Asi


Kanal D  // 2007 - 2009
 
Režija: Cevdet Mercan // Originalna priča: Gül Dirican // Broj epizoda: 71
 
Uloge: Tuba Büyüküstün, Murat Yıldırım, Çetin Tekindor, Nur Sürer, Cemal Hünal, Selma Ergeç, Tülay Günal, Tülay Bursa, Necmettin Çobanoğlu, Saygın Soysal, İbrahim Bozgüney, Aslıhan Güner, Onur Saylak, Elif Sönmez, Kenan Bal...
 
------------------------------
 
Prevod: "Asi" // Televija: PRVA


1. sezona:

Epizoda 1:
Demir Dogan biznismen iz Istanbula, vraća se u svoj rodni kraj sa prijateljem Kerimom nakon što ga je pre nekoliko godina morao napustiti zajedno sa tetkom Suhejlom i sestrom Melek. Antakija ga podseća na smrt njegove majke koja se utopila u reki nakon što je izgubila posao. Pokušavajući da uhvati uzde svoje prošlosti, on se sreće sa Asi Kozdžuolu, i odmah mu se svidi. Nažalost, asi je kćerka čoveka kojeg Damir krivi za njegovu porodičnu tragediju.

Epizoda 2:
Demir saznaje da je porodica Kozdžuoglu, jedna od najbitnij porodica u regionu, zapravo krivac za smrt njegove majke. Motivisan osvetom i željom da se vrati svojim korenovima, Damir odluči da preseli svoj posao u Antakiju i kupi farmu Džemal Ange, Ihsanovog svekra, u nameri da sazna više o majčinoj prošlosti.

Epizoda 3:
U nameri da plati svoje dugove, Demir ponudi Ihsanu zanimljivu ponudu. U međuvremenu Kerimova i Dafnina privlačnost svakim danom je sve jača

Epizoda 4:
Demir, koji je preuzeo dugove Ihsanove farme, uspeo je da ubedi Asi da radi za njega na farmi da bi otplatila očeve dugove. Suhejla nije baš srećna u vezi Kerimove i Dafnine platonske veze.

Epizoda 5:
Ihsan se razbesni kada sazna da njegova kćerka Asi radi na Demirovoj farmi. Da bi  otplatila dugove ali i da bi se suprostavili očevoj odluci Asi je i dalje odlučna da radi na Damirovoj farmi.

Epizoda 6:
Pre nego što je Suhejlin muž umro, rekao joj da je njen sin zapravo živ i da nije umro kako je ona mislila sve ove godine. U nameri da sazna više informacije, Suhejla odlučuje da ostane u Antakiji.

Epizoda 7:
Demir otvoreno govori Asi o svojoj prošlosti. Kada Asi sazna za samoubistvo njegove majke, ona je vidno šokirana i sada shvata Damirovo ponašanje. Kerim koji je do ušiju zaljubljen u Dafne, želi to da otkrije celom svetu. To neće ići baš tako lako, budući da je Suhejla odlučna da se protivi bilo kakvoj vezi između njene porodice i porodice Kozdžuolu.

Epizoda 8:
Asi, koja je pristala Damiru da plati polovinu očevog duga u zamenu za svog voljenog konja, šokirana je kada sazna da je njen konj preminuo u pokušaju da se vrati na staru farmu. Asi je preteško da radi na Demirovoj farmi nakon što joj je konj uginuo. Zbog svoje boli ona se udalji od Demira.

Epizoda 9:
Asi daje otkaz na Demirovoj farmi. Kodžuoglu porodica sada mora da pronađe brz način da zaradi novac. U međuvremenu, Ihsan prihvati ponudu svog prijatelja Bulenta i odmah dobije novac koji mu je potreba da otplati dugove. Demiru su sumnjivi Bulentovi poslovi i pokuša da upozori Ihsana.

Epizoda 10:
Demir se boji da će izgubiti Asi zbog Kenana, porodičnog prijatelja iz Nemačke koji otvoreno pokaže interes za Asi. Kenan čak govori Ihsanu da razmišlja o tome da zaprosi Asi, iako se Neriman protivi.

Epizoda 11:
Ihsan je uhapšen, dok je Bulent nestao. Asi krivi Demira i okrivljuje ga da je on kriv za hapšenje njenog oca. Džemal Aga ima durge misli u svojoj glavi. On počinje da sumnja d abi Ihsan mogao biti otac Suhejlinog deteta.

Epizoda 12:
Demir pokušava da pronađe Bulenta da bi dokazao Ihsanovu nevinost, međutim Kenan preuzme sav rad i trud na sebe od Demir u nameri da se podgine u Asinim očima.

Epizoda 13:
Demir je uznemiren jer mu Asi ne veruje previđe. On je obećao da će spasiti njenog oca i moli Asi da sačeka još malo pre nego što ode u Siriju, gde je Bulent poslednji put viđen.

Epizoda 14:
Zahvaljujući Demiru Ihsan je oslobođen krivice i pušten iz zatvore. Demir je ljut jer ga Asi nije čekala, iako su se prvobitno tako dogovorili.

Epizoda 15:
Na vereničkoj proslavi koju organizuju Defne i Kerim da bi označili početak svoje ogromne ljubavi, Džemal Aga ima iznenađenje za Ihsana i Suhejlu.

Epizoda 16:
Okeš, koji je Alsanov otac izgleda krije mnogo više nego što želi da prizna, i sigurno zna mnog više o Suheljinom detetu.

Epizoda 17:
Nakon što je mnogo godina žalila što je njen sin rođen mrtav na rođenu, Suhejla konačno saznaje da je Aslan njen sin. Ta vest potpuno promeni živote porodice Kozdžuoglu, jer Ihsan nakon razgovora sa Suhelom, saznaje da je Aslan takođe njegov sin.

Epizoda 18:
Aslan je zarobljen u požaru na farmi. Nakon što Suhejla i Ishan otvoreno pokažu zabrinutost za Alsanov život više nego njegovi roditelji Farma i Okeš, tajne više ne mogu biti skrivane. Nakon što je Aslan spašen iz požara, Džemal Aga po gradu otkrije da je Aslan biološki sin Suhejle i Ishana. Asi počinje da razume zašto je Dermi pokuša da drži rastojanje od nje.

Epizoda 19:
Da bi se malo udaljila od svega, Asi odlazi u Istanbul da bi sredila dekine poslovne obaveze. Kada Demir čuje da Asi odlazi za Istanbul, odluči da napusti grad sa Asi i provede neko vreme sa njom.

Epizoda 20:
Uprokos što se njihovi roditelji duboko protive spajanju te dve porodice, Defne i Kerim odluče da se ipak venčaju i da njihovi roditelji za to ne moraju da znaju.

Epizoda 21:
Defnini roditelji su veoma protiv braka baš kao i Kerimova porodica. Novopečeni mladenci nemaju drugog izbora osim da neko vreme provedu u kući Džemal age.

Epizoda 22:
Bez znanja Kerimai Demira, Suhejla daje Aslanu papire hipoteke Kozdžuoglu farme. Još uvek povređena Suhejla podstiče Aslana da mrzi Ihsana.

Epizoda 23:
Aslan preuzima Kozdžuoglu farmu. Dok su Neriman i njena kćerka kod Džemal Age, Defne uspeva da se pomiri sa ocem i ubedi ga da ostane sa njom i Kerimom. Kada nastane oluja, Asi i njen otac odlaze na farmu da bi pomogli Aslanu da je spasi od poplave. Asi pokušava da pronađe način da popravi porodične finansije. Zbog toga njen deda joj predloži da ona vodi farmu u Adani. Demiru se međutim ne sviđa ideja da Asi napušta grad. U međuvremenu Gondža (treća sestra) počinje da se zabavlja sa Zijom.

Epizoda 24:
Demir nekako uspeva da preuzme Kozdžuoglu farmu, koju planira da vrati njenim pravim vlasnicima. Na Gondžinom venčanju, Dermi daje Asi zlatnu ogrlicu i govori joj da je uvek nosi kao simbol njihove ljubavi.

Epizoda 25:
Kozdžioglu porodica se vraća na njihovu farmu. Demir poklanja Asi novog konja kao izvinjenje zbog onoga što se desilo, budući da Asi mnogo voli konje.

Epizoda 26:
Nakon mnogo svađi, prepirki, sakrivenih osećanja, jasnih poruka, Asi i Damir napokon priznaju ljubav jedno drugom.

Epizoda 27:
U pravo vreme, Demir uspeva da spasi Suhejlu. Njen pokušaj ubistva približni Demira, Melek i Aslana bliže Suhejli, ali prouzrokuje da se Demir ponovo udalji od Asi

Epizoda 28:
Antakija dobija novog stanovnika. U pitanju je biznismen Ali, koji je došao sa namerom da uloži u neke projekte. On odmah razvije interes za Asi.

Epizoda 29:
Na Demirovo nezadovoljstvo, Ali otvoreno pokazuje da je zainteresovan za Asi. Suhejla se suoči sa poteškoćama na svom putu oporavka od pokušaja ubistva.

Epizoda 30:
Za Asin rođendan, priređuju joj iznenađenje. Asi skine Demirovu ogrlicu jer misli da je on indiferentan prema njoj, i stavi novu ogrlicu, koja je rođendanski poklon od Alija. Gondža je trudna, i stvari počinju da budu bolje između Zije i nje.

Epizoda 31:
Situacija između Asi i Demira izgleda bezizlazno. Asi pronalazi Zejnep u Demirovoj kućii donosi pogrešan zaključak.

Epizoda 32:
Asi više ne može da veruje Demiru uprkos činjenice da je on non stop moli da mu veruje. Ali zaprosi Asi ali ga ona odbije. Međutim ona govori Demiru da je pristala na Alijevu prosidbu.

Epizoda 33:
Odnos Demira i Asi se još više zakomplikuje nakon što Asi čuje Demirov razgovor, i saznaje da će se Demir oženiti sa Zejnep, ženom koja živi u njegovoj kući.

Epizoda 34:
Zbog novonastale situacije, Asi pristaje da se uda za Alija. Međutim Asi i Demir napokon pređu sve predrasude i ponovo su zajedno. Džemal Aga je pronađe mrtav u svojoj sobi, a jedini osumnjičeni je Demir koji je pokušao sa lažnom izjavom da zaštiti Aslana, koji je hteo da ubije Džemal Agu.


2. sezona:

Epizoda 35:
Demir se vraća iz Pariza i zaprosi asi, ona pristaje. Novi tužilac Namik stiže u grad da istražuje slučaj ubistva Džemal age.

Epizoda 36:
Galeb govori policiji da je Demir bio u kuću Džemal age kada je ovaj ubijen. Ihsan saznaje da je Dermi pratio Alsana da ga zadrži, ali na Suhejlinu molbu Demier nije rekao policiju celu priču.

Epizoda 37:
Lejla se vraća sa Istanbul. Dermije po prismotrom. Nermina je ubeđena da Demir i Aslan imaju nešto u vezi ubistva njenog oca. Ona je protiv toga da se njena kćerka Asi ponovo vidi sa Demirom.

Epizoda 38:
Dokazi su otpisali Demira od svake sumnje. Međutim, Ali, koji je još uvek zaljubljen u Asi, pokuša da naudi Demiru, čak sarađuje sa Galebom

Epizoda 39:
Bliži se dan venčanja Asi i Demira. Iako oni žele da svadba bude u krugu porodice, Nermina ih prevlada i predloži veliko slavnje, baš kao što je njen otac želeo. Demir saznaj eda je Galeb saznao da se Zejnep nalazi u Istanbul. U nameri da spasu njen život, Kerim i Demir odlaze u Istanbul. Ali uspeva da falsifikuje dokaze u nameri da Demira okrivi za ubistvo Džemal Age.

Epizoda 40:
Na dan venčanja Demira i Asi, Demir je uhapšen. Oružje sa kojim je počinjeno ubistvo a koje je Ali ostavio u Demirovoj kući je pronađeno. Ali je presrećan zbog Demirovog hapšenja.

Epizoda 41:
Asi predloži Demiru da razmisli o mogućnosti da prihvati krivicu sa namerom da smanji kaznu. Demir insistira na svojoj nevinosti i razočaran je manjkom Asinog poverenja, ne želi više da je vidi.

Epizoda 42:
Demirova nevinost je dokazana i on je pušten iz zatvora. Kada Asi sazna da Demir želi da se razvede od nje jer nije verovala u njega ona je tužna i razorena.

Epizoda 43:
Asi se nežno brine o Demiru nakon što je on pao sa konja. Nesreća je izgleda donela dobro za njihov brak jer se ponovo zbližavaju, dok su stvari između Kerima i Defne sve gore.

Epizoda 44:
Asi razočarano gleda kako se Ali približava Melek samo u nameri da bude blizu nje. Očajna Defne je ponižena kada vidi Kerima sa drugom ženom.

Epizoda 45:
Asi želi da uzgaja organsku farmu. Asi i Demir ne mogu da se slože oko toga. Demir nakon što čuje da se Melek zbližila sa Alijem, on odlučno zabrani da se oni dalje viđaju.

Epizoda 46:
Asi i Demir se pomire dok Defne odluči na stavi tačku na svoj brak i razvede se od Kerima. Budući da se Suhejla i Namik učestvalo viđaju to izrodi priče po gradu da se među njima rodila ljubav.

Epizoda 47:
Asi planira sve oko rada na organskoj farmi. Nažalost, Demirovi planovi oko farbike prepletaju se sa njenim planovima i mogu biti uništeni.

Epizoda 48:
Za Asino dobro, Demir odluči da potraži novu oblast gde bi gradio fabriku, i uspešno ubedi svog novog poslovnog partnera Zafera, sve dok se Ali ne umeša. On je i dalje besan na Demira, i govori Zaferu da je način da se stavi pritisak na Demira jeste preko njegove žene. Kada Demir odluči da ne radi sa Zaferom i Alijem, Zafer naredi da se Asi otme i tako ga primora na saradnju. Dermi se plaši da bi izgubio Asi i u nameri da je pronađe, sve je spremio da sarađuje sa mafijom.

Epizoda 49:
U nameri da spasi Asi, Ali je stavi u još veću opasnost. Asi pokušava da ga zaustavi i urazumi ali tokom toga Ali biva povređen, i odmah ga prebacuju u bolnicu.

Epizoda 50:
Demir pristaje na saradnju sa Alijem, ali uz uslov da se Ali drži podalje od Melek. Ali prihvata Demirove uslove sa namerom da ih se ne pridržava i zaprosi Melek. Defne i Kerim se razvedu jer ona veruje da je Kerim vara.

Epizoda 51:
Demir saznaje iznenađujuću činjenicu - a to je da bi njegov otac moga biti još uvek živ. Kozdžuoglu porodica dobija novog člana budući da Gondža porađa preslatku devojčicu.

Epizoda 52:
Ali otvoreno kaže Asi da je on zaprosio Melek samo da bi bio blizu nje. Asi je šokirana i  besna kada to čuje. Ona ne zna da li da kaže Demiru za to, koji je iovako besan zbog veze njegove sestre sa Alijem.

Epizoda 53:
Demir uspeva da pronađe svog izgubljenog oca Hajdare negde u Siriji. Na dan venćanja Melek i Alija, Demir presrećan sa sobom dovodi svog oca.

Epizoda 54:
Hajdarovo čudno ponašanje prema Asi je utemeljeno prema predrasudama koje ima prema njenoj porodici. Kerim je ljubomoran da Zaferovo zbliživanje sa Defne.

Epizoda 55:
Bez obzira što je tek stupio u brak sa Melek, Ali i dalje pokuša da bude bliži sa Asi. Na kraju, Asi daje Aliju ultimatum - da što pre napusti njenu kuću. Melek prisustvuje toj sceni i pogrešno protumači situaciju. Namik izjavi Suhejli svoju ljubav i zaprosi je.

Epizoda 56:
U oproštajnom pismu, Melek objasni da je ubeđena da Ali i Asi imaju aferu, i potom sebe udavi u reci. Rastrgan, Demir napušta Asi, ne želeći ni da je sasluša da je pogrešno optužena. Ona mu čak ne stiže reči da je trudna. Prolazi dosta vremena, Asi rađa ćerku.

Epizoda 57:
Prošlo je pet godina. Asi i Demir su razvedeni. Na putu iz Antikaje, Suhejla i njen suprug Namik dožive nesreću. To dovede Demira i Kerima ponovo u Antakaju, ostavljajući porodicu Kozdžuoglu iznenađene. Posebno kada Demir, igrom slučaja upoznaje Asju, ne znajući da mu je ona ćerka.

Epizoda 58:
Kada Demir sazna da je Asja, zapravo Asina ćerka, on posumnja da je on mogući otac. Posebno jer Asja nosi zlatni lančić koji je Demir kao Asi pre nekoliko godina kao simbol njihove ljubavi, a koji je Asi dala svojoj ćerk da je podseća na oca. Zbog toga on odluč da ostane u nameri da sazna da li je on otac malene devojčice.

Epizoda 59:
Uprkos Demirovom verovanju da je on otac malene devojčice, porodica Kozdžuoglu to uporno poriče. Suhejla preuzima slučaj u svoje ruke i zahteva DNK test. Damir, međutim želi da istinu čuje od Asi.

Epizoda 60:
Saterana u ćošak, Asi priznaje Demiru da je Asija njegova ćerka. Budući da Demir i njegova porodica "dave" Asi i njenu kćerku, ona odluči da napusti grad na neko vreme.

Epizoda 61:
Demir otkriva da su Asi i Asja u Siriji. Besan na Asi, on odluči da Asi mora da sazna kako je to kada izgubiš dete i odluči da odvede Asju sa njim ne govori asi gde se oni nalaze.

Epizoda 62:
Nakon što sazna gde su Asi i Asja, Demir iskoristi trenutak Asine ne pažnje i odvede svoju kćerku u Tursku, Asi je neutešna jer ne zna gde je nestala njena ćerka.

Epizoda 63:
Zbog dobra malene devojčice, Asi i Demir odluče da lepo ponašaju jedno prema drugom. Asja je presrećna što je Demir u njenom životu. On ne može da dočeka da kaže Asji da je on njen otac. Zafer želi da njegova veza sa Defne pređe na sledeći stepenik, ali ona je zbunjena Kerimovim prisustvom. Kerim plani da osudi Zafera koji je još uvek uvučen u sumnjive poslove.

Epizoda 64:
Asja je sprema da prihvati Demira kao oca, jer joj je on sve draži. Oni odlaze na zajednički izlet sa brodom koji je Demir izgradio uz Asjinu pomoć. Suhejla želi da Demir bude srećan i misli da bi njen nećak i nova doktorka Inci, bili lep par. U međuvremenu, Kerimov plan ne uspeva kako se nadao jer Zafer dobija dojavu u zadnjem trenutku.

Epizoda 65:
Demir saznaje za svoju bolest i odluči da ne kaže Asji da je on njen otac. On više ne može da sakriva svoju bolest kao tajnu, a Kerim je očajan kada sazna istinu. On govori Suhejli za Demirovu bolest.

Epizoda 66:
Asi shvati da još uvek voli Demira koji takođe nije prestao da je voli. Ali on pokušava da drži rastojanje zbog svoje bolesti, sve dok ne čuje da je Asi došla da ga vidi pre tri godine. Suhejla govori Ihsanu da Demir ima rak. U međuvremenu Zafer pokuša da sazna ko je pokušao da ga ocinka.

Epizoda 67:
Da bi pomogli Demiru, Suhejla, Ihsan i Hajdar odlaze u Istanbul da bi se testirali za doniranje koštane srži. Rezultati pokazu da nisu odgovarajući. Namik i Neriman pogrešno shvate situaciju i sumnjaju na aferu između Suhejle i Ihsana. Kerimova i Defnina ljubav ponovo se rasplamsava, dok Zafer počinje da sumnja da je Kerim taj koji ga je pokušao strpati u zatvor. Aslan napravi korak da bi pokazao Inci da mu se dopada.

Epizoda 68:
Demir ne želi da Asi zna za njegovu bolest. Kada treba da ide u Istanbul da primi hemoterapiju traži od Inci da ide sa njim. Sumnje se pojave kod Asi da li njihova ljubav ima i dalje šanse. Pre nego što ode u Istanbul sa Demirom, Kerim traži do Defne da se ponovo uda za njega, ona pristaje. Ljubomorni Zafer ne može to da gleda i otima Kerima.

Epizoda 69:
Asi ne razume zašto Demir mora da ide u Istanbul nakon što joj je izjavio ljubav. Ovaj put ne želči da njen ponos stane između njihove ljubavi. Zbog toga, Asi odlazi u Istanbul da otvoreno priča sa Demirom. Ona sumnja da Demir i Inci imaju vezu. Asi konačno saznaje istinu o Demirovoj bolesti. U međuvremenu, zaslepljen ljubomorom Zafer umire u pokušaju da ubije Kerima.

Epizoda 70:
Asi odmah želi da se vrati Demiru nakon što je saznala da ima rak. Ona je spremna da mu pruži hrabrost i izjavi mu ljubav. Ona ubedi Demira da je vreme da napokon kažu Asji da je on njen otac. Asja je presrećna kada sazna da joj je Demir otac. Kerim i Defne se venčaju po drugi put i odluče da se presele u Istanbul gde bi Defne otvorila restoran sa sprecijalitetima iz Antakije.

Epizoda 71:
Jedna po jedina Asjine želje se ostvaruju. Zahvaljujući svojoj ćerki, Demir pobeđuje svoju bolest. Demir prihvati Asinu prosidbu i oni se venčaju na skromnoj ceremoniji na plaži. Aslan i Inci se takođe venčaju i imaju ogromnu proslavu u bašti Kozdžuolgu farme. Trudna Defne i Kerim se sele u Istanbul. Demir, koji je obećao da će izgraditi kuću na drvetu za svoju ćerku, sada može da održi svoje obećanje i počinje da radi na tom projektu. Asja je presrećna što vidi svog oca i majku srećne zajedno i ona im pomaže da zaborave bolove prošlosti.

KRAJ SERIJE