Merhamet


Most Production // 2013 - 2014
 
Režija: Gül Oğuz // Originalna priča: Hande Altaylı  // Broj epizoda: 44
 
Uloge: Özgü Namal, Ibrahim Celikkol, Burçin Terzioglu, Mustafa Üstündag, Yasemin Allen, Turgut Tuncalp, Mehmet Ali Kaptanlar, Haldun Boysan, Firat Albayram, Mert Asutay, Aysegul Cengiz Akman, Ceren Erginsoy...

------------------------------

Prevod: "Milost" // Televija: Prva


1. sezona:

Epizoda 1:
Nikad preboljena rana Narin, koja se oseća usamljeno na jednoj od redovnih zabava njene drage i najbliže prijateljice Deniz, pojavljuje se na vratima ruku pod ruku sa Denizinom lepom sestrom koja se vratila iz inostranstva. Irmak izlazi sa pomoćnikom generalnog direktora banke i ima ozbiljne namere. Nakon toliko godina čini se kao da Firat nije prepoznao Narin. Tu su, međutim, i druge senke koje se pojavljuju iz prošlosti i koje će sa toliko truda postarati da miran i siguran Narinin život bude sasvim uzburkan.U jesen 1996. godine mala Narin je živela u malom mestu i bila najbolja učenica u razredu. Kad se jednog dana vratila kući iz škole, videla je svog oca Redžepa kako nepomično sedi na stolici ispred kuće i shvatila da se dogodilo nešto jako strašno. Saznavši da nije ostalo ni novčića od nasleđa koje je toliko godina čekao i zbog kojeg je i ostao u braku sa Kara Hatidžom, on ju je nasmrt pretukao. Nakon toga, jedina nada sirotoj porodici je ostao stariji sin Mehmet. Dolazi do neočekivanog razvoja događaja, jer za fudbalera Mehmeta interes pokazuje FK "Yaslihan Sport". Narinin i Firatov put ponovo će se ukrstiti zbog druge nevolje, zbog problematičnog kredita Sermeta Karajela

Epizoda 2:
Narin je shvatila da se Firat setio nje i ona ostaje zbunjena nakon njegovog strastvenog poljupca. Pokušava se pomiriti sa činjenicom da su Firat i Irmak par. Dok Firat pokušava izaći na kraj sa problemom kredita datog Sermetu, Narin razmišlja kako se u tom trouglu Firat - Sermet i njen šef Erol - vode neke druge igre. Kad se u jednom momentu Firat i Narin nađu nasamo, on joj objasni zašto se tako ponaša.Kad je njen brat Mehmet primljen u "Yaslihan Sport", mala Narin se ponovo vratila u školu. Kad je videla zgodnog srednjoškolca koji je iz privatne škole došao u njihovu, Narin je za njim izgubila glavu. Mladi Firat je zbijao šale na račun simpatičnog ponašanja male Narin. Onog dana kad je njen brat trebao igrati na prvoj profesionalnoj utakmici, sad srednjoškolka Narin ponovo sreće Firata. Firat, koji je u to vreme bio student u Istanbulu je došao posebno na ovu utakmicu, ostaje zapanjen kad vidi kako je Narin porasla i prolepšala se.

Epizoda 3:
Za vreme prisilne posete na farmi, Deniz i Narin otkrivaju da priča o maloj Ruskinji Galini uopšte nije onakva kakvom ju je ispričao Sermet. Uoči same utakmice u "Yaslihanu" koju je trebalo da prati važan čovek jednog velikog tima, Mehmeta biva povređen u nogu. Njegova porodica je očajna. Lekarski nalaz će pokazati da li će Mehmet moći nastaviti fudbalsku karijeru. U bolnici Narin ponovo sreće Firata koji je došao na odmor. Među njima se razvija sve veća bliskost. Babur prati mladi zaljubljeni par koji se tajno sastaje. Babur, inače još od djetinjstva oseća mržnju prema Firatu i nema nameru mu prepustiti devojku svojih snova. Narin je devojka iz njegovog komšiluka i on joj otvoreno i oštro prigovara. Odlučuje da ode kod njenih roditeljima i zaprosi je. Firata i Narin ne dotiče ništa od onog što se dešava oko njih. Deniz počinje osećati sumnju da Narin odranije poznaje Firata, dečka njene sestre.

Epizoda 4:
Pre odlaska u Jaslihan, Firat dolazi da vidi Narin i objasni joj šta je pravi razlog njegovog dolaska sa Irmak. Istina je potpuno drugačija od onog što je Irmak rekla svima. Narin se iz puno razloga boji prepustiti Firatu. Deniz sumnja da je njen dragi Džan vara i odlazi sa Narin u njegov atelje. Tamo ih čeka iznenađenje. Irmak i Firat odlaze na izlet u Jaslihan, ali uprkos svim njenim naporima, izlet se završava neprijatno. Mala Galina ostaje uz Sermeta, a on moli Narin i Deniz da mu pomognu oko nje. Odluka koju će doktori doneti u vezi sa daljim Mehmetovim bavljenjem fudbalom, uticaće na celu porodicu. Redžep se protivi Narininom nastavku školovanja. Iznenađenje koje će mu prirediti Narin posljednje večeri ostaviće ga bez teksta. Sema, ćerka Narininog ujaka, baciće oko na Firata koji je došao u gradić na sahranu.

Epizoda 5:
Sermetu se nikako neće svideti važna odluka koju donosi Firatova banka. Odvodeći Narin, Firat je, ustvari, želi oteti od Sermeta. Dok Firat razmišlja o tome da ode iz banke, njegov otac Hikmet se uključuje i traži od njega da pričeka. Sa druge strane, zbog Narinine i Firatove veze u prošlosti, nećakinja Sema oseća sve veću mržnju i istresa pred Narin sve što joj pada na pamet. Irmakine sumnje koje sve više rastu u vezi sa Firatom i Narin, dobiće novi preokret sa informacijama od detektivke Ajhan koju je angažovala da ih prati. Narinin život će se dosta iskomplikovati i nametanjem njenog šefa Erola. Deniz, ipak, koristeći Irmakin rođendan, kao mogućnost da ponovo zbliži udaljene Irmak i Firata, obaveštava Firata da priprema zabavu. I Deniz i Irmak, pa čak i Narin, jako zanima hoće li na tu zabavu Firat doći ili ne.

Epizoda 6:
Počinje dvoboj između Narin i Firata. Sablje su izvučene i Firat je odlučan da u toj opasnoj igri ide do kraja, sve dok ga Narin ne zaustavi. Atif koji se neočekivano pojavljuje u njihovom životu, Firata čini napetim. Firat sigurno nije jedini koji ne voli Atifa. U prisećanima iz prošlosti vidi se kako mlada Narin odlazi u Istanbul da održi lekciju Firatu zbog toga što je Sema ostala trudna. Zadivljena je lepotama grada. Narin je pozvana na ručak na kojem se porodice trebaju upoznati i dogovoriti veridbu. Hoće li Narin doći na večeru i izazvati Firata?

Epizoda 7:
Informacije do kojih je došao u istrazi vezanoj za Narininu porodicu, policajac Metin sakriva od Narin, prema uputstvu Narininog šefa Erola. Narin i Firat nalaze priliku da provedu više vremena zajedno na putu u Jaslihan, koji sakrivaju od svih, što će stvoriti nove probleme. Sve će zbuniti to što se Atif vrlo intimno unosi u Narinin život. Za Firata nastupa vrlo težak period. Sermet pretpostavlja da se može približiti devojkama preko Džana, pa ga poziva na poslovni ručak. Kad im Džan kaže za taj poziv, ostaje neraspoložen videvši kako je Deniz oduševljena. Detektivka Ajhan se Umuhanu predstavlja kao krojačica i često dolazi u prodavnicu zbog kupovine. Kako se Umuhan za kratko vreme jako sprijatelji sa krojačicom, ubrzo će joj odati veoma važnu porodičnu tajnu koja će promeniti tok događaja. Iako je krojač Ihsan, kad je pozvao Mehmeta kod sebe, rekao da želi sašiti haljinu Šadije, iza toga su se kriju mračne namjere. Mehmet je neodlučan.

Epizoda 8:
Narin i Firat odlaze u Jaslihan. Dok je to putovanje za dvoje nekadašnjih ljubavnika prilika da se opet zbliže, Sermet je jako pogođen time i odlazi odmah za njima da se obračuna sa Firatom. Ali se boji da u kući ne nastane zbrka, pa mu pada na pamet sjajna ideja. Kroz posete poznanicima, Erdoanu i daidžinici, Narin doživljava emotivne trenutke, a u isto vreme i dolazi do zanimljivih saznanja. Za Semu i daidžinicu je iznenađenje videti Narin u tako otmenom izdanju. Deniz je sigurna da su Narin i Firat negde zajedno, a zbog Džanove brbljivosti nije poverovala u Atifovu priču da je on sa Narin. Iz prošlosti Redžep i Umuhan su u problemima zbog ljubavi koja se između njih ponovo rasplamsala. Zbog te veze koja ih je već dosta koštala, doživeće još puno toga. I dok ljubav Firata i Narin odoleva pred Nedžatovim prekorima, Šadije odlazi na sastanak. Taj obični susret započinje dobro, ali će se vrlo loše završiti.

Epizoda 9:
Dok Hatidže i Erdoan tuguju zbog odlaska Redžepa i Umu, neočekivani razvoj događaja će ipak obradovati Hatidže. Redžep se vraća. Cilj Redžepovog povratka, sasvim je nešto drugo. Ekonomska kriza u zemlji nakon Redžepovog odlaska se loše odrazila i na Jaslihan. Hikmet je prodao fabriku i povukao se iz uprave kluba. Kako ni Nedžati nije bio u situaciji da pomogne Narin, i ona se zbog krize našla bez posla. Od Redžepovog odlaska niti je majka kako treba niti Šadije koju Mehmet i Zafer šalju u poslastičarnicu. Zbog toga je Narin primorana da napusti školu i zaposli se na puno radno vreme. Zbog velike ekonomske krize i nemaštine koja je zavladala u Jaslihanu, Firat se uključuje i želi pomoći Narin. Kriza se, međutim, pokazala korisnom za Hikmeta. Za jednu noć, zahvaljujući Baburu, postao je milijarder u dolarima. Šadije dobija predlog od krojača, a ukućanima govori da će tamo raditi. Mehmet nije baš spokojan, ali ne može svojoj sestri reći da ne radi.

Epizoda 10:
Deniz je zatekla Narin pred Firatovom kućom. Firat prihvata Denizine savete. Na drugom kraju Istanbula, Redžep je sumnjičav zbog krojačice za koju mu je Umuhan rekla, pa je počinje pratiti. Ta tajanstvena žena će doći do Narin na način koji Redžep nije očekivao. Redžep postaje svestan da Narin ide pravim putem u životu. Godina je 2001. u Jaslihanu. Šadije se raduje zbog novog posla u krojačnici, iako je svesna da posao nije baš onakvim kakvim se činio. Narin shvata da se neće moći zaposliti čak ni kod Idžlala. U momentu kad se čini primorana da odustane od školovanja, njen poduzetnički duh otvara joj vrata zanimljive prilike za posao. Firat zna da joj je teško, pa odluči da se umeša.

Epizoda 11:
Džan će zbog prošlosti sa Šadije pronaći odmah devojku, ali kako će objasniti tu njihovu vezu između Narin i Deniz? Kako će Sermet, koji pokušava ući u trag njenoj sestri samo da bi privukao pažnju Narin, naći Šadije? Detektivka Ajhan od Umuhan saznaje informacije koje ne zna čak ni Redžep. Redžep otkriva vezu između Ajhan i Irmak. Kakvu će igru lukavi Redžep započeti sa ovo dvoje? Firat dovodi svojoj kući u Istanbulu Nedžatija koji izlazi iz zatvora. Sa druge strane, Sema povlači na stranu Narin i šapuće joj kako njen brat uvlači Šadije u mutne poslove. Kad sazna za ovu situaciju, kako će reagovati Zafer? Nad ljubav Šadije i Zafera nadvijaju se tamni oblaci. Ummuhan dospeva u bolnicu zbog čežnje za sinom.

Epizoda 12:
Kako će se Narin suočiti sa Irmak nakon što dobije očevu poruku? Firat zatiče Irmak i Narin u razgovoru ispred kuće. Narin je očajna jer misli da se Šadije dogodilo nešto ružno. Hoće li Džan odati Narin tajnu gde se nalazi Šadije, po cenu da time otkrije vezu koju su njih dvoje imali u prošlosti? Irmak i Ajhan su uspeli doći do fotografija Šadije i Džana.  Sermet je oteo Šadije i drži je zatvorenu na svom imanju. Šadije se neće protiviti, jer želi biti sestra dostojna Narin. Šadije uočava da je Sermet velika opasnost za njenu sestru. Veza Šadije i Zafera je na novim iskušenjima. Narin vrši pritisak na svoju sestru da sudiji kaže tačno šta se dogodilo, zbog čega se oseća zategnutost u njihovom odnosu. Mehmeta su pretukli jer nije otplatio kockarski dug i on se vraća kući sav u krvi.

Epizoda 13:
Kako će Irmak reagovati kad čuje šta je Firat rekao Narin? Pokušavajući pobeći sa Sermetovog imanja, Šadije je načula razgovor između Sermeta i Erola, zbog čega odustaje od bega. Šadije je svesna da je Sermet jako opasan čovek, pa odlučuje ostati na imanju kako bi ga imala pod kontrolom i u međuvremenu stupila u kontakt sa Narin. Erol informiše Sermeta da je Narin sa prijateljima otišla u Atifovu vikendicu. Sermet ima zanimljiv plan kako da upropasti taj izlet. Firat i Irmak su pred totalnim raskidom veze, ali Irmak ima još jednu poslednju želju. Deniz nikako ne uspeva pitati Irmak ko je Ajhan. Džanu je prekipelo i odlučuje ispitati Irmak. Pritisnuta uz zid od Džana, Irmak otkriva tajne iz prošlosti, trudeći se što više ocrniti Narin. Svuda se oseti napetost. Izlet tokom vikenda će se završiti katastrofalno za sve. Firat govori Narin da dođe u Istanbul i tamo završi srednju školu. Ona to odbija. Da bi je nagovorio, Firat pred svima napravi otkačenu predstavu. U gradiću mu se protive. Firatova inicijativa potiče Mehmeta koji, sanjajući o bogatsvu, tone sve dublje u kocku.

Epizoda 14:
Irmakino zdravlje je u pitanju! Deniz i ostali napeto iščekuju u bolnici šta će biti sa Irmak kojoj je zdravlje ozbiljno ugroženo. U bolnici počinje iščekivanje ispunjeno strahom.  Atif zbog Sermetovih pretnji pravi plan. Njemu je cilj da Sermeta zauvek izbriše iz Narininog života. Zbog toga se usmerava na njegov život. Sa zanimanjem se iščekuje kakav će to biti Atifov plan u vezi sa Sermetom i kako će se odvijati. Svi se plaše Sermetovog besa. Svi znaju da sa njim nema šale i da je spreman na sve. Zato i Šadije, koja se uselila kod Sermeta, pokušava mu se približiti, postepeno ga nagovarajući da progovori. Svi se pitaju gde je nestao Firat. Da bi mogao bilo šta učiniti da ga nađe, Hikmet traži informacije kod Narin. Čak ni Narin ne zna gde je Firat, kojeg nema u školi i koji se sasvim sklonio od porodice.

Epizoda 15:
Firat ne može nikako uticati na događaje, ali ne želi samo tako odustati od Narin. Zato umesto planiranog medenog meseca, za Narin priprema malu alternativu. Vest da je Irmak trudna pada kao bomba na venčanje Firata i Narin. Iako je Sermet svestan da je u pitanju Irmakina igra, on ništa ne poduzima, jer želi Firatu naplatiti za sve što je učinio i da prihvati odgovornost. Svi iščekuju Narininu reakciju. Ali je uznemiren jer vidi da Sermet neće ništa poduzeti. Kako se približava Nova godina, Irmak odlazi sa prijateljima u Švajcarsku kao da se ništa nije dogodilo. Deniz je potpuno izgubila radost života. Sermet za nju planira novogodišnji odlazak u planinsku kuću koja mu je ostala od oca. Ali, drugog dana ovog kratkog bega, oboje će se naći pred potpuno neočekivanim iznenađenjem!

Epizoda 16:
Firat prvi put nakon toliko godina, upoznaje pravi karakter svoga oca. Irmak se potpuno gubi u svojim smicalicama i odlučuje celu istinu o Šadije ispričati i dati u sve medije. Seleći se u novu kuću, Narin sa svojom sestrom Šadije pokušava napraviti prve korake u novi život. Irmak, međutim, njih dve ne ostavlja na miru i medijima prosleđuju informacije o tome da je Šadije bila sa Džanom, kao i o tome da je Šadije žena Džanovog života. Redžep koji odranije zna da Irmak nije ostavljala njegove ćerke na miru, vidi vesti i pobesni. Nakon što je prosledila u medije sve informacije, Irmak se gubi svaki trag. Našavši Irmakinu torbu na šumskom putu, policija traži od Deniz i Sermeta da im pomognu u istrazi. U to vreme o situaciji saznaje i Atif koji je zbog vesti išao da traži objašnjenje od Irmak. Firat odlučuje saznaniti sve prljave poslove svog oca Hikmeta Kazana i odlazi u Jaslihan da iz kuće na tamošnjem imanju uzme neke tajne dokumente iz sefa. Na imanje, međutim, pored Firata stiže i Hikmet koji je saznao da je Firat došao do dokumenata koji dokazuju kako Sermet, Erol i Hikmet imaju veze sa krijumčarenjem oružja, trgovinom narkoticima i pranjem novca.

Epizoda 17:
Firat je šokiran saznanjima do kojih je došao. Da je sve istina, potvrđuju i Sermetovi iskazi. Saznajemo i šta dogodilo, ustvari, one tajnovite noći pre mnogo godina, u šta je bila upletena i Narin, ša kako je Sermet saznao da mu je Hikmet otac. U međuvremenu su se svi okupili kod Narin i u brizi očekuju vesti o Irmak. Dolazi i Džan kojem je Atif rekao za Irmakin nestanak. Deniz mu objašnjava da policija i Sermet tragaju za Irmak, ali je dosad to bilo bezuspešno. Džana veoma iritira činjenica što je i Sermet uključen u potragu. U Jaslihanu gđa Hafize se svađa sa nadležnim za premni ispit, jer ne dopušta Narin da izađe na ispit. Dok Narin pokušava objasniti zašto je zakasnila, Hafize odlazi da sedne i hladi se lepezom. Vozač joj donosi čaj, a nju poziva Nedžati. Ona mu objašnjava kako su Narin teškom mukom pustili na ispit. Nedžati sedi u kafani sa Erdoanom i saopštava mu da je Narin uspela izaći na ispit. Erdoan teši Nedžatija koji je isto tako zabrinut zbog Narinine rastrojenosti na ispitu. Nedžati se poverava Erdoanu da se ne slaže sa novim predsednikom kluba i da očekuje otkaz. Šadije se obraduje kad od Erdoana sazna da je Narin zadovoljna kako je napisala premni ispit. Mehmet ima sastanak sa Melek, koji će se neočekivano završiti. U Istanbulu Hikmet saznaje da je Firat saznao da mu je Sermet brat. Preti Nedžatiju pokušavajući ga udaljiti iz Istanbula i iz Firatovog života. Iako je ljut na Hikmeta, Nedžati prihvata njegovu ponudu. Nedžatijev bes, međutim, izazvaće nove probleme.

Epizoda 18:
Redžep stoji ispred svojih ćerki sa pištoljem prislonjenim uz glavu. Dok Narin pokušava rešiti situaciju sa ocem, dobija uznemirujuću vest da je Nedžati pucao u Hikmeta. U međuvremenu, Hikmet je u bolnici na operaciji, nakon koje ga prebacuju na intenzivnu negu. On prvo poziva svoje sinove poručujući im da se pomire. U Istanbulu Deniz saznaje nove detalje o Šadije i Džanu, što će još više uneti razdor u njen odnos sa Narin. Ona donosi odluku koja će njihovo prijateljstvo staviti na iskušenje.

Epizoda 19:
Deniz moli Firata da je ostavi nasamo sa Narin. Nakon njegovog odlaska, Deniz saopštava Narin gde je Šadije provela noć. Zbog Denizinog drskog stava, Narin je na muci da ne ugrozi svoj, ionako, labav odnos sa Šadije ili da stavi na iskušenje svoje čvrsto prijateljstvo sa Deniz. Nakon tog događaja, Narin ponovo ostaje bez svoje sestre jer ona nestaje bez traga. U međuvremenu, Irmak odlučuje iznenaditi Firata, postavlja sto za dvoje u hotelskoj sobi i pokušava ga zavesti. Planovi da ga privuče sebi padaju u vodu. Deniz je tužna i odlazi kod Atifa da mu ispriča šta je videla. Tokom njihovog razgovora, Atif telefonom dobija jako loše vesti. U Jaslihanu Firat i Narin slave Narinin upis na fakultet. Provode večeru prepunu nežnosti, ali se ona neočekivano završava. Tišinu noći prekida pucanj iz pištolja koji dolazi iz pravca Hikmetovog imanja.


2. sezona:

Epizoda 20:
Šadije je u zatvoru. Narin je očajna zbog nesrećne sudbine svoje mlađe sestre. Kao Šadijina sestra, a ujedno i njen advokat, Narin ima velikih teškoća da u celom zamršenom slučaju bude objektivna. Narin i dalje ima noćne more vezane za njenu prošlost i romantičnu noć koju je na veoma bolan i grub način prekinula Firatova bolesna majka. Šadije nikako nema mira. Sećanja je proganjaju, i kao da prošlost traži izmirenje računa. Nesrećna djevojka se stalno pita šta je sa detetom koje je, na žalost, morala dati na usvajanje. Nakon toliko godina odležanih u zatvoru, Šadijina jedina i velika ljubav je ponovo na slobodi. Istinu da se Šadije odala prostituciji, u da negde postoji njegovo dete, stvaraju veliku bol Zarifu.

Epizoda 21:
Narin je smušena nakon Firatovog priznanja zašto je u prošlosti ostavio Narin. Irmak izbliza prati sva dešavanja. U koju će svrhu upotrebiti dokaze Šadijine nevinosti koje ima u svojim rukama, zna samo Irmak. Njene planove koje kuje sa Sinanom u svom skrovištu poremetiće iznenadni i neočekivani posetilac na vratima. Sermet ima sasvim iracionalan plan da se Zafer i Šadije vide u zatvoru. Galinin polazak u školu u kući stvara veliko uzbuđenje. Ona je, međutim, odlučna da neće u školu. Sermetu će se jako svideti Denizina pomoć u tome. Dan koji je lepo počeo za Sermeta dovešće do iznenađujućeg obrta. Razmišljajući o tome kako je njegova ljubav prema Umu razlog situaciji u kojoj se našla Šadije, Redžep se počinje loše ponašati prema svojoj supruzi. U Firatovoj i Narininoj vezi oseća se napetost zbog otkrivene tajne iz prošlosti. Njihov će odnos dodatno iskomplikovati tajanstveni poziv koji dobija Narin. Narin nije uspela da preda papire za upis na fakultet. Narin je, potrošila sve što je imala i traži posao. Kako će, međutim, naći posao kao student na pola radnog vremena?

Epizoda 22:
Narin i Atif nalaze se u tajnosti, zbog čega Firat pomišlja da su oni u vezi. Atif pokazuje Narin neke dokumente, zbog čega Narin ostaje zapanjena. Atif prepušta Narin da odluči hoće li Firatovo ime umešati u sudsku tužbu koju namerava podneti. Narin je rastrzana između osećaja pravde i ljubavi, ali donosi neočekivanu odluku. Sermet je pronašao Irmak u hotelu u kojem je smeštena. Ona ga moli da čuva njenu tajnu, a zauzvrat on sa njom sklapa dogovor koji će uticati na tok daljih događaja. Zafer i Šadije nalaze se uz Sermetovu pomoć. Narin se bori između svojih principa i srca. Ona želi poslednji put pogledati Firata u oči i testirati svoju ljubav pre nego što donese odluku koja će promeniti sudbinu čoveka u kojeg je zaljubljena. Firat joj, međutim, želi reći nešto što će za Narin biti kao šamar. Iz prošlosti, Narin kreće na fakultet. Babur pronalazi Narin i daje zadatak Aliju da je prati. Ali ima dužnost da udaljava od nje sve one koji joj se pokušaju udvarati. Narin su izbacili sa posla, a ona pati jer misli da je Firat otišao. Firat piše lepo oproštajno pismo jer iznenada mora u Ameriku.

Epizoda 23:
Firat će se osetiti jako pogođenim zbog utiska da su Narin i Atif u vezi, dok Narin ne može da kaže pravi razlog zašto su njih dvoje sami u tom stanu. Sermet odlazi kod Deniz da zahvali zbog Galine, i dobro razmislivši odlučuje da joj postavi pitanje. Deniz je jako uznemirena i postiđena. Videvši da stvari zalaze u slepu ulicu, Ali je odlučan da raspali iskrice koje tinjaju između njih dvoje. Iako Alijeva igra samo što nije pokrenula seriju katastrofa, ona, ipak, vodi njegovom cilju. Irmak je i dalje zaluđena Firatom. Sad ima drugačiju taktiku. Firatu prilazi prijateljski i počinju se češće viđati. Iznenadna Firatova bolest Irmak olakšava posao. Sermet dolazi do važnog dokaza kojim će osloboditi Šadije iz zatvora. Narin, koja se jako brine za Šadije, donosi važnu odluku vezanu za Firata. U Firatovom poslovnom životu Atif izaziva dosta problema. U nameri da to raščisti sa njim, suočava se sa Atifom, ali u momentu kad Atif dobija jako loše vesti. Iz prošlosti Narin pokušava da uskladi studije i posao. Često je suočena sa maltretiranjem Zejnep i njenog momka, pa počinje tražiti drugi stan. Auto koje udari Narin na ulici sasvim će promeniti njen život.

Epizoda 24:
Atif krivi Firata zbog onoga što se dogodilo njegovim roditeljima. Firat kategorično odbija njegove optužbe. Atif se zaklinje da će se osvetiti. Mora, međutim, suzbiti bes u sebi dok mu otac ne bude pronađen. Deniz i Džan saznaju da je Atif u bolnici, i odlaze tamo. Narin odlazi kod Firata da bi doznala da li je, zaista, upleten u sve te događaje. Međutim, nalazi Firata u teškom stanju. On se previja od bolova, a ona ne zna šta da učini. Dok mu pokušava pomoći, iznenadni posetilac nateraće je da ponovo pati. Deniz je jako uznemirena zbog svojih osećaja prema Sermetu. U želji da se otrese toga, odlučuje ponovo uvesti Džana u svoj život. Da bi saznali šta je to u dokumentima koje Atif ima, Sermet i Firat odlaze sa Sinanom i njegovim ljudima u Atifovu vikendicu na planini. Sinan saznaje da su Sermet i Firat braća, što ga dovodi u tešku situaciju zbog osećaja koje gaji prema Irmak. Sermet primećuje da nešto nije uredu sa Sinanom, i svojim ljudima naređuje da ga prate. Sermetu Ali javlja da je Atifov otac Silahdar otet, i otkriva mu gde se nalazi. Dok se on sprema da nešto preduzme, Firat trpi užasne bolove. Niko ne zna šta se dogodilo Firatu. On ne može da dođe sebi. Prisećanja iz prošlosti, zbog nesreće Deniz se pojavljuje u Narininom životu, i time se sve menja. Deniz se odlučuje pobrinuti za Narin koja ju je osvojila svojom nežnošću i dobrim srcem. Narin izlazi iz bolnice. Mora nastaviti svoj život. Vraća se kući uz Denizinu pomoć, ali kad vidi kakva joj je situacija u stanu, Deniz odlučuje da odvede Narin svojoj kući i ne dopusti joj da se više ikad vrati u stari stan.

Epizoda 25:
Firat je stalno na tankoj liniji između života i smrti. Narin oseća najveći strah u životu. Sermet pokušava učiniti sve da spasi Firata od smrti. Irmak se ne želi odvojiti od Firata ni na trenutak, dok Narin sve prati sa distance. Videvši kako se Narin omekšala zbog Firata, Atif odlučuje biti oštriji prema njoj. Sermeta potrese vest da će se Deniz i Džan venčati. U želji da pomogne Sermetu, Ali šalje ljubavnu poruku Deniz u Sermetovo ime. Tu poruku pročita Džan i odluči suprotstaviti se Sermetu.Redžep nastavlja maltretiranje. Umu uzima decu i beži od njega. Redžep odlazi Narin, misleći da su oni kod nje. Razbesni se kad ih ne pronađe tamo. Šadije je oslobođena. Dok ona sa Narin mašta o tome kako izbrisati prošlost i početi život ispočetka, dolazi Redžep sa pištoljem u ruci, optužujući Šadije da mu je uništila život. Prisećanja iz prošlosti Narin počinje živeti kod Deniz. Deniz zapošljava Rifata kako bi Narin mogla mirno pohađati nastavu na fakultetu. U međuvremenu, Ali nastavlja pratiti Narin, prema Baburovoj naredbi. Šadije je pogođena vestima o Mehmetovoj bolesti. Izdržavanje kuće pada na nju. Šadije dočekuje neprijatno iznenađenje u kući koju čisti.

Epizoda 26:
Redžep preti pištoljem Šadije, ali nju i Narin spašava tajanstvena osoba koja je pratila Redžepa. Šadije konačno može krenuti u novi život. Džan se suočava sa Sermetom koji mu govori da ne zna ništa o poruci poslanoj Deniz. Džan mu ne veruje i posvađa se sa Deniz. Irmak više nije potreban Sinan. Atif proživljava veliki šok nakon što ode u svoju vikendicu na planini.Šadije priprema večeru u čast svog izlaska na slobodu. Sinan je, takođe, pozvan na večeru na kojoj se okuplja celo društvo. Iako je Irmak napeta zbog Sinana, pravo će iznenađenje napraviti Narin. U sećanjima iz prošlosti Narin po svaku cenu želi odvesti Deniz na fakultet, i koristi za to male trikove. Šadije se budi u bolnici nakon doživljene nesreće. Mehmet mora ponovo smisliti neko rešenje da zaštiti svoju trudnu sestru od znatiželjnika. Dvoje zaljubljenih razdvojeno je okeanom, i jako čeznu jedno za drugim. Razdiru ih osećaji ponosa i ljubavi koje imaju jedno prema drugom. Oboje drže mobilni u ruci i oklevaju da pozovu.

Epizoda 27:
Izloženu Narininim pritiscima, Irmak spašava neočekivana osoba. Noć je prepuna iznenadnih događanja. To će Narin pomoći da se zbliži sa Firatom, sa kojim je u zahladnelim odnosima. Sermet se jako brine zbog Firata, koji trpi bolove. On saznaje da je Firat otrovan, ali ne može stupiti sa njim u kontakt. Firatov nestanak prvo zabrine Irmak, a potom i sve ostale. Deniz odlučuje sakriti svoje osećaje prema Sermetu i vraća se Džanu. Atif odlučuje dati otkaz Narin kao svom advokatu i pravi planove kako da napakosti Firatu. U sećanjima iz prošlosti, Narin otvara srce Deniz. Priča joj sve o svojoj porodici i Firatu kojeg ne može izbaciti iz glave. Prvo što će učiniti kad skine gips sa noge jeste da pronađe posao u restoranu. Denizino prijateljstvo sa Narin je na testu zbog prijateljice koja je izgubila minđušu.

Epizoda 28:
Odnos između Narin i Firata sasvim se menja nakon što policija odvodi Firata iz provincijskog hotela. Firat smatra Narin odgovornom za sve što je proživeo. Ljubav između Narin i Firata ponovo je na teškom iskušenju! Sinan, ne čeka, nego sa jedne strane obaveštava Narin o Irmakinim intrigama, a sa druge pravi planove kako da raskine njenu vezu s Firatom. Firatovo trovanje prema svim znacima upućuje na Erola. Sermet je konačno odlučio da stavi tačku na sve to. Deniz govori Sermetu da će se uskoro venčati sa Džanom. Sermet je potpuno smušen. U sećanjima iz prošlosti Deniz pokušava izmoliti oproštaj od Narin. Deniz pokušava promeniti Narinin život malim zahvatima. Mehmet i Šadije sami su u poljskoj kući. Šadije počinju porođajni bolovi. Za Šadije će, ustvari, bolan period nastupiti tek nakon porođaja!

Epizoda 29:
Fotografija Narin i Firata koja je osvanula u novinama teško pogađa sve. Firat misli da je Narin dostavila slike u novine i traži od nje objašnjenje. Dok Irmak proživljava nervnu krizu, Deniz odlazi kod Narin da vidi o čemu se radi.I pored znakova pitanja u glavama, Džan i Deniz sedaju za matičarev sto. Sermet ne ide na svadbu, ali iznenađujuća odluka otvoriće sasvim novu stranicu u njihovom životu! Firat je od trovanja spašen u poslednjem trenutku zahvaljujući Alijevoj budnosti. U sećanjima iz prošlosti, Šadije vrši pritisak na Melek i Mehmeta ne bi li saznala gde je beba. Kako ne uspeva nikako dobiti odgovor, Šadijino stanje sve je lošije. Narin vidi svog oca Redžepa dok ulazi u minibus. Jako se oseća pogođenom kad vidi da je njen otac zasnovao novi život bez njih. Dolazi novogodišnja noć 2002. Deniz i Narin proslaviće zajedno Novu godinu. Šadije i Mehmet se iz poljske kuće vraćaju u Jaslihan. Porodica Jilmaz sprema se da provede jednu tužnu novogodišnju noć, nemajući pojma šta će im se sve dogoditi.

Epizoda 30:
Firata je jako potresla Melikina smrt. Irmak je saznala da je Firat prebrodio opasnost, ali ona traži pomoć od Sinana da bi Firata držala i dalje u uverenju da je još u opasnosti. Šadije se nakon toliko godina sreće sa Melek. Melek je sad udovica sa dvoje djece. Melek se upoznaje i sa Narin. Zbog nje će na svetlo dana izaći priča koja je ostala na prašnjavim stranicama prošlosti. Sermet i Deniz su u jednom hotelu u Sapanci, sakriveni od svih. Sermet, koji je došao da pomogne Deniz da se pribere, počinje razgovarati sa njom o svojim osećajima, ali su oboje primorani da hitno krenu na put zbog vesti koju su dobili. U sećanjima iz prošlosti, Šadije je teško pogođena gubitkom porodice. Ne zna šta da radi, tumara okolo i stiže u Istanbul. Za Šadije, koja želi pronaći svoju sestru, Istanbul ima druge planove! Kad je prijateljstvo Deniz i Narin već skoro prešlo u sestrinski odnos, iz inostranstva dolazi mlada Irmak koja istog trenutka stupa u akciju da zagorča Narin život.

Epizoda 31:
Firat se neće lako predati ljudima koji ga pokušavaju oteti. U begu od njih, Firat se sklanja u kuću koja će u njemu probuditi potresno sećanje na jednu epizodu iz mračnog razdoblja njegove prošlosti. Sinan je žrtva iz tog mračnog perioda i on je taj koji priprema Firatov kraj sa ciljem da mu se osveti. Dok se Sermet sprema da izbavi brata iz opasnosti, Atif na svoj način pokušava rešiti misteriju tog slučaja. Zbog vjenčanja sa Zaferom, Šadije napušta sestrin stan i seli se kod Zafera. Narin ne želi oprostiti sestri što je to učinila a da joj nije rekla ni reč, pa prekida odnos sa njom. U sećanjima iz prošlosti, Šadije upoznaje prava lica ljudi sa kojima živi, upada u zamke koje će je odvući na dno. Irmak se ne sviđa Narin od prvog trenutka poznanstva i zbog toga se sukobljava sa Deniz.

Epizoda 32:
Konačno je potrebno samo čudo da bi se izvukao Firat koji je pao u ruke Sinanovim ljudima. Atif i Sermet koji su na tragu takmiče se jedan sa drugim koji će ga spasiti. Narin i Deniz odlaze kod Šadije i dovode je kući. Redžep dolazi i neočekivano žestoko napada Deniz. Iako ljuta na Šadije, Narin insistira da joj sestra u venčanici izađe iz njene kuće. Firat je izvukao veliku pouku iz svega što je proživeo, pa odlazi kod Narin i sve joj ispriča, ne skrivajući ni jedan detalj. Govori joj da su previše izgubili vremena i da od sad želi svaki trenutak provesti sa njom. Narin ipak poverenje u Firata je sasvim poljuljano. U sećanjima iz prošlosti, Deniz staje na Narininu stranu i žestoko grdi Irmak.

Epizoda 33:
Hoće li Narin prihvatiti Firatovu bračnu ponudu? Firat se želi oženiti sa njom, ali se Narin još uvek dvoumi u vezi sa Firatom. Firatu neočekivano u pomoć pristiže brat Sermet. Deniz i Sermet se spremaju za svoj prvi sastanak, ali ih Firat i Narin u tome sprečavaju. Deniz ne može ostaviti Narin samu zato što je ona prilično smušena zbog Firatove bračne ponude. Sa druge strane, Firat pati u Sermetovoj kući. Počinju Šadijine patnje. Ona je verovala da započinje srećan život sa Zaferom, ali shvata da je napravila veliku grešku. Život joj se pretvara u košmar, a nikome ne može ispričati šta joj se događa. Umu, međutim, ima neke sumnje zbog čega će se Redžep uvući u Šadijin i Zaferov život. Irmak doživljava težak stres nakon što sazna za Firatovu bračnu ponudu ka Narin. Irmak ne misli odustati od Firata i kuje podmukle planove. U sećanjima iz prošlosti, Denizino i Narinino prijateljstvo je na kocki, jer obe počinju izlaziti sa istim mladićem, ali ne znajući jedna za drugu.

Epizoda 34:
Narin i Firat su se odlučili venčati. Irmak smišlja plan kako da im pokvari sreću. Deniz ne misli da je Firatova prosidba bila potpuna. Započinju pripreme za službeni odlazak u prosidbu, kako bi sve bilo prema običaju i tradiciji. Sermetu neće biti lako zaprositi Narininu ruku od Deniz. Irmak je smislila savršen plan da zagorča Firatov i Narinin život, ali ne zna da Sermet prati svaki njen korak. Irmak se planira pojaviti na venčanju i srećnom paru prirediti iznenađenje života.U sećanjima iz prošlosti, Narin želi Deniz prirediti iznenađenje i poziva Irmak u Istanbul zbog proslave njenog rođendana. Narin organizuje susret dve sestara, ali je Irmak ponovo našla način da izludi i Narin i svoju sestru.

Epizoda 35:
Firat se ne može boriti protiv događaja, ali i ne želi tek tako odustati od Narin. Tako on umesto planiranog medenog meseca, priprema jednu malu alternativu. Vest da je Irmak trudna pala je kao bomba na venčanje Firata i Narin. Iako je Sermet svestan da je u pitanju Irmakina igra, on ništa ne preduzima, jer želi da Firat plati za svoja dela. Sve zanima Narinina reakcija. Ali je uznemiren jer vidi da Sermet ništa ne preduzima. Približava se Nova godina i Irmak odlazi kod prijatelja u Švajcarsku, kao da se ništa nije dogodilo. Deniz je bezvoljna. Sermet za nju planira novogodišnji odlazak u planinsku kuću koja mu je ostala od oca. Već drugi dan u tom kratkom begu oboje se suočavaju sa velikim iznenađenjem! U sećanjima iz prošlosti, Narin i Deniz diplomiraju na Pravnom fakultetu. Narin planira posetiti oca sa diplomom u ruci, ali je čeka veliko razočarenje!

Epizoda 36:
Denizin i Sermetov romantični odmor je sve jako iznenadio. Dok Narin i Firat pokušavaju shvatiti šta se događa između Deniz i Sermeta, svi odluče zajedno proslaviti Novu godinu u kući na planini. Ono što je Zafer učinio Šadije skupo će platiti. Ali je saznao šta je sve Šadije proživela i on ni pod koju cenu neće oprostiti Zaferu za učinjeno. Sve, međutim, dolazi do tačke gde će zbog neočekivanog razloga stvari izmaći kontroli i neće biti mogućnosti za povratak. Irmak se na odmoru povređuje pri skijanju i uznemirena zove Deniz da dođe kod nje. Firat sazna da postoji opasnost da Irmak pobaci, pa odluči poći sa njom.

Epizoda 37:
Nakon saznanja da je Irmak imala nezgodu, Firat odlazi sa Deniz u Švajcarsku, ali će za Narin pravo bolan period nastupiti tek sa Irmakinim povratkom u domovinu. Irmak počinje da koristi ustupke od Firata u kojem se probudio očinski osećaj zbog opasnosti od pobačaja. Firat je sa jedne strane svestan da će morati doneti važnu odluku, dok sa druge strane pokušava da spasi svoj brak boreći se sa problemima između njega i Narin. Šadije saznaje da je Zafer u komi. Oseća se krivom zbog svog supruga, misleći kako je zbog nje pokušao samoubistvo, pa zbog toga pati. Umu i Ali joj pružaju podršku u tom periodu, dok Redžep traži načina da dovrši započetu osvetu. Čuvši da je Deniz odlučila da ide u Švajcarsku i tamo živi sa sestrom, Sermet skoro silazi sa pameti od straha da bi je mogao izgubiti. Zbog toga će načiniti važne korake da bi je naterao da odustane od te odluke. Sermet vidi kako veza Narin i Firata ide ka samoj provaliji.

Epizoda 38:
Sermet vrši pritisak na Irmak i ona mu priznaje istinu. To će zbuniti Firata, a sama Narin je neodlučna šta uraditi i šta da uopšte misli o Firatu. Firat se udaljava i nestaje. Zbog silnih kritika Irmak doživljava nervni slom i nalazi sklonište kod Džana. Zbog njenih zdravstvenih problema Džan i Deniz su prisiljeni brinuti se o njoj, zbog čega Sermet ludi od ljubomore. Deniz je ljuta na Sermeta što joj nije bio rekao šta Irmak radi, a Sermet traži načina da se oni pomire. Šadije je očajna zbog Zaferove smrti. Ali pokušava vratiti Šadije volju za život, ali taj njegov trud primećuje i Tatjana. Redžepu, kao odgovornog za smrt Zafera, dolazi neočekivan posetilac, zbog kojeg će mu se život pretvoriti u košmar. Irmakino priznavanje istine okreće novu stranicu u Firatovom i Narininom životu.

Epizoda 39:
Sermet prosi Deniz na vrlo romantičan način. Zahlađeni odnosi između Narin i Firata tope se kad se pojavi mogućnost da je Narin trudna. Presrećni Firat ne može dočekati jutro i u dežurnoj apoteci kupuje gomilu testova za trudnoću. Narin i Deniz dobijaju prvu stranku, ženu koja se želi razvesti od svog problematičnog i nasilnog muža. Deniz prepoznaje svoj život u tom slučaju i počinje se brinuti o budućnosti svoje veze sa Sermetom. Redžep je pod stalnim pritiskom istražitelja. Taj čovek sumnja da je Redžep ubio Zafera i želi da izvuče pare od njega. Sermet je ljubomoran na Džana i želi konačno tome stati na kraj prosidbom Deniz. Što se tiče Irmak, ona nikako ne može da prihvati situaciju u kojoj se našla zbog Sermeta. Zbog toga kuje plan da mu se osveti. Sermet je odlučio kako će zaprositi Deniz i vodi je na putovanje.

Epizoda 40:
Džanu je, kako atelje tako i celi život, nestao u pepelu. Irmak ga ugošćava i sa njim smišlja plan kako uništiti vezu Sermeta i Deniz. Sermet odlazi po Deniz, a Irmakin entuzijazam splašnjava. Dok se Sermet sa velikim uzbuđenjem sprema da odvede Deniz svojoj kući, Deniz će preživeti šok kad se u kući nađe licem u lice sa nekim. Deniz prolazi kroz krizu, traži utočište kod Narin i priznaje joj svoju ljubav prema Sermetu. Firat odlazi kod brata da vidi šta je sa Deniz. Tamo će se i on šokirati kad mu brat prizna da je zaljubljen u Deniz. Narin i Firata čekaju teški dani između ovo dvoje zaljubljenih. Ali se na kafi sa Šadije pridružuje Firatu i Narin i Firat ga ozbiljno opominje da se drži dalje od cure. Šadije dobija iznenada jedan predlog za posao koji će u temelju promeniti njen život. Sermet i Firat odlučuju da budu partneri u vlasništvu jednog restorana koji je u teškoj situaciji i traže ortaka. Pozivaju Narin i Deniz u restoran, da bi im pokazali mesto i čuli mišljenje. Kad devojke vide vlasnika salona, Ahu, njima svane pred očima, dok Sermetu i Firatu ništa nije jasno.

Epizoda 41:
Deniz i Narin protive se Sermetovoj i Firatovoj zajedničkoj investiciji. Događaji koji su se u prošlosti odigrali između Ahu, Deniz i Narin uslovaljavaju dalji razvoj događanja. Sermetu se zbog uzastopnih problema nikako nije dalo staviti verenički prsten Deniz, i sad mu se, konačno, pruža ta prilika. On želi da se što pre venčaju, ali Deniz ima jedan uslov. To je ugovor o slobodi.Da bi udovoljio svojoj izabranici, Sermet radi ono što niko ne bi očekivao od njega. On pristaje na strogo pridržavanje ugovora sa Deniz. Ta je iznenadna promena kod Sermeta za Deniz, naprotiv, pokazatelj da on nju više ne voli. Narin i Deniz pokušavaju otkriti ko je zapalio Džanovu kuću. Narinini dokazi prisiliće Deniz na jako tešku odluku. Šadije razmišlja o ponuđenoj reklami. Učestvuje na probnom snimanju i pred njom se otvara nova stranica u životu.

Epizoda 42:
Na svetlost dana izlazi istina da je Irmak izazvala požar. Ona pristaje da, umesto u zatvor, ide na lečenje. Sermet se boji da se slomljena Deniz neće lako oporaviti. Sermeta polako izdaje strpljenje. Sermet smatra da Irmak mora što pre ozdraviti kako bi on bio sa ženom koju voli, pa on započinje jedan, zaista, lud projekt. Firatu se čini da bi Šadijina reklama mogla izazvati skandal ako se počne emitovati, pa preduzima potrebne mere opreza. Šadije će, ipak, učiniti po svom, što izaziva neočekivane posledice. Policija je dobila prijavu o umešanosti Redžepa u Zaferovu smrt. Redžep traži pomoć od Sermeta, ali ga čeka veliko razočarenje. Sermet mu objašnjava da je Narin jedina koja može odlučiti o stvarima vezanim za oca. Narin je pred jednom od najtežih odluka u životu: ili će izdati sebe i spasiti oca, ili će ga poslati u zatvor.

Epizoda 43:
Sermet se povlači, pogođen Denizinim ponašanjem. Ona je luda od brige, i uz Alijevu pomoć uspeva ga pronaći. On je, međutim, jako bolestan, ima tešku gripu. Nakon što ga dovedu kući, Deniz se sa puno pažnje brine kako bi se on oporavio. Prateći scenario, plan je da se uzastopno snima na klinici. Irmak počinje pokazivati interes za zgodnog glumca u ulozi problematičnog pacijenta. Deniz sa radošću dočekuje pozitivan napredak kod sestre.

Epizoda 44:
Do Narininog porođaja ostalo je vrlo malo. Nakon puta oko sveta koji je trajao mesecima, Deniz i Sermet vraćaju se da bi bili uz njih za vreme porođaja. Kod Narin počinju porođajni bolovi. Firat je u panici. Dok je Narin na porođaju, neće je samu ostaviti, Deniz koja je i dotad stalno bila uz nju. Dok se dve porodice neizmerno raduju blizancima, Šadije dobija poziv od Džana da mu se pridruži na izložbi u inostranstvu. Veza između Irmak i Dženka postaje ozbiljnija, i Dženk odlučuje da bude iskren prema Irmak. Kako će na Sermeta uticati Irmakina reakcija na ono što je saznala? Sermet će biti srećan od radosti zbog vesti koju dobije od Deniz. Oni pozivaju Narin i Firata da bi sa njima podelili ove srećne novosti. Ali sudbina sprema šokantne događaje za sve.

KRAJ SERIJE