraju pristane. Kada čuje da se Celil vratio u grad ranjen ipak odbija da ide. Jahija postaje sumnjičav u vezi njene odluke. Murvet je odlučna i želi da saznao Ajše da li Sejit ide u borbu zbog Šure. Ona misli da bilo šta da uradi nikada mu neće biti bliska kao Šura. Tokom noći neko kuca na vrata, Sejit nikada nije očekivao da će videti tu osobu ispred svoje kuće.

Epizoda 20:
Ubica Aljinog brata je Petro, i pismo koje ima to dokazuje zbog čega mora u sred noći da priča sa Sejitom. Međutim kada vidi Murvet kako stoji pored Sejita, ona shvati da će to pismo uzburkani Sejitov novi život. Ona govori Sejitu da se napokon osvetila Biliju i traži pomoć od njega. Sejit koji je zajedno sa Šurom imao davno prijateljstvo sa Aljom, ne preostaje mu ništa drugo nego da je sakrije u Emininoj kući. Sledećeg dana Britanski policajci traže Alju jer znaju da je ona ubila Bilija. Ispituju sve u hotelu, misle da je oni štite i otimaju Sabri. Kažu da ako ne predaju Alju oni će nauditi detetu. Sejit tajno odvede Dželila koji je i dalje ranjen u perionicu. Kada sazna da je Sabri oteta odmah počinje da razvija plan spasavanja. Kada Guzide sazna da je Dželil samo nekoliko koraka od nje, ona ne može da izdrži. Murvet se bori sa Šurinim duhom. Nakon razgovora sa Aljom ona saznaje neke stvari o Šuri koje nije znala. Ona shvati da mora da bude jaka koliko je i ljubomorna. U isto vreme Sejit odlazi da dostavi Šuri veoma važno pismo koje je stiglo za nju. Kako vreme prolazi pismo koje je Alja sakrila počinje da je muči. Ona počinje da se oseća krivo jer će se Šura udati za ubicu. Alja tiho napusti kuću. Šura koja ne može da spava jer će se sutra udati za Petra nalazi Alju ispred svoje kuće. Alja predaje Petrovu i Sejitovu sudbinu u Šurine ruke.

Epizoda 21:
Sejit je napustio luku nakon što se oprostio sa svojom Šurom. San o Šuri ga i dalje muči. On provodi ceo dan vraćajući uspomene. Murvet nakon što je imala noćnu moru, zabrinuta je da je Sejit otišao sa Šurom. Alju je uhapsila Britanska policija, koja takođe traži Petra, ali i Sejita jer je pomagao Alji. Oni pretresu njegovu kuću. Lutfu koji je odmah za sve saznao odvodi Murvet kod Pera, zbog njene sigurnosti. Nakon što su i Petrovu kuću pretresli, bespomoćna Tina uz Dželilovu pomoć dolazi do Šeref hotela. Murvet koja je sada sa Šurinom sestrom, čuje priču Sejita i Šure koju do sada nije znala. Kada se Sejit oslobodi vojnika, odlazi do hotela i tada saznaje pravu pretnju. Kurt ne želi da njegova porodica ponovo bude u opasnosti zbog njega. On otkriva istinu u vezi Petra. Petro više nije osoba sa kojom se takmičion, on je osoba zbog koje je morao da napusti svoju zemlju, on je ubio njegovo najboljeg prijatelja Mišu, njegovu porodicu i najmlađeg brata Osmana koji je umro u njegovim rukama. Kurt Sejit se zakune da će se osvetiti Petru.

KRAJ SERIJE