Lale Devri


1. sezona:

Epizoda 1:
Porodica Ilgaz i Takškiran su u večinim konfliktu. Jedna porodica se nedavno doselila i Antalije u Istanbul, ugledna je i poznata, dok je druga takođe poznata, ali na rubu bankrota. Činar, jedini sin iz porodice Ilgaz, zaljubljuje se na prvi pogled u Lalu Taškiran koja pati zbog nedavnog samoubistva njenog oca. Zbog velike privlačnosti i osećanja jedno prema drugom oni odlučuje tajno da se venčaju.

Epizoda 2:
Lalino i Činarovo tajno venčanje izazove stanje iznaneđenja kod svih. Činarova porodica nikako ne prihvata njegov brak sa Lalom i nastaje opšti haos. U međuvremenu počinju sa zaplenjivanjem stvari u Lalinoj porodičnoj vili. Zumrtu Taškiran u Činaru vidi rešenje svih svojih problema. Lala i Činar počinju da žive odvojeno od svojih porodica. Činarova porodica ima problema da prihvati Lalu, koju potpuno uništi Ikbalino priznanje.

Epizoda 3:
Lala je šokirana onim što čuje od Ikbal Ilgaz. Napušta kuću bez da ikome išta govori. Činar je krenuo sa svim potrebnim koracima da spasi porodicu Taškiran od propasti. Ilgaz preti Zumrtu Taškiran, govori joj da će sve uraditi da odvoji njenu kćerku od svog sina. Činar očajnički trži svoju Lalu, i pita se dge je otišla. Zumrut je šokirana zbog ucene koju dobija.

Epizoda 4:
Nedžip pokazuje fotografije Zumrtu, ona sada mora dobro da razmisli kako će se izvući iz pretnji Nedžipa Iglaza. Ješim se sastaje sa Zumrut, koja želi da je izoluje od ostatka porodice. Međutim Šefik radi sve da bi se sastao sa Ješim.

Epizoda 5:
Ješim dolazi sa svojim ljubavnikom Šefikom na Lalino večnanje i uništava ga, porodica ostaje u teškom položaju. Ovo je bila savršena prilika na Ikbal još jednom okrivi Lalu za sve. Činar za skandal na venčaju okrivljuje Zumrut. Lala saznaje da je u drugom stanju, ona i Činar su presrečni zbog toga. Ikbal izbacuje Lalu iz kuće, ona doživi saobraćajnu nesreću, zbog koje joj je trudnoća ugrožena.

Epizoda 6:
Nakon tragične smrti svog supruga, Zumrtu odlučuje da se useli kod Lale. Činar je odlučio da ostavi Lalu malo na miru. Ali u ovoj situaciji jedina koja će izgubiti je Ikbal - i to svog sina, zbog čega je neutešna. Ješim pokazuje svoja osećanja prema Činaru. Činar iznenadi svoju majku sa odlukom da se porodica Ilgas useli u Zurmutinu vilu.

Epizoda 7:
Ješim je svedok kada Zumrut želi da poljubi Činara. Ješim misli da to treba da sazna Lala. Ikbal ne miruje već polako priprema zamku za Lalu i Zumrut. Nedžip preuzima stvar us voje ruke. Ikbal ipak ne ostaje praznih ruku već dobija dokumentaciju koja pokazuje da Zumrutin pozar. Naslov u novinama šokira sve za vreme doručka.

Epizoda 8:
Zumrut Taškiran od Ješim godina čuva tajne a imaju veze sa Keremom Taškiranom. Zumrut će uraditi sve kako se porodične tajne ne bi otkrile. Činar i Lala su sve bliže razdvajanju jedno od drugog. Zumrtu Taškiran ipak ima jedan adut više.

Epizoda 9:
Kerem je preživeo nesreću. Lala zbog porodične situacije polako očajava, a zbog nje i Činar je neraspoložen. Zumrut je saznala ko je posla DNK izveštaj u novine. Nakon članka u novanam Melis neće dozvoliti Ješimino venčanje. Ješim je veoma uznemirena i pronalazi bolju razonodu. Činar odluči da radi u firmi Ilgaz. Lale mu govori da zamoli nekoga za posao, ali Činar to odbija. Ješim ima u planu novi način da dobije ono što želi.

Epizoda 10:
Nakon čitanja pisma, Cinar krivi Lalu za Ješinin pokušaj ubistva. Odnosi ponovo eksplodiraju ali ni to ne može pokvariti odnos Lale i Činara. Takođe moraju da pređu prepreke koje im postavlja Nedžip. Zumrut pokušava da sakrije od novinara Ješimin pokušaj samoubistva, jer im još jedan skandal nije potreban. Šefik saznaje da je Zumrut napisala pismo. Ovog puta novac će tražiti od Lale, koja je spremna da ide na pregled i tamo po prvi put čuje otkucaj srca svog deteta. Lala se uznemiri kada dobije anonimno pismo.

Epizoda 11:
Lala napokon želi da sazna razlog zbog koje je njen otac oduzeo sebi život. Ona traži od Činara pomoć kako bi rešila tu misteriju. Ješim očekuje iznenanđenje u firmi. Zumrut ima još aduta koji idu u njenu korist. Nedžip otkriva Činaru da je siguran da je Lalin otac oduzeo sebi život zbog Zumrutinih nepristojnih fotografija. Činar odluči da ne kaže Lali ništa jer je u drugom stanju. Lala nastavlja da istražuje i dolazi do dokumenata koji će slučaj odvesti u sasvim drugom smeru.

Epizoda 12:
Lala konačno skida veo tajni i otkriva istinu iza smrti svog oca. Ona se suočava sa najtežim trenutcima. Činar je savetuje da se brine za bebu. Lale je nepokolebljiva i suočava se sa Zumrtu, koja na sve načine pokuša da joj objasni da je nevina. Činar počinje pripreme za rođendan. Ješim ga poljubi za dobru sreću. Ako za to sazna Lala nikada mu neće oprostiti. Nedžip pod izgovorom da sprema poklon za Lalu, ustvari sprema veliko iznenađenje za Zumrut.

Epizoda 13:
U toku je rođendanska proslava Lalinog rođendana koju je organizovao Činar,a koja se završava Zumrutinim hapšenjem. Zumrut je odvedena u pritvor i tamo treba da provede noć. Zumrutino hapšenje neće biti jedino iznenađenje te večeri a za to se pobrinula Ješim.

Epizoda 14:
Mehmetov i Rejhanov odnos dolazi do tačke pucanja. Rejhan želi da zna šta se dešava. Zumrtu u pritovoru čeka suđenje, očekuju je teški dani. Nedžip ima dobru ponudu za Zumrut ako želi da izađe iz zatvora. Ako stvari budu išli kako su oni zamisli Nedžip i Ikbal će dobti ono što su oduvek hteli.

Epizoda 15:
Zumrut je potrešena predlogom koji joj je Nedžep dao, ona ga gledajući u oči odbije. Sada je vreme da se sazna ko je Činarov pravi otac. Nedžip govori Ikbal sa čime je Zumrut zapretila. Ikbal nema nameru da izgubi Činara, i zbog toga naređuju Nedžipu da se venča sa Zumrut.. Lale se priprema da postane majka i dočeka svoju kćerku.

Epizoda 16:
Lale doživljava nesreću dok je bežala od Nedžepa, on je jedini svedok nesreće. Lala je zaglavljena u auto a Nedžep ne zna šta da radi. Svi se na venčanju pitaju gde je Nedžep nestao. Činar nakon venčanja želi da razgovara sa Lalom, ali nije ni svestan šta mu je život pripremio. Posledice nakon nesreće su veoma opasne za Lalu. Vest o nesreći stiže i do venčanja, svi žurno odlaze u bolnicu.

Epizoda 17:
Prošlo je šest meseci od kako je Lala poginula a život je izgubio smisao za Činara. On je napustio svoj stari život i posao u firmi, sada pati u svom bolu. Nedžepa ubija kajanje jer zna da je odgovoran za Lalinu smrt. Zumrut ponovo kuje planove. Dok Ikbal se drži plana kako da okonča neželjeni brak. Mehmet oseća olakšanje jer mu Činar više ne predstavlja problem u firmi, ali to je samo zatišje pred buru.

Epizoda 18:
Ješim redovno posećuje Činara. Jednog dana dok stiže na imanje na kojem se on nalazi shvati da je u plamenu. Vatrogasci dolaze, ali plan se brzo širi. Činar je unutra i čeka da umre. Ješim ne može da dopusti da se nešto dogodi čoveku kojeg voli i bez razmišljanja ulazi u zapaljenu kuću. Ješim uspeva da spasi Činara, ali su oboje povređeni. Činar po prvi put vidi svoju malenu ćerkicu Lale. Nedžip i Ibal nisu zadovoljni zbližavanjem koje se desilo između Činara i Ješim.

Epizoda 19:
Činar se protivi odluci o braku. Nedžet ipak neće odustati od te ide. Zumrut po običaju ponovo nešto muti, ali će na kraju misteriju rešiti Nedžat. Činar je upoznat sa Zehrom koja takođe ne znam o čemu se zapravo radi, ali Ješim joj sve objasni. Ješim poludi ali odluči da se drži po starni jer je situacija sa njom i Činarom dobra. Činar i Zehra se brzo sporazume što naljuti Zehru. Ikbal odluči da napravi zamku za Zumrut. Zgodni Ozkan privuče Zumrutinu pažnju, Ikbalin plan je savršeno uspeo. Ješim planira odmor za svoje voljenje. Činar pristane na ponudu zbog čega je njegova porodica presrećna. Nedžet je ljut jer je precenio Ješim koja uspeva da ostane nasamo sa Činarom.

Epizoda 20:
Činar i Ješim provode nezabordavnu noć, što za Nedžeta znači kap koja je prelila čašu. Nedžet govori Činaru da se Zehra preselila kod njih i da nema nazad. Činar kada shvati da ga jedino što ga očekuje je savest, odluči da prihvati posao u firmi i tako se udalji od Ješim. Rejhan besni zbog Činarovog povratka u firmu. Nedžat pokuša da zadrži Ješim što dalje od Činara dok se on ne venča sa Zehrom. Zumrut je primetila da je Ješim osednuta za Činarom. Da joj Činar ne bi ponovo pobegao, Ješim mora da donese odluku posle koje nema povratka.

Epizoda 21:
Nedžep je šokiran Činarovom odlukom da se ubrzaju pripreme za venčanje. Sve će biti urađeno u velikoj tajnosti da Ješim ne sazna za to i ne uredi nešto da spreči venčanje. Zehra nije upoznata za venčanje sa Činarom. Nedžip nije siguran da li da dozvoli sinu jedincu da se venča sa osobom koju ne voli, ali uprokos tome Ikbal ga upozori da se obavezala na dogovor. Zumrut da bi zadobila povernje svog supruga podrži ga u vezi Činarovog venčanja. Ješim je u stanju da postigne neku vrstu dogovora sa Činarom. Rejhan po prvi put odaje svoju porodicu. Ješim će očajnički pokupšati da spreči sklapanje braka.

Epizoda 22:
Ješim očajnićki žuri na mesto održavanja svadbe u nameri da spreči venčanje, zove Činara ali joj se on ne javlja na telefon. Rejhan je odlučan da napravi izenađenje za Činara. Firma Ilgas se sprema za proslu 50 godina postojanja. Nedžip je veoma ljut na Ješimino ponašanje. Zumrut je ponovo razapeta između kćerke i svog supruga. Činar upoznaje Jusufa i sestre Havu i Toprak. Toprak misli da je Čina ponudo zemlju u zamenu za brak sa njom. Toprak treba da se uza sa Josifa, a sve je to Ješim zakuvala. Zbog toga se izenadi kada se Činar vrati sa novom ženom - Toprak. Ješim je zbog toga uništena.

Epizoda 23:
Činar i Toprak se poljube, ali Činar se povuče. Ješim uključi celu porodicu d abi joj pomogla oko Činara. Zumrut pokušava da zaustavi Ješim, ali ona nema nameru da odustane od borbe. Toprak započinje novi život. Rejhan govori Ješim da nije dobio podršku svoje majke. Zumrut želi da Nedžip promeni mišljenje o njoj, a on priznaje da je svremena na vreme nepravedan prema njoj. Dogovor Ozdžana i Ikbal se nastavlja, ovaj put Ikbal je ta koja drži igur u svojim rukama.

Epizoda 24:
Činar poveruje da je Ješim trudna. Ješim odmah zbog toga počinje da mašta o njihovom venčanju. Činar mora da donese pravu odluku. Ješim je spremna da ima dete samo Činar još da zavoli tu ideju. Porodica Ilgaz je šokirana zbog vesti, ali niko ne zna da Ješim krije malu tajnu.

Epizoda 25:
Beba je sve poremetila u porodici osim za Ješim. Ikbal promeni odnos prema Nedretu, a zbog Nedžipa, Ikbal misle da je sve u Zumrutunim rukama. Činar je Toprakov poverenik i mentor. Ješim želi da fabriku tekstila prenese na Taškirane, ona će takođe početi da radi tu. Činar i Nedžip po prvi put će imati neslaganje.

Epizoda 26:
Kerem je u velikom problemu sa dilerom droge, hitno mu je potrebna velika količina novca. Činar je impresioniran Toprakinim napretkom. Činar je svaki dan sve bliži sa Toprak. Ni firmu Ilgaz ne moće zaobići problemi. Činar uspeva da spasi Kerema od otmičara, Činar je besan kada sazna da je droga uvučena u ceo slučaj. Nedžip je rastrgan između dve žene.

Epizoda 27:
Ikbal je morala vratiti praznih ruku iz Agve zbog nedavnih Zumrutinih poteza. Nedžep je odlučio da se vrati kuću umestno da bude sa njom. Remzi je blizu Kapadokije izneđen je kada vidi Havu i Toprak. Takođe se iznenadi kada sazna ko su mu nove komšije. Ješimino konstanto povraćanje natera je da poseti doktora da proveri da li sve ide kako treba. Doktor Kansel sa njom deli tajnu.

Epizoda 28:
Zumrut povuče pametan potez. Ikbal mesecima planira kako da Nedžipa izvuče iz igre igre u kojoj planirano blefira. Međutim zbog njenih poteza Nedžep ne može da dominira sojim osećanjima u upada u Zumrutinu zamku. Toprak ne može da kontroliše svoja osećanja, Jusuf je ljubomoran na Činara je shvata da se Toprak polako zaljubljuje u njega. Remzi pokušava da razgovara sa Činarom . Ješimk ima novi plan kako da udalji Toprak o Činara. Pojavom Toprakinog bivšeg muža, doneće i brojne promene u njenom životu.

Epizoda 29:
Sitki je uspeo da ubedi Ješim da mu pomogne. Kansel posećuje Činara, što se nimalo ne dopada Ješim, koja ujedno radi protiv Toprak. Ješim pred svima dokaže svoju nevinost, dok teška situacija očekuje Toprak pred porodicom a posebno Činarom. Zumrut ne može da sakrije sreću nakon noći provedene sa Neždipom, njeno ponašanje je počeka prave veze između njih dvoje, što se Ikbal nimalo ne sviđa. Nedžip pokušava da se opravda ali mu ne polazi za rukom. Ikbal sprema najveću zamku kojom je odlučna da prekine taj brak. U Kapadokiji, Sultan podržava Toprak koja se oseća loše zbog Ješim. Remzi očekuje nekoga da dođe da bi mogao da započne svoj plan. U svom pohodu protiv Toprak, Ješim će saznati veliku tajnu porodice Ilgaz. Sitki nije svestan kakva ga opasnost očekuje.  

Epizoda 30:
Ješim je šokirana onim što saznaje. Činar ne želi da zna istinu, jer ako je nešto naučio o prošlosti je to da ona boli. Ješim traži pomož od Zumrut, koja shvati da bi njen brak mogao biti u opasnosti. Ikbal želi samo da Nedžip shvati da je Zumrut loša i da želi da se razvede od nje. Zumrut da bi sprečila da se to desi odlučuje da ispriča sve Ibkalinom sinu. Ješim pokušava da se zbliži sa Činarom, ne shvatajući da je majka koristi za svoj plan. Sitki je uznemiren jer je pronašao Toprak i ne zna šta da radi.

Epizoda 31:
Činar saznaje da je njegov otac Nedžip i to ga uništava. Niko ne može da dopre do njega. Toprak takođe kao i svi traži Činara. Nedžip i Ikbal saznaju da je Nederet besan i da je napustio vilu. Rejhan odluči da tu situaciju iskoristi za sebe. Svi pokušavaju da ga podrže i da održava dobar odnos sa svojim bratom. Toprak uspeva da pronađe Činara, razgovara sa njim, ali ne uspeva da ga nagovori da se vrati kući. Činar ne želi nikoga da vidi i odseda uhotelu. Toprak se vrati iz hotela u naselje. Tamo saznaje da Ikbal želi da je pošalje nazad u hotel. Činar shvata da je našao mir te noći sa ženom. Ona odluči da napusti vilu i povede devojčicu sa sobom. Svi su mirni i počinju tajne pripreme daleko od Ješim, koja to sigurno ne bi dozvolila.

Epizoda 32:
Toprak je povređena onim što je videla. Ješim je pokušava poljupcima da ubedi Činari, ali ne uspeha. Činar nije znao šta se dešava, odluči da sakrije tu situaciju od svih. Međutim Toprak očekuje objašnjenje od Činara. Ješim nema nameru da ostavi Činara i Toprak same. Ona odluči da potraži pomoć od brata. Kerem shvati da Toprak počinje nešto da oseća. Svi zaposleni veruju u kerema, ne shvatajući da je to sve deo Ješimine igre. Budući da su sve tajne izašle na videlo, Ikbal misli da će se Zumrut i Nedžip sada razvesti, ali kao i uvek Zumrut ima iznenađenje za sve - trudna je.

Epizoda 33:
Zumrut šokira sve svojom vesti o trudnoći. Oni obaveste Činara, koji odmah pomisli da je u pitanju nova Zumrtuina igra, želi da odradi pretrage u bolnici, Zumrut ne želi da ide, ali na kraju ipak je primorana. Rejhan i Ješim neće dozvoliti da njihova majka rodi u tim godinama. Zumrut ne zna da li se vrati u vilu. Ikbal je zadovoljna onim što čuje, ona želi da se preseli kod Činara. Iako mu je majka ljuta, ona ponovo ubeđe Činara u vezi Toprak.

Epizoda 34:
Činar je konačno izjasnio svoja osećanja prema Toprak, koja ne znajući šta da uradio pobegne. Činar ostaje sa prstenom u ruci ali ovaj put ne namerava da odustane. On izbegne razgovor, daje Toprak prsten i očekuje odgovor. Ješim je besna zbog Kansena i proklinje ga . Srećna je što je napokon dobila borbu. Ona ne zna daje Toprak odgovorila Činaru sa - da. Činar i Toprak su vereni i presrećni su. Sada spremaju lepo iznenađenje za ukućane. Ikbal je presrećna i pomaće im. Kada sazna za lepu vest, Ješim eskplodira od besa.

Epizoda 35:
Ne verujući u ono što je čula od Činara, Ješim se ponovo vraća svom ludilu. Na Činarovu sreću ponovo su navučeni tamni oblaci budući da mu na vratima ponovo pojavljuje Kansel, koji nije dobro primljen u njegovoj kući. Kansel je zaljubljen u Ješim i boriće se za njenu pažnju. Pretnje smrću učine da Rejha pažljivo vodi svoje poslove. Činar odvodi Ješim kod lekara, koji im otkrije da nosi sina. Činar je zaljuben u Toprak, Ješinima trudnoća je samo prepreka za tu ljubav. Toprak govori da neće dozvoliti da Činar ponovo bude povređen.

Epizoda 36:
Ješim zove hitnu da bi spasila Toprak, što izazove sažaljenje za nju kod ostalih. Sa Rejhanovim povratkom u Ikbalinu vilu, mora da se pomiri sa Činarovim ocem. Iako deluje nezaiteresovano, Ikbal se brine sa Nedžipa. Ikbal koja je došla do Zumrutinih zanimljivih fotografije odlazi do Nedžepa, ovaj put je sigurna u svoju pobedu. Toprak i Činar kada vide samu bebu u porodilištu jasno im je šta moraju da učije. Uprkos svojoj volji ona odluči da se vrati u Kapadokiju.

Epizoda 37:
Toprak je na putu, a da se nikome nije javila. Činar očajno pokušava da pronađe svoju ženu. Toprak je zabrinuta zbog posledica koja je upravo napravila. Nedžip je šokiran kada sazna da Zumrtu insistira na razvodu ali i da želi da rodi bebu. Kansel je u bolnici i saznaje za Ješiminu situaciju. Kansel ignoriše Ješimina upozorenja i pokušava da pronađe Činara, koji je upravo ponšao Toprak. Ali njegova sreća ne traje predugo. Da ne bi izgubila čoveka kojeg voli, ona se priprema na sudbonosti sastanak, koji će promeniti dosta toga.


2. sezona:

Epizoda 38:
Sudbina je uspela da razdvoji Toprak od Činara. Sreća koju donese beba za Toprak znači da mora da donese važnu odluku. Činar i Ješim odluče da žive zajedno. Nakon što Kansel objavi da ima rak, Ješim odmah odluči da se vrati u Istanbul. Rejhan saznaje od Ece da ne želi da se razvede od muža. Mehmet je odlučan da im se osveti. Ikbal je srećna jer je napokon pobedila i to govori Zumrut, koja otvoreno govori Nedžipu da ima rak, ali on nije ubeđen. Nedžip od lekara lično saznaje da mu žena ima rak, i iznenađuje sve informacijom. Činar saznaje da je Toprak imala nesreću i odlazi u bolnicu.  

Epizoda 39:
Toprak je jedini svedok Ješiminog pokušaja samoubistva. Svaki minug koji prođe težak je za Ješim. Ikbal očekuje novosti o razvodu Nedžipa i Zumrut. Pobesni kada sazna da će Nedžip nastaviti za brakom, što je primora da povuče sledeći korak. Ece nema nameru da napusti Mehmte, a Rejhan očekuje iznenađenje. Činar nije siguran da li će uspesti da povrati svoju ženu. Ali Ješim nema nameru da odustane. Spreman je veliki plan protiv Toprak.

Epizoda 40:
Toprak je odlučna u nameri da se razvede od Činara i napušta kuću, Činar želi da zaustavi Toprak ali ona je odlučila da sahrani njihovu ljubav. Ješim nastavlja sa svojim planom da rastavi Toprak i Činara. Ješim zove advokata Okana i traži razvod u Toprakino ime. Toprak nije svesna ove situacije. Rejhan shvati da mora da naprvi veći korak u Mehmetovom slučaju. U iščekivanju Zumrutinih analiza, Nedžip radi sve da ih dobije u svoje ruke. Šeref, Toprakina majka dolazi u Istanbul. Ikbal obavlja časnu prodaju!

Epizoda 41:
Činar radi sve da bi sprečio razvod. On daje Okanu ponudu koju ne može odbiti. Toprak i dalje želi da pronaše posao. Međutim teže je pronađi posao, bez Činarove podrške. Zumrutina biopsija je stigla. Nedžip je uzima bez ZUmrutinog znanja. Mehmet je odlučan da pusti Ece, međutim Rejhan i Ece plave Sedatu planove za venčanje. Nedžip je saznao za Ikbalinu prodaju i besan je. Činar je protiv da se Toprak odrekne ljubavi. Ješim prekida Toprak na poslu, neće odustati i priprema joj veliko iznenđenje. Toprakino stanje promeniće celi balans.

Epizoda 42:
Toprak dobija vesti zbog kojih je presrećna. Ece pristaje da se uda za Sedata, što će joj biti teško da objasni Mehmetu. Ješim je spremna da se uz pomoć Sitkija otarasi Toprak, zbog čega Sitki mora da bude kreativan. Zumrut je očajna zbog gubitka vile. Zumrut se suoči sa Nedžipom i Ikbal. Taškiran vila više ne pripada porodici. Toprak je primorana da pronađe posao, neočekivana poslovna ponuda je veoma usreći. Okan sredi da se Ćinar i Ješim nađu u istoj prostoriji, ali sve njih očekuje veliko iznenađenje.

Epizoda 43:
Činar je iznanđen što je Toprak počela da radi sa Okanom. Toprak od Okana traži nov poslovni pravac. Ali je svakako dobar početak za nju. Ješim i Sitki nastavljaju svoju saradnju. Sitki radi sve što može da bi proveo vreme sa Toprak. Ikbal o tome upozori Činara. Zumrtu odbija terapiju. Nedžip je veoma zabrinut z anju. Zumrut odbija da ide na operaciju. Ješim i dalje ubeđuje Činara da postanu porodica. Spremna je da iskoristi svog sina protiv Činara.

Epizoda 44:
Okan zna da je Činar slab na svoju ženu. On odvodi Toprak u restorak, Činar ih posmatra i polude. Zumrut ipak pristaje na terapiju ali je i dalje očajna. Nedžip odluči da je ostavi na miru. Tokom terapije Zumrut želi da bude u polnici. Ješim i Činar treba da odu na ultrazvuk, ali Činar se ne pojavljuje. Činar je lud od ljubomore zbog Toprak, kojoj ne preostaje ništa drugo ne traži razvod. Ješim je Kansela priterala u ćošak, njemu ne preostaje ništa drugo nego da povuče užasan korak. Rejhna odlazi u bolnicu da sazna pol deteta. Ali neočekivane vesti su tu. Šta je uradila Ješim, što je navelo da Toprak donese šokantnu odluku.

Epizoda 45:
Toprak odlazi što šokira Činara. Okan laže Činaru da ne zna gde se ona nalazi. Tenzija između Činara i Okana raste. Zumrut počinje sa hemoterapijama. Nedžip i Ješim nastavljaju da se je podržavaju. Rejhan želi da uradi test da bi uvrdili zdravlje deteta, Mehmet krije tu situaciju. Okra je veoma zabrinut i traži pomoć od Toprak. Ješim i Činar odlaze kod Kansela u ordinaciju da vide bebu. Činarovo nadmeno ponašanje izludi Kansela. Činar pronalazi gde je Toprak, koja provede noć u Okanovoj kući. Besan Činar čeka Toprak da se vrati kući.

Epizoda 46:
Činar je prestao da se bori. Odlučio je da se drži podalje od Toprak, što je veoma bolno za nju. Gotovi su rezultati oko zdravlja Rejhanine bebe. Toprak zbog Činara se preseli kod mame. Ješim želi da se preseli blizu Činara. Ramzi koji je na svojoj koži osetio tamnu stranu traži pomoć. Nedžip se nada Da Remzi sa Ikbal nije podelio užasnu vest. Dan ročišta je došao. Toprak vie nema nikakve prepreke i razvede se od Činara. Ljubav koja je postojala među njima je umrla.

Epizoda 47:
Toprak je odustala od razvoda, zbog čega Ješima napravi haos u sudbici. Hakim isto kao Ješim su privedeni. Ikbal ne želi da veruje u to što joj je Rezmi rekao. Ješim uspeva da se izvadi iz situacije. Rejhan odlazi da u bolnicu da se brine o bebi. U bolnici Ikbal, Nedžip i Rejhan se iznenade kada joj u posetu dođe Mehmet. Toprak čeka vesti od Činara, ali on nikako ne dolazi.

Epizoda 48:
Toprak i Činar su ponovo zajedno. Činar je za Toprak pripremio veoma romantično vikend putovanje. Međutim Toprak ima veće iznenađenje. Kako Činar tako i Ješim ne znaju šta Toprak skiva. Zumrtu i Ješim se moraju brinuti za zdravlje bebe. Međutim Ješim stavlja sve u drugi plan jer želi da pronađe Činara. Nedžip ponovo mora da pridobije Ikbalino poverenje. Ali Ikbalina tajna koja bi uništila Nedžipa I Zumruz za sada će pričekati. Sitki saznaje za iznenađenje koje Toprak planira za Činara. Ješim je informisana i šokirana novostima koje čuje.

Epizoda 49:
Ješim sam autom uleće na venčanje Činara i Toprak, Ješim je odvežena u bolnicu gde joj počinju trudnički bolovi. Ješim ne želi da vidi Činara. Zumrut takođe krivi Činara i Toprak zbog onoga što bi se moglo desiti njenom unuku. Zumrut izbacuje Toprak iz bolnice. Kansel dolazi do bolnice da bi porodio Ješim. Kansel je zabrinut za bebino zdravlje. Rezmi daje Ikbal vremena do ponoći sledećeg dana. Ikbal će svima reći Nedžipovu tajnu. Ješim je optužena za zločine, policija dolazi da je ispituje i saznaju da je bila u alkoholnom stanju. Bebino zdravlje je kritično. Svi očekuju neko čudo.

Epizoda 50:
Ješim mora da ode u zatvor zbog posledica koje je izazvala. Nedžipov govor izazove sumnju kod Činara i Zumrut. Ikbal je veoma srećna zbog toga. Malena beba uspe da se izvuče. Ješim je puštena iz bolnice. Mehmetov i Rejhanin odnos je sve gori. Ješim pozove celu porodicu da upozna njenog sina, dolazak Toprak iznenai sve. Činar ne želi da ostavi svog sina nasamo sa Ješim.

Epizoda 51:
Činar provodi noć sa Ješim i bebom. Toprak govori sebi da mora to da prihvati. Međutim biće iznenađena scenom koju zatekne ujutru. Zumrut dobija misteriozna pisma. Nedžip ne znajući za tajnu, počinje da istražuje ko je poslao Zumrut ta misteriozna pisma. Kansel i Kanan dolaze da posete Ješim. Kansel objasni situaciju Kananu. On voli da provodi vreme sa svima. Činar dobija iznenađujući uslov od Toprak.

Epizoda 52:
Činar je rastrgan između Toprak i Ješim. Toprak želi da više vremena provodi sa Činarom. Međutim Ješim će nastaviti da koristi svog sina da bi bila bliža sa Činarom. Ikbal i dalje želi da rastavi Nedžipa i Zumrut. Nedžip laže o Zumrutinom zdravlju. Ikbal želi da otkrije ko je ubica Zumrutine kćerke. Ješim pokazuje simptome postporođajne depresije. Kansel, ne shvatajući Ješimino pretvaranje je zabrinu za nju. Obe porodice pozvane su na krštenje. Toprak ne želi da bude suvišna, međutim Činar joj govori da će zajedno ići. Toprak očekuje veliko iznenađenje.

Epizoda 53:
Zabava koji je Ješim organizovala proće kroz nezaboravne trenutke. Toprak i Činar se svađaju zbog zabave, ta svađa privuće pažnju tabloida. Rejhan i Okan flertuju na zabavi i zanose se. Porodica za malo otkriva njihovu zabranjenu vezu. Zumrut se pojavljuje na zabavi sa novim izgledom. Videvši to Ikbal govori Nedžipu da je bolest uništa Zumrut. Toprak ne ži da Ješim bude blizu Činara. Kansel dolazi da proveri kako je Ješim i govori joj nešto što je iznenadi.

Epizoda 54:
Sitki saznaje gde je Toprak i posećuje je. Toprak i Sitki se svađaju zbog Činara. Nedžip je pristao na razvod. Zumrut je zbog toga tužna. Ikbral je veoma srećna. Zumrut želi da zna razlog te iznenadne odluke. Toprak je dala obećanje Činaru. Budući da je bila prisutna, Ješim zbog toga razvija novi plan. Okan pokušava da dođe do Rejhan  koja je uvređena. Ješim je sve uništila. Svi se pitaju gde je Toprak. Kada se vrati kući Toprak očekuje veliki test.

Epizoda 55:
Toprak po prvi put u svom životu slažem. Videvši to Ješim odluči da nastavi svoj plan sa Sitkije. Ješim traži od Sitkija da pošalje Toprak cveće. Rejhan priprema romantičnu večeru, i veoma je pogođena Mehmetovim trudom. Takođe Okan pravi iznenađenje Ramziju. Ikbal pozove Nedžipa na večeru u Remzijevu čast, zbog čega će Zumrut bići očajna. Činar i Toprak odluče da odu u Ugrupš. Ramzi ih pokušava odgovori da ne idu. Razmijeva tajna bi mogla biti razotkrivena. Ješim stavlja kovertu sa dokazima u Činarovo poštanko sanduče.

Epizoda 56:
Ikbal saznavši da Toprak laže, odluči da joj više ne veruje. Ješim je odlučna da naudi Toprak. Remzijeva bolest sve uspaniči. Ramzi je srećan jer je sačuvao tajnu iz Ugrupa. Ali Toprak će iznenadi razgovor između Remzija i Sultan. Rejhan je iznenađena Onakovom hrabrosti, ali ona nema toliko hrabrosti da pokaže prema njemu. Toprak ima nesvestice što Ješim stavi na sumnju, ali Toprak joj odgovori da ima loš imunitet i da nije trudna. Zumrut i Nedžip su očajni zbog svog razvoda. Kerem sumnja u njihov razvod, ali Zumrut mu govori istinu. Toprak je primorana da odvede Sitkija u bolnicu. U istoj bolnici Činar dovodi ranjenog radnika. Toprak i Činar shvatiće da ne mogu da održe svoje obećanje.

Epizoda 57:
Kada Ikbal sazna da Toprakina strina nije u bolnici, naredi jednom od svojih ljudi da prati njen svaki korak. Ikbaline sumnje rastu. Nedžip brike o Zumrut, on odlazi da priča sa njom, ali njoj biva gore. Kerem saznaje istinu o njenom zdravlju. Toprak je trudna. Činar je veoma srećan zbog tih vesti. Toprak se viđa sa Sitkijem, ona dobija vesti koje su kao iz sna. Hava je živa. Ona želi da je vidi sopstvenim očima i odlazi u Ugrup. Nedžip je potrešen Zumrtinim zdravljen. Ješim čuje da Toprak odlazi u Ugrup i požuri da kupi Sitkiju kartu za isti let. Vraćajući se iz Ugrupa, neko čeka Toprak i Sitkija, čekajući objašnjenje.

Epizoda 58:
Ikbal je ta koja sačeka Toprak i Sitkija na aerodromu. Kasnije Činar dolazi i traži objašnjenje. Ješim nije želela da propusti finale svog plana i zadaje finalni udarac za Toprak. Ikbal pokušava da drži Nedžeta što dalje od Zumrut, koja nema nameru da se preda. Kerem kaže Zumrut nešto što je iznenadi. Pitaju Toprak o njenoj sestri Havi. Mehmet čuje razgovor koji Rejhan vodi sa Okanom, on odluči da mu se uprostavi. Ikbal saznaje sve od Činara što se tiče Toprak i besna je. Veoma tužna, Toprak gubi svest.

Epizoda 59:
Sitki sve laže Činaru, koji odbija da poveruje u Toprakino neverstvo. Međutim Ješim je preuzela sve mere i preračunala sve mogućnosti. Toprak i Činar imaju veliku svađu, Činar optuži Toprak za neveststvo, zbog čega ona besna napusti kuću. Ješim je spremna da teši Činara. Ali Toprak napravi korak koji Ješim nije očekivala.

Epizoda 60:
Toprak je saznala sa saradnju između Ješim i Sitkija. Međutim Ješim nema nameru da prekine rat. Nedžio odbije poslednju šansu koju mu je Zumrut predložila. Zumrut odluči da povrati svoju decu. Nema više prepreka za Rejhan i Okana. Međutim tokom proceza razvod Okan i Rejhan će saznati čudnu istinu. Nedžet ne želi da ima ništa sa Ikbal što će nju razočarati. Ješim, Sitki, Toprak i Činar se nađu zajedno.

Epizoda 61:
Sitki i Ješim se pretvaraju kao da se ne poznaju. Toprak besna sve govori Činaru, ali on joj ne veruje. Sitki ima užasan plan za Toprak. Rejhan i Mehmet odlazi kući da objasne razvod Jusufu. Sitki pokuša da siluje Toprak, koja ga ubode, situacije je kritična. Činar odmah dolazi kada čuje šta se desilo sa Toprak, Ješim ide sa njim. Toprak govori nešto što šokira Činara i Ješim.

Epizoda 62:
Po prvi put Činar misli daje Toprak nevina, on želi da zna istinu, ali Toprak je uvređena i ne odgovori ni na jedno njegovo pitanje. Zumrut pozove sve i Dujgu na večeru, što bi trebalo da bude iznenađenje za Kereme. Ješim saznaje da se Činar seli i pobesni zbog toga. Sitki je u komi a njegovo stanje kritično. Toprak ej odlučila da abortira jer je siguran da ne može da podiže dete u zatvoru. Ona napravi pakt sa Arzu. Lopov provaljuje u Ješiminu kuću što natera Činara da se preseli. Ješim je presrećna zbog toga. Ikbal dolazi kod nje sa ponudom koju ova nije očekivala. Toprak je napadnuta u zatvoru, prevežena je u bolnicu. Spremna je za tajni abortus.

Epizoda 63:
Sitki se budi iz kome. Činar odluči da priča sa Sitkijem kada mu Toprak ništa ne govori. Ješim je uspela da bude sa Činarom u istoj kući. Toprak je spremna za abortus, ali se u poslednjem trenutku predomisli. Ece počinje da sumnja da Rejhan ima avanturu. Počinje da je prati. Činar je slomljen kada sazna da Toprak želi razvod i da je abortirala. Zumrut saznaje da je Nedžip prešao u novu kuću i odlazi da vidi svoje unuče. Činar saznaje da se Sitki probudio iz kome i odlazi u bolnicu, ali će se iznenadi osobom koja je u Sitkijevoj sobi.

Epizoda 64:
Ješim uspeva nekako da sakrije svoj odnos sa Sitkije. Sitki u iskazu kažu das u oni ljubavnici i da se sam ubo. Toprak je besna zbog toga. Činar je siguran da će Toprak reći istinu u sudu. Ješim je spremna da uradi sve što Sitki kaže samo da bi ćutao. Sitki pošalje Ješim u svoju kuću da obavi nešto za njega, ali je tamo čeka iznenađenje. Došao je dan suđenja. Jedini način da se Toprak oslobodi je da potvrdi Sitkijev iskaz iz policije.

Epizoda 65:
Toprak prihvata Sitkijevu izjavu i biva puštena iz zatvora, ali ona nema gde da ode. Nermin ponudi Toprak da ode u njenu kuću. Ješim govori Nedžipu da je Kerem bolestan i da je provela noć sa njim u bolnici. Nedžip sumnja u to. On zove Zumrut da bi saznao istinu. Zumrut za to ne zna, i njen odgovor će iznenaditi Ješim. Dok Toprak pokuša da se navike na novi život, Činar takođe pokušava da pronađe način da priđe Toprak. Ješim je obećala Sitkiju da će mu kupiti kuću. Ješim u vezi toga pronalazi odlično rešenje da bi udovoljina Sitkiju. Okan pristaje da pomogne Činaru oko razvoda. Dan u sudnici je došao.

Epizoda 66:
Nakon razvoda, Ješim je spremna da teši očajnog Činara. Ješim i Činar odlaze van grada. Ješim je sve spremila da bi provela noć sa njim. Ali pita Zumrut zbog čega ga je lagala oko braka, ona odlazi da se suprostavi Nedžipu. Toprak je u boli, ali mora da ostane jaka zbog svoje bebe. Ahmet pokuša da je usreći ali ne uspeva. Ali kada dobije priliku za poslovni razgovor, malo je srećnija. Činar je očajan zbog Toprak i kune se da će je vratiti. On je traži svuda. Svi iz Ilgaz porodice idu na Ecino venčanje. Činar odluči da pre venčanja kupi poklon u tržnom centru, ali tamo ga očekuje veliko iznenađenje.

Epizoda 67:
Ješim samo želi da pošalje Nedžipa iz kuće. Takođe pokuša da otera Činara pre nego što se Sitki probudi, ali Činar ne želi da ode. Nedžip shvati da je Ješim zaljubljena u Činara, ona mu kasnije to i prizna. Njih dvoje planiraju da drže Toprak dalje od Činara, ali to neće biti tako jednostavno kao što misle. Ahmet saznaje sa Toprakinu trudnoću I pokuša da joj pomogne. Zumrut odgovori Nedžetu napuštajući kuću. Ona počinje da živi sa Ješim.

Epizoda 68:
Toprak dobija otkaz na poslu. Sve veze između Činara i Toprak su završene. Činar ne može da pronađe nikakve informacije o Toprak dok mu Ajlin ne da neke informacije zbog čega je on srećan. Ahmet i Toprak odlaze u bolnicu da saznaju pol deteta. Tog isto dana biče iznenađeni u bolnici. Ješim poludi kada sazna da je Toprak i dalje trudna. Došlo je pravo vreme da Nedžip ode od njih. Ješim uradi nešto užasno da bi Nedžip počeo da se brine. Činar je pronašao Toprakinu adresu.

Epizoda 69:
Toprak i Ahmet odluče da se ne vraćate kući sve dok Činar ne ode, ali on nema nameru da ode iz njihove kuće dok ne vidi Toprak. Činar i Ahmet se posvađaju. Obojica su odvedena u policijsku stanicu. Toprak se oseća sramno pred Neriman zbog skandalak koji je napravila. Hoće li Neriman i Ahmet nagovoriti Toprak da ostane. Rejahn se vraća iz Francuske. Okanu je dosta skrivene veze sa Rejhan i zbog toga joj pripremi iznenađenje. Činar ne odustaje i ponovo se nađe ispred Nermine kuće. Ali saznaće užasnu vest koja će mu uzdrmati život.

Epizoda 70:
Ješim zove Činara i govori mu da ode u školu, tamo saznaje da su oteli malenu Lale, otmičari su ostavili i poruku da ukoliko budu zvali policiju ubiće malu devojčicu. Činar zove Nedžipa da odmah doće. Oni se zajedno vraćaju kući, neutešni što nisu pronašli malenu. Rejhan i Okan provode divno vreme na brodu. Rejhan nosi prsten koji non stp zagleda. Rejhan i Okan se vrate u kancelariju, saznaju da je Lale oteta. Nedžip se naljuti na Okana i zahteva da ode, ali Rejhan ga zaustavlja. Toprak saznaje za malenu Lale preko Okana i odlazi kod Činara, ali kada ga ugleda kako se grli sa Ješim odlazi. Kidnaperi zovu Činara za oktup. Iako je platio sumu, malene Lale još uvek nema. Nedžip ulazi u Ješiminu sobu, govori joj nešto što je šokira.

Epizoda 71:
Činar juri otmičare, ali uspevaju da mu pomognu. Toprak odlazi u Činarevu kuću ali ga ne pronalazi tamo. Uzima njihovu bebu u naručje, u tom trenuku Ješim dolazi, otima joj bebu i tera je iz kuće. Nedžip govori Ješim da je njegova ideja bila da otmu Lale , da bi se ona zbližila sa Činarom. Velika je tenzija između Zumrut i Ikbal, stalno se svađaju, Rejhan pokušava da smiri situaciju. Nedžip zove otmičare i daje im uputstva, oni malenu Lale odvode u jednu garažu. Činar uspeva da uhvati jednog od otmičara. Dvojica muškaraca bace flašu sa kerozinom na garažu i zapale je . Garaža ekplodira, Ješim otrči u garažu. Činar i Nedžip kreću za njom, ali nova eksplozija ih obori na zemlju.

Epizoda 72:
Činar i Nedžip pokušavaju da uđu u zapaljenu garažu, Nedžip pokuša da zaustavi Činara, ali on ne odustaje. U međuvremenu iz zapaljene garaže, Ješim uzima Lale i izlazi. Hitna pomoć i policija dolaze. Lale i Ješim su odvežene u bolnicu. Ikbal, Kerem, Rajhan i Zumrut odlaze u bolnicu. Fotografi su ispred bolnice i slikaju kako Činar nosi Ješim u bolnicu. Činar zabrinuto odlazi do Lale ali doktor mu govori da se smiri. Nedžip posećuje Ješim, dok Toprak takođe dođe zbog Lale.

Epizoda 73:
Nedžip požuruje Činara da se oženis a Ješim i da prestane da misli na Toprak. Sitki se posvađa sa Zumrut dok ona čeka Ješim u njenoj kući. Toprak i Nermin posećuju neki ljudi, koji kasnije prošire vesti o njoj. Rejhan posećuje Činara i raspravljaju o Toprak i Ješim.

Epizoda 74:
Činar zaprosi Ješim. Međutim za Činara taj brak značiće samo formalnost, za ostalo sve ostaviće Ješim. Ahmet i Nermin čuju tračeve koje kruže po naselju o Toprak. Kada čuje za to Toprak odluči da napusti Nerminu kuću. Ahmet pronalazi Toprak, ali neće bili lako da je ubedi da se vrati. Ješim javlja Sitkiju za plčanove. Sitki daje Ješim ultimatum. Prolaze meseci. Ješim je spremna za venčanje. Toprak je za venčanje saznala od novinara. Ali Činara ta vest razbesni i suprostavi se Ješim. Toprak želi da vidi Činara, došlo je vreme da ona popriča sa njim.

Epizoda 75:
Činar odluči da se venča sa Ješim, što Toprak poptuno uništi. Ahmet i Nermin pokušaju da uteše Toprak, ali ona bez Činarove ljubavi ne može da živi. Rejhna upozorava Nedžipa u veci Ece. Zumrut sumnja u Berkovu bolest i odluči da ga odvede kod svog lekara. Okan dobija iznenađujuću posetu. Ješimin san da se uda za Činara postaje stvarnost. Tokom venčanja, na slavlje dolazi neočekivani gost.

Epizoda 76:
Brak između Činara i Ješim je skopljen. Ješim je presrećna zbog toga, a Toprak umire od bola i teši se u Ahmetovom zagrljaju. U međuvremenu, Zumrut se iznenadi kada se sretne sa Toprak. Činar saznaje da je Berk zaista bolest. Zumrut krije dijagnozu dok ne budu sigurna u to. Činaru nedostaje Toprak. Međutim šokanta vest uzdrmaće živote Činara i Ješim. Ahmet stiže u poslednje trenutku i zaustavlja Toprak da ne ode, zbog toga joj ponudi jednu šokantnu opciju.

Epizoda 77:
Toprak je šokirana Ahmetovom prosidbom. Ahmet joj kaže da bar razmisli o tome. Toprak pristane ali je odlučna da ide. Činar je šokiran kada sazna za Berkovu bolest. Kompletna porodica je zabrinuta zbog toga. Nedžip izbegava Ikabl. Toprak želi da ide u Ugrup, ali Nermin neće da joj dopusti. Berkovo lečenje počinje. Ješim ne može da poveruje šta joj se dešava. Toprak je donela odluku na Ahmetovu ponudu. Meseci prolaze, došao je dan venčanja između Toprak i Ahmeta. U međuvremen8 Činar i Ješim čekaju novosti za Bekrovo lečenje, koja mu koštana srž odgovara. Svi još uvek ne veruju u ono što se dešava. Jedino Zumrut zna istinu.

Epizoda 78:
Ješim i Činar su slomljeni jer se ne može pronaći koštana srž za Berka. Budući da lekari nemaju drugo rešenje, Činar donose odluku. Ahmet i Toprak su u braku samo za druge. Činar testira Ahmeta i Toprak. Zumrut govori Ješim da je Toprakino vreme došlo. Toprakino srce iako je udata za Ahmeta i dalje kuca za Činara. Zumrut se polako približava Nedžipu zbog čega Ikbal poludi. Ješim ne želi da izgubi Činara. Svi su šokirani kada saznaju za Toprakinu trudnoću. Činar je još jednom emotivno uništen. Ješim se suprostavi Toprak, a nje odgovor će šokirati Ješim.